אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מודינג בישראל? בהחלט כן! גלריית המודינג של HWzone קיימת כבר מספר שנים, ונועדה לאפשר לקהילת המדגמים והמשפצרים (Modders), להראות את עבודותיהם בפני כל מבקרי האתר. במהלך כל שנות קיומה היא צברה פרוייקטים רבים, שלכם, ותרמה רבות להתפתחות קהילת המודינג בארץ - כולל תחרויות מודינג רבות, אחת מהן בהנהגת HWzone. בגלריית המודינג שלנו ישנם מאות פרוייקטים גמורים של מודינג כחול לבן מקורי, ולקהילה בארץ בהחלט יש במה להתגאות! כל גולשי האתר מוזמנים לבקר, להגיב ולדרג את הפרוייקטים השונים. הגישה היא באמצעות חשבון המשתמש שלכם בפורומים שלנו, כך שאין צורך להירשם ו/או להיכנס פעמיים ! גלרית המודינג צרוף פרוייקט חדש
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
יש לי מנורת חימום אדומה ואני רוצה לבנות או לקנות בקר עם סנסור שאני יוכל לקבוע את הטמפ' הרצויה והמנורה תעבוד בהתאם איך אני עושה זאת
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט על כמה מאוררים שיש אצלי במארז. על אחד אני חייב לשלוט ועל השאר אם תהיה אפשרות לשלוט זה יהיה טוב. סך הכל יש לי 4 מאוררים במארז. מצאתי את זה. לפי מה שהבנתי אני יכול בעזרתו לשלוט על 2 מאוררים. האם יש אפשרות להחליף את החיבור של ה 3 פינים(חיבור של לוח אם) לחיבור פשוט של ספק כוח? וראיתי גם את זה האם יש אפשרות גם בו להמיר את החיבורים לחיבור של ספק כוח רגיל? האם קיים בקר שכזה שאפשר לחבר אותו לקדימה של המארז במקום לאחורה? תודה! האם אחד מהכבלים הבאים יעזור 1 2?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/accessories/xcontroller.htm למישהו יש אותו ויכול לתת לי עליו הסברים ופרטים..? אני רוצה לדעת איזה מאוררים אפשר לשים עליו? רק את אלה עם ה3 פינים שמתחברים ללוח אם או גם 4 גדולים(אני חושב מולקס) ואם כן אז כמה אני יכול לחבר ואיך אני מחבר לחשמל את המאוררים אם הם מתחברים אליו.?
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
בקר שליטה באיורור - פאנל קידמי זול פשוט אמין. Enermax Front Panel UC-A3FATR2 - Black Retail ¤91 קישור: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=197_199&products_id=4307 מישו יכול לעזור לי בקצת פרטים עליו.. בכמה מאוורים הוא שולט והאם הוא שווה תכסף? יש משו אחר שמומלץ במחיר דומה ?
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות בעזרת ארדואינו + המעגל הסלולרי שלו בקר לשליטה על המזגן בעזרת SMS כאשר אני אתכנת לארדואינו מספר פעולות של המזגן: קירור 22 מהירות גבוהה, חימום 22 מהירות גבוהה, כיבוי. הבעייה היא שאני לא יודע כיצד לשלוח את הקוד למזגן. תוכנת IR SERVER נתנה לי את הקוד אחרי שיריתי עם השלט לרסיבר של המדיה סנטר (שקיבלתי עם כרטיס TV הפאג MCE) לחצתי על Attempt Decode והיא נתנה לי RECS80 CODE 4 וקוד: 0000 006D 0124 0000 0083 0041 0010 0031 0011 002F 0013 0010 0011 0010 0011 0010 0013 002F 0011 0010 0011 0010 0011 0031 0011 002F 0011 0010 0013 002F 0011 0010 0011 0011 0011 002F 0011 002F 0013 0010 0011 002F 0011 0031 0011 0010 0011 0010 0011 0031 0011 0010 0011 0010 0011 0031 0011…
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מעוניין להכין בקר שישלוט במנורות שיש לי בחדר (ברשת של ה220 V כמובן) למישהו יש מושג יפה להתחיל ???
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה קצת לשפר את המחשב שלי במראה .. יש לי מארז cm590 .. אני צריך בקר שאוכל לכבות ולהדליק מה שאני רוצה שהיה מקדימה בגודל של בערך כונן דיסקים שיתחבר בול במארז אני צריך כמה זרועות של אורות .. פס כזה עם מלא מנורות.. אולטרות .. וקתודות אם יש.. מאיפה אפשר לקנות הכל ?? וכמה הכל יעלה לי אם אני יקנה בארץ או בebay (חול) אני צריך שהבקר מנורות יתחבר כמו שמאוורר מתחבר.. ושמעתי שאפשר לעשות כל פעם שיש באס במחשב המנורות גם מהבהבות .. זה קל לעשות ? ?? .. תודה לעוזרים אם לא קשור לפה להעביר
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בהמשך לthread הקודם, אני מקווה שזה מקום שאפשר לשאול בו שאלה כזו - אני מנסה לשלוט על מנוע בעזרת בקר ויכול לקנות דרייב או H-bridge. הבנתי שדרייב זה פשוט H-bridge עם עוד רכיב שאז אני לא צריך לשלוט בפולסים וזה יותר קל. זה נכון? או שיש עוד יתרונות לדרייב?
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אני מתחיל לבנות את הפרוייקט גמר שלי ליד' חשבתי על להשתמש בבקר מסידרת PIC24 - לפי הנתונים הוא נישמע משהו שמעניין ללמוד ושיתאים לפרוייקט שלי הבעיה ששוטטתי לי ברחבי הרשת ולא מצאתי יותר מידי מידע לגבי תכנתים של הבקרים הללו ומידע לגבי תיכנות שלהם... למישהו יש אתרים בנושאים האלה? ד"א הבנתי שהבקרים החל מה16BIT של מיקרוצ'יפ מותאמים לUSB (בלי צורך בשבב ממיר) ואלגוריתמי קידוד - למישהו יש מושג בנושא? תשימו לב לתמונה הבאה: http://www.microchipc.com/sourcecode/images/glcd_schematic.jpg למטה ניתן לראות חיבור USB, יש מצב שזה תכנת? (באתר לא ממש מוסבר על הסירטוט... אלה יותר מוסבר על תוכנית שכותבת על הLCD כתובית קטנה.)
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בקר מאוורים מינימום שלוש מאוורים עד כ200 שח חשבתי על הvantec nexus שעולה 180 ולפי הביקורת באתר הוא דיי טוב וגם בא עם שתי קטודות או חשבתי גם על הzalman שעולה 150 ויש לו 4 מאוורים ו2 מפסקים מה לדעתכם יותר טוב
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
טוב אז אני רוצה ליבנות את בקרת המאוררים הזות ובכול חנות דאני הולך אין שם את המוצרים איפה אני יכול להזמין הוא משהו כזה את המוצרים תירואה מה אני צריך מאורר 95 מל' לא משנה איזה אבל שיהי חזק שיוריד לפחות 3 4 מעלות+גריל בצבע כסף ועים יש רק שחור אז בלי גריל חמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אשמח באם מישהו יכתוב מדריך המפרט את סוגי הלוחות שיש ואת סוגי התוספים כמו משדרים סנסורים אם הסבר קצר לכל אחד ושימושים אפשריים בנוסף לאלא החדשים בתחום איך משלבים סנסורים וכו בלוח(שליטה כתיבת קוד וכו) ולסיום אני שמח שמישהו הרים כפפה ואני מקווה שבאמת תיהיה פו קהילה לתפארת מדינת ישראל בהצלחה !!!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מישהו יכול להסביר לי מה מיוחד ב UV ומה הוא עושה? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אחרי חיפושים מייאשים ברשת , בפורום ובמדור המדריכים החלטתי לבקש כאן מדריך כמה שיותר מפורט לעשות סידור כבלים במארז מאחורי הלוח אם. ועוד שאלה, האם זה אפשרי לעשות סידור מאחורה הלוח במארזים בהם ספק הכח ממוקם למטה?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
д813 : 12V,280mW д814д: 12v,340mW אני צריך את השמות של המקבילים שלהם בדיודות שחורות(של היום) שניהם דיודות סטביליטרוניות (Stabilitron diodes),אם זה עוזר במשהו. בבקשה,כמה שיותר מהר (:
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אוקיי. החלטתי לעשות פרויקט קטן במגביל לספק כוח המשתנה שאני מכין עכשיו. להכין קופסאת ספקי כוח - 12V,5V,3V,1.5V הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לזהות פה מרכיב אחד: יש פה 4 נגדים,אלקטרוליט אחד,ועוד קבל רגיל. גשר,ו...דיודה כלשהיא. איזה סוג של דיודה זאתי?במקרה זנר?
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי מקלדת מיקרוסופט שאני רוצה להשים בה לדים כדי שיאירו לי את המקשים מתי שאני כותב בערב. בשביל זה םניתי אליכם ורציתי לשאול איפה ואיך כדי לי למקם אותם? הנה תמונה של המקלדת:
-
- 12 תגובות
- 747 צפיות
-
-
בעקבות הסידור מאווררים החדש שלי: והרצון שלי להפעיל את המחשב ובו-זמנית לישון , אני רוצה להכין לי מפסק שיתן לי אפשרות לקבוע אם המאווררים יקבלו מתח של 7v או 12v, הכנתי סקיצה : אני רוצה לדעת האם הדרך שתכננתי בסדר? מה שיש לי לקנות זה רק מפסק SPDT ON/ON, כל שאר החומרים הם ממה שיש(מיחזור).
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד ישן ואני מנסה הרבה זמן למצוא לאן החוטים של המסך שלו מתחברים למחשב ומצאתי בקר עם יציאה כמו של המסך ורציתי לדעת מאיפה קונים אחד כזה: http://www.suchtech.de/down/controller/NCB100X1.pdf תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום חברים, אני לא יודע אם כאן זה המקום המתאים לשאול אז אשאל ואם זה לא המקום המתאים אני מתנצל מראש ומבקש אם תוכלו להעביר את הדיון למקום המתאים, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש וקראתי הרבה ביקורות חיוביות על המארז ANTEC P280 כך שהוא עשוי להיות המארז בו אבחר בסוף, הדבר היחיד אשר עומד לרועץ לפני בחירתו של המארז המדובר הוא העובדה שאין על המאווררים אשר נמצאים בחלקו העליון מסנן לאבק והיות שהמחשב לא יעבוד 24/7 עשוי להיכנס אבק מבעד לפתח הזה, פה הגיע הרגע שבו החלטתי לפנות אליכם לייעוץ- האם יש דרך להוסיף מסנני אבק (או פיתרון יצירתי אחר) למארז? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול להביא מדריך להכנת פד מואר לעכבר....עם תמונות עדיף אני מת להכין אחד כזה ואין לי מושג איך.....
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי את הלדים שהזמנתי מאריה"ב (ד"א מהר מאוד תוך יום עבודה! כל הכבוד להם!) הרגל הארוכה זה פלוס? או ההפך??
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-