אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
איפה ניתן להשיג אחד כזה? ואפשר לעשות שהוא יפעיל את המצלמה כאשר הוא מגלה שיש אור? (יתן אות למצלמת הWEBCAM להתחיל להקליט למחשב) תודה לכולם
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fp-bk והאם יש פאנליםיותר טובים ממנו עד 200 ש"ח ואיך הפאנל ששמתי בקישור
-
- 12 תגובות
- 881 צפיות
-
-
כותרת... אפשר להטעין אותו בכלל ? אם כן אז איך ?
-
- 22 תגובות
- 16.9k צפיות
-
-
זה שפה http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd שעולה 105 שקל 4X20 עם עברית. איזה בקר יש לו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את העכבר הלבן הרגיל הזה שיש לכולם שפירקתי את הגלשני גומי אז ראיתי שיש 2 ברגים ו2 קליפסים איך אני מפרק את הקליפסים מבלי שהם ישברו לי< תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
קודם כל אני אף פעם לא עשיתי שום מודינג למחשב אז תכבדו את זה בבקשה ותסבירו לי כמו למתחיל. במארז שלי , היה פעם מקדימה לוח כזה שעליו מורכות 2 יציאות אודיו ושני כניסות USB , הלוח הזה נשרף והוצאתי אותו בגלל אי שימוש . עכשיו במקום שבו היה את הלוח יש שני חורים קטנים וחור אחד מרובע גדול שהיה של ה USB , אותו כיסיתי בסלוטייפ שחור ככה שלא יבלוט אבל בחורים הקטנים רציתי לשים שני לדים. יש לי חבילה של 20 לדים כתומים פשוטים. חיברתי את הלדים והדבקתי עם דבק מגע מאחורה, והם יציבים הבעיה שאני לא יודע לאיפה לחבר אותם. בספק עצמו, בחיבורי ה מולקס יש 5V לפי מה שידוע לי שזה לא מתאים ללדים. איפה לחבר אותם? בלוח אם אי אפשר כי הלדים של הדיסק קשיח וההפעלה מחוברים שם
-
- 2 תגובות
- 896 צפיות
-
-
היום באתי בבוקר, וגיליתי ש2 הקטודות שלי לא עובדות... איך אני יכול לדעת אם הם שרופות ? האם זה ייתכן בגלל ששמתי עליהם אזיקון אחד באמצע, לא לוחץ מידי כמובן.... ?
-
- 7 תגובות
- 888 צפיות
-
-
רציתי לשאול עם אני יכול להחליף את המנורות הירוקות שבאות עם המודם למנורות כחולות...זה אפשרי??
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים! יש ברשותי לוח פרספקס, עד היום חתכתי פרספקס עם מלחם בחיבור לסכין יפנית עם חוט תיל. אשמח לדעת איך חותכים פרספקס, צורות עגולות או ישרות בעזרת הדרמל, ז"א איזה ראש נדרש בשביל לבצע עבודה כזאת? תודה מראש לעונים.
-
- 7 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך סמסונג בן 4 שנים + דגם 731bf שבע עשרה אינץ' אלסידי , בחודשים האחרונים מתי שאני מדליק את המחשב המסך מהבהב באוינדאוס 7 ואחרי כמה שניות בערך דקה 2 הוא מפסיק מה כדי לעשות ? אחריות נגמרה. לפני שבוע גם החלפתי ספק בגלל סיבה שהמחשב לא היה נדלק ב5 פעמים ניסיון ועכשיו הכול טוב חוץ מהמסך...
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי עכשיו פילטרים מהברזל הזה שיש על הרמקוליפ בטייפ, עכשיו הוא מתמלא באבק ואני לא יכול להוריד את כל האבק עם שואב, יש לכם איזה שהם הצעות מה אפשר לעשות? תודה, אלי.
-
- 9 תגובות
- 934 צפיות
-
-
הייתי מעונין לדעת איך אני עושה חיבור ללדים ונגדים של 12V 5V 3V
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לבקר על שלוש רכיבים חשמליים בעלי 3 מצבי פעולה (עבודה במצב 1, עבודה במצב 2, OFF). ניתן לשלוט ברכיבים אלו באמצעות מתן VCC קבוע ופעם חיבור לפין 1 (GND1) שמפעיל את הרכיב במצב עבודה 1 ופעם להפעיל פין 2 (GND2) שמפעיל אותו במצב עבודה 2, מצב נוסף הוא מצב OFF בו אף אחת מהאדמות לא מחוברת. (הVCC כל הזמן מחובר, המשחק הוא בין הGND1, GND2, OFF). כעת, קיימים שלושה רכיבים כאלו. השאלה שלי היא כזאת: איך אני יכול לשלוח מילה בינארית דרך הCOM ולקבל אותה במיקרו-בקר ולפי הגדרות קודמות של מילים, הבקר ידע באיזה פין להוציא "1" לוגי או "0" לוגי"? המיקרו הוא או AT162 או AT328. בתודה מראש, עמי.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לתכנן מעעגל שיפתח לי ברז חשמלי כאשר הגובה של המים במיכל יגיע לראש המיכל ויסגר שהמים מתרוקנים. יהיה מצוף וכאשר המים מגיעים לגובה מקסימלי יפתח ברז חשמלי עד שהמצוף ירד למטה והוא יסגור את הברז. ברז כזה עובד על 12V אני מבין שאני צריך ממסר אבל אף פעם לא עבדתי עם ממסר מישהו יכול לעזור לי בשרטוט מעגל בעצם מה שאני צריך זה 2 מפסקים כאשר מפסק אחד נלחץ יוצא מתח של 24 V במוצא כאשר מפסק שני נלחץ לא יוצר כלום במוצא תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בבקר מאווררים בסגנון ה-Vantec Nexus 201\205, בצבע שחור עם לדים כחולים..שיראה טוב הכי חשוב. 3 ערוצים מינימום, בעקרון אני מעדיף 4. הבנתי שהבקר הנ"ל אינו זמין בשום מקום ואזל לכל החנויות ואין צפי לגבי המשלוח הבא..(אם מישהו יודע אחרת נא לתקן אותי, תודה) אז אני מחפש משהו בסגנון, ראיתי את ה-305 אבל הוא עולה יותר, מתאים ל-3.25" (יש לי העדפה למפרץ 5.25") וכולל 2 קתודות כחולות שאמורות להיות חלשות (ועליהן אני משלם) וקתודות כבר יש לי...יותר מידי . אשמח לשמוע עוד הצעות, או תיקון לגבי ה-201.. תודה.
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שיהיה רק אפשרות ל on\off עם לד חיווי, לא משהו מסובך. [ואם אפשר בלי התעסקויות עם נגדים אני אשמח] ותגידו, באותה דרך שעושים את המרכת הזאת למאוררים אפשר לעשות לקטודה נכון ?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מארז כזה... אני מחפש עוד כל מיני דברים לשים שם... תציעו חופשי כל מה שבא לכם... ולמי שבא לו לעזור לי או שיש לו איזה רעיון אפשר לדבר..במסנג'ר\איי סי קיו כי אני לא ממש מומחה במודינג... תודה לעוזרים...
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
אני צריך לחבר אותם ל מאווררים 12V הם יתאימו? זה חוטים לחיבור רמקולים במערכת סטריאו [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
-
שלום לכולם , הסתכלתי באשכול קירור של האנשים פה , ולהרבה אנשים היה כמו נייר חום כזה (דומה לפיבר קרבון ) , שעוטף את החוטים . אפשר להשיג את זה מאיזה מקום ? זה חוט או משהוא שעוטף אותו ? תודה לעוזרים ! תמונה: אני מדבר על החוטים שהולכים מהספק להארד דיסק
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, בעל ספק enermax 82+ PRO בן 10 ויותר, המאוורר הפנימי (12cm) התחיל לעשות רעש אז החלטתי להחליף אותו (מעבר לאבק הוא ממש נסדק "מעייפות החומר"). החלפתי במאוורר בגודל זהה של arctic F12 PWM PST. שניהם בעלי 4 חוטים אבל לא כל הצבעים לא זהים- במקום אדום ולבן יש כחול וירוק (הכל בתמונות). למקורי היה וויסות PWM והוא כל הזמן היה חרישי לגמרי. אחרי ההחלפה המאוורר החדש עובד על RPM מקסימלי כל הזמן וממש מרעיש. יש גם חיבור נוסף שיוצא מספק הכוח שאולי יכול לעזור למדידת RPM מרכיבים אחרים (חוט שחור לבן עם מחבר חום, בתמונות)- עד עכשיו הוא לא היה מחובר. - למה ה- PWM לא עובד? - לאן מחברים את החוט השחור-לבן? - חשבתי אולי לנסות את המתאם להורדת מהירות יש לי ממאוורר Noctua …
-
- 5 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
מה הדרך הנוחה וטובה לחתוך את המארז כדי להוסיף מאווררים מישהו יכול לתת לי פירוט?
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
צהריים טובים אנשים !!! כרגע הגיע לי הפרספקס ואני וOverDoze (GigaBot) עומדים להתחיל את הפרויקט היום... אני מאוד מקווה לעלות תמונות על סוף השבוע !!! רק שאלה.. הזמנתי מאי.אפ.פי (אסור לרשום שם של חנות ) את הTunderBlade והם לא הגיעו לי :-\ מיש'ו יודע מה נסגר שם ?! כי הבנתי שהם נסגרו זמנית... אבל כמה זמן זה זמניתתתתת !?!?!?
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
יוצא לי להתעסק קצת עם מגברי סטיראו ישנים . הקבלים הגדולים של השנאי הראשי . מחוברים בטור כאשר מהקבלים יוצא מתח DC פלוס ומינוס . והחיבור בין הקבלים הוא האדמה ולאדמה הזה מתחבר כל חלקי המגבר מהמנורות המעגלים השונים וגם הסיגנל עצמו וגם יציאת הרמקולים ולעיתים השאסי של המגבר גם מחובר לאדמה . מישהו יכול להסביר קצת בתמציתיות את העקרון של מסלול האדמה הזה ? הן במגברים ובכלל במוצרי חשמל . תודה לעונים , ושבוע טוב .
-
- 16 תגובות
- 8k צפיות
-
-
יש לי מצבר 12V 7Ah, אפשר לטעון אותו עם מצבר של אוטו? לחבר אותו בכבלים למשך שעה שעתיים ולקבל טעינה של המצבר שלי?
-
- 11 תגובות
- 8.9k צפיות
-