עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, לא מזמן היה פה בסטיקי הסבר איך לחבר ג'ויסטיק של ps למחשב הבעייה שבחיפוש שלי בפורום מצאתי עוד הסבר בעברית ושניהם כותבים דברים שנוגדים אחד את השני, http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 http://www.fresh.co.il/vBulletin/printthread.php?t=19044 באיזה מהם לבחור? יש לי שלט של ps2 אם רטט שאני מעוניין להפעיל, גם את הקטע הזה לא הבנתי.. מתי שאני נותן חשמל לפינים x ו y אז הרטט מתחיל לפעול? :s05: אולי יש פה מישהו שהרכיב דבר כזה ויודע איך הג'ויסטיק מתפקד במחשב? תודה

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  2. Started by ItayBm,

שלום =] חבר שלי רצה להחליף לוח אם,ובגלל שהשתמש במברג גדול מידי,הברגים בלוח האם התעקמו,ואי אפשר להבריג אותפ החוצה אז הוא חשב שהוא יהיה חכם גדול אם הוא ישבור את הפינים הצהובים מאחורה קיצר,הוא רוצה להחליף את הלוח,איך הוא עושה את זה עכשיו? תודה

• 9 תגובות
    • 955 צפיות
  3. Started by asaorgad,

יש לי מחרטה של PROXXON ואחרי כל פעם שאני מכניס איזה ראש ואני מנסה להוציא הראש יוצא עם ההברגה לעוד מישהו זה קורה כי זה קורה גם לחבר שלי מישהו יודע איך מסדרים את זה?

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  4. שלום יש לי בעיה במשדר שבניתי לפי המדריך באתר. עכשיו ככה המשדר עובד התוכנה מזהה אותו (uICE) אבל כול פעם שאני לוחץ על כפתור בשלט שהגדרתי הוא מפעיל לי כול מיני כפתורים שונים כולל זה שלחצי והגדרתי אותו ניסיתי כול מיני סוגים של שלטים וזה עדיין לא עובד מה יכולה להיות הבעייה בתודה מראש בסוף הסתדרתי ועם עוד מישהו הסתבך באותה בעייה אז אני פשוט שמתי קצת אזולירבנד על העינית של המקלט וזה פטר את הבעייה

• 2 תגובות
    • 729 צפיות
  5. Started by ofek_golan,

יש לי ספק קצת ישן ( 500W ) קיצרתי את 2 החוטים בשביל להפעיל אותו וחיברתי מד מתח לחוט הצהוב והמינוס לשחור ויצא לי 9 V מה הבעייה פה?

• 4 תגובות
    • 548 צפיות
  6. Started by mzlbat,

היי אם זה לא קשור אז למחוק קיצר השואב היה עובד והכל בסדר , ועכשיו שמפעילים אותו זה משמיע קול-רעש ווווווווווווווווווווווווווווווווווווו VOOOOOOOOOOO כזה שנשמע בכל השכונה מישהו יודע מה יכול לגרום לזה ? ( המנוע עובד במלאו החוזק - וזה לא מוציא ריח או משהו )

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  7. שלום! ניסיתי היום לשייף ולהבריק סינק ישן של מעבד...לא יודע מה קרה אבל זה לא קרה....הצדדים שלא נגעתי בהם יותר מבריקים... קראתי כמה הודעות בפורום ועשיתי כמו שאמרו...שייפתי אם נייר שיוף בסדר הבא1200 1000 800 600 400 בסדר יורד.. ואז ניסיתי גם להרטיב אותם...ולהשתמש בסקוטש..אבל לא יצא....אני מצרף תמונה.... ואני ממש מקווה שמישהוא יוכל לעזור לי... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  8. Started by ofek_golan,

ניסיתי כל הזמן ולא מצליח לי כלום [attachment deleted by admin]

9. Started by BommBoomOn,

שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט של מערכת בקרת אקלים קטנה (מדידת טמפרטורה ולחות) על לוח ארדואינו מגה ונתקלתי בבעיה בזמן הרצת הקוד. החיישנים שאני עובד איתם לצרכי המדידות: טמפרטורה- LM35 לחות- HIH4030 החיישנים מחוברים אל הכניסות האנלוגיות של הלוח. כאשר הלוח נדרש לקבל מידע (מתח) מחיישן הטמפרטורה בלבד, הקריאה נעשת ללא דופי. הבעייה מתחילה כאשר אני רוצה לקבל מידע משני החיישנים ביחד. הקריאה מחיישן הטמפרטורה משתנה לערך אחר בכל הרצה של הלולאה (כל 3 שניות). עברתי על שורות הקוד ועל החיבורים עצמם ולא מצאתי בעייה. מה שכן גלתי הוא הדבר הבא: כאשר בקוד אני מבקש לקרוא רק את הכניסה האנלוגית עבור הטמפרטורה אין שום בעייה: TempC = analogRead(TempPin); //TempPin = 0 אך כאשר אני מבקש לקרוא את ה…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by e-d-a,

חיברתי את כל המאווררים שלי אליו (120+ג'נרי ערוץ ראשון, 120 ערוץ שני, מאורר לדים+ ג'נרי ערוץ שלישי, 2 ג'נרי ערוץ רביעי) הכל עובד יפה וטוב בערך שבוע וחצי עכשיו שיחקתי שם עם החוטים (בשביל שלא יראו אותם חלק מהפרוייקט שלי ליצור מחשב קר ושקט בטירוף! ואוברקלוקינג הרוב קנוי אבל עדיין הרבה השקעה) בכל מקרה המאורר לדים אחד מהמולקסים שלו ניתקתי ונשארו שם פין צהוב חשוף ופין אדום חסוף ושמתי עליהם איזורילבנד אבל כנראה שנגעתי האיזורילבנד ירד והם נגעו אחד בשני עכשיו המאורר ההוא בכלל לא עובד והמאוורר שהיה איתו על אותו ערוץ עובד רק שאני שם על 7 וולט אבל זה לא מה שמפריע לי לא איכפת לי מהמאווררים, הקטע הוא שאני מזיז את העיגול של הוולט למעל 7 בsunbeam אז המנורה לא מתחלפת לכחול. יכול להיות שהתק…

• 19 תגובות
    • 4.2k צפיות
  11. Started by nir_ofer,

אוקיי אז ככה.... הצלחתי להשיג מסך LCD שמיועד למכוניות (DVD) הוא במארה"ב והוא עובד על NTSC! אני רוצה וחייב לחבר אותו למשחב, אני רוצה שהוא יראה את מה שהמסך הרגיל של המחשב מראה.. יש לי יציאה לTV בכרטיס מסך (בננה צהובה כזאת) וכנ"ל יש כניסה של בננה צהובה במסך. כאשר אני מחבר את השניים התצוגה במסך קופצת ובשחור לבן! מה אני יכול לעשות??? חייבת להיות דרך!!! אולי משו בהחלפת הדרייברים של הכרטיס מסך או משו כזה, בבקשה תעזרו לי!!

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  12. Started by BneXt,

אני רוצה ששתי המחשבים שלי יגיבו בו-זמנית למקלדת אחת כלומר שהמקלדת תשפיע על 2 המחשבים... איך אני יכול לחבר מקלדת אחת ל2? אני יודע שאפשר בעזרת מפצל ואין לי כסף לקנות וחשבתי יותר בכיוון של להכין בבית... מישהו יודע איך? תודה.

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  13. המאוורר שמתחת לצורב מכניס לי מלא אבק http://img413.imageshack.us/img413/3909/002ir8.jpg למטה יש לי את הפילטר המובנה של המארז למוד המלא http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=308822.0

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by eyal91,

אז ככה במחשב אחד כבר הלך לי כרטיס מסך בגלל אבק... במחשב החדש אני לא יתן לזה שזה יקרה.. כבר ניקיתי אותו פעם אחת והקמות של האבק הייתה יפה מאוד חח... ובאותה הזדמנות גיליתי שכשהרכיבו את המחשב שמו מאורר אחד במקום בלי משמעות. יעני לא בחור או משהוא במבוי סתום סתם על קיר.. אז השאלות שלי הם כאלה: מה אני עושה עם האבק? האם להעביר את המאורר ולהן?. אייל.

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  15. Started by T-80,

בוקר טוב קניתי צג LCD 4X16 הבעייה שבמחשב שלי אין יציאת LPT אני קניתי כרטיס PCI עם יציאת LPT חיברתי כל החיוט כמו צריך בדקתי כמה פעמים אני רואה ריבועים שחורים בשתי שורות וזהו אף תוכנה לא מצליחה לתקשר עם הצג מישהו יכול לעזור תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by omer.b,

עד כמה שהדבר נשמע מטומטמם משהו בלדים שלי לא מסתדר... מטעמים של נוחות ושיקולים אחרים חיברתי 5 לדים בחיבור מקבילי לשנאי לקיר של נוקיה(מטען ישן של פלאפון שיש לו 350MH) ממה שראיתי. חיברתי לי את הלדים והכל טוב ויפה עם הנגדים המתאימים והכל והם פעלו בסדר גמור לבערך 10 דקות(כלומר הנגדים בסדר וגם הלדים). כל המערכת בודדה כמו שצריך אבל לאחר שהייתי צריך לעשות איזה שינוי קטן והלחמתי מחדש את החוטים הם עבדו שוב אבל פתאום כמה מהם החלו לתת אור חלש וחלש יותר עד שכבו. בדקתי את המגעים-הם בסדר ומצאתי שלפעמים ההזת הרגל של הלד פתאום גרמה להם לעבוד(למרות שהכל מולחם ומבודד כמו שצריך) האם ידוע למישהו תופעה של לדים באיכות נמוכה שדועכים ככה סתם?מה יכולה להיות הסיבה? כי זה לא יכול להיות קצר...

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  17. בגלריית המודינג ישנו פרוייקט שנקרא "ה-HTPC של רן" ובתיאור שלו מתוארת בעייה כמו שאני נתקלתי בה. הפיתרון שמוצע שם הוא "אדמה משותפת לכל המכשירים". האם הכוונה להארקה משותפת למחשב ולטלוויזיה? איך עושים את זה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by אלעד6,

בניתי מעגל לדים מקביל עם 5 לדים UB של 3V ועל כל לד שמתי נגד 470 אום... כמה שניות אחרי שאני מחבר את המעגל לחשמל הנגדים מתחממים מאוד!!!!!!! לטמפ' של 75 מעלות!!!!! האם נורמלי? אם לא מה קרה?....

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by dj e-shai,

יש לי רמקול כריזה ורציתי לדעת איך אני מחבר אותו. יש בו 4 חוטים. אדום שחור ירוק ולבן מה אני מחבר ולאיפה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. ערב טוב הגיע לידי נייד של HP עם בעיית טעינה - צריך לשחק עם הכבל של השנאי בשקע כדי שיהיה חשמל. פתחתי את הנייד , ניתקתי את השקע טעינה ובדקתי עם רב מודד , הכל תקין , יש מתח כניסה . חיברתי חזרה ומה הפלא שאני מחבר את השנאי צריך לשחק עם הכבל ככה שיהיה מתח, נבדק עם שנאי נוסף הבעיה אותה בעיה , עשיתי הצלבה עם השנאי הנוכחי על מחשב אחר והכל בסדר . מה יכולה להיות הבעיה ? עכשיו סוגיה נוספת, פירקתי את המקלדת ויש חיבור ריבן ממש ממש מעצבן, נילון שאני לא מצליח לתפוס אותו בחזרה בתושבת שלו, בד"כ הריבן הם מפלסטיק ופה העניין הוא עם ניילון. אני מעלה תמונה - אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בחיבור הסורר הזה , יש שתי בליטות בצדדים שמונעות ממנו להכנס לבית שלו עד הסוף. תודה

• 36 תגובות
    • 3.5k צפיות
  21. Started by gt2,

יש לי מארז מתוצרת Antec דגם 902 אחלה מארז והכל רק יש לי בעיה איתו(שמסתבר שקיימת בהמון מארזים) השקע הקדמי של האוזניות באיכות על הפנים אם אני מתחבר ישירות לכרטיס קול הכל טוב ויפה אבל מקדימה האיכות על הפנים... אנטק ניסו לפתור את זה על ידי חיבור הארקה נוספת לגוף המארז אבל שוב האיכות על הפנים גם כשניתקתי אותה וגם כשהיא מחוברת מה עושים? אגב המארז עוד באחריות בגלל זה אני לא רוצה לפתוח יותר מדי אלא רק אם יש פתרון יחסית פשוט אם הפתרון דורש חיווט מחדש אני אעשה את זה אחרי שתגימר לי האחריות וכרגע אני אשתמש בכבל מאריך מאחורה..

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום רב ! יש לי P4 3GHZ , לוח אם של ASUS מדגם P4P800 SE . אני מעוניין להתקין מאורר מהסוג הבא : Zalman CNPS7000B-AlCu . הבעייה היא : שישנו צורך במרווח של 3 ס"מ בין המאוורר לבין ספק הכח שלי (הממוקם למעלה במארז ) על מנת להצליח להתקין את המאוורר , אך אין לי מספיק מקום לכך ! האם אוכל להזיז את הספק כוח למקום אחר במארז ? האם אוכל להוציא את הספק מחוץ למארז ? ואם כן ,הכיצד ? באם לא , האם ישנו מאוורר אחר (לא יקר) שאוכל להתקינו במקום ה- ZALMAM . תודה רבה לעונים.

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  23. Started by The TrCkeR,

יש לי ספק כוח FSP 235W, וכשאני בודק את היציאות שלו ע"י VOLTAGE METER הוא מראה לי שהכול תקין חוץ מהיציאות ש ה-12V וה-5V. מהיציאה של ה5V יוצאים 5.20V ומהיצאה של ה-12V יוצאים ה-11.50V. פתחתי את הספק וכיוונתי איזה נגד משתנה שם והצלחתי לגרום לייציאה של ה-12V להוציא 12V, אך בזמן שהנגד הנ"ל הגביר את יצאת המתח של ה-12V הוא מהצד השני הנמיך את יצאת ה-5V מ5.20V ל-4.30V, ייתכן שנגד מסוים בלתי משתנה נהרס ועלי להלחים אחד חדש במקומו? אם כן אילו נגדים יכולים להוות בעייה בנושא? תודה לכל העוזרים,

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  24. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה להפוך את הספק שלי למודולרי אבל הבעיה שלא הצלחתי למצוא קונקטורס שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק הפכתי את איבי ולא מצאתי כלום ופה אני מבקש את עזרתכם אני צריך חיבורים שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק עדיפות מאיבי החיבורים הם: חיבור 4 פין חיבור 5 פין חיבור 6 פין חיבור 8 פין חיבור 24 פין (אני עדיין לא סגור על אם אני יעשה גם את החיבור 24 פין מודולורי או לא כי בתכלס זה חיבור שחובה לחבר בכל מחשב ככה שזה אופציונלי כרגע) עוד שאלה קטנה אני זוכר שהיה פה איזה מדריך להפיכת הספק למודולרי אבל אני לא מוצא אותו כרגע ככה שבעיקרון לא צריך להוסיף דברים מיוחדים אלא רק לחתוך את הברזל של הספק בשביל להבריג עליו את הקונקטורס ולחתוך את הכבל ולהחלים מצד אחד חיבור נקבע שיוברג לספק ומצד ש…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by ravid,

מודינג בישראל? בהחלט כן! גלריית המודינג של HWzone קיימת כבר מספר שנים, ונועדה לאפשר לקהילת המדגמים והמשפצרים (Modders), להראות את עבודותיהם בפני כל מבקרי האתר. במהלך כל שנות קיומה היא צברה פרוייקטים רבים, שלכם, ותרמה רבות להתפתחות קהילת המודינג בארץ - כולל תחרויות מודינג רבות, אחת מהן בהנהגת HWzone. בגלריית המודינג שלנו ישנם מאות פרוייקטים גמורים של מודינג כחול לבן מקורי, ולקהילה בארץ בהחלט יש במה להתגאות! כל גולשי האתר מוזמנים לבקר, להגיב ולדרג את הפרוייקטים השונים. הגישה היא באמצעות חשבון המשתמש שלכם בפורומים שלנו, כך שאין צורך להירשם ו/או להיכנס פעמיים ! גלרית המודינג צרוף פרוייקט חדש

• 0 תגובות
    • 17.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים