עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Badi_Mami,

יש לי ציפטק פול טאוור צבע כחול יש לי בתחתית המארז על הרצפה שלו בצד שמאל מאורר קתודה ירוקה(מתחת לכרטס מסך) ובצד ימין מאורר קתודה אדומה קיבלתי מתנה 2 קתודות UV סגולות כאלו אולטרא ואני רוצה לקנות כבלים מעוגל שזוהר בUV אני צריך כבל אחד ארוך (לוח+צורב+כונן) ועוד כבל ארוך(לוח+הארדיסק+הארדיסק נוסף) את הפלופי אני יחליף מתי שיהיה כסף איזה כבל וצבע אתם ממליצים לי שיראו אותו באפקט הUV תזגרו שיש לי 2 מאוררי קתודה(אדום+ירוק) תודה

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. הזמנתי מהאתר הנ"ל מערכת קירור מים וכמה מוצרי מודינג בכ-300$. הם שלחו לי מייל ורשמו "It shipped the 26th of October" עשיתי משלוח דרך USPS INT :Global priority mail. כמה זמן משלוח כזה לוקח בד"כ ? זה נראה לי הרבה מאוד זמן לא ?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by sagi_10,

שלום לכולם עלה לי רעיון חמוד היום..: שלט שמדליק ומכבה את המחשב!! האם זה אפשרי??? האם אפשר הסבר לבניה ורשימת מצרכים?? תודה רבה

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. אני רוצה להכין מעגל של לדים שיפעלו לפי המוזיקה ויש לי בעיה עם מציאת לדים מתאימים יש לי שנאי של 12V . ואני רוצה להדפיק את הלדים על החלק האחורי של המסך שאני לא אראה אותם שאני רק את האור ואני לא רוצה להדביק על כל המסך אלא רק בצורה כזו ________ | | | | | | | | בלי החלק התחתון אז הפס לדים הזה יתאים להדבקה על החלק האחורי של המסך מחשב ?http://www.ebay.com/itm/New-Led-Lamp-String-Waterproof-Flexible-Car-Strip-Light-30CM-Blue-Z-/260986010799?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1089594566648897594%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26 ושנאי של 12V מתאים לו ? הפס הזה כולל נגדים ? ואני רוצה לה…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. אני חדש אל תתפסו אותי כאחד שעושה בעיות...אז קיץקץ אני רוצה לשאול אותכם משו אני קונה קתודה כזאת : אז אני רוצה אם יש לכם מדריך לאיך לחבר את תגידו לי איך כדי שאני לא יקנה סתם...ואם אפשר גם לפצל את חיבורי המולוקס שיהיהו לי יותר יציאות למאוורים ועוד דברים גם את זה איך עושים ומאיפה קונים{אזור חיפה והקריות} תודה מראש לעוזרים!!!

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by lior12,

שלום לכולם , הפרויקט שלי הוא : מודינג לספק מחשב ZEUS 520W לספק מעבדתי. ממנו יצאו : 3.3V 5V 12V ושני חיבורי MOLEX. הרעיון שלי הוא : צביעת המארז של הספק לשחור. צביעת חיבורי המולקס לאדום. על הספק יהיו 3 זוגות {+ ו-} של שקעי בננות {בננה נקבה} שאליהם יתחברו בננה זכר לתנין. על הספק יהיו שני חיבורי מולקס אדומים. על המאורר 12CM שלו יהיו לדים בצבע כחול וסגול. יהיו רגלי פרספקט חלבי שבתוכם יהיו לדים אדומים 5MM. מתג עם לד כחול {עליו}. מי שרוצה סרטוט בסקטצ'אפ : http://www.mediafire.com/?3wvgewdc1sd7i8v ונתחיל עם התמונות : כל הספק : כל החיבורים שלו : הלוח PCB : המאורר שלו : והתחלתי לעבוד : הנה הכבל השחור והכבל הירוק לצורך הפעלת הספק ללא מחשב : אחרי הלחמה …

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by tulipcorp,

שלום רב, ברשותי בלנדר מוט ישן מאוד שמקרטע בהפעלה, פועל ומפסיק לסירוגין. המפסק הוחלף בעבר הרחוק ויש לי החשש שהוא הגורם לבעיה, לכן חשבתי להחליף את המפסק באחר. פתחתי את המכסה וראיתי שלמפסק מחובר קבל. הערכים שלו: 0.025μF, 500V. fo: 3.1MHz חשוב לציין שמעבר להלחמות בסיסיות אין לי ידע נרחב באלקטרוניקה ולכן אשמח להרחיב את הידע בעזרת מספר שאלות: איזה סוג מפסק עליי להחבר? (לבלנדר מהירות הפעלה אחת) מדוע מחברים קבל למפסק? איזה קבל חלופי ניתן להרכיב במקום הישן? תודה מראש, tulipcorp

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by kkffiirr,

אני מעונין לשלב בפרוייקט תקשורת על גבי קווי החשמל מה הרכיבים הנדרשים? מה המגבלות? האם כשיש הפסקת החשמל התקשורת עדיין תעבוד?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by captaincaveman,

מסתבר שיש איזו בעיית תאימות בין ה-AQUAERO ל-D5 PWM. כדי לסדר את זה צריך לעשות מוד קטן לכבל מהמשאבות לבקר: For the capable DIY'er . . . While not as optimal a solution as the active component based solutions, this is a workable solution to the issue of having a PWM D5. I've tried it on a single and a dual D5 setup and it works satisfactorily with pullups optimized for each case, and it's dead nuts simple, though not exactly elegant. At issue is that the D5 needs a fairly "strong" pullup, (lower resistance) . . . while the A6 works best with weaker pullups, (higher resistance). This setup uses the 12V available from the first 2 of the 4 PWM fan pins on each cha…

11. Started by lior12,

היי , לא הבנתי אף פעם מה ההבדל בין סטריאו למונו ? מונו בלטינית זה אחד וראיתי שבחיבור מונו יש חיבור אחד בסטיראו 3 ? אבל על מה זה משפיע ?

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. שלום יש לי רכזת USB שיכולה לקבל את ה 5 וולט ממקור מתח חיצוני . יש לי שנאי שמוציא 5.4 וולט . האם אפשר להשתמש בו או שמה ה0.4 וולט ימיתו את הרכזת או שמה יותר גרוע ייגרמו נזק למכשירי ה USB ולמחשב...?? תודה לעונים אבקש רק ממי שבאמת מבין אלקרוניקה שיענה...

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום. רציתי ליידע אותכם לגבי מודעה שראיתי בעיתון, שבה מפורסם מערכת ניסור (משור אנכי - ג'יגסו) של WolF ב-125 ש"ח. שמתי לכם פה קישור למבצע כדי שתוכלו לבדוק זאת בעצמכם: http://www.homecenter.co.il/pics-83/yom83.jpg אני אישית לא מכיר את המוצר אבל ידוע לי שמוצרים של חברת WolF הם די איכותיים, אז זהו רק רציתי ליידע אותכם ותעשו אתם את השיקולים אבל קחו בחשבון שהמבצע תקף ליום אחד בלבד וזה יום חמישי!

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by ranc80,

אני רוצה לבנות גוף קירור באמצעות אפקט Peltier ורציתי לדעת עד כמה זה אפשרי. נתקלתי במאמר הזה: http://www.digit-life.com/articles/peltiercoolers/ לפי מה שהבנתי העיקרון די פשוט והבעיה העיקרית היא אולי החומרים ובעיקר הביצוע שנראה כמו עבודת נמלים. מה שרציתי לדעת זה: * איפה אפשר להשיג מוליכים למחצה, האם זה דבר יקר ואיזה בדיוק אני צריך לקנות?. * מאחר וזה מאוד קשה, עם הכלים שיש לי, לבנות משהו בקנה מידה קטן שכזה, כמה ישפיע קנה מידה גדול יותר על האפקטיביות של הקירור?. * או כל דבר אחר שיכול לעזור. בתודה מראש, רן.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by wombat,

יש לי בטרייה שמוגבלת על ידי דיודה חיצונית לזרם של 20A, את המתח של הבטרייה אני יכול לבחור כרצוני. האם ישנה אפשרות להגביר את הזרם על חשבון המתח? מן Joule Thief הפוך. אם לדוגמא המתח של הבטרייה הוא 10V והזרם הוא 20A אז אני אקבל 40A במתח של 5V(פחות הבזבוז אנרגיה במעבר כמובן).

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by BandiT,

שלום. קניתי מארז של HEc 6A21 וקיבלתי איתו 2 מאווררים 12 מ"מ כאשר ניסיתי לחבר אותם ללוח האם אז נודה לי שיש בעיה. בלוח יש רק חיבור אחד למאוורר, חיברתי אותו אבל את השני אין לאן לחבר. אמרו לי שיש שתי פתרונות, לקנות מעביר בין החיבור של המאוורר לחיבור מולקס. או לחתוך את החיבור של המאוורר ולהלחים אותו איך שהוא למולקס. אז ככה שאני לא מבין כלום בדברים האלה.. משהו יכול לעזור לי לחבר את המאוורר איך שהוא? תודה.

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. איך אפשר לחבר 2 קטודות של מחשב לשקע חשמל בלי שימוש במחשב? מהי החברה הכי טובה לקטודה בצבע אדום true color ? אגב לתוהים, זהו חלק מהליך עיצוב החדר החדש שלי.

• 30 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by ZiggyMan,

לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…

19. הי, אתמול בלילה חזרתי דרך רחוב החשמונאים 51 בת"א, בדרכי נתקלתי בחנות שבחלון הראווה שלה היו מוצגים שני מארזים שנראה כאילו עברו מודינג רציני ביותר (יכול להיות שהם סתם היו מגניבים- לא היה לי זמן לבחון אותם יותר מידי). מישהו מכיר / שמע על המקום?

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by omrishalev,

אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by elad the master,

אפשר בכלל לפתוח אותו ? או שצריך רק להוציא את הרגליים של המולקס ולחבר..? איך אני יכול לשים בתוכו לד ? *יש לי כבר נגד ולד *6 ואני רוצה לשים בתוך כמה מולקסים..מישהו עשה את זה פה ?

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. יש לי הגה של מייקרוסופט די ישן שהתחלתי לשפצר אותו ( החלפתי לו את הגלגל הגה באחד יותר טוב) ומן הסתם העפתי את הכתפורים שהיו על ההגה המקורי... ועכשיו אני רוצה להמשיך לשפצר אותו... וכמובן שבא לי להחזיק את הכתפתורים שהיו שם פשוט לא בצורת המייקרוסויצ' שיש שם אלה בצורת כפתור רגיל,או סוויצ' עם מפתח. או כל דבר אחר (מפסקים שהפעילות שלהם רגעית בדומה למיקרו סוויצ'ים ולא קבועה...) השאלה אם מפסקים כאלה ואחרים יתאימו ללא בעיות? ויתפקדו נורמאלי? עוד שאלה זה בנוגע לפוטנציומטר שמחובר לציר ההגה... האם זה פוטנציומטר מיוחד או שאפשר אחד רגיל אם התנגדות דומה? (כי הישן עושה קצת בעיות ונוטה לצד כל שהוא) ועוד שאלה נגיד ואני רוצה להגדיל את זווית המקסימלית של ההגה, האם יש צורך בשימוש בפוטנצי…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. שלום. מצאתי בביתי מעגל של אורגן אורות עם לדים. עכשיו, הדבר הזה עובד על סוללת 9V ועובד לפי קצב מוזיקה( )...חחח. היציאת רמקולים כבר תפוסה עם... רמקולים... לכן אני לא יכול לחבר את זה לשם.. יש לי שני כבלים חשופים אליהם אני יכול לחבר מיקרופון.. חיבור לאוזניות לנגנים/מחשבים/דיסקמן וכו'... עכשיו שתי שאלות לי אליכם : 1. איך אני יכול לארגן מקום אליו יתחבר המעגל כדי שיעבוד לפי קצב המוזיקה במחשב, למרות שיציאת הרמקולים כבר תפוסה? ועם איזה חיבור? 2. אני רוצה להפעיל את זה ללא סוללות וע"י מתח מהמחשב, איזה נגד אני יצתרך כדי להמיר את המתח של חיבור 12V ממולקס כדי להפעיל את המעגל הזה של 9V... תודה מראש, עודד ב.

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. היי לכולם ! אני מעוניין בסטריפ לד שיחליף צבעים אוטומט.. האמת היא שאין לי צורך במחשב צמוד אם יש לכם מושג איך עושים טיימר בלי מחשב , ואם כבר עם מחשב .. מה המצרכים שלי ? .. מחשב שהפרוייקט יהיה פשוט כמה שיותר http://www.ledcontroller.de.vu/ זה ממש מורכב בשבילי .. תודה דור

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. טוב קיבלתי רגילה נחמדה ככה מצהל ושיעמם לי רצח.. והתקמצנתי להזמין DOCK מDX אז אמרתי יאללה נבנה אחד.. טוב לקחתי קרש עץ שנשאר לי מהדק שבניתי במרפסת..אז חתכתי חתיכה והתחלתי לחצוב בה.. בואו נגיד שלעבור עם מברגה ודרמל עם ראשי שיוף לפלסטיק זה לא חכם כשעובדים עם עץ.. אז הרמה לא מי יודע מה גבוהה... אבל אני אתמודד :] תמונות מהפרויקט נכון לעכשיו: זה הקרש עם סימון וחור אמצע: החור ליציאת כבל הUSB: פינת העבודה: ראשי הדרמל השבורים אחרי שנשרפו היתפרקו באמצע העבודה ועוד תקלות מצערות: אחרי ההיתעללות הקשה בחתיכת העץ האומללה הייתי צריך להזכיר לעצמי למה אני עושה את זה בכלל: אחרי שכבת צבע בסיס (עשיתי 3 העץ ברוך השם סופג המון!) אחרי שלוש שכבות צבע שחור מבריק: (לצערי ב…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים