עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. טוב היום קניתי ספריי צבע דמוי ניקל של יעקובי הספריי כל כך גרוע, אני מניח את מה שצבעתי על השולחן והכל מתמלא שריטות למזלי ניסיתי את הצבע על פלופי ישן אז אני צריך שתמליצו לי על חברה טובה שמייצרת ספריים ושיש לה ספריי דמוי ניקל, אני לא רוצה לראות שוב שריטות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. יש לי שני רמקולים (6 אוהם כל אחד), של מערכת ישנה ששבקה חיים. ואני רוצה לחבר אותם למחשב. חיברתי אותם למחשב כפי שהם, והאיכות לא ממש, והעוצמה שווה בערך לעוצמה של אוזניות בפול ווליום כשעומדים 3 מטר מהם. השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך? 8 וואט יספיק? ואם מישהו יוכל לספק לי סכמה כל שהיא זה יהיה נחמד.

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. אוקי אז היום סידרתי תכבלים במארז CM690 היה לי שם בלאגן מוחלט אין לי תמונות מלפני אבל הינה אחרי ועוד אחת אוקי אז היום ישבתי על זה שוב ולפי התגובות שלכם שינתי אני דווקא דיי מרוצה [תודה מראש לכולם] ה4 פין עדיין לא מגיע אצתרך לקנות לו מאריך בגלל שאמרתם להוסיף מאווררים הלכתי היום וקניתי סט של 4 מאווררים מבית CM 120 MM [אלו שמגיעים אם המארזים שלהם 1200 RPM וכו...] ב 65 שקל [ניראה לי זול] שמתי למטה אחד שמכניס אוויר ואחד בצד שמוציא אוויר [אני לא יודע איך שמים למעלה] אז ככה שעכשיו יש לי אחד מקדימה מכניס אחד בצד מכניס +אחד בצד מוציא [המוציא יותר עליון והמכניס תחתון] אחד מאחורה מוציא ואחד למטה מכניס. קניתי בגלל שלי היו מאוררים 80 MM והם דיי רועשים טוב יאללה לתמונות אוק…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by Jonnyboy,

שלום, אני החלטתי (בלי שום ידע קודם ) לבצע מודינג למחשב הישן שלי, לכן פירקתי את כולו והכנתי ארון קטן שבו יוכנסו כל הרכיבים, אל תדאגו, וידאתי שאין לי חשמל סטטי ביד ויש לי הרבה ידע קודם ברכיבים, אבל לא במודינג, אז בקיצור סימנתי בחורים של הלוח-אם נקודות בעפרון על מנת לדעת היכן לקדוח והכל, אני רוצה להרכיב את האוורור שלי ועל מנת לעשות זאת אני צריך חורים של 140X140 ושל 120X120, יש לחבר שלי מסור חשמלי אבל אז נזכרתי בדרמל.. מה זה בעצם דרמל? מה הם השימושים שלו? הוא יוכל לקדוח לי חור בארון במקום המדקחה? הוא יוכל לעשות לי פתח בעץ במקום מסור? מה הם השימושים שלו ומה הוא המחיר הממוצע שלו? לפני העבודה כדי לי להשיג דרמל או שהדרמל הוא רק מותרות בתחום המודינג?

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by sagi_10,

שלום לכולם עלה לי רעיון חמוד היום..: שלט שמדליק ומכבה את המחשב!! האם זה אפשרי??? האם אפשר הסבר לבניה ורשימת מצרכים?? תודה רבה

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. אני חדש אל תתפסו אותי כאחד שעושה בעיות...אז קיץקץ אני רוצה לשאול אותכם משו אני קונה קתודה כזאת : אז אני רוצה אם יש לכם מדריך לאיך לחבר את תגידו לי איך כדי שאני לא יקנה סתם...ואם אפשר גם לפצל את חיבורי המולוקס שיהיהו לי יותר יציאות למאוורים ועוד דברים גם את זה איך עושים ומאיפה קונים{אזור חיפה והקריות} תודה מראש לעוזרים!!!

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. הי, אתמול בלילה חזרתי דרך רחוב החשמונאים 51 בת"א, בדרכי נתקלתי בחנות שבחלון הראווה שלה היו מוצגים שני מארזים שנראה כאילו עברו מודינג רציני ביותר (יכול להיות שהם סתם היו מגניבים- לא היה לי זמן לבחון אותם יותר מידי). מישהו מכיר / שמע על המקום?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by goldi19,

יש לי כמה שאלות חיפשתי כזאת מידע באינטרנט אבל לא מצאתי מידע מרוכז 1)עד כמה צריך לזה ידע(אני לומד אלקטרוניקה כמגמה ואני די טוב בזה) 2)כמה בערך עולה (יש לי כמה ריכיבים שאולי אפשר לוותר כמו מטריצה לדים כמה ג'וקים,ועוד רכיבים שהספיקו לאחי עד י'ד) 3)האם צריך לזה תכנות (אני יודע קצת JAVA ,אחי יודע את כל השאר וגם JAVA) תודה

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  10. Started by lior12,

היי , לא הבנתי אף פעם מה ההבדל בין סטריאו למונו ? מונו בלטינית זה אחד וראיתי שבחיבור מונו יש חיבור אחד בסטיראו 3 ? אבל על מה זה משפיע ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אהלן חיברתי פס לדים באורך מטר ועשרה לשנאי פשוט עם ברירה של וולט (עד 12V)וקוטביות. על הגליל של הלדים רשום שהדרישה שלו היא 440mA\M כלומר 0.44 אמפר למטר של לדים,אחרי שחיברתי את הפס לשנאי ולמפסק כלשהו הפס עבד והאיר,השארתי את השנאי בשקע(המפסק כבוי)ושחזרתי הפס לא עבד(השנאי).אחר כך שמתי לב שכתוב על ההספק של השנאי 300mA max 3.6V. יכול להיות שהשנאי נשרף בגלל זה?למרות שהלדים לא היו דלוקים? האם אני צריך מוצר כזה http://www.ebay.com/itm/30W-Waterproof-LED-Power-Driver-Supply-110-264V-AC-DC-/190567831354?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5eba573a#ht_2916wt_1037 או שהבעיה היא אחרת??? ועוד שאלה,אם מישהו מכיר חנות טובה וזולה שמוכרת בטריות ליד-אסיד (מתח של 12V לא אכפת לי שיחולק לשתי…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. זוהי ההתחלה של המוד שלי צבעתי את הפאנל הקדמי אני רוצה להוסיף גם אדום וכתום בחריצים אני חדש וזו הפעם הראשונה שלי אני רוצה לקבל הרבה הערות בונות דרך אגב יצא לי קצת בעעעעעעעעע : ותגידו גם איך לצבוע או להוסיף לדלתות שבנתיים לא צבעתי אותן או לשנות משהו מהפאנל הקדמי.... http://www.pbase.com/image/31311547 הלינק עובד עכשיו... איזה אתרים יש לאלבומי תמונות באינטרנט חוץ מ-pbas ???

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by roeesnir,

אני רוצה להרכיב דימר עם קופסא באמצע כבל. כדי לחבר אליו פנס תאורה. בארכה כמובן אני לא נוגע. השאלה היא אם אני אמור לחבר את החום או הכחול.

14. Started by captaincaveman,

מסתבר שיש איזו בעיית תאימות בין ה-AQUAERO ל-D5 PWM. כדי לסדר את זה צריך לעשות מוד קטן לכבל מהמשאבות לבקר: For the capable DIY'er . . . While not as optimal a solution as the active component based solutions, this is a workable solution to the issue of having a PWM D5. I've tried it on a single and a dual D5 setup and it works satisfactorily with pullups optimized for each case, and it's dead nuts simple, though not exactly elegant. At issue is that the D5 needs a fairly "strong" pullup, (lower resistance) . . . while the A6 works best with weaker pullups, (higher resistance). This setup uses the 12V available from the first 2 of the 4 PWM fan pins on each cha…

15. Started by guy124,

אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by flying_g,

טוב, כבר שנה שאני רוצה להרכיב את העניין הזה, בסופו של דבר גם הצלחתי. קודם כל אנחנו עושים אומרים תודה לred dragon שלא רוצה שידעו מה השם האמיתי שלו, הוא חפר איתי על המחשב הזה 8 שעות ברצף אתמול. המפרט הנוכחי: CPU: AMD Phenom 2 Quad core 965 black at 3.4Ghz stock CPU cooler: XSPC RASA RAM: Kingston 2X2GB Hyper X MB: GA-MA790FXT-UD5P GPU: 2X Radeon 5770 Vapor-X at 900/1350 HDDs: WD Black 1TB Samsung 1TB for storage PSU: Chieftec 750W Modular Case: CM 690 Mark II Fan Controller: Kaze Master Pro Radiator: RS240 Pump+reservoir: X20 750 את הקיט קירור מים קיבלתי לפני שבוע בגרמניה, אבל הטמבלים לא שלחו לי את הערכת חיבור לAMD, אז היינו חייבים לאלתר, כי הגוף קירור כבר יר…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. הזמנתי מהאתר הנ"ל מערכת קירור מים וכמה מוצרי מודינג בכ-300$. הם שלחו לי מייל ורשמו "It shipped the 26th of October" עשיתי משלוח דרך USPS INT :Global priority mail. כמה זמן משלוח כזה לוקח בד"כ ? זה נראה לי הרבה מאוד זמן לא ?

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by Vlad3,

יש למישהו מושג לגבי מקום טוב ללמוד בו אלקטרוניקה ויש לו פידבק עליו? אזור השפלה

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by meninred,

אוקיי אז ככה... יש לי מארז לא משהו... אבל יש לו פוטנציאל אדיר!!! יש לו בדלתות כזה בקע כזה... אז חשבתי לחתוך אותו ולעשות חלון במקומו! להוסיף שתי מאווררי 8 ס"מ עם לדים.. עוד אחד של 8 ס"מ על בחלון... (לדים) אחד של 12 ס"מ מקדימה!!! (לא לדים) לעשות איזה סליבינג (אולי) ולמצוא תאורה יפה!!!! ניראה לי זה יצא אחלה!!! אמא שלי מעצבת והיא תעזור לי הרבה!!! הנה הציור שעשיתי... בערך מה שאני רוצה!

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. אני רוצה אקדח אוויר לאלקטרוניקה יש לי התלבטות בין... zico Zi-2009 http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1949 הוא נראה טיפה חלש אבל ממוקד יותר. לבין http://www.besttools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=85 אשמח אם תגידו לי גם אם יש משהו טוב יותר בסביבות המחיר הזה.. שוב לשימוש באלקטרוניקה. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  22. שלום, אני ראיתי אצל חבר פנס שמורכב מאחורי הנעל שמגיע מוכן עם 4 לדים והכנה של חוטים לחיבור . את החוטים הוא חיבר לבטרייה מרובעת של 9V. אני מעוניין לקחת את זה לכיוון יותר רציני, אני יפרט: 1. הלדים - אני מעוניין שהלדים יהיו בעוצמה גבוהה יחסית - עד כמה שניתן לפי הסעיפים הבאים. 2. עמידות - כל הקונסטרוקציה צריכה להיות עמידה , ועדיף שאפילו תהיה עמידה בפני מים. 3. בטרייה - חבר שלי השתמש ב9V מרובעת, האם יש בטרייה קטנה ניידת (אפילו נטענת ) אשר מספקת מתח מספק לטובת הלדים ואף מחזיקה זמן רב? (זמן רב הכוונה היא לשימוש רצוף של 3-4 שעות כל פעם למספר גדול של פעמים). 4. גודל - הכל צריך להיות בגודל קטן וקל יחסית. תזכרו שזה צריך להיות מורכב מאחורי נעל של רולר יש שם קצת מקום להדבקה וכו' אבל לא…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by mrjk600,

אני מחפש מישהו שרוצה לעשות הזמנה ביחד מאתר DFrobotsולהתחלק בעלות המשלוח . ראיתי רכיבים כמו חיישן מרחק, מנועים, וחלקים אחרים שאני רוצה להזמין בגלל שההזמנה שלי היא קטנה לא כדאי לי לעשות משלוחלכן אני מחפש מישהו שרוצה לעשות גם הזמנה ולהתחלק במשלוח

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום קניתי מסך LCD שניי שורות אם תאורה אחורית ואני לא רוצה לקחת סיכון ולחבר כי מסך אחד כבר דפקתי אז כניתי עוד אחד מאותו הדגם המסך הוא סתנדרטי עם 16 פינים כולל 2 פנים לתאורה הפנים אצלי פשוט ממוקמים אחרת אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל אני מעדיף לקבל הסבר ממישהו שמבין יותר ממני ואם אפשר לקבל גם סירטוט להרכבת הדאטה מהLPT למסך תודה לכול העוזרים . pixelsight מצורפת דיאגרמת פינים בפורמט zip ואני לא מצליח להפעיל את התוכנות שיש לכם באתר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.