עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by VIPERANAF,

סתם שיעמם לי ולא היה לי עוד מה לעשות עם הכסף שקיבלתי ליומלדת אז ביבזתי אותו על מוצרי מודינג כמובן הנה כמה תמונות תמונה מבחוץ כזה כשהדבל נאון דולקים דולק הגריל שקניתי של TT

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by kkffiirr,

הגיע לידי מסך שלא נדלק, וכל מה שהיה נראה זה הבזק לבן, אך לא היו סימנים שהוא באמת נדלק (לא זיהה כשחובר למקור כניסה וכו') פתחתי אותו ועל יחידת השנאי זיהיתי קבל שאולי מעט נפוח הקבל הוא SAMXON GF(M) 1000uf 25V בצבע ירוק כתוב עליו W1A לידו יש כמה קבלים נוספים שנראים אותם דבר בעלי אותו מפרט, רק הם רזים יותר ממנו מה גם שהקבל החלופי שקניתי מכשיוף של חברת CAPXOM בקיבול ומתח זהה (כנראה KM זו הסדרה) זהה במידות לקבלים הרזים. לפי מה שכתוב, הנתונים זהים (כולל טמפ' מתח וקיבול), אך שוב, המידות שונות. רציתי לדעת מה לעשות, אני רוצה לשמוע את תשובתכם לפני שאלחים ואתחרט. תודה רבה עריכה: האם יש מצב שהקבל הדפוק הוא בעצם ל35 וולט למרות שכתוב עליו 25?

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. שלום חברים, אני הנדסאי תוכנה בעל ידע בסיסי באלקטרוניקה וידע נרחב במכאניקה אך חסר ניסיון לחלוטין עם ארדואינו. אני מעוניין לבנות סגווי לשימושי האישי היות ומחירי הסגווי גבוהים כל כך ואני אוהב מאוד אתגרים. הידע שלי בתיכנות אמור להספיק לגמרי לצורך העניין, כנ"ל לגבי הידע בחשמל ואלקטרוניקה. יש לי בבית בית מלאכה מצוייד בכל טוב וחבר טוב עם מסגרייה מצויידת בכלי עיבוד שבבי וכל מה שצריך לצורך הבנייה. אני מתכוון לתעד ולשתף אותכם (ולהתייעץ כמובן) לאורך כל הדרך. השאלות שמטרידות אותי בשלב ראשון: 1- האם אתם מכירים פרוייקט כזה שתועד בצורה מקיפה ואוכל ללמוד ממנו? מה שמצאתי באינטרנט היה : פרוייקטים מצ'וקמקים שתועדו כהלכה אבל לא מעניינים במיוחד או פרוייקטים יפים שבקושי תועדו. 2- איזה ארדואינו…

4. טוב היום קניתי ספריי צבע דמוי ניקל של יעקובי הספריי כל כך גרוע, אני מניח את מה שצבעתי על השולחן והכל מתמלא שריטות למזלי ניסיתי את הצבע על פלופי ישן אז אני צריך שתמליצו לי על חברה טובה שמייצרת ספריים ושיש לה ספריי דמוי ניקל, אני לא רוצה לראות שוב שריטות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by moshe_S_m,

שלום לכולם אני רוצה לקנות בקר PIC ולתכנת אותו כך שיצור לי מילים על לדים (פס של לדים שזז ממש מהר) משהו יכול לעזור לי אני יודע שהרבה עושים זאת כפרויקט גמר שלהם תודה מראש משה מצורף לינק להסבר יותר ברור מה אני רוצה לעשות

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by Cereal Killer,

אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. היי, אחרי ביצוע הפרוייקט החלטתי לתרגם אותו, כי זה פרוייקט טוב מאוד, ושימושי בעיקר במשחקים שצריך לצאת ולהחליף שיר / להנמיך או להגביר / לעצור את המוזיקה. המדריך מתורגם מפה. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ אני אעלה תמונות שלי בהמשך (יום שבת כנראה). הערות שלי יופיעו בסוגריים מרובעים ([]). כלים וחומרים: 4 כפתורי PUSH [לחצנים] חיבור SERIAL [חיבור COM - חשוב, כי המוכר לא הביא לי בהתחלה כשאמרתי לו SERIAL] קופסת חיבורים כבלים [והרבה. לפחות המרחק שאתם רוצים שתהיה הקופסא כפול 5.. הייתי ממליץ על 5 מטר חוט מינימום] מלחם ובדיל אתם יכולים לשים את הלחצנים איפה שאתם רוצים, אני החלטתי לשים את שלי בקופסת דיסקים ישנה. [אני (המתרגם) שמתי…

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום חברים, קניתי בטעות פס לדיםrgb ולא שמתי לב לדרישה של 5v . בלוח האם יש מחבר 12v בעל 4פין RGB. א. האם ניתן לחבר את הפס אל ה12v וזהו והכל יעבוד? או שאני אשרוף משהו. ב. האם ניתן ליצור מחבר משלי עם 4 פין שהחיבור 12v מחובר ל5v מאיזה חיבור מולוקס? אין לי בעיה להשיג להוסיף נגדים או כל מה שצריך.

9. אני חדש אל תתפסו אותי כאחד שעושה בעיות...אז קיץקץ אני רוצה לשאול אותכם משו אני קונה קתודה כזאת : אז אני רוצה אם יש לכם מדריך לאיך לחבר את תגידו לי איך כדי שאני לא יקנה סתם...ואם אפשר גם לפצל את חיבורי המולוקס שיהיהו לי יותר יציאות למאוורים ועוד דברים גם את זה איך עושים ומאיפה קונים{אזור חיפה והקריות} תודה מראש לעוזרים!!!

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by goldi19,

יש לי כמה שאלות חיפשתי כזאת מידע באינטרנט אבל לא מצאתי מידע מרוכז 1)עד כמה צריך לזה ידע(אני לומד אלקטרוניקה כמגמה ואני די טוב בזה) 2)כמה בערך עולה (יש לי כמה ריכיבים שאולי אפשר לוותר כמו מטריצה לדים כמה ג'וקים,ועוד רכיבים שהספיקו לאחי עד י'ד) 3)האם צריך לזה תכנות (אני יודע קצת JAVA ,אחי יודע את כל השאר וגם JAVA) תודה

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  11. אני מחפש פרפקס בשביל חלון במארז איפה אני יכול לקנות ומה המחירים? אם אתם יודעים שמות של חנויות ומיקום מאור יעזרו לי.... תודה מראש..

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by kkffiirr,

אני מעונין לשלב בפרוייקט תקשורת על גבי קווי החשמל מה הרכיבים הנדרשים? מה המגבלות? האם כשיש הפסקת החשמל התקשורת עדיין תעבוד?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. http://www.crictor.co.il/he/episodes/lifter/ תהנו

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by Dj.P,

פרוייטק :silly:Dj.Psychedelic זה פרוייקט שאני בעצם הולך להפוך את המחשב שלי למין מערכת דיגי קטנה =] בינתיים הזמנתי שני קטודות של coolermaster ושמגיבות לצלילים וקטודה אחת של TT רגילה (שניהם כחולות) והזמנתי גם סלייבינג צהוב בהמשך אני יעשה עיגול קבלים בצע אדום ויזמין עוד 2 קטודות אחת ירוקה ואחת אדומה כול המאווררים שיש לי עכשיו יש להם 4 לדים בצבעים שונים. כמובן שיש חור בדלת המארז בקרוב גם תהיה חריטה על הפרספקט ומתי שאבא שלי יביא את המצלמה אני יביא תמונות של מה שעשיתי עד עכשיו. למי שיש עצות תענות ובקשות שיכתוב.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by KaPOcHinI,

טוב לפני שאני יתחיל בעבודה ואז אין דרך חזרה החלטתי לתכנן טוב טוב מה אני רוצה לעשות... אז ניסיתי לציר על דף ולא ממש עזר לכן אחרי חיפושים קלים נתקלתי בתוכנה סקאץ אפ ...הורדתי אותה ואחרי שעה וחצי שישבתי על התוכנה הגעתי לתוצאות הבאות: יש להתיחס רק לחלון הימני השמאלי ועליון של המחשב הפאנלים הקדמים והאחורים הם סתם שהמודל יקבל צורת מחשב כל העיגולים האלה עם הקווים זה מאוררים... וכל הקטעים השקופים זה החלונות ...למי שלא מבין... זה רק גרסה ראשונה פתוח להצעות ושיפורים.. תודה...

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by hw_joe,

שלום לכולם, חשבתי על בניית מאוורר קורונה לבית (בתצורה אניונית - כלומר מפיק יונים בעלי מטען שלילי, פשוט משום שנראה כי אלו הנם בעלי השפעה בריאותית חיובית - לעומת הקטיונים - יונים בעלי מטען חיובי, שנראה כי הנם בעלי השפעה בריאותית שלילית). ההתקן מיועד להיות מחובר ישירות לרשת-החשמל (דרך מכפיל-מתח כזה) מה דעתכם ? הנה רשימת חומרים שבהם נתקלתי בנושא : http://gizmodo.com/369398/microchip+sized-solid-state-fan-actively-cools-laptops-with-no-moving-parts http://gizmodo.com/369860/video-rsd5-solid-state-fan-in-action http://www.ee.washington.edu/research/seal/publications.html : http://www.ee.washington.edu/research/seal/pubfiles/Corona%20driven%20air%20propulsion%20for%20co…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by OutRaGe,

מה התפקיד של גשר וינסטון? תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. הי, אתמול בלילה חזרתי דרך רחוב החשמונאים 51 בת"א, בדרכי נתקלתי בחנות שבחלון הראווה שלה היו מוצגים שני מארזים שנראה כאילו עברו מודינג רציני ביותר (יכול להיות שהם סתם היו מגניבים- לא היה לי זמן לבחון אותם יותר מידי). מישהו מכיר / שמע על המקום?

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. איפה אני יכולה להשיג לוח נחושת או לוח אלומיניום בעובי של 0.8 - 1 מ"מ ענבר.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by ZiggyMan,

לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…

23. Started by HFDO5,

נשרף לי פיוז של מערכת יש עליו צבעים למישהו יש אתר שיגיד לפי הצבעים איזה פיוז זה? זה הולך ככה: כחול אדום שחור אדום מישהו יודע מה זה אומר?

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. אני בונה מין פעמון צייצן ציפורים מטעם חוג אלקטרוניקה מבית ספר ונתנו לי קיט כזה ורציתי להתחיל את זה בבית . עכשיו נתקלתי בכמה בעיות ושאלות : 1. כתוב לי על דף רשימת חלקים מיקרו פאראדים של קבלים עכשיו אלו קבלים רגילים לא אלקטרוליטים ולא כתוב עליהם את המיקרו פאראד שלהם כתוב רק משהו שנגיד XXM ה-X שווה למספר כלשהו . אז אני לא ידוע איפה להלחים איזה קבל לאיפה על הלוח המודפס . איך אני יכול למדוד ? 2. יש לי גם דיודה לחבר ואני לא יודע באיזה כיוון לחבר אותה . {אם תגידו לי איך מוצאים מה הקטודה ומה האנודה ובציור איך מבדילים בקטודה לאנודה אני ידע}. 3. יש לי טרנזיסטור מסוג - 2N 3906 K32 ואני לא יודע מה הE הB והC שלו איך אני מבדיל ? תודה , ליאור

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by guy124,

אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים