אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן! כבר תקופה ארוכה שאני מאוד מתעניין בתחום האלקטרוניקה (ואכן יש לי סוג של רקע בסיסי בנושא), ולא מזמן התחלתי לקרוא על הארדואינו. עכשיו, עלו לי מספר שאלות - 1) ראשית, מאיפה מומלץ לקנות? האם עדיף לקנות מחו"ל? 2) האם הדגם אונו (ארדואינו אונו) הוא מתאים למתחילים? 3) כמו כן, האם הדגם שהזכרתי קודם מתאים גם לבניית פרוייקטים יותר גדולים? למשל בנייה של QuadCopter? למעשה האם ניתן לשלב מספר מנועים וכן אפשרות לתת הוראות מרחוק באמצעות משדר ומקלט FM? 4)אני התחלתי לראות סרטונים ביוטיוב ולקרוא מאמרים באינטרנט, וראיתי שהרבה מאוד אנשים עובדים עם BreadBoard - ולא ממש הצלחתי להבין את כל הרעיון שעומד מאחורי זה. כלומר, יש לי לא מעט מידע בראש ויכול להיות שאני מערבב חומר לא קשור. בפיסיקה של…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, התעסקתי לפני כמה שנים עם ארדואינו אבל אף פעם לא התעסקתי עם raspberry pi ואני לא בטוח אם זה מה שאני צריך לשימוש שלי אז אני שואל פה... מה שאני מתכנן לעשות זה לרכוש raspberry pi 3, שעליו אני מתכנן להריץ שרת מינימלי לאפליקציית web שאני התחבר אליה רק ממכשירים ברשת הביתית (מהמחשב או מהטלוויזיה). עדיפות לצד שרת בnode js או ב-java, על מנת להריץ קוד java או node js מה-raspberry pi אני מבין שאני כנראה אצטרך להתקין עליו איזושהי גרסה מינימלית של לינוקס. כחלק מהקוד שירוץ על ה-raspberry pi יהיו כל מיני פעולות batch שמנתרות את הרשת הביתית ומבצעות כל מיני פעולות פשוטות והweb server יחשוף איזשהו API שאני אוכל לצרוך מהצד לקוח שמציג את הסטטוס של כל הפעולות האלה. …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
אני חדש אל תתפסו אותי כאחד שעושה בעיות...אז קיץקץ אני רוצה לשאול אותכם משו אני קונה קתודה כזאת : אז אני רוצה אם יש לכם מדריך לאיך לחבר את תגידו לי איך כדי שאני לא יקנה סתם...ואם אפשר גם לפצל את חיבורי המולוקס שיהיהו לי יותר יציאות למאוורים ועוד דברים גם את זה איך עושים ומאיפה קונים{אזור חיפה והקריות} תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב דימר עם קופסא באמצע כבל. כדי לחבר אליו פנס תאורה. בארכה כמובן אני לא נוגע. השאלה היא אם אני אמור לחבר את החום או הכחול.
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
צריך המלצה למסך 2 שורות פשוט שעובד אם Arduino UNO אאשמח אם מישהו יוכל לעזור בנושא
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב היום קניתי ספריי צבע דמוי ניקל של יעקובי הספריי כל כך גרוע, אני מניח את מה שצבעתי על השולחן והכל מתמלא שריטות למזלי ניסיתי את הצבע על פלופי ישן אז אני צריך שתמליצו לי על חברה טובה שמייצרת ספריים ושיש לה ספריי דמוי ניקל, אני לא רוצה לראות שוב שריטות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מצלמת אינטרנט עם כבל USB, אני רוצה להשתמש בה כמצלמת אבטחה אך עליי להאריך לה את הכבל. איך אני יכול להאריך אותו ? האם צריך מוליכים מסויימים או כל כבל פשוט של טלפון יתאים ? עד איזה אורך ניתן \ מומלץ להאריך אם בכלל ? תודה מראש,
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מסתבר שיש איזו בעיית תאימות בין ה-AQUAERO ל-D5 PWM. כדי לסדר את זה צריך לעשות מוד קטן לכבל מהמשאבות לבקר: For the capable DIY'er . . . While not as optimal a solution as the active component based solutions, this is a workable solution to the issue of having a PWM D5. I've tried it on a single and a dual D5 setup and it works satisfactorily with pullups optimized for each case, and it's dead nuts simple, though not exactly elegant. At issue is that the D5 needs a fairly "strong" pullup, (lower resistance) . . . while the A6 works best with weaker pullups, (higher resistance). This setup uses the 12V available from the first 2 of the 4 PWM fan pins on each cha…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, הזמנתי מאיביי מלחם 220V ובטעות הביאו לי של 110V. מה ההשלכות של חיבור מלחם כזה לחשמל? יש מה לעשות עם זה בלי שימוש בשנאי? תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם עלה לי רעיון חמוד היום..: שלט שמדליק ומכבה את המחשב!! האם זה אפשרי??? האם אפשר הסבר לבניה ורשימת מצרכים?? תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מסך Asus VM222U מחובר לנייד DELL inspiron 1225 ע"י VGA. הבעיה: כאשר אני מחבר את הנייד לחשמל באותו שקע שבו מחובר המסך (ע"י מפצל) נוצרות הפרעות בתצוגת - מעיין הבהובים אופקיים מחזוריים. יש פתרון ? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש דבר כזה? המטרה שלי היא לבנות מעגל שיוכל להמיר בשבילי מתח 12 וולט של מצבר, ל-9 וולט כדי שאוכל להפעיל רדיו-טייפ נייד (במקום הסוללות, שכולן ביחד מכסמות 9 וולט). אני מניח שיש חלק מסויים שיבצע את העבודה, אבל תרשים יעזור עוד יותר. תודה לעוזרים =)
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם יש מדריכים או מישהו שיודע איך עושים את הדבר הזה: שעון של רכב יש לי.. ידע באלקטרוניקה יש קצת ותמיד אפשר ללמוד עוד יש הרבה סרטונים ביוטיוב על זה וגם היה בנאדם בארץ שעשה את זה השאלה איך מחברים את זה למחשב שיעבוד עם המחשק<? תודה
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
פשוט מצאתי שלשום בלילה גג של מלונה והחלטתי לעבוד עליו. מהיום בבוקר עשיתי ניסויים וזה...פעם ראשונה שלי. עבדתי רק עם סכין יפנית סרגל ומסקינטייפ. http://www.facebook.com/album.php?aid=2049394&id=1545933288&l=1323c4e0b8 זה לא ממש מסודר כרונולוגית בפנים מצטער... אני סתם רוצה חוות דעת על איך זה נראה מה אפשר לשפר וכאלה זה פנטיום 4 עם 256 ראם וראפטור ממש ישן של 40 ג'יגה... העסק ממש לא מתחמם
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה... יש לי מארז לא משהו... אבל יש לו פוטנציאל אדיר!!! יש לו בדלתות כזה בקע כזה... אז חשבתי לחתוך אותו ולעשות חלון במקומו! להוסיף שתי מאווררי 8 ס"מ עם לדים.. עוד אחד של 8 ס"מ על בחלון... (לדים) אחד של 12 ס"מ מקדימה!!! (לא לדים) לעשות איזה סליבינג (אולי) ולמצוא תאורה יפה!!!! ניראה לי זה יצא אחלה!!! אמא שלי מעצבת והיא תעזור לי הרבה!!! הנה הציור שעשיתי... בערך מה שאני רוצה!
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מכשיר- מסז לרגלים שרוצה 3 dc v(שתי סוללות שמנות של 1.5 v). אני רוצה לחבר אותו ל- usb שבמחשב שלי. אז מדדתי עם הסוללות כמה אמפר המכשיר זקוק, אבל סוללה אחת ממש נגמרה ומתה לחלוטין ונשארה לי רק סוללה אחת, ואין לי עוד כזאת סוללה. אז מדדתי את האמפר עם סוללה אחת והאמפר היה 120 אמפר. ודאי שצריכים למדוד את האמפר עם שתי הסוללות. אז השאלה שלי היא כזאת : אפשרי פשוט להכפיל את האמפר של הסוללה האחת במעגל(מסז הרגלים) כפול 2(כאילו שתי סוללות)?אפשרי? או שחייב שתי סוללות מלאות, חדשות כדי לדעת את האמפר במדויק? ועוד שאלה קטנה : האם זה נכון שככל שהסוללה מתרוקנת כך האמפר יורד?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מסך(ישן) דק של LG שהפסיק לעבוד (לא נדלק) בחנות אמרו לי שרוב הסיכויים שהספק הלך ובמחיר של החלפת או תיקון ספק עדיף כבר לקנות מסך חדש. אני מסרב להתייאש ממנו. פתחתי אותו ומצאתי את הכרטיס של הספק, מסתבר שאחד הקבלים הנתפח השאלה שלי היא מהן התכונות של קבל נפוח? קיבול גבוה יותר? נמוך יותר? נתק? האם זה יכול להיות הגורם לבעיה לפי דעתכם? בנוסף חיברתי את המעגל לחשמל בלי לחבר אותו לעומסים שלו ובמוצא שהוא אמור לספק 5V למעגל הלוגי של המסך באמת יש 5V אבל כשאני מחבר אותו ל"עומס" (הכרטיס הלוגי) אז המתח יורד ל 0V . (אין זרם למעגל בכלל) מה דעתכם? מצורפת תמונה של המעגל: AIP-0108 בתודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות חיפשתי כזאת מידע באינטרנט אבל לא מצאתי מידע מרוכז 1)עד כמה צריך לזה ידע(אני לומד אלקטרוניקה כמגמה ואני די טוב בזה) 2)כמה בערך עולה (יש לי כמה ריכיבים שאולי אפשר לוותר כמו מטריצה לדים כמה ג'וקים,ועוד רכיבים שהספיקו לאחי עד י'ד) 3)האם צריך לזה תכנות (אני יודע קצת JAVA ,אחי יודע את כל השאר וגם JAVA) תודה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
בתרגיל המצ"ב איך אני מוצא את אות המוצא הראשון כפונק' של ה- Vin המצויין בתרשים? אבקש הסבר ללא לפלס...(מבחן הנדסאים) תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כפי שנכתב בנושא, האם זה אפשרי? עד כמה זה מסובך? עד כמה זה שווה את זה? אני רוצה לעשות מוד למארז ולהכניס לתוכו כמה וכמה מאווררים ולחבר את כולם לבקר שאני מעוניין לייצר. עד כמה שידוע לי, הם לא מאווררי PWM.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני ראיתי אצל חבר פנס שמורכב מאחורי הנעל שמגיע מוכן עם 4 לדים והכנה של חוטים לחיבור . את החוטים הוא חיבר לבטרייה מרובעת של 9V. אני מעוניין לקחת את זה לכיוון יותר רציני, אני יפרט: 1. הלדים - אני מעוניין שהלדים יהיו בעוצמה גבוהה יחסית - עד כמה שניתן לפי הסעיפים הבאים. 2. עמידות - כל הקונסטרוקציה צריכה להיות עמידה , ועדיף שאפילו תהיה עמידה בפני מים. 3. בטרייה - חבר שלי השתמש ב9V מרובעת, האם יש בטרייה קטנה ניידת (אפילו נטענת ) אשר מספקת מתח מספק לטובת הלדים ואף מחזיקה זמן רב? (זמן רב הכוונה היא לשימוש רצוף של 3-4 שעות כל פעם למספר גדול של פעמים). 4. גודל - הכל צריך להיות בגודל קטן וקל יחסית. תזכרו שזה צריך להיות מורכב מאחורי נעל של רולר יש שם קצת מקום להדבקה וכו' אבל לא…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום וערב טוב, מצטער מראש אם זה לא המקום לשאלות מהסוג הזה. במסגרת המגמה הכיתה שלי התחילה לעבוד עם ארדואינו. בינתיים עבדנו על שליטה בעוצמת האור (led). ברצוני לקנות ארדואינו כדי שאוכל לעבוד איתו גם בבית ולהתקדם בעצמי בפרויקטים. כרגע, אנחנו עובדים עם arduino leonardo. אשמח לקבל המלצה לדגם ארדואינו + חנות / אתר אינטרנט שדרכו אפשר לרכוש ארדואינו.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-