אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, חשבתי על בניית מאוורר קורונה לבית (בתצורה אניונית - כלומר מפיק יונים בעלי מטען שלילי, פשוט משום שנראה כי אלו הנם בעלי השפעה בריאותית חיובית - לעומת הקטיונים - יונים בעלי מטען חיובי, שנראה כי הנם בעלי השפעה בריאותית שלילית). ההתקן מיועד להיות מחובר ישירות לרשת-החשמל (דרך מכפיל-מתח כזה) מה דעתכם ? הנה רשימת חומרים שבהם נתקלתי בנושא : http://gizmodo.com/369398/microchip+sized-solid-state-fan-actively-cools-laptops-with-no-moving-parts http://gizmodo.com/369860/video-rsd5-solid-state-fan-in-action http://www.ee.washington.edu/research/seal/publications.html : http://www.ee.washington.edu/research/seal/pubfiles/Corona%20driven%20air%20propulsion%20for%20co…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
אני מחפש פרפקס בשביל חלון במארז איפה אני יכול לקנות ומה המחירים? אם אתם יודעים שמות של חנויות ומיקום מאור יעזרו לי.... תודה מראש..
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני בונה מין פעמון צייצן ציפורים מטעם חוג אלקטרוניקה מבית ספר ונתנו לי קיט כזה ורציתי להתחיל את זה בבית . עכשיו נתקלתי בכמה בעיות ושאלות : 1. כתוב לי על דף רשימת חלקים מיקרו פאראדים של קבלים עכשיו אלו קבלים רגילים לא אלקטרוליטים ולא כתוב עליהם את המיקרו פאראד שלהם כתוב רק משהו שנגיד XXM ה-X שווה למספר כלשהו . אז אני לא ידוע איפה להלחים איזה קבל לאיפה על הלוח המודפס . איך אני יכול למדוד ? 2. יש לי גם דיודה לחבר ואני לא יודע באיזה כיוון לחבר אותה . {אם תגידו לי איך מוצאים מה הקטודה ומה האנודה ובציור איך מבדילים בקטודה לאנודה אני ידע}. 3. יש לי טרנזיסטור מסוג - 2N 3906 K32 ואני לא יודע מה הE הB והC שלו איך אני מבדיל ? תודה , ליאור
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
איפה אני יכולה להשיג לוח נחושת או לוח אלומיניום בעובי של 0.8 - 1 מ"מ ענבר.
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם עלה לי רעיון חמוד היום..: שלט שמדליק ומכבה את המחשב!! האם זה אפשרי??? האם אפשר הסבר לבניה ורשימת מצרכים?? תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה... יש לי מארז לא משהו... אבל יש לו פוטנציאל אדיר!!! יש לו בדלתות כזה בקע כזה... אז חשבתי לחתוך אותו ולעשות חלון במקומו! להוסיף שתי מאווררי 8 ס"מ עם לדים.. עוד אחד של 8 ס"מ על בחלון... (לדים) אחד של 12 ס"מ מקדימה!!! (לא לדים) לעשות איזה סליבינג (אולי) ולמצוא תאורה יפה!!!! ניראה לי זה יצא אחלה!!! אמא שלי מעצבת והיא תעזור לי הרבה!!! הנה הציור שעשיתי... בערך מה שאני רוצה!
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות חיפשתי כזאת מידע באינטרנט אבל לא מצאתי מידע מרוכז 1)עד כמה צריך לזה ידע(אני לומד אלקטרוניקה כמגמה ואני די טוב בזה) 2)כמה בערך עולה (יש לי כמה ריכיבים שאולי אפשר לוותר כמו מטריצה לדים כמה ג'וקים,ועוד רכיבים שהספיקו לאחי עד י'ד) 3)האם צריך לזה תכנות (אני יודע קצת JAVA ,אחי יודע את כל השאר וגם JAVA) תודה
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
-
-
יש לי ציפטק פול טאוור צבע כחול יש לי בתחתית המארז על הרצפה שלו בצד שמאל מאורר קתודה ירוקה(מתחת לכרטס מסך) ובצד ימין מאורר קתודה אדומה קיבלתי מתנה 2 קתודות UV סגולות כאלו אולטרא ואני רוצה לקנות כבלים מעוגל שזוהר בUV אני צריך כבל אחד ארוך (לוח+צורב+כונן) ועוד כבל ארוך(לוח+הארדיסק+הארדיסק נוסף) את הפלופי אני יחליף מתי שיהיה כסף איזה כבל וצבע אתם ממליצים לי שיראו אותו באפקט הUV תזגרו שיש לי 2 מאוררי קתודה(אדום+ירוק) תודה
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי - רציתי לדעת אם יש כאלו רכיבים: - ריליי שמקבל מתח ומחבר את המעגל רק לרגע - ריליי שמקבל מתח לרגע ומחבר את המעגל, עד שהוא מקבל עוד פעם מתח ואז מנתק אותו. - ריליי שמקבל מתח ומחבר מעגל אחד ומנתק מעגל אחר. יש חיה כזאת?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני חדש אל תתפסו אותי כאחד שעושה בעיות...אז קיץקץ אני רוצה לשאול אותכם משו אני קונה קתודה כזאת : אז אני רוצה אם יש לכם מדריך לאיך לחבר את תגידו לי איך כדי שאני לא יקנה סתם...ואם אפשר גם לפצל את חיבורי המולוקס שיהיהו לי יותר יציאות למאוורים ועוד דברים גם את זה איך עושים ומאיפה קונים{אזור חיפה והקריות} תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מסתבר שיש איזו בעיית תאימות בין ה-AQUAERO ל-D5 PWM. כדי לסדר את זה צריך לעשות מוד קטן לכבל מהמשאבות לבקר: For the capable DIY'er . . . While not as optimal a solution as the active component based solutions, this is a workable solution to the issue of having a PWM D5. I've tried it on a single and a dual D5 setup and it works satisfactorily with pullups optimized for each case, and it's dead nuts simple, though not exactly elegant. At issue is that the D5 needs a fairly "strong" pullup, (lower resistance) . . . while the A6 works best with weaker pullups, (higher resistance). This setup uses the 12V available from the first 2 of the 4 PWM fan pins on each cha…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יכול להכין לי בבקשה תרשים קטן ללד מהבהב (ללא טיימר 555)
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , הפרויקט שלי הוא : מודינג לספק מחשב ZEUS 520W לספק מעבדתי. ממנו יצאו : 3.3V 5V 12V ושני חיבורי MOLEX. הרעיון שלי הוא : צביעת המארז של הספק לשחור. צביעת חיבורי המולקס לאדום. על הספק יהיו 3 זוגות {+ ו-} של שקעי בננות {בננה נקבה} שאליהם יתחברו בננה זכר לתנין. על הספק יהיו שני חיבורי מולקס אדומים. על המאורר 12CM שלו יהיו לדים בצבע כחול וסגול. יהיו רגלי פרספקט חלבי שבתוכם יהיו לדים אדומים 5MM. מתג עם לד כחול {עליו}. מי שרוצה סרטוט בסקטצ'אפ : http://www.mediafire.com/?3wvgewdc1sd7i8v ונתחיל עם התמונות : כל הספק : כל החיבורים שלו : הלוח PCB : המאורר שלו : והתחלתי לעבוד : הנה הכבל השחור והכבל הירוק לצורך הפעלת הספק ללא מחשב : אחרי הלחמה …
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעונין לשלב בפרוייקט תקשורת על גבי קווי החשמל מה הרכיבים הנדרשים? מה המגבלות? האם כשיש הפסקת החשמל התקשורת עדיין תעבוד?
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי, אתמול בלילה חזרתי דרך רחוב החשמונאים 51 בת"א, בדרכי נתקלתי בחנות שבחלון הראווה שלה היו מוצגים שני מארזים שנראה כאילו עברו מודינג רציני ביותר (יכול להיות שהם סתם היו מגניבים- לא היה לי זמן לבחון אותם יותר מידי). מישהו מכיר / שמע על המקום?
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
תגידו ספוט למחשב עושה מספיק אור או שזה חלש מידי??? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=lb-b
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. יש לי ממיר מתח אך אני לא יודע האם הוא תקין. איך אני יכול לבדוק את תקינותו לפני שאני מחבר אליו מכשיר חשמלי. 2. על פי נתוני היצרן הספק כוח הוא 110V אך משהו טוען שחיבור אותו לשקע הישראלי וזה עובד לו. איך אפשר לבדוק האם הספק הוא 110V או 110-240? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני ראיתי אצל חבר פנס שמורכב מאחורי הנעל שמגיע מוכן עם 4 לדים והכנה של חוטים לחיבור . את החוטים הוא חיבר לבטרייה מרובעת של 9V. אני מעוניין לקחת את זה לכיוון יותר רציני, אני יפרט: 1. הלדים - אני מעוניין שהלדים יהיו בעוצמה גבוהה יחסית - עד כמה שניתן לפי הסעיפים הבאים. 2. עמידות - כל הקונסטרוקציה צריכה להיות עמידה , ועדיף שאפילו תהיה עמידה בפני מים. 3. בטרייה - חבר שלי השתמש ב9V מרובעת, האם יש בטרייה קטנה ניידת (אפילו נטענת ) אשר מספקת מתח מספק לטובת הלדים ואף מחזיקה זמן רב? (זמן רב הכוונה היא לשימוש רצוף של 3-4 שעות כל פעם למספר גדול של פעמים). 4. גודל - הכל צריך להיות בגודל קטן וקל יחסית. תזכרו שזה צריך להיות מורכב מאחורי נעל של רולר יש שם קצת מקום להדבקה וכו' אבל לא…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ,אז לגבי הרכיב דיבור הזה ISD4004 לדוגמא אני מקליט : " אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת " אז רציתי לשאול איזו פקודה אני אמור לרשום לדוגמא כדי שהוא יתחיל להשמיע לי את זה מ "ל" או מ "צ" יש לי את קטעי התוכנית להקלטה והשמעה הינה הם: קטע תוכנית שמבצע הקלטה ברכיב הדיבור למשך 2 שניות ואז עוצר: כאשר מקליטים ברכיב הדיבור, כל שניה של הקלטה תופסת 5 שורות בזיכרון הרכיב. Message("recording"); recaddr=0xa000+starta ;// starta is the start address to record isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(50); isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(100); isd_write16(recaddr); …
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-