עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום, אני צריך תוכנה למחשב שהיא הופכת את המילה, כלומר עם אני אכתוב "שלום" זה יצא "םולש" יש נגיד את האתר הזה: http://www.ofek-liyladenu.org.il/links/translate2logical.php אבל אני משהו שאני יוכל לישתמש בוא במחשב בלי אינטרנט וכרגע האפשרות של IIS זה לא אפשרות טובה וכמובן שאי אפשר לעתיק את הקוד מקור באתר למעלה בגלל שהוא PHP אז למשהו יש רעיון? אני לא חושב שזה בעיה רבה לכתוב משהו ב-VB או פסקל, תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם, שמי שי, סטודנט לקוי למידה. השימוש במחשב הכרחי עבורי ללמידה. לאחרונה מצאתי מחשפון גרפי ברשיון GPL, כיוון שאין לי רקע בתיכנות התקשתי לתרגם את הממשק. את התוכנה ניתן להוריד מהאתר http://www.graphcalc.com/download.shtml אשמח להעזר בחבר עם רקע בקוד תוכנה ובקימפול. בתודה, שי

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  3. Started by Jeka90,

מישהו יכול לתרגם לי בבקשה את הקטע לפסקל? תודה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  4. Started by matu89,

שלום , התרגיל : צריך לקלוט מערך דוד מימדי ולהדפיס את האלכסון הראשי בסדר יורד . זה מה שהגעתי עד עכשיו : int matrix[100][100]; int i, j, n, m,k; printf("enter dem of matrix: \n"); scanf("%d%d", &n, &m); printf("enter values to %dx%d matrix:\n ", n, m); for (i = 0; i < n; i++) { for (j = 0; j < m; j++) scanf("%d", &matrix[i][j]); } for (i = 0; i < n; i++) { for (j = 0; j < m; j++) printf("%4d", matrix[i][j]); printf("\n"); } for (i = 0; i < n; i++) { for (j = 0; j < m; j++) if (i == j) k = matrix[0][0]; …

• 2 תגובות
    • 4.2k צפיות
  5. ערב טוב שלום , אשמח להכוונה בתרגיל הזה בבקשה. כתוב תוכנית המקבלת מספר זוגי ושלם N ומדפיסה תבנית שחמט בגודל NXN כך שמשבצת לבנה תיוצג בתור ספרה 1- ומשבצת שחורה תיוצג בתור 1 . ניסיתי לכתוב משהו וזה לא מצליח לי .. N=int(input("please enter a number : ")) for i in range(N): print() for j in range(N): if(j%2==0): print("1","-1,",end="") else: print("-1","1,",end="")

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by ohad5g,

היי שלום השאלה מה לא עובר קומפילציה כאשר [CODEint a, *b, c[4]; 1. *(c+3) = 8; 2. a = *(c + *b); 3. *(c++) = 12; 4. c = b; 5. b = c; 6. a = (*c)++; 7. *(b+1) = (*c)++; 8. a = *b - *c; 9. *c = *(b++); 10. *(b++)= *(&a); ]

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by mnizri,

שלום, קיבלתי מטלה לכתוב תכנית : עלי להכניס 4 מספרים ועל התוכנית לבצע סכום של המספרים וממוצע. מה שקורה שזה עובד רק המסך השחור עף מיד אחרי שהתוצאה מוצגת להלן התוכנית: roject1.cpp : Defines the entry point for the console application. // #include "stdafx.h" #include <iostream.h> #define MAX_NUMBERS 4 int main(int argc, char* argv[]) { int i; double Numbers[MAX_NUMBERS]; double sum, average; sum = 0.0; average = 0.0; for ( i = 0; i < MAX_NUMBERS; i++ ) { cout << "Please enter number " << i+1 << " (press enter to continue): "; cin >> Numbers; …

8. Started by juicy,

היי חברה, מישהו מתנדב לפתור בשבילי תרגיל ב C#? זה יעזור לי מאד!

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  9. שלום התבקשתי למצוא מתוך מספר אקראי את הפולינדרום (מספר שמשני צדדיו הספרים שווים זה לזה לדוגמא 1221 או 626 )הארוך ביותר אין לי מושג איך לגשת לזה בכלל בתרגיל מותר לי להשתמש אך ורק בלולאות FOR וWHILE ובתנאי IF תודה לכל העוזרים

• 14 תגובות
    • 7.8k צפיות
  10. Started by Odedb52,

אהלן. אני ב- י"א... מגביר מחשבים, ולומד C#. סיימנו חלק של מונה צובר בעיות מינימום מקסימום וכו', והגענו לשאלות מסכמות שכאלה. רק תרגיל אחד אשמח לקבל בו עזרה מכיוון שקצת הסתבכתי. "יישם אלגוריתם המקבל כקלט מספר שלם n. האלגוריתם יגריל n מספרים שלמים בטווח של 8-10 ויציג כפלט: א. המספר שהוגרל הכי הרבה פעמים. ב. ממוצע המספרים. ג. המספר הגדול ביותר שהוגרל." עם ב' ו-ג' אין לי בעיה... רק לא הבנתי את הקטע עם "המספר שהוגרל הכי הרבה". תודה מראש לעוזרים. שנה טובה, עודד ב.

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  11. Started by sku4no,

בתרגיל הזה היינו צריכים לבנות מחלקות למורה שמציגה לכיתה של 20 תלמידים ממוצע של כל תלמיד (שזה מה שעשיתי פה) וגם ממוצע כיתתי לכל מקצוע שאני אעשה אחר כך, הבעיה לא בזה. אני חושב שמבחינת הלוגיקה הכול בסדר (וזה בכל מקרה לא ממש מאיים) אבל יש כנראה איזשהי בעיה עם הסינטקס. כשאני מריץ את התוכנית הוא מציג על המסך פקודה לרשום את שם התלמיד הראשון אבל נתקע אחרי שמקבל קלט. אחרי כל מיני ניסיונות אני די בטוח שהבעיה עם המערך מטיפוס Grade. חשבתי שאולי כדאי לאפס אותו אבל זה לא עזר. כל פקודה שעירבה את המערך הזה הביאה לשגיאה וסיום התוכנית, למרות שהתוכנה עצמה לא מתריעה על שום שגיאה מה שלא ממש עוזר לי. מה הבעיה כאן? תודה לעוזרים.. using System; using System.Collections.Generic; using System.Lin…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by iem,

נתונה השאלה המצ"ב. חשבתי על האלגוריתם הבא: כל התוכנית היא בתנאי של EOF כאשר תחת התנאי יש מספר ראשון נכנס כפרמטר שער הדולר וכל השאר מוכנסים ללולאה של FOR עם שורת printf שתציג בפורמט המבוקש. השאלה איך סוכמים הכל לשורת סיום ? אשמח להצעת אלגוריתם יעיל יותר... תודה !! ??? [attachment deleted by admin]

• 24 תגובות
    • 4.1k צפיות
  13. Started by moskitos,

אני אמור לקרוא סטרינג עם סימני שאלה ולהציג רק את הסטרינג ויש לי בעיית Index was outside the bounds of the array. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace TextWith { class Program { static void Main(string[] args) { //this program got text with '?' and print the text without the '?' //read line of text string line = Console.ReadLine(); string[] words = new string[100]; string word = ""; for (int i = 0; i < line.Length; i++) { //we have regolar character without '?' if (line[i] != '?') { word += line[i]; } …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום לכולם. קיבלנו שאלה שאני לא מצליח לפתור כל כך. נתונה מטריצה mat מסוג INT שמספריה כבר ממוינים. ז"א בכל שורה ובכל עמודה המספרים ממוינים בסדר עולה - מהקטן לגדול. בכל שורה בנפרד ובכל עמודה בנפרד אין מספר שמופיע יותר מפעם אחת. הפעולה מחזירה את מספר הפעמים שהמספר X מופיע במטריצה. הפעולה הולכת ככה: public static int matrizh (int [] [] mat ,int x) int count =0; for (int i=0; i<mat.length ; i++) for (int j=0;j<mat.length ; j++) if (mat[i] [j] ==x counter ++; return counter; עכשיו השאלה היא : הצע דרך לשיפור יעילות הפעולה בסדר גודל . אין צורך לכתוב אלא רק להציע. יש למישהו רעיון? אגב עוד שאלה קטנה, כשרשום MAT.LENTGH אז מאיפה הוא לוקח את האורך מהשורות או מהמעודות (כבר ש…

• 37 תגובות
    • 11.5k צפיות
  15. Started by RED-JUNIOR,

לא יודע אם זה הפורום המתאים,אם לא אשמח להעברה למקום הנכון.. יש לי תרגיל שאני לא מצליח לפתור-אני צריך להזין 3 אינטגר'ים ב3 טקסטבוקסים,ללחוץ CALC ולראות- המספר הכי גדול האם המספר הכי גדול מבין ה3 הוא תוצאת החיבור של 2 האחרים האם המספר הגדול הוא תוצאת ההכפלה בין 2 המספרים האחרים אני עושה אותו בwindows app ולא בקונסול. קצת עזרה עם הקוד,נתקעתי קצת בנתאים של הIF ELSE וזה לא כל כך יוצא לי. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by nazgull,

נתקעתי בתרגיל ..אשמח לקבל עזרה (פיתרון) הכוונה..כל דבר תרגיל 1 מערך דו-מימדי יקרא תקין אם מתקיימים שני התנאים הבאים: • בכל שורה במערך סכום איברי השורה שווה למספר השורה. • כל איברי האלכסון חיוביים. דוגמא למערך תקין: 4- 12- 0 15- 31 0 2 3- 1 1 11 23- 4 2- 12 7- 2 3 0 5 1 1 0 1 1 דוגמא למערך לא תקין: 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 • כתוב פונקציה המקבלת מערך דו ממדי של מספרים שלמים ומספר שורה ,row ומחזירה 'אמת' אם סכום איברי שורה row שווה המספר row. • כתוב פונקציה המקבלת את המערך, ומחזירה 'אמת' אם כל איברי האלכסון חיוביים. • כתוב תכנית המציגה את המערך, ומזמנת את הפונקציות שכתבת בסעיפים א', ב' על מנת להציג הודעה אם המערך תקין, או שאינו…

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  17. 4. שלום, כתוב תוכנית roundup.cpp הקוראת מהקלט שני מספרים שלמים חיוביים ומדפיסה את תוצאת החילוק של הראשון בשני. התוצאה צריכה להיות מספר שלם. אם התוצאה האמיתית אינה מספר שלם, יש לעגל אותה כלפי מעלה. לדוגמה, תוצאת החילוק של 24 ב 6 תהיה 4 ותוצאת החילוק של 25 ב 6 תהיה 5. אין להשתמש ב if, או כל חומר אחר שלא נלמד עדיין בכתה. יש להשתמש רק בטיפוס int. #include <stdio.h> #include <math.h> main() { int x,y; int z; printf("\n\nEnter 1st no':"); scanf("%d", &x); printf("\n\nEnter 2nd no':"); scanf("%d", &y); z=(x/y); printf("\n\nRoundup %d divided by %d is %d \n\n",x,y,z); return 0; }

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  18. שלום חברים, כתבתי את התכנית הבאה, עכשיו יש לי בעיה בקלט, כשאני מכניס 4 הוא יורד 2 שורות ואז מחכה לקלט מתאים. זה לא טוב, אני צריך שכמו בשאר הוא ירד שורה אחת בלבד ואז יחכה לקלט. אם מקישים 1 צריך להכניס 2 מילים והוא ידפיס אם הן שוות 0, 1 אם השניה גדולה יותר, 1- אם הראשונה גדולה יותר (לקסיקוגרפית). אם מקישים 2, צריך להכניס מחרוזת והתכנית מדפיסה את אורכה. אם מקישים 3, צריך להכניס גודל מערך שלמים ואז להכניס ערכים שלמים בהתאם, והוא מדפיס את הערך שבתא שסכום ערכי התאים לפניו וסכום ערכי התאים אחריו שווים. אם מקישים 4, צריך להכניס מחרוזת והתכנית מדפיסה אותה בלי רווחים. סה"כ תכנית לא קשה בכלל, רק הקלט של 4 עושה לי בעיות. אהיה אסיר תודה אם תוכלו לעזור לי בזה. מצ"ב הקבצים. תודה מראש. […

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Burned,

מערך מסדר N*N נקרא מושלם אם הוא מכיל אך ורק את המספרים 1,2,,n כך שכל מספר מופיע בדיוק פעם אחת בכל שורה ובכל עמודה. לדוגמא: 1 2 3 4 2 1 4 3 3 4 2 1 4 3 1 2 כתבו פעולה המקבלת מערך דו-מימדי של מספרים ומחזירה "אמת" אם המערך מושלם ו- "שקר" אחרת. אני לא מצליח לחשוב על דרך למצוא אם יש את כל המספרים מ-1 עד N.. מישהו יכול לתת לי עזרה? רמז? תודה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by djzander,

אני צריך לכתוב תוכנית עם הכלים שלמדתי שמקבלת מספר ומחזירה האם יש לו שורש שלם חיובי ולתת הודעות בהתאם. static void Main(string[] args) { int number = 0; int squareRoot = 0; bool isSquare = false; bool Answer = false; Console.WriteLine("Enter a number and press ENTER."); number = int.Parse(Console.ReadLine()); while (Answer == false) { if (squareRoot * squareRoot == number) { isSquare = true; Answer = true; } else if (squareRoot * squareRoot > number) { Answer = true; } else squareRoot = squareRoot…

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. Started by Avrum,

זה התרגיל שקיבלתי: על המשתמש להזין 5 מספרים ב-5 תיבות טקסט שונות, לחיצה על כפתור תחשב ותדפיס למשתמש את הנתונים הבאים: 1. סכום המספרים שהוזנו 2. מכפלת המספרים האי זוגיים 3. ממוצע המספרים 4. סכום המספרים הזוגיים זה הפתרון שכתבתי: protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e) { int []a = new int[5] {Convert.ToInt16(TextBox1.Text), Convert.ToInt16(TextBox2.Text), Convert.ToInt16(TextBox3.Text), Convert.ToInt16(TextBox4.Text), Convert.ToInt16(TextBox5.Text)}; int sum = a[0] + a[1] + a[2] + a[3] + a[4…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by שולמיתשולמית,

יש פה אולי מישהו שמבין בשפת c פשוט נתקעתי עם תרגיל לשיעורי בית ואני לא מצליחה לגלות את הטעות תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Amit Shani,

יש לי תרגיל בC++ שאני קצת מסתבך פה, לכאורה הוא היה נראה פשוט משאר התרגילים... זה סתם קטע טכני,זה הולך ככה: ממש מחלקה בשם God כך שיהיה ניתן ליצור ממנה אובייקט אחד בלבד וכל בקשה ליצירת אובייקט נוסף תחזיר את האובייקט הראשון. אז אני מבין שאני צריך להשתמש במשתנה סטטי כדי לספור את מספר האובייקטים שנוצרים אבל איך אני גורם ליצירת אובייקט להחזיר לי אובייקט אחר שנוצר מקודם לכן?

24. מצ"ב התרגיל + פתרון אבקש שתסבירו לי: למה בשורה 4 מכניסים תוכן הכתובת 200H לאוגר AX, שהיא 2A ובתשובות רשום כי התוכן בכלל הוא B52A שזה כאילו שילוב בין תוכן הכתובת 200H בתור AL ותוכן הכתובת 201H בתור AH ?? האם לא אמור היה פשוט להיות באוגר AX הנתון 2A ולדרוס נתון אחר ? הבנתי כי הוא דורס אבל למה הנתון הוא שילוב של 2 תוכני כתובות שבפועל הפקודה מכניסה רק התוכן של הכתובת 200H ?? תודה אנשים !!! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 975 צפיות
  25. Started by אלון לטמן,

קיבלתי תרגיל לבנות מעגל לוגי שמקבל כקלט מספר בינרי בין 3 סיביות והפלא צריך להיות המספר הבינרי שמתאים לשארית של חלוקת מספר 3. כלומר אם קיבלנו 111 הפלט הוא 1 ואם קיבלנו 010 הפלט הוא 2. לא בטוח כל כך איך להתחיל...

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.