תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
בוא נגיד אחד שקולט מהר שפות כמה זמן יקח לו ללמוד לבנות עמודים בפייסבוק? איזה שפות צריך לדעת?
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מחפש מדריכים\אתרים שיוכלו לעזור לי ללמוד רמה בסיסית של שפת תכנות C ואז אסמבל . יותר יעזור לי בעברית. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, קיבלנו שאלה במערכים והסתבכתי בחלק אחד בשאלה: ביקשו תוכנית שתגריל מספרים אקראיים בין -100 איך אני עושה מספרים אקראיים? הבנתי שיש ספרייה לזה אבל איך משתמשים בה? תוודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יודע שהכותרת לא כל כך מובנת, אבל השאלה שלי היא פשוטה. בכל הטפסים של Win 7 (שזה כולל הלוח בקרה, מאפיינים, הגגדרות רשת, פשוט הכל !), הכל נכלל בתוך טופס נוח כזה.. הכוונה, משהו בסנגון דפדפן.. השאלה שלי כיצד ניתן לפתח כזה דבר? האם זה משהו שצריך לכתוב ידני או שיש איזו שהיא שיטת עבודה כזו? אני מתכנת ב-NET (C# או VB.NET), אני רוצה לדעת האם זה קיים שמה. אגב, יש מצב שזה קשור ל-WPF? תודה רבה !
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
הי, במסגרת העבודה שלי אני משתמש בword 2007 וכל פעם שאני מעתיק תמונה לתוך הקובץ של הword אני צריך לשנות ידנית את ההגדרות של התמונה ב"עיצוב תמונה" ל-פריסה לריבוע ואת הגובה (מוחלט) ל6 ס"מ. עכשיו זה מחרפן אותי לגמרי כי במהלך העבודה אני נאלץ כל יום להעתיק עשרות תמונות כאלה ולשנות ידנית.... מקצת קריאה שערכתי עכשיו באינטרנט גיליתי שיש אפשרות כנראה לעשות את זה באמצעות פקודות המאקרו, אבל צריך לכתוב קוד קצר בשביל זה ואני לא מכיר את השפה הזו בדיוק. אני שוב אומר שאני פשוט צריך לשנות לפריסה לריבוע וגובה (מוחלט) ל6 זה יחסוך לי המון המון זמן וכאב ראש. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
אני מעוניין ללמוד תכנות מחשבים אבל לא ברור לי מה רמת המתמטיקהת הנדרשת או רמת הקושי הכללית.אשמח לדעת ממי שניסה
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אני רוצה, בשביל האתגר, לפתח מנוע תלת מימד קטן מאפס- לתכנת אותו מרמת ציור פיקסל בודד למסך. חיפשתי פלטפורמה מתאימה מבחינת נוחות ויעילות (חשוב שיעבוד גם עם הכרטיס מסך), אבל החיפוש רק בילבל אותי עוד יותר. חשובה לי גם נוחות ההורדה וההתקנה, דבר שקצת מרתיע אותי ב-OpenGL. יש הצעות?
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
האם למישהו כאן יש נסיון עם הרכיב הזה ועם סביבת העבודה CODE COMPOSER? האם למישהו יש מושג איך אני משיג Tutorial אינטאקטיבי לזה? או אם למישהו יש נסיון, אני רק צריך את הדחיפה הראשונית בזה.
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב. אני מחפש בן אדם שיודע להעביר למחשב תוכנת משחק שצרובה על לוח אם שנמצא בתוך מכונת משחק. יש איזה חבר לאבא שלי בשם ג'ורג'. הוא מחפש מישהו שיוכל בדרך כלשהי להעביר לו למחשב (לתוך ווינדוס) את התוכנת משחק הצרובה על הלוח אם שנמצא בתוך המכונה. לתוכנת המשחק קוראים בינגו. זו תוכנה ספציפית שלא ניתן להשיגה ככל הנראה באינטרנט. לפי מה שהוא אמר לי, מתכנתי מחשבים צריכים לדעת איך לעשות את זה. בלוח אם הזה יש eeprom, שזה שבב לפי ידיעתי. אל הלוחם אם הזה מתחברים עוד שני לוחות אם קטנים יותר. הדגם של האיפרום הזה הוא: m27c4002. הדגם של המכונה הוא: aristocrat mk6/mvp-540 הוא סיפר לי על מתכנת מערכות בשם: ECU Programmer - Elnec Beeprog Programmer. דרך המתכנת הזה והסריקה שלו ניתן להעביר את …
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
תמיד רציתי להיות מתכנת משחקי מחשב, אבל רק לאחרונה נכנסתי לזה ברצינות ואני רוצה לדעת מאיפה אני מתחיל. האתר היחידי שראיתי בינתיים הוא GameDev.Net ונראה שהוא נותן מענה מצוין לתוכניתן המשחקים המתחיל. האם אתם מכירים מקורות נוספים? חשוב לציין - המקצוע שלי הוא תוכניתן כך שניתן להניח שאני אוכל להתמודד עם שפות התכנות בהן משתמשים (c/c++). תודה
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אוקיי, אז אני יודעת java, c ועוד, עד לרמה מתקדמת. אבל תמיד אני מגיעה לסוף מדריך, לצורך העניין, ונתקעת - מה הלאה? איך משתמשים בכל זה בתכל'ס? מה עושים עם כל הclass בjava, למשל? איך הופכים את זה לתוכנה ממש, חוץ מקובץ jar או הפעלה בcmd (משחקים, תוכנות שונות...)? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני סטודנט להנדסת חשמל, ובמסגרת הפרוייקט שלי אני רוצה לכתוב תוכנה (עצמאית או פלאג אין), שישלח את הdata שמגיע לכרטיס קול (מהווינדוס) גם להתקן USB כלשהו. כמה שאלות: 1) אניר וצה לכתוב את הדרייבר לUSB אבל בפועל אין לי את ההתקן USB שאני רוצה שהדרייבר יתאים לו. האם אפשר לכתוב את הדרייבר גם אם אין לי את החומרה? 2) מישהו יכול לתת כמה קווי מנחה לכתיבת הדרייבר? בעיקרון אני פשוט רוצה להעביר חבילות של DATA שייצאו דרך הפורט של הUSB (כמה זה מסובך?!) 3)ספרות מומלצת? לינקים רלוונטים? 4)מה יהיה יותר פשוט, לכתוב תוכנה שתעשה את ההעתקת המידע שנשלח לכרטיס קול ושולחת אותו גם לUSB או פשוט לכתוב איזה נגן ששולח את הקבצים עצמם? אני רוצה בעיקרון להעביר את כל הסאונד מהווינדוס לUSB ולא רק…
-
- 0 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר הרבה זמן שחשבתי ללמוד על התחום של Functional Programming, ועכשיו אני מתכוון להתחיל בזה. ראשית אני צריך עזרה בהחלטה באיזו שפה לבחור (Common Lisp / Scheme / Haskell / Clojure / משהו אחר). אשמח אם מישהו יסביר במילה או שתיים על ההבדלים המהותיים בין השפות השונות הללו, ואשמח אם ימליץ על אחת שלדעתו הכי כדאי להתחיל בה. יש להתחשב בזה שיש לי נסיון בעיקר ב C/C++ ופייתון, ויש לי כבר נסיון ב imperative programming וב OOP (אולי זה דווקא יהיה לרעתי בלמידה בהתחלה?). שנית אשמח אם תפנו אותי למקורות מידע (ספרים, אתרי אינטרנט, בלוגים..) איכותיים שמהם אוכל ללמוד, בהעדפה שיהיו מיועדים לאנשים עם הבנה טובה בתכנות ולא כאלה שמלמדים מאפס. בנוסף אקבל בשמחה כל טיפים ועצות שיש לכ…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
לא כ"כ הצליתי להבין מה ההבדל מהמדריך שפורסם פה.... תודה לעוזרים..
-
- 1 תגובה
- 5.5k צפיות
-
-
מסתבר שאני לא זוכר- כלום! אני כבר שעתיים מנסה לכתוב קובץ .bat שכל מה שהוא צריך לעשות זה להריץ פקודה עם קלט אחד. מישהו יכול לעזור לי- או להפנות לאיזה אתר מדריך טוב שירענן לי את הזכרון? סה"כ אני צריך ליצור קובץ שיעשה: יקלוט את שם הקובץ xxx.yyy ויריץ את הפקודה הבאה: signsis xxx.yyy xxx_signed.yyy zelig.cer sultan.key 0123456 כאשר xxx יכול ליהיות בכל אורך, ו yyy יכול ליהיות באורכים 3 או 4 תווים. למרות שזאת הבעיה הקטנה יותר. מדריך- עזרה מישהו ... תודב רבה
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
ערב טוב, טוב תראו זה המצב - יש לי קובץ word 2007, שהוא למעשה טופס עם טבלה.. ויש גם קובץ excel עם רשימה בצורת טבלה ובה כל מיני פרטים (לצורך העניין A,B,C,D,E,F) אני רוצה לבנות אלגוריתם שיעבור רשומה רשומה בקובץ excel (מדובר בכ-70 רשומות), יכניס אותו לקובץ word תחת התאים המתאימים בטבלה, וישמור אותו תחת שם מסוים.. השאלה שלי היא למעשה איך עושים את זה? תחת איזו שפת תיכנות?
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום, אני כרגע מתכנת מתחיל בשפת C# ואני מעוניין להיכנס לעולם של שרת-לקוח. בשביל ללמוד את כל הנושא חשבתי לתכנת משחק שעובד דרך שרת-לקוח. הבעיה היא שאני לא ממש יודע מאיפה להתחיל? מבירור קצר שעשיתי באינטרנט רק התבלבלתי יותר.... socket? tcplistener? מי מה איך? מישהו יוכל לעזור לי ולכוון אותי למידע התחלתי על נושא של תכנות שרת-לקוח? תודה לכל מי שיעזור
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
איך שולחים משתנה מסוג template לפונקציה בתכנית הראשית????? לדוגמא הגדרתי משתנה Vector <int> num איך אני שולחת אותו
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך לממש תור דו צדדי ב multi thread. האם יש פתרון לנעילות, שהוא טוב יותר מהנעילה הטריוויאלית ? (כל פעולה על התור נחשבת לקטע קוד קריטי) בינתיים פסלתי נעילה לכל צד, + נעילה כללית, + שימוש ב counter. האם מישהו מכיר פתרון textbook לבעיה הזו ?
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
בשנה שעברה החלטתי שלא להמשיך במגמת מדעי המחשב לטובת כימייה משום שכל מה שלימדו בה כבר ידעתי או שיכלתי ללמוד בשבועיים חומר של שנה (שנה וחצי ראשונות לפחות). בקיצור - אני רוצה לדעת כל מה שבית הספר היה מלמד אותי אם הייתי ממשיך במגמה (כדי שאני אהיה לפחות באותו קו של בוגרי המגמה לפני שאתגייס). לשם כך אני צריך את רשימה של הנושאים שמלמדים בבית הספר. אני אשמח גם לקבל קישור לחומר הנלמד ו/או לתרגילים בנושאים. לדוגמא חיפשתי באינטרנט חומר על מבני נתונים וכל מה שמצאתי זה חומר ברמה של אוניברסיטה, שם הדגש הוא על יעילות, מה שדורש ידע במתמטיקה שעדיין אין לי. תודה מראש .
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אני עושה פרויקט באסמבלי וישלי שאלה דחופה אני רוצה להוסיף לתוכנית שלי תמונה ששמורה לי בתיקיה במחשב, שכשהתוכנית תרוץ אז התמונה תיהיה ביחד עם הטקסט, זה אםשרי? ואם כן אתם יכולים להגיד לי איך?
-
- 0 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחרונה התחלתי להתעניין בכל התמונות האלה כמו זאת לדוגמה איך זה עובד ואיך מכינים אחת כזאת? [יש גם את התמונה שמקבלת את האיפי מהמחשב ואת סוג הדפדפן וכו'.] אשמח לקבל תשובה תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני טוען תמונה לתוך BITMAP ועוד שאלה איך אפשר ליקרא פיקסלים מתוך התמונה ולהחניסם למשתנה INT בגודל של 16 סיביות
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
-