תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
בעזרת פוינטרים? (ומקסימום בעזרת INCLUDE <IOSTREAM>ׂׂ) י
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, שמי דור ויחד עם נתנאל, סטודנטים להנדסת תוכנה בבן גוריון, פתחנו ערוץ חדש ביוטיוב בשם: "נקודה פסיק" ללימודי java ונושאים נוספים בתכנות. מוזמנים להיכנס, להגיב ולפרסם! https://www.youtube.com/channel/UCfEDm7h3dH3SAu5LESahlRw
-
- 0 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום שוב (: האתר שלי מתקדם לאט לאט.. בתוך הטבלה שלי רציתי להגביל אותיות אם כותרת הסרט ארוכה מידיי. באנגלית זה פועל מצויין. אבל בעברית אני מקבל סימן שאלה מוזר כזה, נראה לי שאני יודע ממה זה נובע זה כנראה בגלל קידוד, או כל מיני אותיות בלתי נראות שעוזרים להציג את העברית בצורה תקינה. הבעיה שאין לי מושג אין לתקן את זה. הפונקציה הולכת ככה function title_limit_heb($str) { if (strlen($str) > 37) { return "...".substr($str,0,37); } else { return $str; } } וככה נראת התצוגה השגויה. אגב כדי להציג עברית תקינה אני משתמש פונקציות הבאות. header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); mysql_query("SET NAMES utf8;"); מה שמונע ממני לכתוב עברית י…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לומד עכשיו על c# ולא הצלחתי להבין מה העניין בrecord, הבנתי שזה תחליף למחלקה ולstuct, אבל תכלס מה מיוחד בו ולמה שאשתמש בו ולא במחלקה/מבנה, אשמח אם מישהו יוכל להבהיר את העניין. תודה.
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
יש לי בעיה קטנה בתרגיל הזה using System; class Program { static void Main(string[] args) { const double MILE = 1.6; double sum; sum = 0; int i; Console.WriteLine("enter the number {0}",i); i= int.Parse(Console.ReadLine()); for (i = 1; i < 20; i = i + 1) { sum = MILE * i; Console.WriteLine("the sum is {0}", sum); } } } הקומפיילר רושם: Error 1 Use of unassigned local variable 'i'l מישהו יודע מה הבעיה?
-
- 30 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
קראתי איך מעבירים מידע בין דפי asp.net ועשיתי ניסוי, יצרתי אובייקט בשם user שמכיל בפנים כל מיני שדות מסוג string לאחר מכן בדף הsource רשמתי את הפרופרטי הבא: public User CurrentUser { get { return u; } } ובדף המטרה ( הדף שברגע הresponse אני רוצה לעבור אליו) הבנתי שאני צריך להוסיף בדף הaspx שורת קוד הזאת : <%@ PreviousPageType VirtualPath="~/home.aspx" %> ובנוסף בדף הcs של אותו דף מטרה הוספתי את הקוד הבא: User s; protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { s = new User(); s = PreviousPage.CurrentUser; Label1.Text = s.Country; } השגיאה שאני מקבל היא : [h=2]O…
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא בטוח שכאן המקום כי אני אישית לא מתכנת. יש לנו כאן מס מחשבים עם ויזואל סטודיו 2008 עם חבילת שירות 1. במחשב אחד התחילה לפני כמה ימים בעיה שברגע שנכנסים לעבודה נתקע עד שעולה משהו ובנוסף במשאבי מערכת השימוש מעבד קופץ ל-50% . מצאתי בגוגל מספר אנשים עם בעיה דומה אבל לא ראיתי אפילו פתרון אחד. מישהו מכיר ? יודע ? רעיון מה לבדוק ? תודה.
-
- 6 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום ! אני לומד 5 יחידות מחשבים בשפת ג'אווה ואני רוצה להרחיב קצת את ידיעותיי ולצאת מהמסגרת .. לא מבקשים ממני באיזה שאלה פה לאתחל מערך כתכונה לעצם מסויים בפעולה בונה אבל אני בכל זה רוצה.. אז העצם הוא HOSPITAL והמערך הוא גם עצם מסוג PATIENT .. ואני לא יודע כמה חולים ביה"ח יכול להכיל .. אני שמעתי איפשהו שאפשר להגיד מערך שכל פעם שאני מוסיף תא הוא יגדיל את האינדקס שלו ב-1 .. איך אני עושה את זה ? (במידה והמערך הוא מסוג Patient) .. תודה רבה =]
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
grid menu זה חבילת הוספה שנותנת לך ליצור תפריט פלאש עם אופציה לתפריט נפתח (dropdown menu). הורדתי את החבילת הוספה, היא מאוד מאוד קלה לעבודה ואתם יכולים לראות את התוצאות בעצמכם,אבל יש בעיה אחת עם התפריט שזה יוצר. זה יוצר כברירת מחדל פרסומת לאתר שייצר את חבילת ההוספה, זה נראה דבילי שמוסיפים את זה לאתר, ואני לא הצלחתי למחוק את זה (במידה ואפשר). זה הלינק לחבילת ההרחבה (חינם): http://www.macromedia.com/cfusion/exchange/index.cfm?view=sn120#view=sn121&viewName=Dreamweaver%20Extension&loc=en_us&authorid=0&page=0&scrollPos=0&subcatid=0&snid=sn121&itemnumber=-1&extid=1031827&catid=0 אני ירשום לך גם את הקוד אם זה יעזור: <object classid="c…
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
יש לי מערך int ואני רוצה לדעת כמה אלמנטים הוא מכיל. לדוגמא הקוד דלהלן: int main() { int *myArr; myFunction(myArr); void myFunction(int *myA) { if(a == b) myA[0] = 1; if(a > b) { myA[0] = 1; myA[1] = 2' } cout << "myA is consisted of " << countElements(myA); } countElements זה שם שאני נתתי. האם קיימת פונקציה מובנית ב ++C המחזירה את מספר האלמנטים במערך ? תודה
-
- 21 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
יצרתי קובץ exe מסוים ובו אני משתמש בתמונות שעל המחשב שלי. ואם אני שולח את הרובץ לחבר זה לא יפעל לו כי אין לו את התמונות. איזה פתרון אסתטי יש לנו בנושא?? תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מאמין שכאן אמצא מי שידע... באתרים מסויימים כגון: http://www.muvtal.co.il/jobs/NewJobs.asp http://yjobs.co.il//Jobs/.aspx ישנו טופס למשלוח מייל אך כתובת המייל לא גלוייה. האם יש דרך לגלות את כתובת המייל או שהיא מוצפנת(או שכל המיילים נשלחים לכתובת של האתר ומשם מנותבים לנמען המקורי)? אודה לעזרתכם, תודה.
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
אני מחפש מבנה נתונים ב-++C שיאפשר לי לאכסן אובייקטים המכילים ID ייחודי ועדיפות (priority). אני צריך לבצע חיפוש של אובייקט בסיבוכיות שלא תלויה בכמות האובייקטים וגם שאובייקטים בעלי אותו עדיפות יהיו מסודרים לפי סדר הכנסה...
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, כתבתי קוד הממש מחשבון בשפת גאווה. כאשר אני מכניס קלט דרך ה-eclipse הפלט יוצא נכון וכמו שצריך, גם כאשר אני מריץ את התכנית דרך ה-cmd הפלט יוצא נכון אם הקלט הוא דרך המקלדת, אך כאשר אני מכניס את אותו הקלט דרך קובץ יוצא פלט שונה, מצורף קובץ תמונה של ה-cmd והקובץ ממנו נלקח הקלט.
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך למיין מערך int ב C רצוי רק עם לולאת FOR ו WHILE/DO WHILE
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מבחן במטלב ביום ראשון ויש לי שאלה בנוגע לפקודה או לא כל כך הבנתי מה זה אומר בתחילת תוכנית רושמים את זה: function ו אז עוד משהו כל פעם זה משתנה. המטלב שלי נותן לדבר הזה באופן קבוע שגיאה. תרגיל לדוגמה שהיה זה כזה function X = myfun(n) X = 0; for i = 1:n X = X + i; end תשובה: myfun(3) אשמח להסבר על מה זה אומר...תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי תרגיל לכתוב תוכנית שקולטת מספרים למערך דו ממדי ומדפיסה את: א. מספר השורה בה ממוצע האיברים הגדול ביותר. אז הסתבכתי פה עשיתי: #include <conio.h> #include <stdio.h> #define X 3 #define Y 3 typedef int arr[X][Y]; void get(arr a); int avg(arr a, int i); int main(){ arr a; int i,j,x; get(a); for(i=0; i<X; i++) x=avg(a,i); printf("%d",x); getch(); } void get(arr a){ int i,j; for(i=0; i<X; i++) for(j=0; j<Y; j++){ printf("Enter number: "); scanf("%d",&a[j]);}} int avg(arr a, int i){ int index,sum,max=0,j; for(j=0; j<Y; j++) sum=sum+a[j]; if(sum>max){ max=sum; in…
-
- 8 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום באיזה שפות פיתוח, אפשר לכתוב תוכנית, שלא תצטרך Runtime Distributables בשביל לרוץ? NET. מן הסתם נפסלת ישר, כי היא צריכה את ה-NET Framework. מותקן, מה שלא תמיד קיים בכל מחשב. ++C אמורה להיות הבחירה הנכונה, אבל אני יודע שגם שם, לפעמים יש מצבים שזה דורש Runtime Distributables, אז מה צריך לעשות כדי להמנע מזה - כך שהתוכנה שלנו לא תדרוש את זה אלא פשוט תרוץ טוב? תודה card
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחלתי להשתמש בקוד שקורא תוכן של אתרים אחרי שנותנים לו את הURL... הפלט שאני מקבל הוא את כל קוד ה HTML... יש אפשרות לקבל רק את התוכן עצמו? זאת אומרת ממש לקרוא את התוכן כפי שנקרא בדפדפן? זה הקוד : private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { string URL = textBox1.Text; HttpWebRequest myRequest = (HttpWebRequest)WebRequest.Create(URL); myRequest.Method = "GET"; WebResponse myResponse = myRequest.GetResponse(); StreamReader sr = new StreamReader(myResponse.GetResponseStream(), System.Text.Encoding.UTF8); string result = sr.ReadToEnd(); WebClient client = new WebClient(); richTextBox1.Text = result; sr…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, יש לי רעיון לסטראפ וחלק מזה דורש GUI שיאפשר למשתמש להכניס ולשלוף נתונים (דוחות) מ - Data Warehouse דרך ה -WEB. אני מתלבט בין Python ל -PHP. דיברתי עם כמה אנשים ונאמר לי ש - PHP נעלמת לאט לאט וש - Python הרבה יותר חזקה, רציתי לשמוע את דעתכם: 1. מהירות חשובה לי מאוד. 2. קלות כתיבה ותחזוק. 3. קלות התקנה באתרי לקוח. 4. אפשרות ריצה על פלטפורמות שונות (האם צריך קימפול מחדש?) אם אתם חושבים שאף אחת מהם לא מתאימה ויש שפה אחרת יותר טובה (Ruby on Rails?) אשמח לשמוע.
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לכתוב מחלקה שתקבל פרמטרים של המשוואה הריבועית, a,b,c ותדפיס את השורשים. לא מסובך כל כך, מישהו יכול לעזור בזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
אני פיסקאי : לכן אני ישאל בצורה שלי .. יש לי חבורה\תתחבורה עם X איברים ...אני רוצה למצוא פרמוטציה שתגרום לכול האיברים לכסות את כול האפשריות ..אפשר לעשות דבר כזה במחשב .. כאשר אני רוצה שזה היה ממוספר .. לדוגמא : החלפה מהמקום הראשון עם השני =( f(1 החלפה עם השני והשלי = F של 2 ... איך עושים דבר כזה.. אני לא חזק במחשבים...לכן זה מאוד יעזור לי שתסבירו לי איך מאשר איך בונים את התוכנית ...כי לתכנת אני לא יודע !
-
- 6 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום רב! אני מעוניין להכין תוכנית קטנה בVB שלוקחת 5 תמונות מסויימות, מעתיקה אותם למיקום מסויים במחשב, ופותחת אותם רנדומלית למשך דקה, 5 פעמים ביום. האם יש מישהו שיוכל לעזור לי? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
האם ניתן להוריד סביבת פיתוח של visual studio.NET 2008 חינמית (נסיונית)? <וסליחה אם השאלה אסורה>
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום,כבר המון זמן שאני מנסה להבין איך ניתן לשנות את המילים בתוכנות המסרים כדי לבנות לי אחת משלי... הכוונה שלי לא לקחת ולהפיץ למיליוני אנשים אלה תוכנה קטנה שתשמש רק לכמה מילדי הכתה... ראיתי עכשיו שנענע עשו גם תיכנות לאיסיקיו ושינו אותו,זה מה שאני רוצה לעשות רק איני מבין איך!!! תודה רבה רבה רבה רבה לכולם!!!
-
- 9 תגובות
- 921 צפיות
-