עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. יש לי dataset שמכיל טבלה אחת, הטבלה הזאת יצרתי בעזרת 2 טבלאות, שיש בניהם קשר.. שאלתי היא איך אני יכול ליצור שורה חדשה בטבלה? כי הטבלה הרי מכילה תוצאה של join בין 2 טבלאות האם אני צריך ליצור dataset שמכיל 3 טבלאות? לדוגמא יש לי טבלה בשם עובדים וטבלה בשם אנשים ואז אני יוצר טבלה שאני עושה join בין הטבלה של האנשים לטבלה של העובדים אז כיצד בעצם אני מוסיף שורה לטבלה שעשיתי join בין 2 הטבלאות ? אני בעצם צריך לעדכן כל טבלה בנפרד? הכוונה שלי שאם אני רוצה ליצור שורה חדשה בטבלה של הjoin אני בעצם צריך לעדכן את הdataset של האנשים בנפרד ואת הטבלה של הdataset של העובדים בנפרד ואז התוצאה של הטבלה השלישית תהיה אוטומטי כתוצאה של עדכון 2 הטבלאות האחרות?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי מין רעיון לפרוייקטון קטן אבל בשביל זה חסרות לי מספר פקודות חשבתי אולי תוכלו לעזור לי. 1. אז ככה אני צריך פקודה שתכבה את המחשב. עדיף בצורה מסודרת כלומר תנטרל את כל התוכנות הרצות ורק לאחר מכן תכבה (אבל שלא יהיו בעיות אחרי זה למה אני ינסה להדליק את המחשב והוא לא ידלק אז זה לא טוב) אם אין פקודה כזאת אז רק פקודה שמכבה את המחשב וזהו. 2. אני צריך פקודה שבעזרת ניתן לקבל את הטמפ של המעבד ולהכניס למשתנה כל שהוא שאני יבחר. האם קיימת פקודה כזאת אם לא האם ניתן לכתוב פומקציה שתבצע זאת? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 940 צפיות
  3. הבעייה היא כזו: צריך לממש בסי שארפ מערכת המנהלת חברה בה יש בין היתר מנהלים ועובדים זוטרים. כמובן שלכל סוגי העובדים יש תכונות משותפות כמו שם גיל וכו אבל לכל סוג עובד יש גם תכונות ייחודיות. איך הכי כדאי לממש את הדרישה הבאה: עובדים זוטרים יכולים להיות מקודמים לדרגת מנהל? בהתחלה חשבתי על הורשה רגילה: מחלקת עובד ממנה יורשים מנהל ועובד זוטר. אבל הבעייה היא שכאשר עובד זוטר מקודם להיות מנהל אז זה יהיה מאוד מסורבל להפוך אותו למנהל. האם מתאים כאן שימוש בהכלה במקום הורשה? פשוט אף פעם לא השתמשתי בהכלה במקום מנגנון ההורשה תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by asichen,

מהי הדרך הקלה ביותר לשלב מנוע חיפוש פנימי לאתר? יש איזה סקריפט או משהו כזה? בתודה מראש...

• 1 תגובה
    • 937 צפיות
  5. Started by barp12,

יש דרך לפרק מספר לספרת היחידות והעשרות למשל 69 אז להפוך את זה ל 60 9 ?

6. שלום, הייתי רוצה באופן כללי להבין מה קורה שתכנית Javascript/PHP או אם מדובר באותו התהליך בכל שפות התיכנות איך המעבד מבצע את התכנית, איך הוא "מעבד" את הפקודות(statements ) והפונקציות של התוכנית(במקרה של JS של הסקריפט) בזו אחרי זו. ובכלל איך מחשב באופן כללי עושה את העבודה הזו, מה קודם למה, איך זה מתאפשר, איך זה משתלב עם העבודה השוטפת של הרצת תוכנות אחרות "רגילות" במחשב בו זמנית, מה סדר העדיפויות ואיך הוא מתקדם בביצוע התוכנית. אשמח גם אפשר להפנות אותי למקורות מידע בנושא (אנגלית או עברית זה לא משנה או ספר גם) שמסבירים את הנושא לעומק ואיך קוראים לנושא הזה שמסביר את התהליך הזה שמבצע המחשב. תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by supercars,

ערב טוב, יש לי מערך סוכמים בו אני רוצה למצוא את שלושת הערכים הגדולים ביותר. אני יודע איך למצוא את הערך הגדול ביותר, אבל את השני והשלישי אני לא מצליח מפני שהם יכולים גם להיות שווים לערך "הגדול ביותר".. מה השיטה? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  8. Started by robicon,

כאשר יש לי מתודה כזאת ( public void xxx(int[]arry כאשר משתמש שם מספר זה עושה את המערך בגודל המספר? למשל זה יהיה int[10]arry ?

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  9. * אם זה לא מתאים לפה תעבירו, לא ידעתי איפה לפרסם את האשכול הזה. ברוב האתרים האלה ההגבלה היא עד 10 מגה\\10 דקות אם אני לא טועה השאלה שלי היא.. אחרי שמעלים את הסירטון הקובץ ממיר את עצמו או מה? כי שרואים באתר סירטון הוא מוצג כקובץ פלש. \\ ואם הוא הוא מומר אז הוא שוקל על השרת פחות?

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  10. אני בונה משחק טריוויה ויש לי מן מכשול שאני לא יודע איך להתגבר עליו בצורה אלגנטית.. המצב כזה.. יש לי מאגר שאלות שבתוכו יש שאלות מכל מיני סוגים.. אני צריך למשוך ממנו(מערך השאלות) שאלות בצורה ראנדומלית ולהעביר אותן אחת אחת למבחן.. הקאצ' הוא ,מעבר לזה שאני צריך להעביר ראנדומלית, הוא ש'כרטיס שאלה' לא יכול לחזור על עצמו פעמיים. יש למשהו רעיון טוב לטריק ?

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by lordgod,

הורדתי את זה http://sourceforge.net/projects/gogui אני רוצה לשחק בזה ואני לא יכול אני חושב שצריך להריץ את זה / לקמפל .. אז איך אני עושה את זה עם כ"כ הרבה קבצים ? או שפשוט , איך אני מפעיל את המשחק ????

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  12. שלום, אם נתונה הפונקציה: fun_c for (i=10; i<1.2^n; i*=1.2 {} חקרתי קצת את הפונקציה והיא עובדת עבור n>=13 אבל לא הצלחתי להבין מה הסיבוכיות שלה. למישהו יש רעיון?

• 4 תגובות
    • 931 צפיות
  13. Started by Cyb3r,

תשמעו, אני לא יודע אם זה קשור בדיוק לפה, אבל זה הפורום שנראה לי הכי פחות לא קשור לנושא הזה. כשכותבים, אפשר לכתוב סימנים מיוחדים בעזרת ALT+NUMPAD NUMBERS כמו "בריבוע" (אי אפשר פה, אפשר בטח בתיבות טקסט אחרות וגם ב NOTEPAD) שהוא ALT+0369803698 מה שאני רוצה לשאול פה זה, למה הסימנים (יש צירופים אחרים) האלה קיימים, מה העיקרון שלהם ועל מה הם מבוססים.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by roeeaveram,

שלום רציתי לשאול אותכם איזה ספר אתם ממליצים לקנות כדי ללמוד C++ כי מה שיש באינטרנט כול המדריכים למיניהם לא ממש מקיפים וחפיפניקיות וראיתי ספר שעולה 240 ש"ח ששמו: C++ מדריך מקצועי מרכז הארצי ההדרכה 2000 מעת מאיר סוע.

• 5 תגובות
    • 865 צפיות
  15. Started by shilo90,

שלום! אני לומד עכשיו לתכנת בC++ ורציתי לדעת איפה אני יכול לראות את הפונקציות ספרייה שיש בתוכנה למשל אני ממש צריך לדעת לממש פונקציות מהספרייה STRING אם מישהו יודע איך אני רואה את מימוש הפונקציות דרך visual studio או באינטרנט אני אשמח אם יגיב תודה

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  16. Started by pantera,

אני כרגע סטודנט למדעי המחשב ועברתי קורסים בתכנות של ג'אווה וג'אווה מתקדם ו C ולומד עצמאי פייתון, אני כרגע מחפש עבודות במשרת סטודנט בפיתוח או QA השאלה שלי היא מה באמת הרמת תכנות שמצפים מסטודנט? אני מפחד שהרמת כניסה היא גבוהה מדי וזה גורם לי לחששות ולכן הנטייה שלי היא לכיוון ה QA למרות שאני אוהב לתכנת. מה בתכלס מצפים מסטודנט בעבודה כזו (באופן כללי), ומה לצפות במקרה שאני מתקבל לעבודה בתחום? אם מישהו שעובד בתחום יוכל לספר על החוויה האישית שלו בעבודה הראשונה אני אשמח כי לצערי אין לי חברים בתחום ואני מרגיש שאני חסר יידע. תודה רבה לעונים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by D@nny,

שלום אני צריך לקבל שני משתנים מסוג כלשהו להשוות מי גדול ממי ולהחזיר 1/0/-1 בהתאם זאת תת משימה של השאלה הגדולה, אבל הבעיה הגדולה שלי זה ההבנה של הנושא הזה אני מאוד אשמח אם מישהו יבהיר לי טיפה את הרעיון הכללי פוינטרים לפונקציות כיצד מטפלים ב *void (זה יותר חשוב לי מהפתרון של המשימה כרגע) תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Chaos,

שלום לכולם. שאלה פשוטה לי אליכם: האם הפונקציה strcpy יכולה להעתיק רק מחרוזת מסוג char[] ל char[], אך איננה מסוגלת להעתיק char* ל char*? כאשר אני מנסה להעתיק char* ל char* הנני מקבל שגיאת הרצה, לדוגמה עבור הקוד הבא: #include <string.h> #include <iostream.h> void main() { char *string1="hw"; char *string2="zone"; strcpy(string2, string1); cout<<string2; } תודה מראש, קובי.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by PayneBack3251,

שלום רב ניסיתי להתקין מוד של דרגות בפורום php ויש לי את הבעיה הזאת אחרי שכבר התקנתי את הכל Warning: main() [function.main]: Unable to access ./../language/lang_hebrew/lang_erc.php in /data/members/free/tripod/uk/i/p/w/ipwf/htdocs/phpBBHeb/admin/admin_ranks_whosonline.php on line 37 Warning: main(./../language/lang_hebrew/lang_erc.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /data/members/free/tripod/uk/i/p/w/ipwf/htdocs/phpBBHeb/admin/admin_ranks_whosonline.php on line 37 Warning: main() [function.include]: Failed opening './../language/lang_hebrew/lang_erc.php' for inclusion (include_path='.:/data/apache/php/mmp_lib') in /data/members/free…

• 10 תגובות
    • 829 צפיות
  20. היי! :] יש לי שאלה, שדיי הרבה זמן מטרידה אותי וראיתי כרגע את הנושא של Master על פיתוח משחקים וכיצד ניתן להתחיל ונתתם לו תוכנות עזר לפיתוח. אבל אני רוצה לשאול, אם גם החברות הגדולות שמייצרות משחקים, משתמשים בתוכנות עזר כמו שאתם נתתם לו, או תוכנות שהם בנו בעצמם שייעזרו להם בפיתוח המשחק? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  21. Started by yashal,

הורדתי אותו מהנושא שהיה פה עליו, וזה לא עובד לי על הווינדוס XP. מה צריך לעשות?...

• 3 תגובות
    • 787 צפיות
  22. יש לי שאלה כשאת לשיוערי הבית - "כתוב תוכנית שמכפילה את ערכו של אוגר CL פי 5." עכשיו אני יודע איך לכפול במספרים זוגיים אבל לא במספרים אי זוגיים. חשבתי אולי על לכפול בעשר ועאז לחלק ב-2 אבל אני לא יודע איך ואם זה נכון. אפשר להשתמש בפקודות MOV,ADD,SUB תודה!

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. שלום לכולם, אני משתמש בגרסה האנגלית של אקסל, ואני רוצה לקבל קלט מחרוזת מהמשתמש. אני משתמש בפעולה inputbox. הבעיה היא, שכשאני מנסה לכתוב בעברית, בחלון שאליו אני כותב הוא כותב ג'יבריש, ואז המקרו לא עובד. הערה- הרגע ניסיתי להעתיק דוגמא למה שמופיע בחלון של הקלט, אבל פה זה הופיע בעברית נורמלית.

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  24. Started by s_b54,

אני מעוניין לעשות שהאתר שלי יהיה מקודד בצורה כזו שברירת המחדל של קידוד השפה יהיה עברית windows-1255 האם קיים קוד בגאווה סקריפט html או כל שפה אחרת כולל צד שרת שיאפשר לי לעשות את זה בתודה s_b54

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  25. אני עכשיו לומד פסקל במגמת מדעי המחשב בבית הספר שלי, לא את השפה אלא בעזרת השפה אני לומד לפתור אלגוריתמים כאלה או אחרים מה שמעניין אותי לדעת אם יש פה מישהו שיודע אם זה פרקטי בכלל...כלומר לא עדיף ללמוד שפות C++ וכאלה ? או שאת זה אפשר להשאיר לאוניברסיטה כל מידע שיש לכם בנושא , אם אפשר...תודה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.