תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
בס"ד שלום וברכה, יש לי בעיה שאני לא מצליח לפתור אני מעוניין להעלות שרת IIS (בינתיים המחשב שלי בתור שרת) ובתור התחלה לקחתי אתר לדוגמא שכבר קיים שממומש בקבצי CGI ושפת PERL. קראתי קצת באינטרנט ועשיתי כמו ההדרכה (הורדת activeperl, וכל הקונפיגורציות בממשק הIIS) אך לבסוף כשאני מפעיל קובץ CGI כלשהו (נניח login.cgi) הדפדפן מחזיר לי שגיאה HTTP Error 502.2 - Bad Gateway והפירוט הוא : Can't locate ../global_defs.cgi in @INC (באמת בקובץ login.cgi יש require ל global_defs.cgi) כך: require "../global_defs.cgi"; אשמח לכיוון פתרון.... תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אני משתמש בקומפיילר dev c++!!! ואני לא מבין למה אני לא מצליח לכתוב קוד פשוט של מספרים אקראים. אם מישהו יכול להגיד לי מה לא טוב בקוד שלי: #include <iostream.h> #include <stdlib.h> #include <conio.h> void main (void) { int a,b,c; randomize(); a=random(11); b=random(11); c=random(11); cout<<"The numbers are: "<<a<<" , "<<b<< " , "<<c<<"."; getch(); }
-
- 4 תגובות
- 877 צפיות
-
-
אני רוצה להכניס לאתר שאני בונה שורה כזאת שיהיה כתובה בה: יום "היום" XX/06/2004 , וכאן את השעה "XX:XX:XX עכשיו אני רוצה שהשעון עצמו יזוז. לא משנה לי איזה סקריפט לעשות אתזה חיפשתי כאלה מוכנים, כולם בעייתים ולא הצלחתי להכניס אותם לדף הראשי שלי שכתוב בו די הרבה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום.. אני מעוניין ללמוד בג'ון ברייס שפת C ו..JAVA ובנוסף לשתיהם אחרי זה LINUX KERNEL רציתי לדעת מה ערך התעודה שאני יקבל ג'ון ברייס לעומת תואר ראשון ב שפת C או JAVA.?
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
איך אני עושה תפריט שנגיד יש תמונה רגילה ואז שעוברים עם העכבר יש תמונה נוספת. איך אני עושה את זה בלי פלאש? יש אולי קוד HTML או משהו?
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום =] ברצוני לפתח תוכנה שתתאים למסך מגע , אשמח לקבל קצת מידע לגבי השפות שתומכות בפונקציות של מסך מגע,ובאמצעות איזה ממשק אפשר לפתח את זה?! ערן
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום מישהו יכול להסביר לי בעברית את ההגדרה שבתמונה המצורפת? ולתת רעיונות איך לעשות את זה בזמן O(n) ו- O(n^2) ? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 890 צפיות
-
-
נתונות המחלקות הבאות: public interface A{ public int what (int [] data); } public class B implements A { public int what(int[] data) { int h1 = 0; int h2 = 1; for (int i = 0; i < data.length; i++) { int v = data[i]; int c = 1; for (int j = i+1; j < data.length; j++) { if (data[j] == v) c++; } if (c > h2) { h2 = c; h1 = v; } } return h1; } } 1. הסבירו מה מבצעת השיטה באופן כללי --> מחפשת איברים זהים במערך 2. מהו סדר הגודל של זמן הריצה של השיטה ? הסבירו --> On², בגלל שעל כל איבר במערך אנחנו עוברים שוב על המערך 3. כתב…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום קיבלנו את האלגוריתם הבא: N הוא אורך הקלט 1. I=N 2.כל עוד I>=1 בצע: 2.1 סדרת משפטים שאינם משנים את ערכו של I 2.2עבור J מ-1 עד I בצע: 2.2.1 סדרת משפטים שאינם משנים את ערכיהם של I ו-J 2.3 I=I/2 צריכים למצוא את סיבוכיות האלגוריתם ופונקצית זמן הריצה הלולאה שמתחילה בפקודה 2 ברורה ופשוטה - מתבצעת log2N פעמים אבל הלולאה השנייה פחות ברור לי איך להגדיר היא מתבצעת N+N/2 + N/4 + N/8 וכן הלאה, פעמים תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הייתה לי אתמול שאלה במבחן בג'אווה והייתי רוצה לשמוע את דעתכם על הפיתרון שלי. השאלה היא בסיבוכיות. יש לי את המערך הממוין הבא: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 12, 20, 21, 22 ואת האובייקט הבא (אני לא זוכר איך הבנאי הלך אבל זה לא ממש משנה פה): public class Range{ private int big; private int small; public int[] arr; public int getBig() { return big; } public int getSmall() { return small; } } מהמערך המקורי נוצר מערך של אובייקטים מסוג Range: <1, 4>, <6, 9>, <12, 12>, <20, 22> כאשר לכל איבר במערך יש שדה מקסימום ושדה מינימום למשל האיבר הראשון במערך <1, 4> השדה מינימום שלו זה 1 והשדה מקסימום הוא 4. …
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אני רוצה שהפלט שלי יהיה "Hello" (כולל הרגשיים) איך אני ושה את זה? ניסיתי printf(""Hello""); לא עובד
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
יש פה שורה מאוד פשוטה, שמטרתה להכניס ספרה בודדת ממספר num בעל מספר ספרות i .לתוך num_chk אך כשJ=1 אני מקבל ערך 0 בNUM_CHK מישהו מבין למה? (++for (j=1; j<i; j (num_chk=(num%(10^j)-num%(10^(j-1)))/10^(j-1);
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום, הקוד הרצ"ב מעלה פריט תפריט ותחתיו תפריט משנה. רציתי להקיף את התפריט המשני בקו אדום אך זה לא עולה בידי. מישהו יכול להצביע היכן בקוד אני טועה? <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255" /> <style type="text/css"> #menu ul #menu1 ul{border:solid 2px magenta;} </style> </head> <body> <div id="menu"> <ul> <div id="menu1"><li><a href="#">1</a></li><…
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
למישהו יש מושג למה כשאני עושה: "marquee behavior="alternate התגית פשוט לא זזה למרות שהיא אמורה לזוז מצד לצד? חשבתי בהתחלה אולי כי אין מה שיגביל אותה אבל גם כשקבעתי רוחב מסויים היא פשוט קופאת במקום למרות שאמורה לזוז. אני רואה שזה עובד בכל מיני אתרים אבל על הדפדפן שלי כשאני מעתיק את זה ל-notepad זה פשוט לא עובד...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, רק התחלתי ללמוד מספר JAVA לפני כמה ימים ולא כ"כ הבנתי אם אני יכול ליצור שני עצמים ולהציב עצם אחד בשני לדוגמא: Class X כלשהו X p1=new X; X p2= new X; האם ניתן לרשום p1=p2 ולהציב עצם אחד בשני ואם כן מה למעשה תעשה הפעולה הזאת? ועוד שאלה קטנה אפשר להגיד דומה איך זה הולך עם מערך של עצמים האם ניתן להציב מערך אחד בשני? תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי שאלה בנוגע למטריצות...אני שנה א' במדעי המחשב (לומד באקדמית תל אביב יפו) ועכשיו התחלנו מערכים דו מימדיים.יש לי איזה שאלה בשיעורי הבית שכוללת מיליון סעיפים של בדיקות של מערכים (לבדוק אם המערך הוא פולינדרום, להחליף בין תווים וכו') - והסעיף האחרון הוא להגדיר מטריצה שעושה בדיקות על כל הסעיפים האלה. הגדרתי את המטריצה, אבל אני לא יודע איך להזין לתוכה את הנתונים. הגודל של המטריצה הוא מקסימום 100 שורות ומקסימום 256 עמודות. בכל ירידת שורה (כלומר לחיצת אנטר \n) זה אמור לרדת שורה במטריצה. אם יש 2 אנטרים רצוף (כלומר שורה ריקה) הוא מפסיק את ההזנות. ניסיתי איזה שעה לכתוב את זה ואני פשוט לא מצליח. מישהו יכול לתת איזה טיפ? לכתוב משהו ולהסביר אותו? זה מה שכתבתי: [TABLE]…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
כתבתי תוכנית אשר משתלתת על פסיקה Trap Flag עלמנת לבדוק האם הפקודה הבאה לביצוע היא חיבור או כפל. אם כן תמנה אותן. זה הכל הנה: .model large ;------MUL/SUM counter-----; .data count dw 0 int1save dw ? int1saveSeg dw ? .code ;------------------------------------------------ public _Start_IMUL_Count _Start_IMUL_Count proc far push bp mov bp,sp push cx push es push ax ;-------------Int1Save = getvect (1); mov ax,0 xor ax,ax mov es,ax mov ax,es:[4] mov word ptr int1save,ax mov ax,es:[6] mov word ptr int1saveSeg,ax ;------------------setvect (1,add_identify); cli mov word ptr es:[4],offset add_identify mov word ptr es:[6],cs sti pop ax pop es ;------------turn …
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש מטלה שעלי להכין ואני צריך את עזרתם בנושא, זו המטלה: הגדר מחלקה שתייצג רכב. לכל אובייקט רכב רוצים לשמור מהירות נוכחית בלבד. רכב זה יידע להאיץ ,להאט , לעצור ולהציג את מהירותו. כמובן בעת יצירת הרכב מהירותו שווה 0. האצת הרכב משמעותה הגברת המהירות ב- 1 קמ"ש , והאטה משמעותה הנמכת המהירות ב- 1 קמ"ש. אני צריך הנחיות כלליות כיצד לכתוב את זה כי הרבה זמן שאני מנסה ולא מצליח, תודה.
-
- 48 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! התחלתי ללמוד את הבסיס של פייתון ואני מנסה לעשות איזו משימה די פשוטה ואני תקוע קצת.. אשמח לעזרת המנוסים פה בפורום! המשימה שלי: לכתוב תוכנה המבקשת מהמשתמש 10 מספרים בידיוק (לא משנה אילו) ולאחר שהמשתמש מכניס אותם אז התוכנה בעצם מחשבת את הממוצע של המספרים. הצלחתי לתחום את הפעולה של הכנסת המספרים לעשר פעמים בלבד אבל אני לא מצליח לבצע את הפקודה שבה התוכנית מבצעת פעולת חיבור לכל המספרים, ומשם מחלקת אותם (פחות בעיה). אשמח מאד לעזרה! לכל העוזרים תזכרו שהידע שלי הוא מאד מאד בסיסי כך שההסברים שלכם צריכים להיות בשפה שתהיה מובנת לי :) תודה לכל העוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש משהו שאני לא מבין לגבי עיצוב אתרי אינטרנט. רוב אתרי האינטרנט למשל האתר הזה HWZONE בנוי בבסיס מטבלה אחת והרבה תאים? או שהוא מחולק לכמה פריימרים שכל אחד מציג דף שונה? למשל אתר שיש בו תפריט לניווט בצד ימין ובאמצע תוכן ובצד השמאלי נגיד פרסומות...בעצם בנו דף שמכיל שלושה פריימרים שונים או שזה טבלה אחת עם שלושה עמודות? איך הכי כדאי לבנות אתר, שהבסיס שלו הוא טבלה אחת עם הרבה עמודות ותאים או כמה פריימרים שכל אחד מציג דף שונה? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לבנות אתר, מאחר ואין לי כלל ניסיון בזה כנראה שאשתמש בג'ומלה. עשיתי כמה עמודים של מוצרים שבכל אחד יש טבלה המכילה את שם המוצר, תמונה, ועוד כל מיני סעיפים של הסברים. בעניין הוא שעשיתי את הדף הראשון, ואז העתקתי אותו לדפים האחרים ורק שיניתי את הנתונים ואת הקישורים לתמונות. חשבתי על זה שכרגע, כשיש מעט מוצרים, זה בסדר. אבל באופן כללי זה תהליך די מסורבל כי אני מתכנן שיהיו מעל 50 דפי מוצר. חוץ מזה אם אני ארצה לשנות פעם איזה טעות נגררת או סתם לעדכן את העיצוב אני אאלץ לעשות זאת בכל הדפים. ממש לא לעניין. מה הדרך ה"נכונה" לעשות זאת ? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי,אז יש לי שאלה מאוד מאוד בסיסית שאני מתפלא על על עצמי איך אני לא רואה את התשובה בעצמי. אני כותב תכנית פשוטה בVB שכשנניח אני לוחץ על כפתור COMMAND מתרחש תהליך שבסופו ערך M שווה למספר מסויים. עכשיו אני רוצה שערך L יהיה שווה לסכום כל ערכי M שהיו עד עכשיו מאז שאני מריץ את התוכנית. הבעיה שאני לא יודע איך להוציא ערך מחוץ ל"פעולה",כלומר מחוץ לקוד שנכתב עבור אירוע הלחיצה של כפתור ה COMMAND.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני כרגע לומד PHP ויש לי פרויקט לבנות אתר באתר שלי עמור להיות למעלה HEADER קבוע .בצד ימין במאונך תפריט (שיהיה שונה תלוי ברמת הרשאה של היוזר שנכנס למעכת) ובצד שמאל את כל התוכן שזה לרוב יציג תבלאות שונות שישליפו מSQL תלוי מה המשתמש בחר בתפריט השאלה שלי איך נהוג ליצר כזה אתר ..האם לחלק אותו לטבלאות ...האם לחלק אותו למסגרות (FRAMES) או בכלל משהו אחר.. ובנתיים אני עושה את הדף login האם זה בסדר שבדף login אין בכלל PHP אלה רק HTML שבכפתור כניסה הוא רק קורא לדף PHP שבודק את היוזר והסיסמה תודה
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אז ככה ..... קודם כל רציתי לציין שאני דיי מתחיל בשפת c (יש רקע בשפות אחרות) ככה שתשתדלו בהסבר לו לסבך במושגים .. אוקי אז ככה אני רוצה לבנות תוכנה שבסך הכול פותחת לי קובץ שכבר קיים ..אני יתן דוגמא: אני רוצה לפתוח את הקובץ yariv.txt (הכוונה בלפתח זה לא ליצור אותו אלה שהוא פיזית יפתח לי במסך...) תודה רבה לכולם ... אהה ועוד משהו(אם הוא לא בתקיה שבו רצה התוכנית איך אני מנווט אותו , פקודות דוס פשוטות?
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
יש לי שאלה בקשר לתרגיל הזה באלגוריתם מילולי, מותר לי להשתמש בפונקציות שקיימות על מחרוזת? יעני אני יכול לרשום באלגוריתם המילולי נניח אורך_מחרוזת (קיימת פונ' srtlen או משהו כזה.. )? תודה!
-
- 8 תגובות
- 841 צפיות
-