תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום, שאלה קטנה: אני רוצה שבעת לחיצה על כפתור יפתח לי messagebox לא רק עם אפשרות ללחיצה על "אישור" וסגירת ההודעה, אלא שיהיה לי בנוסף 2 כפתורים (בmessagebox) שפותחות אפשרויות גישה חדשות (כמו לחיצה רגילה על כפתור) אודה לקבלת תשובה תודה!
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מנסה לעשות DEBUG ל-SCRIPT שכתבתי אך Microsoft Script Editor פשוט לא מריץ אותו. הוא נכנס למצב של RUN לשתי שניות אבל לא רואים תוצאות. זה ממש מעצבן , אולי יש משהו בהגדרות שאני צריך לשנות?
-
- 0 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה פלגין של וורדפרס, שייתן לי אפשרות לתמונה שהיא מפה, עם אזורים, שיהיו קישורים, ויציגו טקסט ותמונה, וכמה שיותר אפשרויות. מישהו המליץ לי על הפלגין הזה: http://wordpress.org/plugins/gwyns-imagemap-selector/developers/ האם הוא באמת המומלץ? ואם כן, איך מקשרים את הפוסטים של האתר לאיזורים של התמונה? לא ממש הבנתי, אולי יש דוגמא ברשת, שמסבירה איך משתמשים עם הפלגין הזה עם האפשרויות המיוחדות שלו? הנה הקוד של וורדפרס, שלא עובד לי [פתחתי קטגוריית "first", ויש שם 3 פוסטים, והייתי מצפה שהאזורים על התמונה יובילו לפוסטים]: [imagemap category_name="first" map="imgmap_css_container_imgmap201362114494" id="imgmap201362114494" img="http://mergel.bkalut.co.il/wp-conte…
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
האלן אחרים אני מחפש סקריפט שמציג כמה תמונות (שיהיה 6) שמובילות ללינקים שונים כל אחת מהן וכל טעינה של הדף יש תמונות אחרות. מצידי יכול להיות מצב שתמונה תופיע שוב מיד אחרי שהופיע כבר.. העיקר שלא תהייה פעמיים או יותר את אותה תמונה בטעינה אחת...! מה הסרקריפט? אגב תשימו לב שזה לא Random image! כי בזה יש תמונה אחת שמתחלפת לתמונות אחרות.. אני מחפש כמה תמונות שמתחלפות לתמונות אחרות תודה!
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום לכולם, התת כותרת למה שאני צריך היא: קישור האפליקציה לבסיס נתונים. יצרתי טבלה באקסס ואני לא מצליח כל כך עם ההגדרות של הBDE על מנת לשפוך את הנתונים לGRID שלי. אחר כך כמובן שאני אצטרך להגדיר בדלפי את הקישור לזה. אודה מאוד אם מישהו מכיר את הנושא ויוכל לעזור לי.
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
שלום לכולם, רשמתי מאקרו מותנה לפקד, אשר אמור לפתוח טופס בתנאי שיש התאמה בין 2 טבלאות במסד נתונים. התנאי נבנה בבונה הביטויים של אקסס. הטבלאות מקושרות לטופס. אני מקבל שגיאה בעת ריצת הטופס כאשר כתוב בשגיאה שאין גישה לטבלאות. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
ערב טוב. אני בונה אתר ואני מחלק את האתר לתאים (טייבלים) ובכל תא אני שם תמונה. (כל התמונות ביחד משלימות בסוף את העיצוב של האתר). העניין הוא שבין כל תמונה בתא לתמונה שבתא שמתחתיו/מעליו יש רווח. אולי זה סוג של טייבל שאני משתמש בו ויש סוג אחר בלי רווח? חשוב לי לציין ש"רזולוציה" של התאים מותאמים לרזולוציה של התמונות. (כלומר, אם יש לי תא בגודל של 45X200 פיקסלים, נכנסת בו תמונה באותה רזולוציה.) רק שהתמונות לא יוצאות מחוברות. הדבר לא קורה בתאים סמוכים. (כלומר, תמונה שבתא מסויים כן מתחברת לתמונה של התא שלידו אבל כאמור התמונה שבתא שמעליו/מתחתיו לא מתחברת) אודה לעוזרים, תודה ולילה טוב! (התחלתי לכתוב את ההודעה בערב ועד שסיימתי כבר לילה )
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
או במילים אחרות יש לי כמה טעויות בקוד: רשמתי בהערה את השגיאות אני רוצה לכתוב פונקציה שמחזירה מחרוזת: מתחילה במילה דודו ומסתיימת במספר רנדומלי מ-0 עד 99999 char* GetStr(); main() { int i; for (;i<3; i++) { char *p = GetStr(); fprint("%s", &p);//run time error } return 0; } char* GetStr() { char pre[5]="dudu", suf[6]="", *ans; sprintf (suf, "%d", rand() % 100000); //Concatenates strcpy(&ans, ""); strcat(&ans, pre); strcat(&ans, itoa(suf)); fprint("ans: %s",&ans); //show: dudu@#$@#$ return ans; }
-
- 3 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אני כותב תוכנית ב- Java שמטרתה לבדוק את השימוש ב- Session עם Servlets. יש לי שני Servlets: זה הראשון שמנותב לנתיב first/ : public class FirstServlet extends HttpServlet { private static final long serialVersionUID = 1L; @Override protected void doGet(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException { HttpSession session = request.getSession(); session.setAttribute("user", "aviv"); response.getWriter().println("Done"); } } כל מה שאני עושה פה הוא לכתוב ל- Session משתנה של String. זה השני שמנותב לנתיב second/ : public class SecondServlet extends HttpServlet { private static final long s…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור סקריפט ב-C# (זה השפה שאני לומד כרגע ואין לי נסיון בשום שפה אחרת) שברגע שאני לוחץ על קיצור מסויים במקלדת זה מכניס לי את הסיסמא שלי (באתרים מסויימים) שפשוט יכתוב לי סטרינג מסויים, איך עושים את זה ?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הוצע לי אתר/פורטל מבוסס ASP - מערכת קיימת, אמנם ישנה, אך עובדת. יש בה את כל מה שאני צריך. השאלה שלי - מה הבעיות שיכולות להיות במערכת? האם יש די טכנאים המבינים שפה זו ויודעים לבצע בה פעולות ברגע שנמסר להם הקוד? האם ישנה בעיה באחסון כזה אתר לעומת אתרים מבוססי PHP? אודה למי שיוכל להסביר את הנושא גם למי שאינו מבין גדול בתחום.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם יש אפשרות להוסיף סימן של חץ/משולש לחלק מהעמודות בטבלה שכשלוחצים עליו מתמיינת הטבלה לפי העמודה הזו (מההתחלה לסוף, ולחיצה שניה מהסוף להתחלה)??
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צהריים טובים. אני כותב עכשיו עורך טקסט (ב GTK+, שפת C) ואני נתקל בבעיה קשה - קידודים. תיבת הטקסט של GTK+ מקבלת רק קידודי UTF-8, ולכן אני צריך להמיר כל קובץ שנפתח ל UTF-8. זה פשוט מאוד: אני פותח קובץ, קורא את כל התווים שלו למחרוזת (שהוקצתה דינמית בהתאם לאורך הקובץ), ממיר את התווים ל UTF-8 וכותב אותם לתוך תיבת הטקסט. כאן אני נתקל בבעיה: קובת בקידוד UTF-8 שמומר לקידוד UTF-8 עושה בעיות. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מה קידוד הקובץ (ובהתאם לכך לדעת האם להמיר את הקובץ) ? אשמח מאוד לעזרה, יוסף אור
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המטרה: שאוכל לכתוב משהו כזה ConsolWrite(ary) ואז באופן אוטומטי ידפיס לי את כל אברי המערך (מסוג arrayList) הבעייה: הפונקציה אמורה להחזיר מחרוזת. אבל מה להחזיר? כי צריך להציג כל תא במערך.
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אני חייב עזרה להתחלה של כיוון להתחלת כתיבת התוכנית.... התוכנית מצורפת בקובץ וורד.... תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות דף יצירת קשר , האם זה אפשרי לעשות את זה בhtml5? או שאני חייב לעשות את זה ב web form? יש לי ידידה שאני עושה לה אתר, והיא רוצה דף יצירת קשר.. בדרך כלל אני עושה את זה עם c# אבל אז זה דורש שרת iis ולא שרת איחסון רגיל...
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני משנה בויז'ואל את התיקיה שבה הקומפיילר מחפש קובץ מסוים? לדוגמא יש לי מסך שלחיצה מסוימת מקפיצה תמונה ששמורה במחשב, הקומפיילר מחפש אותה תמיד ב-Bin\Release איך אני משנה את זה?? תודה,
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אני בונה אתר, ואני צריך שבזמן מעבר עכבר על טקסט מסוים יקפוץ לי בלון כזה (כמו גוגל קלנדר או משהו בסיגנון) ויהיו רשומים בו פרטים. את הפרטים אני בונה צריך להוציא מDB. אם זה משנה אז MSSQL. כרגע האתר נבנה מASP.NET, יש דרך לעשות את זה לעבור לג'אווה סקירפט או אג'אקס? אם אין, אז איך אני עובד עם JAVASCRIPT או AJAX עם DB?
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש אחסון ריסיילר שאני אוכל לפתוח דרכו גם תוכניות ווינדוס וגם חבילות לינוקס הסיבה חלק מהאתרים שאני בונה הם בשפת ASP וחלק בPHP5 אשמח להמלצות תודה רבה דורון
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עובד ב visual studio 2005 . אני יודע למשל שיש דרך נוחה להציג נתונים בDataGridView כשה datasource שלו זה מערך רגיל. אבל אם אני מבצע שאילתה על DataBase מסוים והערכים נכנסים לdataset איך אני יכול להציג את זה בDataGridView בצורה הכי נוחה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קצת רקע ואחרי ההסבר. אני כרגע בשלבים מאוד מתקדמים בפרוייקט שלי, שעוסק במשחק תוך שימוש בAI. נתקלתי כרגע בבעיה מאוד מאוד מוזרה ומשונה(וכרגע נראה בלתי אפשרית). אני עובר בDEBUG על הקוד שלי כדי לזהות בעיה עכשיו אני מגיע לשורה כלשהי שהיא הכי גדולה ומורכבת. היא קוראת למלא פונקציות ומלא שטויות, עכשיו נגיד אני עובר עליה ב STEP OVER אחד מהמשתנים שאמורים להשתנות לא משתנים. אבל אם אני עובר על השורה הזו ב STEP INTO ואז STEP OVER על מה שרשום בפונקציה המשתנה שאני עוקב אחריו כן משתנה. אני יודע שזה הסבר באוויר כזה ובלי קוד, אבל להביא פה את כל הקוד שקשור לשורה הזו רק יסבך מאוד. מקווה שהבנתם ותוכלו לעזור. אם זה משנה אני עובד בJAVA.
-
- 6 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום, בעבודה שלי אנו עובדים על פיתוח אפליקציה פנימית עבור המשרד ויש בעיות של אטיות בזמן ההפעלה/הרצה של האפליקציה. אני מנסה לאבחן מה גורם לאיטיות באפליקציה ולזמני המתנה גבוהים במעבר בין חלון לחלון באפליקציה ובכלל בזמני התגובה אשמח לעזרה באיך לאבחן את התקלה קצת נתונים: שרת וירטואלי עם vmware מעבד intel xeon e5-2650 זיכרון 4GB מערכת הפעלה- win2k8R2-64bit דיסק קשיח- 60 גיגה מותקן עליו mssql server 2012 visual sudio 2010 iis7.5 תחנות קצה תחנה ממוצעת מחשב Dell optiplex 3020 i-3-4150 מעבד 6GB זיכרון 500GB דיסק התקשורת אצלנו עובדת במהירות של 1 גיגה, כך שלא סביר שהבעיה היא תקשורת האפליקציה כתובה ב NET. ומופעלת באמצעות גישה לכתובת האתר של השרת (כתובת ip ברשת פנימית) אני לא יוד…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי איזה תכנית שעבדה מצויין ב- Win98, אבל כשעברתי ל-2000 יש איתה איזה בעייה: איזור מסוים בתכנית נראה כג'יבריש. נראה לי שהתכנית נכתבה ב-Delphi. כנראה הגופן שהיא משתמשת בו לא מתאים ל-2000. השאלה שלי היא: האם יש איזושהיא דרך למצוא באיזה גופנים התכנה משתמשת?
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אינני מגיע מעולם ה QA, אך להבנתי התפיסות המקובלות בד"כ לבדיקות אוטומטיות הינן הקלטה של תסריטי בדיקה והרצתן, או ברמ ה מתקדמת יותר, כתיבת תשתית היודעת לנתח את מבנה הדפים, לזהות את האלמנטים השונים, ובעזרת קוד להזריק ערכים לשדות ולסמלץ מצבים, כלומר, כתיבת הבדיקות אינן בצורת הקלטה, אלא בצורת כתיבת קוד, שכאשר הוא מורץ, הוא מסמלץ שימוש במערכת. הבעיה העקרונית היא שכך או כך, זמן ההרצה זהה לזמן הבדיקות הידניות (למעט כמובן הרצה לילית וללא הפסקות), כך שלא ניתן להריץ בדיקות רגרסיה עמוקות ומלאות על כך המערכת, בזמן סביר. כלומר, חסכנו (נניח) את משאבי כוח האדם הנדרש לביצוע הבדיקות, אך לא חסכנו את הזמן שנדרש לביצוע הבדיקות, כך שהתשובה האם המערכת עברה את בדיקות הרגרסיה או לא, תתקרבל רק לאח…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם מישהו מכיר קוד המאפשר הוספה אוטומטית של סימן מים/לוגו על התמונה שאני מעלה לאתר ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-