עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by nirt,

אני בונה פרוייקט גדול עם 30 מחלקות בערך וכל מיני ירושות בינהן , ואין לי מושג איך למנוע multiple inclusion של קובצי header. במיוחד נתקלתי בבעייה עם מחלקה A שמחזיקה פוינטר למחלקה B ו-B צריכה להפעיל מתודה של A . הכללתי את ה-HEADER של B ב-A אבל בשביל ש-B תוכל להפעיל את המתודה של A אני צריך להכליל את ה-HEADER של A ב-B אבל זה ייצור לי לולאת הכללות או משהו כזה. איך מונעים את זה ? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 843 צפיות
  2. Started by THE_LORD,

יש לי קוד שכתוב ב VBS ובסוף הקוד הוא מציג את הפלט ב MSBOX, אני לא רוצה שזה יוצג בהודעה אלה יוקלד על המקלדת כמו כפתור מאקרו. ברגע שמפעילים אותו הוא יקליד את הקוד בתוכנה\כתבן וכו.. ואני יעשה לו SHORT KEY

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  3. Started by parker,

טוב, אני לומד מדעי המחשב בכיתה י', ואני צריך להגיש פרויקט שיהווה חלק גדול מהציון שלי, ואני מתקשה לבחור נושא לפרויקט, רציתי לדעת אם תוכלו להציע לי כמה רעיונות טובים שיתאימו לרמה של כיתה י, כל עזרה תהיה מבורכת

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. שלום כולם ! לא מזמן קיבלתי פלאפון תומך ישומי ג'אווה ואני מעוניין לעלות לשרת כמה ישומיים שמצאתי באינטרנט הבעיה היא שצריך שרת WAP בשביל זה מה אני צריך בשביל שרת בסיסי ביותר? בתודה מראש לירן

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את תרגיל 3 מהמבחן הנ"ל: http://www.cs.biu.ac.il/~kalechm/c_04/recursive7_math.pdf אני הצלחתי לעשות שהפונקציה תמנה את הדרכים אם הצעדים היו רק ימינה ולמטה. הבעיה היא שכאשר אני מנסה לאפשר גם צעדים למעלה ושמאלה הפונקציה נכנסת ללולאה אינסופית כי היא עוברת לתא הבא אבל אז חוזרת לתא הקודם וכך הלאה. זאת הפונקציה שכתבתי ונכנסת ללולאה אינסופית: int CountPaths(matrix mat, const int SIZE, int x, int y) { //cout << "[" << x << "][" << y << "]\n"; if ( (x<0||x>=SIZE) || (y<0||y>=SIZE)) //if not in matrix bounds return 0; if (x==SIZE-1&&y==SIZE-1) //if is the end of the matrix return…

• 1 תגובה
    • 998 צפיות
  6. והשאלה היא: כתוב פונ' בפסיאודו קוד (יעילה ביותר מבחינת סיבוכיות זמן ריצה) שמקבלת עץ בינארי כלשהו T ומחזירה את סכום הגבהים של כל הצמתים בעץ T הצלחתי לעשות את זה בסיבוכיות n^2 בהנחה שמס' האיברים הכללי הוא n . למשהו יש רעיון יותר יעיל ?

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. צריך לכתוב פונקציה רקורסיבית שמקבלת מערך המכיל N מספרים שלמים,ומספר שלם כלשהו. הפונקציה צריכה להחזיר את מיקומו של המספר במערך,או -1 אם המספר לא נמצא במערך.

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  8. אני רוצה ליצור קובץ שיהיה בסגנון bat או כל אלטרנטיבה אחרת המטרה שלו היא להוריד למחשב קובץ שנמצא על שרת שלי (לדו: http://84.154.454.54) ע"מ להתחבר לשרת יש צורך להקיש שם משתמש וסיסמא רגילים (ברגע ששמים את הכתובת הוא מבקש אותם) השרת הוא IIS6 . בתוכו נמצא קובץ פשוט לדו : אם לחצתי על הקובץ (לדו bat) הוא יוריד לי את הקובץ על השרת למיקום ידוע מראש . תוחדה לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. אני די חדש בתחום, התחלתי ללמוד ג'אווה לפני 3 חודשים.. אני צריך עזרה בעניין מסויים ואני מקווה שאני אצליח לנסח אותו ככה שתוכלו להבין.. יש איזשהי אפליקציית פלאש, משחק כלשהו, שאני רוצה לקלוט את המידע שעובר מהאפליקציה למחשב שלי וההפך. המטרה שלי היא לשמור את כל מה שנשלח מהאפליקציה אליי ככה שאני אוכל להסתכל על המידע הזה ולהבין מה קרה באפליקציה בלי להסתכל עליה (אלא רק על המידע הזה שנשמר). ואני רוצה לראות איזה הודעות עוברות מהמחשב שלי לאפליקציה כדי שאוכל ליצר תוכנה שתשלוט על המשחק בסגנון "טייס אוטומטי". מקווה שהבנתם את השאלה.. תודה!!

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  10. שלום לכולם, ניסיתי לבצע את הקוד של File Upload ב PHP לפי המדריך הזה: העלאת קבצים לשרת http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=181 עשיתי הכל לפי ההוראות ו: -הקובץ לא עולה -אין פלט מ: print $file1 // ידפיס את הקובץ הזמני של input file1 print $file1_name // יחזיר את השם של הקובץ print $file1_size // יחזיר את גודל הקובץ בבתים print $file1_type // מחזיר סוג הקובץ אני משתמש ב PHP DESIGNER ובערכה WAMP 5 תודה רבה מראש!

11. Started by DS,

יש לי בעיה שאני רוצה ללמוד איזושהי שפה ואני לא יודע. אני יודע מחשבים טוב מאוד מצוין אבל החלטתי לעלות רמה לדעת איך לתכנת.התחלתי לקרוא איזה מדריך אחד ולא הבנתי כלום. אין איזה מדריך בצורה מופשטת וקל להבין?

• 30 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. Started by alex7788,

סעיף א הגעתי ל div עם count=1 ו al=4 ah=5 ושם נתקעתי. התשובה היא שמודפס 5 ואין לי מושג איך זה עובד בבקשה שמישהו יסביר לי תודה רבה

• 0 תגובות
    • 5.5k צפיות
  13. Started by Your-AsSaSsiN,

נתנו לנו שאלה כעבודת הגשה במדעי המחשב (שפת פסקל) ואני צריך עזרה, אשמח אם תוכלו לעזור לי: קלוט מספר חיובי שלם כלשהו, בדוק והדפס הודעה מתאימה אם המספר ראשוני או לא. אין לי מושג איך לבדוק בעזרת פסקל אם המספר ראשוני... תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 973 צפיות
  14. שלום חברה אז ככה יש לי שאלה משיעורי בית שלא מסתדרת לי ואשמח לעזרה: מצבו של אוגר בן 12 תאים הוא 110001011011. מצא את תוכנו אם הוא מייצג שלוש ספרות עשרוניות בקוד BCD מה שלא מסתדר לי כאן זה שאם נפרק את המספר ל3 חלקים (כדי לייצג 3 ספרות) ונסתכל למשל על החלק השמאלי 1100 אז נקבל את המספר 12 שהוא לא ספרה בבסיס העשרוני. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 962 צפיות
  15. לפני משהו כמו 5 שנים, בין כל האתרים שהיו לי (אתרים מסחריים שבניתי עבור חברות, אתר warez גדול ועוד...), החלטתי לפתוח אתר קטן ונחמד משלי. האתר הכיל קטעים משעשעים שקרו לי, ציטוטים ולא מעט חומר מקורי שכתבתי. מראש הצהרתי על האתר כלא- מושקע לחלוטין כי מה שעניין בו היה התוכן ולא העיצוב, ולכן כתבתי את כולו ב- netscape composer הידוע לשמצה (זה היה בגרסה 4 או משהו כזה). מאז האינטרנט ועברית באינטרנט התפתחו, לא צריך יותר להתקין את הפונטים של גלובס כדי לראות עברית ולא צריך לכתוב עברית בצורה מכוערת כמו פעם... לצערי, עכשיו כשאני מנסה לפתוח את האתר, כל מה שאני רואה זה ג'יבריש כזה: !íëì íåìù אולי בגלל שעבר הרבה זמן ואני סנילי, אולי בגלל שאני טיפש, אולי בגלל השעה המאוחרת ואולי בגלל שילוב ש…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by davidcohen,

היי יש לי מחלקה מסויימת ואני צריך להוסיף למחלקה שיטה בונה מעתיקה. משום מה מה שאני עושה הוא לא נכון... [pre]public class Point { private int x ; private int y ; public Point(int x , int y){ this.x = x; this.y = y; } public int getX(){ return this.x; } public int getY(){ return this.y; } public void setX(int x){ this.x = x; } public void setY(int y){ this.y = y; } public String toString(){ return ("<"+this.x+">" +","+ "<"+this.y+">"); }[/pre] זאת המחלקה ואני מנסה להוסיף את השיטה בונה הזאת, אבל היא לא נכונה , מה הטעות ?! [pre] public Point (){ Point copyPoint = new Point (this.point); return copyPoint; }[/pre] תודה לעוז…

• 15 תגובות
    • 5.2k צפיות
  17. שלום, אז ככה, מי שמכיר יש פרוייקט שנקרא LAME שהוא OPEN SOURCE כזה שנכתב ב-C++ שאפשר דרכו להמיר קבצי WAVE ל-MP3. בכל מקרה, אני עובד ב-C# אבל אני רוצה להשתמש בפונקציות של התכנית הזאת. יצרתי ב-C++ פרוייקט קטן שבו יש את הפונקציות שאני רוצה להשתמש בהם ושמרתי את זה ב-DLL. השאלה שלי, איך דרך C# אני יכול לשלוח למחלקה הזאת מערך, והתכנית הזאת שבעצם מכינה מהמערך הקיים מערך חדש, תחזיר חזרה ל-C# את המערך החדש. מישהו יודע איך עושים את הקישור הזה? תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Vatos-Locos,

היי, אני משתמש בסקריפט המצורף בכדי למחוק את כל הקבצים הישנים יותר משבוע. הבעיה היא, שברוב המקרים הקבצים לא יושבים בתיקיה אחת אלא בתוך סאב-תיקיות בתוך תיקיה אחת, ואני לא רוצה להריץ עשרות סקריפטים שונים לכל סאב-תיקיה בנפרד (בנוסף לזה ששמות הסאב-תיקיות משתנה בהתאם לפרויקטים וכו'). אשמח אם תוכלו לעזור לי להכיל את הסקריפט הזה על כל הקבצים שבתוך כל הסאב-תיקיות של התיקיה שנקבתי בסקריפט. תודה ' ################################################################ ' # cleanup-folder.vbs ' # ' # Removes all files older than 1 week ' # Authored by Spencer Kuziw (s.kuziw-at-epic.ca) ' # Based on code by YellowShoe ' # Version 1.0 - Sept 23 2008 ' ################################…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Tomerb1,

יש לי את הסקריפט הבא: ואני רוצה לעשות שברגע שילחצו על הכפתור NEW זה ישלוף משפט חדש. אני פשוט לא מצליח לעשות את זה. אז אם אפשר עזרה. תודה <CENTER><HTML> <HEAD> <TITLE> </TITLE> </HEAD> <BODY> <br> הנה אבאלה קח כמה משפטים שיעזרו לך בחיים <br> <form name="random"><input type="text" name="random" size=78 value=""></form> <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> <!-- // Copyright 1996 - Tomer and Yehuda Shiran // This example will appear in our forthcoming book on JavaScript. // Feel free to "steal" this code provided that you leave this notice as is. // Additional examples from the book can be found at /…

• 4 תגובות
    • 843 צפיות
  20. Started by Judas Iscariot,

קיבלתי את התרגיל הבא לשיעורי בית במדעי המחשב(פסקל): "כתוב תוכנית הקולטת מספר טבעי כלשהו, שאינו כולל אפסים. על התוכנית ליצור שני מספרים חדשים, מהמספר שנקלט, ולחשב את סכומם. מספר אחד נוצר ע"י כתיבת כל הספרות הזוגיות, המופיעות במספר, ע"פ סדר הופעתן, והמספר השני נוצר ע"י כל הספרות האי - זוגיות, המופיעות במספר ע"פ סדר הופעתן. דוגמא: אם המספר הוא 3421765, אזי שני המספרים הם: 3175 ו426 וסכומם הוא 3601." תודה מראש לעוזרים

21. Started by Raamses,

השאלה היא "קלוט מס', הצג את השורש הריבועי שלו בדיוק של 1% ללא שימוש בפועל החזקה... עכשיו פחות או יותר אני יודע לרשום את האלגוריתם הבעיה היא המטמתיקה של איך לעזאזל מוצאים את השורש, ברור שאני יכול לעלות ב0.01 בכל פעם עד שאני אגיד למספר הרצוי אבל אני דיי בטוח שיש דרך טובה יותר עם הרבה פחות איטרציות, אם מישהו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד.

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  22. Started by Gil3,

שלום אני עובד בעבודה ועושה ואני עושה איזה בעולה בתוכנה שדורשת הרבה פעולות רובוטיות שלא משתנות שלא נעים לחזור עליהם כל פעם.. לאחרונה התחלתי קצת ללמוד(מהתנסות עצמאית) את השפה של התוכנת תכנות AutoIt3 כך שבמשך הזמן כתבתי לעצמי מספר סקריפטים ופתרונות לבעיות בווינדוס 7 וכעבור כמה זמן בעת שעבדתי בעבודה קפץ לי הרעיון לתכנט סקריפט שאני אעבוד דרכו. לא רק שהסקריפט מקצר את זמן העבודה ממקיסמום יומיים למקסימום שעתיים אלה גם מונע טעויות מאחר שהוא יוצר דוח שהתוכנה עצמה לא עושה.. יש בעיה אחת. הסקריפט עובד בצורה פרמיטיבית וטיפשית. הוא עובד על ידי הזזת העכבר במהירויות ממקום למקום והדבר דורש שהחלון יהיה במיקום מדויק וברזולוציה מסוימת איני יכול לתכנט שזה לא יהיה דרך הזזת העכבר מאחר שכל פרמט…

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  23. Started by PhoenixBoy,

אני די מתחיל בזה ואני לומד לבד עם הספר שלומדים בבית הספר אז אני צריך שתעזרו לי לפתור את שתי האלגוריתמים הבאים: 1. א. נתונים 6 כדורים הנראים זהים. 5 מהם בעלי משקל זהה ואחד מהם כבד יותר. כמו כן נותנים מאזני שקילה. הצע אלגוריתם לאיתור הכדור הכבד. ב. בכמה שקילות השתמשת? 2. בית הספר החליט לחלק מילגות לימודים לתלמידים העונים על התנאים הבאים: 1. ממוצע ציונים ציוניהם מעל 90 1. מספר האחים לא פחות מ-5. צריך לכתוב לזה אלגוריתם שמראה אילו תלמידים יקבלו מילגה ואילו לא.

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  24. Started by s_b54,

יש לי שאלה קצת מוזרה אבל אני רק מתחיל בקטע של התיכנות אז מישהו יכול לתת לי מדריך בעיברית לשפת c וגם להגיד לי איפו כותבים את זה איך שומרים ואיך רואים את זה בתודה s_b54

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by idoleff,

שלום, קיבלנו משימה לכתוב תכנית אשר צריכה לחשב כמה אוטובוסים יש להזמין בהנחה שיש X תלמידים ובכל אוטובוס נכנסים 50 תלמידים. הבעיה היא שאסור לנו להשתמש בMOD/DIV ובהוראות תנאי (IFים ולולאות...) ככה שבסופו של דבר הפתרון צריך להיות מבוסס כמעט כולו על מתמטיקה. למישהו יש רעיון איך לפתור את זה? תודה!

• 23 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.