תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
את התרגילים ב-php? כדי שאני יוכל לתרגל? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בתור תרגיל כתבתי תוכנה שממירה מבסיסים שונים (לא מכולם) לבסיס 10. אבל משום מה התוכנה לא עושה כלום, והכוונה ממש כלום, מצג אחד לא מבצעת פעולה ומצד שני לא זורקת שגיאה. כתבתי את זה בצורה הכי קלה ולא מסובכת שיכולתי לעשות (ולפעמים הארכתי קצת בגלל זה) כדי לראות איפה הבעיה ולא מצאתי, אשמח אם תעזרו לי למצוא את הבעיה. זה הקוד. וזה איך התוכנה בנויה: אגב מצטער שלא לכל המשתנים יש שמות עם משמעות נכונה, לא הצלחתי למצוא שמות עם יותר משמעות
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איך אני שולח מחרוזת בc++ ובפייטון לתוכנה שמחכה לקלט למשל פונקציית cin או scanf שמחכות לקלט מהמשתמש בקונסול
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק לנוסחאות של האלכסונים והמשולשים הנ"ל בדחיפות. האם מישהו יכול לרשום לי את התנאים, להסביר מעט על אופן השימוש ולתת דוגמאות עם לולאות FOR?(אני משתמש בBORLAND C) בתודה
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אני עובד עם מערכת ששולחת ללקוחות מייל עם קבצים מצורפים (הצעת מחיר וכו'). כדי לעצב את המייל כפי שאני רוצה ולא להשתמש בעיצוב ברירת המחדל של המערכת הייתי צריך להכין קוד HTML (למערכת הזו אין עורך וויזואלי - רק חלונית להזין בה קוד. עז בעזרת חבר שקצת מבין בזה הכנו קוד מתאים שעונה בדיוק על הבקשות שלי והכל נראה טוב. היום שמתי לב שאם מי שמקבל את המייל שנשלח מהמערכת קורא אותו בoutlook כל הטקסט מיושר לשמאל (בצפייה בדפדפן הכל מיושר לימין). מישהו כאן יכול בבקשה לעזור לי בשינוי הקוד כך שיוצג כמו שצריך גם בדפדפן וגם באווטלוק? מדובר בקוד קצר מאוד ולא מסובך....(נראה לי). תודה רבה! רם
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
השימוש בGridView לא נותן מענה למה שאני מחפש, כי הוא מציג מוצרים בשורות. אני רוצה שהתפריט שלי יראה בדיוק כמו באתר הנ"ל (לגלול למטה לאחר הטעינה) http://www.moto-depot.co.il/ כלומר יש שם טבלה של 3 עמודות בכל אחת הרבה תמונת שמתחתן השם והמחיר, והקישור לדף המוצר. איך עושים זאת מבחינה עיצובית? נ.ב ניסית שימוש בDetailsView אך הוא מציג לי בכל עמודה רק מוצר אחד בכל פעם.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.cs.bgu.ac.il/~spl121/CppPointers אני מנסה לכתוב תוכנית בסי פלוס פלוס עם מצביעים ונתקל בכמה בעיות. אשמח אם תוכלו להסתכל בדוגמא הלפני אחרונה בקישור המצורף (בו הגדירו מצביע עם ערך ומצביע נוסף שמצביע לאותו מקום. מה היא הבעייתיות בקוד? אשמח להסבר מלא כולל דרך חלופית לטפל בעניין. בתוכנית שכתבתי עשיתי אותו הדבר. הכנתי רשימה דו מקושרת עם מצביע פי1 שמצביע על תחילת הרשימה. לאחר מכן הגדרתי מצביע פי2 נוסף שיצביע גם על תחילת הרשימה ע"י פי1=פי2. ובמהלך התוכנית קידמתי תמיד רק אם פי2 ולבסוף עשתי מחיקה (דליט) על פי1. האם יש כאן בעיה?
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אני צריך לבנות שיטה בוליאנית שכאשר אם הערך של כל צומת גדול או שווה לסכום הערכים של התתי עצים שמתחתיו אז היא מחזירה TRUE אחרת FALSE אני צריך לעשות את זה רק על ידי רקורסיה....בלי לולאות יש למישהו רעיון או עצה?
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
-
-
למישהו יש? אני מבקש רק בגלל שהמורה לא ממש יודע להסביר על זה. אם יש בעברית אדרבה, אבל אם אין גם אנגלית טוב.
-
- 22 תגובות
- 4k צפיות
-
-
ייצרתי טופס צור קשר שבסופו נשלח לאימייל הטופס שלי הוא מוכן אך איך אני מאפשרת את שליחת התוצאות לאימייל ובאיזה קוד ואיך כותבים זאת מה שאני רק יודעת הוא שאת שם הקובץ מדבקים בנוסחה FORM ACTION בבקשה עזרה זה חשוב מאוד
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
איך אני יכול לגרום לאתר שלי להראות את הIP של הלקוח ( הגולש) כלומר אם נגיד ומישהו גולד באתר שלי , והאתר יגיד לו מה הIP שלו.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, קיבלתי על עצמי לתחזק אתר שנכתב ב PHP - אני לא מבין כלום בנושא של תחזוקת אתרים או קוד של תכנות אבל אני מעוניין ללמוד. האתר יושב בשירות איכסון באינטרנט ואני רוצה לדעת איך אני מתקן כל מיני בעיות שיש בו עכשיו (קישורים לא נכונים וכו'). מי יכול להפנות אותי למדריך (רצוי בעברית) ממנו אני אוכל ללמוד את כל מה שצריך? תודה, רם
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני להתחבר למסד נתונים sql server 2008 r2 express ובטבלאה ספציפית לשלוף ערכים ממקום מסוים, לעדכן ולמחוק. לדו: טבלת משתמשים, אני רוצה שיהיה ניתן להוסיף משתמש , למחוק אותו (עפ"י חיפוש אם קיים) ולעדכן. כל זה חייב להיות בזמן אמת וחשוב לדעת שהטבלה חייבת להתעדכן כל הזמן ומהר (לדו: לכל משתמש יש כסף בחשבון והוא משתנה מאוד מהר בהתאם לפעולותיו) אשמח לכל עזרה שתבוא זקוק לזה מאוד.. שיהיה יום טוב
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה הטופס שהכנתי,מה צריך לתקן כדי שהכותרת תהיה מעליו, ושיהיה אפשר לבחור כמה בחירות? <form name="FavMovies" method="get" multiple="multiple" > Choose your favorit movies: <select name="1337" > <option> The Matrix </option> <option selected="selected"> Saving private Ryan </option> <option> Independence day </option> <option> Ace Ventura 2 </option> </select> </form>
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני לבנות אתר לחברה שלי, שאפשר לעדכן אותו בקלות וכו' ואני לא יודע באיזו שפה הכי כדאי להשתמש. וגם אני לא יודע עם איזו תוכנה הכי הכי כדאי להשתמש שהיא קלה לשימוש! אודה לכם מאוד על העזרה! תודה
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מעוניין לבנות משחק שובר קירות (זה עם הכדור). ב JAVA עם החבילה GRAPHICS (כלומר זאת שמציירת קוים, ריבועים, עיגולים - מינמום גרפיקה) כמה שאלות. אני צריך עזרה מבחינה הרעיון, איך אני ניגש לפתור את זה. מבחינת מבנה הנתונים ואיך בכלל אני גורם לזה לעבוד בתור משחק. 1. איך אני יודע הכדור פגע בלבנה? ואז למחוק אותה? 2. איך אני גורם לכדור לזוז, מבחינת שהוא כל פעם משנה זוויות, כמו למשל שהוא פוגע בלבנה הוא משנה את הכיוון שלו. או שהוא פוגע בקירות הצדדים? קודם כל אם תוכלו לתת לי רעיונות להתחלה כמו מבני נתונים וכדומה ואיך לייצג את אובייקטי המשחק. ועל השאלות תודה
-
- 25 תגובות
- 10.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקדם מהדוס כאשר אני מתכנת בC++ אז אפשר מדריך איך אני עובד עם הWindows Form Application
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב! שמי עידן ואני סטודנט שנה א לה. תוכנה. נתקלתי בכמה שאלות שלא הצלחתי לפתור עקב חיסור ארוך של 4 שיעורים{מושתל כליות..:\} אני יודע שזה לא מקצועי לבקש פתרונות אבל אינני מצליח לפתור 3 מתוך 5 שאלות. אשמח לעזרה. *שימוש בספריות <iostream> ופונקצית strln בלבד. אני כבר אעלה את הדרך שלי לפתרון השאלה הראשונה. . ", תו – . פלט – מצביע לתו שבמילה . את כל האיברים וכתובתם אשר באינדקס 0,N,2*N,3*N,4*N עד סוף המערך 4,6,7,8,9} – הפונקציה תקבל מצביע לתחילת מערך זה. גודל המערך : 5, פרמטר – 2. ערך כתובת 4 &&( כתובת המשתנה ) 7 &&( כתובת המשתנה ) 9 && (…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין ללמוד יותר בנושא פיתוח בצד השרת ולכן החלטתי כנראה להירשם לקורס בנושא... ככל הנראה אני מעדיף להירשם לקורס ללימודי JAVA מפני שלמיטב הבנתי Java היא שפת תכנות עלית דבר שהופך אותה להרבה יותר כדאית ללמידה משפת תכנות כמו PHP או ASP.NET שמתמקדות בפיתוח צד שרת בלבד. אני לא בטוח שאני צודק ולכן אני מעדיף להבהיר את העניין כאן... חוץ מזה ברצוני לדעת האם פיתוח בj2ee/ jsp /java / jmee הוא זהה מבחינת התחביר? והאם לJAVA יש כלים טובים לפיתוח בצד שרת הוא שזו שפה שרק תסבך את העניין? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, זה שאלה בעיקר של אין נכון/לא נכון או מקובל/לא מקובל לעשות. ניקח לדוגמא מחלקה של נקודה במחרב דו מימדי. את המחלקה ניתן לממש ב 3 דרכים שונות //Point2DGetSet class Point2D{ private: int x, y; public: int getX() const { return x; } int getY() const { return y; } void setX(int nx) { x = nx; } void setY(int ny) { y = ny; } }; //Example Point2D p; p.setX(10); p.setY(20); DrawPoint(p.getX(), p.getY()); //Pint2DPublic class Point2D{ public: int x, y; }; //Example Point2D p; p.x = 10; p.y = 20; DrawPoint(p.x, p.y); //Pint2DReference class Point2D{ private: int x, y; public: int& x() { return x; } int& y() { return y; } }; //Example Point2D p; p.x() = …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, סיימתי לאחרונה לכתוב את המדריך הישראלי ל-PHP ולהקים עבורו אתר שבו ניתן להוריד את הספר בחינם וגם לצפות במגוון וידאו קליפים אשר מסבירים נושאים שונים בשפה. כתובת האתר היא www.phpbook.co.il. אשמח לתגובות, הערות והארות. בהצלחה! חיים.
-
- 1 תגובה
- 5k צפיות
-
-
האם מישהו פה מכיר מדריך/מאמר/חוברת טובה באינטרנט ללימוד של הנושא הנ"ל? אני צריך משהו דיי מעמיק, גם כי אני לא מתמצא בנושא יותר מידי, וגם כי אני רוצה לדעת אותו כמו שצריך. חיפוש בגוגל/msdn הניב כל מיני מדריכונים שהם ספציפים מידי / קצרים מידי / תאורטים מידי, וכו'. אני צריך משהו שעובר על הנושא משלב התאוריה עד לשלב כתיבת התוכנית. ובwin32, לא unix. תודה... עריכה: טוב אולי במקום לשאול את השאלה הזאת, אני אציג פשוט את הבעיה. בניתי שרת לתוכנת צ'אט, שיכולים להתחבר אליו כמה אנשים. עכשיו אני רוצה לבנות לקוח לתוכנה הזאת, עדיף בC++ סביבת windows. הבעיה העיקרית היא שאני צריך בו זמנית גם "להקשיב" לפורט שמחובר אל השרת, בשביל לדעת האם התקבלה ממנו הודעה חדשה, וגם לבדוק אם המשתמש כתב משהו…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם, פעם ראשונה שלי בפורום תיכנות ... כמו שהבנתם יש לי בעיה ב-VB6. אני צריך לעשות FIT לתמונה גדולה שתתאים לכפתור פקודה מסויים. הנה הקוד: Private Sub chgpic_Click() Dim picture1 As StdPicture explorer.ShowOpen picture1.Picture = LoadPicture(explorer.FileName) button1.Picture = PaintPicture(picture1.Picture, 0, 0, button1.Width, button1.Height) ה-explorer הוא ה-COMMONDIALOG שבעזרתו אני פותח את הקובץ. button1 הוא הכפתור עליו אני צריך להתאים את התמונה. יש לי כנראה בעיה עם ה- PaintPicture... או שאני בכלל לא צריך להשתמש בפונק' הזו . תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
כתבתי תכנית בפרויקט ריק וכשאני עושה דיבגר הוא שולח לי הודעה שלמערכת אין אפשרות לאתר את הקובץ שצוין
-
- 21 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
יש לי את שלושת המקרים הבאים הכתובים בC#(השאלה מתייחסת גם לשפה C++ ->להמיר כמה פקודות אבל התוכן אותו תוכן) : http://pastebin.com/04UHn0EG המורה ביקשה שאני לא אתעסק עם BREAK בC#,אבל הספר שאני לומד ממנו במקביל ללמידה בבית הספר- בשפה C++ לא ציין שאסור להשתמש בזה(ניראאלי הוא טען שזה מסרבל את התכנית או משהו בסגנון). רציתי לדעת איזו מן השיטות הבאות הטובה הבטוחה וכו'... אשמח לפירוט מלא וגם מה נכון לC++(גם אם זה קשור לזיכרון ><") תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 5.5k צפיות
-