עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Stoichkov,

שלום הבעיה שלי היא כזאת אני אמור להדפיס דרך משתנה int את המספר 0001 הבעיה שג'אווה ממירה אותו ל1 אוטומטי. רציתי לדעת האם יש דרך כלשהי לגרום לשפה להתייחס אליו כ- 0001 בתור קובץ int בלי להשתמש בstring תודה.

• 5 תגובות
    • 908 צפיות
  2. אוקיי, זה טיפונת מסובך, אני אנסה להסביר את השאלה. יש לי טבלה פשוטה ב-Access, שאני מנסה להכניס אליה רשומה חדשה. הטבלה מורכבת מ-3 שדות. ID (מספור אוטומטי), שם, ומס' תעודת זהות. כשניסיתי להכניס רשומה במשפט INSERT כזה: insert into TestTable values (5, 'zvika', 123) הכל עבד. אבל כמו שציינתי קודם, השדה הראשון אמור להיות ממוספר אוטומטית. (כלומר כל רשומה חדשה תקבל ID+1 של הרשומה הקודמת) אז חיפשתי קצת בגוגל והבנתי שכנראה המשפט אמור להיות: insert into TestTable values (DEFAULT, 'zvikaaa', 12312) אבל כשאני כותב אותו אני מקבל Exception שמעיר ש"לא ניתן ערך עבור אחד הפרמטרים". אני מתקשר עם בסיס הנתונים דרך תוכנית ב-C#. מה עושים?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by guy81,

main(){ int i; for(i=0; i<2 ;i++){ fork(); printf("0"); } } לפי הרצה ידנית שלי אמור להיות מודפס 000000 עבור i=0 יש בן ואב ולכן מודפס פעמיים עבור i=1 יש 4 תוכניות וכל אחד מהם מדפיס 0 ולכן סה"כ 6. אבל, כשאני מריץ זה מדפיס לי 8 פעמים. למה?

4. בקרוב אני יתחיל את כל הבחינות של הצבא(ממרם וגאמא). אז החלטתי לחזור על הדברים שלמדתי מלפני שנה ושנתיים (ושלוש =] ) כי הבנתי שVB לא מעניין תצבא. אז התקנתי תתוכנה הנ"ל ואני לא מצליח להריץ תוכניות. כלומר, כאשר אני לוחץ על דיבאג/דיבילט(לא זוכר) אז הוא עובר קומפילציה ואז שהם בא להריץ את זה הוא שואל אותי עם מה להריץ את זה(executable for debug) ויש לי כמה אפשרויות: הדפדפן הראשי שלי(פיירפוקס), REGSVR32.EXE, activeX control test container, עיוון. ואת האפשרות הactiveX הוא לא נותן לי לבחור... מה עושים?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by eyaler,

i am using DDE to export data from c to excel the export is in trouble if excel has an already open dialog box (e.g. "save as") i tried to use "HIDE.DIALOG(TRUE)" to close the dialog, as referenced in XLMACR8, but this doesn't seem to work. any help on closing the dialog or alternative approaches (within DDE) will be appreciated

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by sub_man,

הורדתי את העורך והתקנתי עד כאן הכל היה טוב ואז כשניסיתי לפתוח אותו זה הארור שזה כתב לי unexpected eror:quitting למישהו יש מושג למה זה קורה ומה אני צריך לעשות או שזה קרה לו פעם למה אני וחבר שלי באמצע בניית תוכנה כאילו אצלו הכל ואצלי עד שהורדתי תעורך הוא לא עובד (ואל תגידו לי להתקין שוב כבר ניסיתי) תודה רבה לעוזרים תענו מהר בבקשב זה דחוף מאוד!!!!!!!!!!!!1

• 0 תגובות
    • 758 צפיות
  7. Started by kisin,

שלום, אני כרגע מתכנת מתחיל בשפת C# ואני מעוניין להיכנס לעולם של שרת-לקוח. בשביל ללמוד את כל הנושא חשבתי לתכנת משחק שעובד דרך שרת-לקוח. הבעיה היא שאני לא ממש יודע מאיפה להתחיל? מבירור קצר שעשיתי באינטרנט רק התבלבלתי יותר.... socket? tcplistener? מי מה איך? מישהו יוכל לעזור לי ולכוון אותי למידע התחלתי על נושא של תכנות שרת-לקוח? תודה לכל מי שיעזור

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  8. Started by MasterDK,

שלום יש לי שאלה, אני מתכנת ב C# אבל זה כנראה יהיה תקף לכל שפה. אני כותב אפליקציה, היא בנוייה מ GUI ומלוגיקה. עכשיו קראתי איפשהוא שהדרך לאינטרקציה בין שתי המרכיבים הללו זה דרך ה callbacks. השאלה שנשאלת היא מי מספק את ה callbacks? כאילו מי מגדיר את ה delegate ו events דרכם הלוגיקה תרצה לבקש מה GUI לצייר משהוא? האם ה events (שהם בעצם delegates לפונקציות בתוך ה GUI) יהיו חלק ממשתני הלוגיקה או משתני ה GUI ויספקו כ public ללוגיקה (או דרך getters)? כלומר דרך אחת שאני רואה לעשות את זה, זה להגדיר מספר כלשהוא (תלוי במס' ה callbacks) של events כ static בתוך הלוגיקה ואז כשה GUI יוצר את ה לוגיקה הוא שם ערכים ל static events של הלוגיקה (או לעשות אותם private ואז דרך הבנאי). ואחרי זה כל…

• 6 תגובות
    • 875 צפיות
  9. Started by genia,

.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by esterSh,

בס"ד שלום רב לכולם ! כתבתי כמה מאקרו באקסל, תחת Modules. כמו כן כתבתי מאקרו אחד תחת Worksheet_SelectionChange. אני רוצה לקרוא ממנו לSUB שכתבתי במודולים, אבל הוא לא מכיר אותו. היכן אני צריכה לכתוב SUB, כדי שהמאקרו שנמצא תחת Worksheet יכיר אותו ? (ניסיתי להגדירו כ-public - אך ללא הועיל) תודה רבה, אסתר

• 1 תגובה
    • 572 צפיות
  11. Started by marvelX,

אהלן חברים אני מצטער אם אני עובר על חוקים אבל זה ממש חשוב, יש לי פרויקט למחר להגשה שאני אמור לבנות ספריה , התחלתי,נתקעתי הרבה ואין לי זמן לסיים עד מחר (במקביל מבחנים) יש מצב שמישו יוכל לעזור לי עם תוכנת teamviewer? אני לא מבקש לעשות את כל העבודה אבל בגלל לחץ של זמן אני פשוט לא אספיק, אני ישלם על הזמן ,מי שחזק בvb זה אמור להיות פשוט יחסית.. אשמח לכל עזרה שהיא תודה ! וסליחה אם עברתי שוב על החוקים כאן..

12. יש לי בעיה בזמן ריצה פתאום הקומפיילר (VS 2010) נותן לי את ההודעה המוכרת של בעיה בזמן ריצה (עם ה break וה continue) ופותח לי ב VS קובץ ASM שמתחיל ככה: page ,132 title chkstk - C stack checking routine ;*** ;chkstk.asm - C stack checking routine ; ; Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved. ; ;Purpose: ; Provides support for automatic stack checking in C procedures ; when stack checking is enabled. ; ;******************************************************************************* אני לא יודע מה יכל לגרום לזה אבל הדבר היחיד שנראה לי חריג הוא שהקצאתי מערך של INT בגודל שתי מליון int arr[2000001], זה אמור להיות חריגה מגודל ההקצאה המותר? אם כן…

13. Started by HeaT-SinK,

אני רוצה לעשות עמוד עם לוגואים רצים כמו פה: http://www.smoothdivscroll.com/multipleAutoscrollers.htm אני משתמש בכמה דברים בעמוד שלי 1. jQuery, כמובן 2. את הפלאגין של היוצר SMOOTH SCROLL 3. את ה jQuery UI שהוא חייב לשים 4. את הקובץ HTML עם הלוגואים (בסקריפט). הקישור לקובץ ajaxContent.html תקין במחשב שלי <script type="text/javascript"> $(function() { $("div#logoParade").smoothDivScroll({autoScroll: "always", autoScrollDirection: "endlessloopleft", autoScrollStep: 1, autoScrollInterval: 45, ajaxContentURL: "ajaxContent.html"}); $("div#logoParade").bind("mouseover", function() { $(this).smoothDivScroll("stopAutoScroll"); }).bind("mouseout", function() { $(this).smoo…

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. Started by Tharbad,

יש איזה מדריך מקוצר בנושא? עדיף בעברית תודה

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  15. Started by mega1234,

אני מחפש סביבת פיתוח חינמית לC (הקוד כאמור יקומפל בgcc). אלה סביבות שניסיתי כבר ולא אהבתי. ECLIPSE - הסתבכתי מאוד עם ההתקנה, לא אוהב את הכבדות שלה. DEV C++ - אהבתי אבל אני חייב שיהיה אפשרות לראות מערכים בדיבאגינג (כמו בMSVC) בגלל שאני עובד המון עם מערכים. MSVC++ - ניסיתי את גירסה 6, היא נתקעת לי כול פעם. תודות מראש.

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. Started by netanel1234,

שלום, יש לי את האתר הזה ring phone.orgfr ee.com (תורידו רווחים). עכשיו אני מעוניין לבנות לו מנוע חיפוש בדף הראשון כתוב כך: <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8" /> <title>Form</title> </head> <body> <form method='get' action='dd.php'> <label>name: </label> <input type='text' name='SearchSong' /> <button type='submit'>Submit</button> </form> </body> </html> והדף השני: <? $name = $_REQUEST['SearchSong']; $result = mysql_query('SELECT * FROM song WHERE namesong LIKE "%name%"'); while($fetch = mysql_fetch_array($result)) { echo $fetch['nameusersong']; echo …

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by AdieLL,

אני מעוניין לעבור קורס פיתוח תוכנה במכללת ג'ון ברייס או מכללת האקריו ( בתקווה שלא עברתי על חוקי הפורום ). והייתי מאוד רוצה לדעת אם עצם סיום הקורס בהצלחה מקנה לי אפשרות להיכנס למקומות עבודה מכבדים או שאצטרך לעשות השלמת לימודים בכיוון תואר ראשון וכדומה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by שלום2017,

הכנתי משחק בסיסי ב-c# ו- WPF . עכשיו אני רוצה לשדרג אותו מבחינה ויזואלית. כלומר לשנות לצורת תלת מימד כפתורים ,לחיצות על כפתורים טקסט ועוד. מה הדרך הכי טובה שאני יכול לבצע זאת? האם ניתן לקבל תוצאה מרשימה רק מעבודה עם #WPF c(אני יודע בייסיק של השפה אבל אולי יש דברים שעדיין לא מכיר)? אם כך כיצד? אשמח מאד לעזרה. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. כיוון שהחופש הגדול בפתח,אחלטתי לקחת על עצמי פרוייקט-ללמוד לתכנת. עכשיו-לקחתי מחבר מתכנת את הספר "C++ מהבסיס" ואני כרגע בפרק של הפונקציות,כשאגיע לפרק של המבנים הוא המליץ לי לעבור אז לC#. עכשיו-איך הכי כדאי ללמוד את C#? הוא אמר לי שיש מדריכים אינטרנטי בעברית (הוא הזכיר את האתר corner.co.il) האם האתר הזה טוב? או אולי עדיף לקנות דווקא ספר בנושא? אני מעדיף ללמוד לבד ולא קורס,אבל אם יש משהו מומלץ מאוד,אני פתוח להצעות. האם יש מאגרי תרגילים לC# מומלצים? כל "חומר עזר" יהיה נחמד. אני חוצה להתחיל בזה מ3 סיבות: 1)זה נראה כמו תחביב נחמד (וכמו שהזכרתי,כבר התנסתי קצת בתכנות) 2)אני הולך שנה הבאה למגמת מחשבים (אני עולה עכשיו לכיתה י). 3)אני רוצה להיות איש הי-טק שאהיה גדול (אני אוהב מחשבים…

• 33 תגובות
    • 6.2k צפיות
  20. Started by snaidis,

המורה שלי ביקש לעשות תרגיל כזה: נתון מערך חד מימדי A. צריך לגלגל את המספר הכי גדול במערך ימינה ואת המספר הכי קטן שמאלה לדוגמא: נתון המערך: 2,7,9,12,54,0,18,54 אחרי הגלגולים הוא יראה כך: 54,2,7,9,12,18,54,0 המקסימום בצד שמאל והמינימום בצד ימין. (ניתן להשתמש במערך עזר). ביצעתי את התרגיל בדרך אחרת ופשוטה יותר(לדעתי לפחות). כלומר שמרתי את המיקום של המקסימום והמינימום, שמתי אותם המערך החדש(מימין ומשמאל) ואז עברתי על המערך הישן ובדקתי שאם זה לא המיקום שלהם אז שישים אותם ביניהם במערך החדש. אבל, המורה רוצה שזה יתבצע בעזרת גלגולים, ואין לי מושג איך לבצע את התרגיל הספציפי הזה עם גלגולים. גלגול זה למשל יש מערך: 2,7,9,12,54,0,18,54 אז אחרי גלגול אחד ימינה למשל הוא יראה כך: 54,2,7…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by ranran,

כמו שיש באתרים כאילו פלאג אין של מדיה פלייר כזה שמנגן משהו האם אפשר להוסיף כזה בC# בווינדוס פורמס תודה

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  22. שאלה וחייב כמה קבצים באסמבלר!! אני חייב תקבצים האלה.... TLINK.EXE TASM.EXE MONITOR.EXE BRUN40.EXE להפעיל את זה.. SSEG SEGMENT DW 100H OUP(?) SSEG ENDS CSEG SEGMENT ASSUME SS:SSEG,CS:CSEG START: SS:SSEG,CS:CSEG MOV AX,0302H MOV BX,0813H MOV CX,1205H MOV BX,CX ADD AL,CL MOV CH,AL ADD BX,BL MOV BH,BL CSEG ENDS END START

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  23. Started by SinMaker,

שלום, לצורך תוכנית כלשהי עלי לכתוב פרוצדורה שתבצע חיפש של נתון מסויים בקובץ CSV (קובץ די גדול) ותחזיר StreamReader לאותה רשומה(אם קיימת רשומה עם נתון זהה)או לרשומה הקרובה ביותר(הקרובה מלמטה) (הקובץ ממויין). לדוגמא אם הקובץ הוא: time, value 1,30 21,34 41,37 52,6 64,54 76,73 88,5 94,2 (השורה הראשונה הכוללת את שמות העמודות היא חלק מהקובץ) החיפוש יתבצע תמיד עפ"י העמודה הממויינת time. לדוגמא: אם הפרוצדורה תקבל 41, היא תחזיר StreamReader שמצביע לתחילת השורה הרביעית. אם הפרוצדורה תקבל 65, היא תחזיר StreamReader שמצביע לתחילת השורה השביעית - השורה עם הערך time הכי קרוב מלמטה. עד עכשיו ניסיתי לממש זאת באמצעות חיפוש בינארי, אך זאת בעייה מפני שהפונקציה seek של ה-StreamReader מסרב…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Mevartma,

אני מקווה שאני שואל בפורם הנכון ואם לא אז אשמח שתעבירו את זה לפורום הנכון. השאלה היא: יש לי סקריפט שפשוט מספק רשימה של הקבוצות/פורומים של משתמש, עכשיו הבעיה היא שהרשת שלי בנוייה בתצורת Forest עם כמה דומיינים למטה. אז כך כאשר יש למשתמש מסויים קבוצות אשר נמצאות בדומיין אחר הסקריפט זורק שגיאה שהוא לא מצליח למצוא אותם. מה שאני שואל האם יש דרך להריץ את השאילתה על ה-Forest ולא בדומיין ספציפי???

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by itzik2k5,

מישהו יודע איך הופכים קובץ תמונה מסוג BMP לקובץ טקסט עם תווי ASCII, שבפונט מספיק קטן רואים תמונה?

• 4 תגובות
    • 849 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.