תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מנסה לצייר גליל ב- OpenGL ומשום מה הוא מראה לי מסך ריק במקום את הגליל. מצ"ב קוד. אודה אם תוכלו להגיד לי מה הבעיה . תודה #include<glut.h> float angle=0.; GLUquadric *IDquadric; void display() { glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT | GL_DEPTH_BUFFER_BIT); glLoadIdentity(); glPushMatrix();// הכנסה למחסנית glTranslatef(0.,-1.5,0.);// קביעת המיקום של הספרה על פני החלון glColor3d(0,1,1);// קביעת צבע הספרה לכחול gluCylinder(IDquadric,2.0f,2.0f,1.0f,25,32); glPopMatrix();//הוצאה מהמחסנית glutSwapBuffers(); glFlush(); } void idle() { angle+=0.2; if(angle>360.) angle-=360.; glutPostRedisplay(); } void myinit() { glClearColor(1.0,1.0,1.0,1.0); glMatrixMode(GL…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
http://pc.ign.com/articles/641/641567p1.html אותי אישית הכי מעניין כמובן ה NETCODE.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד אסמלי ויש לי שתי שאלות קטנות: א)באיזה כתבן כדאי לי להשתמש(בנתיים אני משתמש ב NOTEPAD וטורבו קומפיילר) ב)מה מייצגת הנקודה למשל ב model small . stack xxx.
-
- 4 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
המשימה הייתה למיין מערך באורך n לפי השארית שלו בk מהקטן לגדול לדוגמא: עבור K=10 והמערך 64 28 79 46 13 התוצאה תהיה 79 28 46 64 13 אבל כשקימפלתי זה סידר אבל גם הוסיף לי מספר מוזר למערך למה זה קרה ??? הנה הקוד שלי
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
ראיתי את הקורס הבא ב c# http://scc.sela.co.il/Syl/Syllabus/Info?courseCode=DNWSH&branchName=165 אני מתכנת c# מספר שנים נשמע מעניין? יעיל? מישהו במקרה עשה את הקורס הזה?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר הרבה זמן שחשבתי ללמוד על התחום של Functional Programming, ועכשיו אני מתכוון להתחיל בזה. ראשית אני צריך עזרה בהחלטה באיזו שפה לבחור (Common Lisp / Scheme / Haskell / Clojure / משהו אחר). אשמח אם מישהו יסביר במילה או שתיים על ההבדלים המהותיים בין השפות השונות הללו, ואשמח אם ימליץ על אחת שלדעתו הכי כדאי להתחיל בה. יש להתחשב בזה שיש לי נסיון בעיקר ב C/C++ ופייתון, ויש לי כבר נסיון ב imperative programming וב OOP (אולי זה דווקא יהיה לרעתי בלמידה בהתחלה?). שנית אשמח אם תפנו אותי למקורות מידע (ספרים, אתרי אינטרנט, בלוגים..) איכותיים שמהם אוכל ללמוד, בהעדפה שיהיו מיועדים לאנשים עם הבנה טובה בתכנות ולא כאלה שמלמדים מאפס. בנוסף אקבל בשמחה כל טיפים ועצות שיש לכ…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי חברים. אני באחרונה לומד עצמאית HTML טיפין טיפין כמו שאומרים ועלתה לי שאלה, אם אני רוצה לפתוח קישור חדש אני צריך לרשום את האלמנט הבא : <a href="URLLINK">link text</a> ואם אני רוצה לפתוח קישור בחלון חדש אני צריך לרשום : target="_Blank" אבל איך אני גורם ללינק להיפתח אוט' בחלון חדש ללא צורך בכתיבת הפקודה האחרונה ? האם אפשר בקוד ה-סי אס אס לרשום פקודה מסויימת שברגע שאני מכניס קישור הוא אוט' יוסיף את הפקודה שגורמת לקישור להיפתח בדף חדש ? תודה מראש לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני קולט מספרים אבל התוכנה לא מציגה לי אותם בכלל using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T150_reverse { class Program { static void Main(string[] args) { int[] misparim = new int[5]; //Read all numbers into the array for (int i = 0; i <= 5; i++) { string stMispar = Console.ReadLine(); int iMispar = int.Parse(stMispar); misparim[i] = iMispar; } //print all numbers in reverse order for (int i = 4; i >=0; i--) { Console.WriteLine("mispar:"+misparim[i]); } } } }
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אני עובד כחצי שנה בחברת "סטארט אפ" בשעה טובה חברה גדולה יותר קנתה את המוצרים של החברה, מה שזה אומר שאנחנו הופכים להיות חברת בת שלהם והם הולכים להחתים אותנו (העובדים) על חוזים מולם בחברה שלהם. חלק מהתנאים שהחברה שלנו הציבה להם שזה שהם ישפרו לנו את התנאים בדגש על השכר. אני בעל תעודת הנדסאי תוכנה כמו שרשמתי למעלה חצי שנה ניסיון (זו העבודה הראשונה שלי) עובד בתפקיד פרונטנד vuejs כיום משתכר בסכום של 8k. מרגיש לי שזה ממש נמוך ותאמת עוד לפני שידעתי על הרכישה של החברה שלי תכננתי לבקש העלאה בשכר. שאלה לי אליכם מה ממוצע השכר של עובד ברמה שלי? וכמה לפי דעתם אני צריך לבקש העלאה? תודה מראש לכל העונים.
-
- 18 תגובות
- 6.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני בונה אתר לפלאפון משולב - asp.net וגם jquery mobile נתקלתי בבעיה: יש לי דף ובו שני DropDownList, כשאחד מהם מקבל ערכים בהתאם לערך שנבחר בשני (מתוך בסיס נתונים) ואכן, זה עובד לי, כשאני מעלה את הדף לדפדפן, הבעיה התחילה, כששמתי קישור לדף הזה בתוך דף שיש בו תגיות וקוד של jquery mobile. ומשם מה, דרך הקישור הזה, כנראה הדף לא נטען לגמרי, כי עכשיו ה DropDownList השני כבר לא מקבל ערכים לפי הבחירה בראשון. זה מסתדר כשאני טוען את הדף מחדש, כלומר, מרענן. בשורה התחתונה - הקישור דרך דף jquery mobile - לא נותן לי טעינה רגילה לדף שמתקבל. למה?? איך אני פותר את הבעיה? תודה :-) שריה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש אתר..PHP שהוא מן מערכת של בלוגים.. שמגיבים לאנשים.. עכשיו.. כל פעם שמגיבים .. צריך הפרש דקה בין הודעה אחת לשנייה. איזה סקריפט יוכל לבטל את זה ? תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
הכוונה לא למחרוזת ריקה, אלא מחרוזת שאין בה תווים אחרים חוץ מרווחים, אם אני אריץ עליה strlen היא תיתן לי את מספר הרווחים ולא אפס. אני צריך לעשות לולאה שתעצור ברגע שהמחרוזת היא ריקה. יש למישהו רעיון לתנאי עצירה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה הקוד http://dl.dropbox.com/u/24303191/file1.txt אני מקבל תווים וקואורדינטות שבהם אני אמור לשים את התווים בקובץ. יצרתי קובץ "ריק" עם רווחים בהתאם למספר השורות והעמודות של הקובץ נסיתי להשתמש בfseek (בפונקציה הראשונה בקוד) בשביל להדפיס את התווים בקובץ, הבעיה שזה מדפיס לי את כל התווים בשורה הראשונה ולא ברור לי למה...HELP!! תודה
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
ישנם שתי תקיות קבועות ב WINDOWS שאני נוהג למחוק את תוכנם %temp% ו Prefetch ולכן בכל פעם אצטרך לכתוב את הפקודה שלהם ב RUN ולמחוק את הקבצים הפנימיים שאלתי היא האם על פי פקודת CMD אני יוכל ליצור קובץ שפשוט יבצע פעולה של מחיקת תוכן תקיית C:\Windows\Prefetch או %temp% ואם מישהו יודע איך לבצע את זה ( לא למחוק את כל התקייה אלא רק מה שבתוכה) שיגיד לי גם איך אני שומר את הפקודות האלה שבכל פעם שארצה פשוט אלחץ על חלון CMD מוכן
-
- 6 תגובות
- 7k צפיות
-
-
4. שלום, כתוב תוכנית roundup.cpp הקוראת מהקלט שני מספרים שלמים חיוביים ומדפיסה את תוצאת החילוק של הראשון בשני. התוצאה צריכה להיות מספר שלם. אם התוצאה האמיתית אינה מספר שלם, יש לעגל אותה כלפי מעלה. לדוגמה, תוצאת החילוק של 24 ב 6 תהיה 4 ותוצאת החילוק של 25 ב 6 תהיה 5. אין להשתמש ב if, או כל חומר אחר שלא נלמד עדיין בכתה. יש להשתמש רק בטיפוס int. #include <stdio.h> #include <math.h> main() { int x,y; int z; printf("\n\nEnter 1st no':"); scanf("%d", &x); printf("\n\nEnter 2nd no':"); scanf("%d", &y); z=(x/y); printf("\n\nRoundup %d divided by %d is %d \n\n",x,y,z); return 0; }
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
בהחלט הדבר הכי מגניב שראיתי מהבלוג פיתוח אתרי אינטרנט של מוזילה ADD ON למוזילה (שקיים כבר היום) נותן את היכולת לצפות באתרים ולערוך אותם בצורה תלת מיידית. http://hacks.mozilla.org/2011/10/debugging-and-editing-webpages-in-3d/
-
- 0 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אני מקבל הודעת שגיאה : <h1>Failed to read configuration file</h1>This usually means there is a syntax error in it, please check any errors shown below.<br /><br /><iframe src="show_config_errors.php" /> xampp מותקן ב c:\xampp מישהו נתקל בהודעה כזו? עבדתי 20 שנה עם xampp ומעולם לא פקדה אותי תלאה מעין זו. אחר שהדיסק קרס והתקנתי win 10 חדש, זה מה שאני מקבל.
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, חיפשתי בפורום אך לא מצאתי תשובה מדוע ב-C ו-CPP ה-main חייב להחזיר int וזה לא נכון לכתוב שהוא לא יחזיר כלום (void)? לפי מה שהבנתי זה קשור איכשהו לזה שאם אין שגיאות הוא מחזיר 0. תודה מראש!
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
כתבתי קוד בשפת C שמטרתו לקלוט מהמשתמש כמות מסויימת של מחרוזות לתוך מערך דו מימדי כאשר כל שורה במערך היא מחרוזת אחת. אני לא יכול להשתמש ב gets כי צריך שיקלטו גם רווחים. הקוד עובד בעקרון אך מסיבה כלשהי כשאני מנסה להדפיס את המערך אחר כך אני מקבל הירוגליפים או בפשטות סימני זבל מוזרים. אני לא מבין איך לפתור את הבעיה ולכן אשמח לעזרה בנושא. צירפתי קובץ עם הקוד ותמונת הפלט להודעה זו. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום while(password!='\n') { scanf("%c", &password); if (IsLower(password)) low++; if (IsCapital(password)) cap++; if (IsDigit(password)) dig++; if (IsSpecial(password)) spc++; length++; } יש לי בעיה בקוד, כשאני מפעיל את הEXE - אחרי שאני מזין את התווים ולוחץ אנטר, הלולאה מסתיימת. הבעיה היא כשאני עושה REDIRECTION מקובץ TXT, אז הלולאה נתקעת, כי היא לא מקבלת מקש אנטר. איך אני פותר את הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי בעיה יש לי טבלה שקוראים לה "מושבים" ובה מופיעים על המושבים שקיימים (בנויה מ אולם\שורה כיסא) ויש לי עוד טבלה שקוראים לה "מושבים תפוסים שמופעים בה המושבים התפוסים (בנויה מ אולם\שורה כיסא)) רצתי לעשות שאילתה שתציג לי את כל המושבים הפנויים כלמר כל המושבים שמופיעים בטבלת "מושבים" ולא מופיעים בטבלת "מושבים תפוסים איך אני עושה את זה? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מההתרשמות שלי עם מדריכים בסיסיים (ללימוד ההתחלה), שפת C היא טקסטואלית כזאת דיי ישנה עם פקודות לאדע, לא נראות הכי מועילות ממבט ראשון, אולי פעם הדברים האלה היו יכולים להיות עשר השאלה למה היום בשנת 2007 באמת משמשת שפת C, באיזה מקומות משתמשים בה, לאן ולמה היא יכולה להועיל? (זאת השאלה העיקרית?) תודה רבה רבה, ואגב, אני מדבר בעיקרון על C, אבל אם אתם ממש ממש מתעקשים לענות על C++ וכאלה אז תרגישו חופשי, אבל בעיקרון לא אכפת לי מה ההבדלים בינהם השאלה היא בנוגע ל -C...
-
- 22 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
שלום! אני בונה פרויקט בבצפר ואני צריך להמיר תמונת JPG לBMP. חיפשתי וגיגלתי רבות והגעתי לVictor Image http://www.catenary.com/ והגעתי שמה לקוד הבא: int jpeg2bmp(char far *src_fname, char far *des_fname) { imgdes tmpimage; JpegData jdat; int rcode, comp=0; // Get info on the file we're to load rcode = jpeginfo(src_fname, &jdat); if(rcode != NO_ERROR) { return(rcode); } // Allocate space for an image rcode = allocimage(&tmpimage, (int)jdat.width, (int)jdat.length, jdat.vbitcount); if(rcode != NO_ERROR) { return(rcode); } // Load image rcode = loadjpg(src_fname, &tmpimage); if(rcode != NO_ERROR) { freeimage(&tmpima…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום , אני חדש בתחום . למדתי ובניתי אתרים מאוד יפים לבד בשפת html5+css3 ושילבתי קצת ג'אווה סקריפט. הבעיה שרציתי לבנות לעסק של אחותי אתר שעוסק בנדל"ן ותת אופציה שלכל אחד מהסוכנים שלה יכול להיכנס באמצעות שם משתמש וססמה ולהחליף תמונות וקצת טקסט לבד. את זה אני לא יודע לעשות והבנתי שצריך בשביל זה לשלב מנוע PHP ולחבר לממסד נתונים SQL. קראתי לבד את החומר ולא כל כך מצאתי את התשובות איך עושים את זה . אני חושב שאיבדתי משהו.. כל מה שאני רוצה זה כמו דף של מוכר ב"יד 2" שמכניס נתונים ושומר אותך באתר . קבילתי תשובות ממורה של מכללה מסוימת שאני צריך ללמוד יסודות התכנות ואח"כ תכנות ועוד כמה שפות .חצי שנה לפחות. אני לא מעוניין להיות מתכנת . יש למישהו רעיון או שיכול לתת לי הבהר…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-