תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אני חדש לגמרי בעולם הפייתון ובמסגרת הניסיון ללמוד קבלתי אתגר לבנות סוג של מיצר סיסמאות. צריך לכתוב פונקציה שתקבל כקלט String באורך של 4 תווים בלבד. לאחר מכן יש לכתוב קוד אשר ייצר סיסמא באורך של 10 תווים. הסיסמה צריכה לכלול את הString שהתקבל כקלט במיקום רנדומלי בתוך הסיסמא בכל פעם (בלי לשנות את הString) בכלל. שאר התווים בסיסמא צריכים להיות רנדומליים: - אותיות גדולות - אותיות קטנות - תווים מיוחדים: !@#$%^&* דוגמאות: עבור הקלט Whit ייתכנו התוצאות הבאות: Whit1aBd#& JeWhit1$&8 L#n@21Whit אחרי צפיה בהרבה סרטונים וקריאה באינטרנט עשיתי משהו אבל לא הצלחתי לחבר הכל ביחד זה מה שיש לי עד כה אשמח לעצות או פיתרון: import rand…
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני מעוניין בפעולה פשוטה למדי (על פניו) - קריאת ערך date taken עבור תמונות שיש לי שצולמו במהלך טיול. שוטטתי וחיפשתי (אינני מכיר פייתון לעומק) ומצאתי את הפונקציה os.stat(filename), וכמעט ושמחתי כעת כשמשימתי כמעט הושלמה. לצערי, יש שם date modified, date created אך לא את תאריך לקיחת התמונה. יש שם עוד כמה שדות אך אינני ממש מבין אותם, אם כי אינם נראים רלוונטיים. אשמח לעזרתכם בנידון.
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
אהלן. נתקלתי בקשיים בעבודה עם lists...אני מצרף את התרגיל ואת מה שניסיתי לעשות: הקושי הוא עם שאלה 2 (שמונעת ממני לעבור הלאה לשאלה 3 שגם עלייה אשמח לקבל איזה טיפ). אני רואה שיש לי איזה בעיה טיפשית עם הרשימה. אני מבין שהיא לא ממש מוגדרת כמו שצריך. לא כל כך ברור לי מה הבעיה ב-range שלה. בנוסף, לא כל כך מצליח לדעתי להבין את העניין של לולאת for כמו שצריך - ולכן עשיתי משהו מסורבל מאוד - שני תנאים למרות שאני בטוח שאפשר לעשות פשוט else (אם הוא אי-זוגי + else). תודה !
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , כחלק מתרגיל אני אמור לממש פונקציה שמקבלת פונקציה ומחזירה פונקציה אחרת שמשמשת כ- iterator. כלומר על הפלט אמור להיות : 0,2,4,6,8,10 וכו עבור הקוד. כמובן שהמשימה היא לכתוב את הפונקציה make_iterator. אך הפלט שיוצא לי הוא : <generator object some_f at 0x00000000025561F8> אשמח להסבר מעמיק יותר איך עובד ה yield (להבנתי זה return רק שבקריאה הבאה לפונקציה היא תמשיך מאותו המקום והמשתנים יישמורו, לא?) fn=lambda n: 2*n def Make_iterator(fn): def some_f(): j=0 yield fn(j) j+=1 return some_f iterator = Make_iterator(fn) for i in range(4): print(iterator()) for i in range(2,4): print(iterator())
-
- 1 תגובה
- 7.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש מודל, או איזשהו קוד, שמאפשר לי להכניס שורה של כתובת פרוקסי? ובכך מאפשר לי לעשות פעולות שונות באינטרנט באמצעות התוכנה שאני כותב דרך הפרוקסי?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני צריך לבנות סקריפט שיחזיר לי את כל התמונות מאתר מסויים דרך פייתון. משהו כמו wget http://www.*******.co.il -r -A.jpg רק בפייתון. רציתי לדעת איך אני מתחיל לעשות את זה? באיזה ספריות להשתמש (urllib2?)? מה הרעיון הכללי? תודה.
-
- 4 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
היי, יש לי DB שבו עמודת "תאריך" ובתאריך רשום בפורמט "2010-11-01" השאלה שלי היא איך אני יכול לחפש את ביופ הספציפי הזה לדוגמא? ??? כשאני מחפש 01 אז הוא מחפש לי 1 בגלל שINT משמיט אפסים בהתחלה, ואז אני לא מקבל אף תוצאה.. למישהו יש פתרון? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, יש לי שאלה בנוגע לעריכת קבצי CSV בפייתון. נניח ויש לי קובץ CSV שמורכב מ-3 עמודות ואני רוצה למחוק חלק מערך בתא(למשל: במקום10:00:00 PM שיהיה 10:00) איך אני עושה את זה? אני יודע לעשות לולאה שתעבור על כל שורה אבל איך אני מוחק חלק מתא ספציפי? תודה!
-
- 7 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני מעוניין להשתמש בספריות המובנות xmlrpclib/SimpleXMLRPCServer של פייתון לתקשורת בין שני תהליכים, ואני לא רואה ממשק נוח לשגיאות. (משהו בסגנון של raise Exception(Param1, Param2, ...)) זאת על אף שלפי הבנתי, התקן של xml-rpc תומך בהעלאת שגיאות (Faults) עם פרמטרים כרצוני.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, שאלתי: יש לי אובייקט שבאתחול שלו מפעיל מספר threadים. מהי הדרך הפשוטה ביותר להרוג אותם בעת איבוד הרפרנס לאובייקט (כשלא ניתן יותר לגשת לאובייקט מבחוץ)? רבים מכם כמובן יגידו __del__, אך הדבר אינו אפשרי במקרה זה, שכן יש רפרנסיים מעגליים. הצעות?
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
האם קיימת דרך מקובלת לקחת תיקייה נתונה, ולשתף אותה דרך הרשת עם פייתון? אם התיקייה כבר משותפת, האם ניתן לקבל את מיקומה כפי שיראה אותה לקוח חיצוני? (כתובת מהצורה \\190.10.10.1\my_shared_dir\)
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי LIST של מספרים בתצורה הבאה: [(u'529.94',)] איך אני יכול להפוך את המספר שיש לי שם לINT על מנת שאני אוכל לבצע עליו פעולות חשבוניות? תודה רבה!!
-
- 16 תגובות
- 10.9k צפיות
-
-
def anti_vowel(text): c="aeiouAEIOU" for i in text: for j in c: if text[i] == c[j]: text.remove(text[i]) return text anti_vowel('Hey You') יש לי בעיה הבנה של מה אני לא עושה נכון לגבי האיטרציה של כל אחת מהלולאות הנ"ל. אנסה לפשט את צורת החשיבה שלי בכתיבת הקוד: *הפונקציה מקבלת מחרוזת *לולאה ראשונה רצה על כל תו במחרוזת כאשר הלולאה השנייה בודקת אם התו במחרוזת קלט שווה לאחד התווים ב c. אני מתבלבל קצת בין C# לפייתון. אם I ו J מאותחלים בריצה וc ו text מחרוזות,למה אני לא יכול לגשת אל התווים שלהם כרשימה text[i[
-
- 8 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום נניח שיש לי את ה-class הבא: class member{ private $name; private $address; public function getaddr(){ return $address; } } ועכשיו יש לי מערך של אוביקטים מה-Class הזה ואני רוצה לבחור (לשלוף לתוך מערך חדש) את כל האוביקטים שהמשתנה $address שלהם שווה ל-X איך אני יכול לעשות את זה? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדשה בנושאי התכנות וגם באתר אני עשיתי כפתור מעוצב משלי ומצאתי קוד לפינות, הוא עובד user control ואני מנסה לעשות לו פינות עגולות <Grid Name="masterGrid" Width="auto" Height="auto"> <Border Padding="2" Name="mask" Background="White" CornerRadius="20" BorderThickness="0" HorizontalAlignment="Stretch" VerticalAlignment="Stretch" /> <StackPanel ClipToBounds="True"> <Button HorizontalAlignment="Stretch" VerticalAlignment="Stretch" ClipToBounds="True" Name="button1" Focusable="False" HorizontalContentAlignment="Center" VerticalContentAlignment="Center" Background="{x:Null}" BorderBrush="{x:Null}" BorderThickness="0" Click="button1_Cli…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
דוגמה אני מקבל ערך כזה: 03/07/1999 יש איזה פונקציה או משהו דרך לחלק את הערך דוגמה ל : X= 03 Y=07 Z=1990 יש דרך לעשות את זה בC# ?
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
הסתכלתי קצת בפורום... אני לא בטוח שהבנתי. קיבלתי קלט מהמשתמש, ואני מעוניין לפרק אותו. עדיף לי להכניס את הקלט לתוך מערך של char או ישירות לchar? ואיך בדיוק אני מפרק אותו לחלקים? לגבי ה strtok הפקודה הזאת בעצם מתעלמת ממה שאני רשום לה? כלומר strtok (command,","); bla bla בהנחה של command זה הקלט. תודה על עזרה
-
- 11 תגובות
- 19k צפיות
-
-
חברים, האם יש פונקציה ב++C שמקבלת מחרוזת ומפרקת אותה למילים לפי סימן כלשהו? יש לי קלט שאני אמור לקבל מהצורה הבאה: <Type> <name> <num> ... וכך הלאה. כל מילה מופרדת ע"י רווח ו < >. כל מילה מחזיקה מידע שאני צריך לדעת בשביל לאתחל את האובייקטים שלי - פולימורפיזם. לכן, קודם אני צריך לפרק את המחרוזת ולדעת את כל האינפורמציה ורק אח"כ ליצור דינאמית את האובייקט ולשלוח את כל המידע לCTOR. השאלה שלי איך אני יכול לעשות את זה? האם יש פונקציה ב++C שנגיד מחזירה מטריצה שכל שורה בה היא מילה אחרת למשל? או כל סוג של פעולה אחרת?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
החופש גרם לי לשכוח את כל שפת #C טוב, בכל אופן באחת התוכניות שלי אני צריך להשתמש בפירוק מספר לסיפרותיו מישהו יכול להגיד לי איך לפרק מספר דו תלת ו4 סיפרתי לסיפרותיו תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 62.5k צפיות
-
-
שלום יש לי מספר 1234 בAX ואני רוצה להדפיס אותו. הבנתי שאני צריך לעשות לולאה שמפרקת את המספר לספרות ומדפיסה אותם אחד אחד. עכשיו שתי שאולות: 1. האם זו הדרך? אם כן מישהו יכול לתת לי כיוון איך אני עושה את זה עם החלוקה ב10 ומאה. 2. המספר שמוצג הוא סכום ככה שהוא יכול להיות 2 ספרות או 3 או יותר, איך אני אדע כמה ספרות (פעמים) לחלק את המספר. נ.ב הפקודות אמורות להיות בסיסיות MOV\ADD\DIV וכו בלי מחסניות וכל השאר. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
למישהו יש רעיון איך אני כותב תוכנית כזו? הדרכים שחשבתי לא יעילות ואני מגיע איתם למבוי סתום. התוכנית המקורית אמורה לקבל משפט ממחרוזת ולהציג בטבלה שמחולקת ל26 עמודות (כמספר האלפאבית) ושורות כמספר המילים את המקומות בהם מופיעה האות בכל מילה. לדוגמא: עבור המשפט "I did " אני אמור לקבל את הטבלה הבאה a b c d e f g h i g k l m.... 1 2 13 כלומר האות I מופיעה במילה הראשונה במקום הראשון ובמילה השניה במקום השני ואילו האות D מופיעה במילה השניה (שורה שניה) במקום הראשון והשלישי לכן חשבתי לפרק את המשפט למילים ולטפל בכל מילה בניפרד, כל הצעה לכיוון כתיבת תוכנית תתקבל בברכה (האותיות לא אמורות להיות מודפסות אלא רק טבלת מספרים)
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה בשיעורי הבית שלי,אני צריך שתעזרו לי בדרך לקחת מספר תלת ספרתי כמו 346 ולפרק אותו ליחידות עשרות ומאות, לדוגמא: 300-40-6.. איך אני עושה את זה.. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום, לא בטוחה שזה הפורום הנכון, אבל צריכה עזרה דחופה, ואשמח לעזרה. האם יש תוכנה חינמית בטוחה, שמאפשרת פירוק סרטון וידאו לתמונות בפעולה אחת? (כשאיכות התמונות נשארת כמו במקור). אני צריכה לשמור על גודל הוידאו, כך שצילום מסך לא רלוונטי (המסך שלי קטן מגודל הסרטון). בנוסף הפקת תמונה תמונה מתוך הסרטון זה הרבה זמן.. (: תודה!! עדי
-
- 2 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני צריך לפרק שם לאותיות, בנוסף האות הראשונה צריכה להיות האות גדולה והאחרות חייבות להיות קטנות. ולאחר מכן בשביל שאני יעבור הלאה אני צריך שאחרי שהמשתמש רשם את שמו הוא ילחץ על נקודה ("."). ביקשו ממני לעשות את זה בלי STRING ורק בעזרת לולאות. אני שובר את הראש על זה יש אפשרות לעזרה? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי את עזרתכם לדעת מה פירוש המושגים הבאים, ובעיקר מה ההבדל המדויק ביניהם. שגיאות: - Compilation. - Linking. - הרצה. ההבדל בין: - Stack, או Stack Segmant. - Heap, או Data Segmant. תודה רבה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 4.5k צפיות
-