עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Eviljelly,

שלום אני משחק קצת עם טיימרים וכותב טיימר פשוט, ניסיתי בפלאש (4.6) וגיליתי שיש חריגה של 10-15% בין הזמן שהטיימר מודד לי לבין מדידה חיצונית (טיימר של אייפון \ שעון של מחשב) המשכתי לJS ושם הייתה לי חריגה של 5-10%. בשני המקרים הטיימר בקוד היה איטי יותר מהמדידה החיצונית. בשני המקרים התזמון היה כל 100 מילישניות והבתוך הפונקציה אני פשוט מעדכן מונה ומעדכן את התצוגה דוגמא לקוד פשוט, (מספיקה ריצה של דקה לראות הבדל של שניה וחדי העין ישימו לב שהאחדות והעשרות משתנים כל פעם בזמן המחשב מה שאומר שהטיימר לא מודד בדיוק 100 מילישניות) : html> <head> <script src="[url]http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>[/url] </head> <body> &lt…

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  2. קודם כל, תסלחו לי אם מדובר בפורום הלא נכון או בשאלה נורא בסיסית - הניסיון שלי באזור הזה ספציפית הוא מועט. יש לי 2 קבצים (חלק מ Option ROM של BIOS/EFI לצורך העניין). הקובץ הראשון (גודל 27647 Bytes): 000068F0 30 0 00006900 20 00 3F 58 20 00 4D 61 72 76 65 6C 6C 20 38 38 ?X Marvell 88 00006910 53 45 39 31 78 78 20 41 64 61 70 74 65 72 20 2D SE91xx Adapter - 00006920 20 42 49 4F 53 20 56 65 72 73 69 6F 6E 20 00 31 BIOS Version 1 00006930 2E 30 2E 30 2E 31 30 32 37 2E 00 49 6E 69 74 69 .0.0.1027. Initi 00006940 61 6C 69 7A 69 6E 67 2E 2E 2E 00 57 61 72 6E 69 alizing... Warni 00006950 6E 67 20 2D 20 73 6F 6D 65 74 68 69 6E 67 20 7…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. שלום. יש לי טופס עם שתי כפתורי submit שניהם בעלי אותו שם submit - אבל כל אחד עם ערך שונה. אני מעוניין להשאיר את שתי הכפתורים עם אותו שם (בשביל עיבוד בPHP) אבל לפני שאני שולח את הטופס לעיבוד בPHP אני רוצה לברר בJavascript על איזה כפתור המשתמש לחץ. ניסיתי לעשות בדיקה: (בפונקציה שמופעלת בonsubmit של הטופס) if document.form1.submit.value == 'value1' אבל זה לא עובד- ניסיתי להוסיף עוד שדה של hidden (נגיד בשם:bu_value )שבonclick של הכפתורים מופעלת הפונקציה: document.form1.bu_value.value = this.value ואז לבדוק בפונקציה הראשונה מה הערך של השדה hidden. אבל זה גם כן לא הלך. יש הצעות?

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  4. Started by nevet,

שלום, אני מעצבת אינטראקטיב, אני מעוניינת ללמוד את כל הנושא של בניית אתרים מהצד הטכני. (java script, PHP, בסיסי נתונים וכו') רציתי לדעת אם יש פה מישהו שיכול לתת חוות דעת על המכללה hackeru ועל ג'ון ברייס בהקשר של הלימוד של הנושא. ואם יש מכללה נוספת באיזור תל אביב שעדיפה על שתי אלה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. Started by p-o-i,

יש לי לכתוב פונקצייה מקבילה לפונקציית הסיפרייה atoi - ascii to int הנה מה שבניתי- (char* atoi(int x,char *str { int i=0,tmp=x; if(*str==NULL) return NULL; while((tmp/10)>0){ tmp/=10; i++; } if(sizeof(str) > (i+1)){ sprintf(str,"%d",x); return str; } return NULL; } [] אסור לי לשנות את הפרוטוטייפ, אז בעקרון השאלה שלי היא איך אני בודק שהגודל של המספר לא חורג מגבולות המערך אם המערך כן הוקצה דינאמית אבל לא מכיל כלום אפילו לא NULL...(זה מה שניסיתי לעשות עם הTMP והSIZEOF...)

• 1 תגובה
    • 756 צפיות
  6. יש לי בעיה עם הוספת תמונה מהמחשב לסרגל. <?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?> <customUI xmlns="[url]http://schemas.microsoft.com/office/2006/01/customui"[/url] onLoad="OnLoad"> <ribbon startFromScratch="false"> <tabs> <tab id="myTab" label="סרגל " getVisible="GetVisible"> <group id="group1" label="Group 1"> <toggleButton id="btnW" getLabel="GetLabel" size="large" onAction="W_ClickHandler" getImage="GetImage"/> </group> </tab> </tabs> </ribbon> </customUI> והפונקציה: Sub GetImage(control As IRibbonControl, ByRef image) Dim strPath As String strPath = "C:\" …

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  7. שלום, פריט התפריט המשני לא מופיע כברירת מחדל (display:none). ברצוני שיופיע כאשר העכבר מוצב ע"ג כותרת התפריט הראשי. להלן הקוד שכתבתי לצורך הענין <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255" /> <style type="text/css"> #menu ul > #menu1 ul { display:none; } #menu ul li a:hover { #menu ul > #menu1 ul{display:block;} } </style> </head> <body> <div id="menu"> &…

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  8. Started by gkman,

שלום. יש לי שאילתה עם LIMIT - ולכן כשיש לי יותר תוצאות מהLIMIT יש לי שדה select שמציג את מספר העמודים וכהמשתמש משנה את הערך בשדה הזה הדף מתחלף ביחד איתו. הקוד שעשיתי עם השדה select הוא (הקוד המלא הוא סופר ארוך אז זה רק חלק..): <?php ... // get total enty results $row2 = mysql_fetch_array($tot_results); $total_res = $row2['total']; // get total pages needed to display all results. $total_p = ceil($total_res / MAX_RES); echo 'Showing Page: '; //generate select field- and select the current page echo '<select name="p_id" id="p_id" onchange="chg_page()">'; for ($i = 0; $i < $total_p; $i++) { $k = $i + 1; if ($i == $p){ echo '<option value="' . $_SE…

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  9. האלן, אני כותב תוכנה שתחשב לי ולחברים שלי כל מני דברים שקשורים לנסיעות ולאם עדיף לנסוע באוטובוס או רכב לכולנו כי יש לנו הרבה נסיעות.. בכל מקרה אני צריך דרך לייצר מערך נתונים של המרחקים וזמן הנסיעה בין כל המקומות לכל המקומות בארץ כדי שאני לא אצטרך לגשת לאינטרנט ולעשות את זה כל פעם מחדש, ז"א אני צריך שכל צומת בארץ יהיה לה פוינטר למקום הבא ממנה ואת המרחק וזמן הנסיעה אליו ככה שאני אוכל לייצר מפה של מרחקים וזמן נסיעה בין כל המקומות בארץ לכל המקומות בארץ.. אני לא צריך ייצוג גרפי של זה אני פשוט צריך בתוכנה שלי לשלוח המון אפשרויות כדי למצוא מסלול אופטימלי להרבה אנשים ביחד אז אני מעדיף לא לגשת לאינטרנט אלא שיהיה לי database על המחשב כדי שזה ירוץ יותר מהר, יש את הפונקציה CDXroutemp…

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  10. Started by פיני1805,

שלום, איך עושים חיסור טבלאות ב-HEIDISQL. עם הפקודות MINUS,EXCEPT,INTERSECT זה לא עובד. לדוגמא:[pre]SELECT* FROM `users` MINUS SELECT* FROM `users` WHERE `utype` = 1 [/pre][pre] [/pre]

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. Started by Lior4543,

היי, אני ושותף שלי מתחילים לפתח בASP.NET C# ואנחנו נתקלים בבעיה כאשר אנחנו רוצים לעבוד עם אותו הDB, איך אני אוכל לשתף אותו.. שהוא גם יוכל לעבוד איתו.. או בכללי, האם הVISUAL מאפשר עבודה משותפת כמו זאת? ואם כן איך.. תודה מראש, ליאור!

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  12. Started by Bsx,

ככה: mov ecx, dword [ebp+8] ; Get argument (pointer to string) mov edx, LC1 code: mov byte [edx], byte [ecx כשאני עושה את השורה מעל אני מקבל] invalid combination of opcode and operands בסה"כ מה שאני רוצה לעשות זה לקחת את התו שנמצא ב ecx ושים אותו ב edx איך אני עושה זאת ? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  13. טענה: לכל עפ"מ קיים סדר על הקשתות והקודקודים כך שריצה של אלגוריתם Prim ייצר אותו. ההוכחה: זוהי הוכחה שראיתי באינטרנט: ------------------------ " קודם כל, הסידור של הקשתות צריך להיות כך שאם prim באיזה שהוא שלב מתלבט בין שתי קשתות שוות משקל, כך שאחת מהן על העפ"מ T שנתון לך, הוא יבחר בקשת של העץ (אפשר להראות שיש סידור כזה, אבל זאת לא הפואנטה בשאלה). עכשיו צריך להראות שבכל שלב, אם Prim מסמן קשת ככחולה אז היא בהכרח על העץ. נניח ש s זה הצומת שהתחלנו ממנו וש S זאת קבוצת הצמתים כך שבכל שלב באלגוריתם יש מסלול כחול מ s אליהם (בקיצור, כל הצמתים שהגענו אליהם עד עכשיו). נניח בשלילה שבשלב מסויים של האלגוריתם, Prim בוחר בקשת x-y שאינה על העץ, ונניח ש x ב S. אז y לא ב S, כי סימנ…

14. Started by guy81,

סתם קטע קטן מתוכנית: mov dx, 10 mov ax,5 mul ax, dx ניסיתי לכתוב את הפקודה בכמה קומבינציות נוספות כמו למשל: mul ax, 5 ותמיד מופיעה לי השגיאה: error: invalid combination of opcode and operands מה הבעיה בקוד שרשמתי?

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  15. Started by roei133,

יש להגדיר את המשתנים הבאים: #define check2 בתרגיל זה הינכם מקבלים משתנה check2 שהינו מספר שלם יש להתחיל לסרוק את המספר משמאל לימין(לדוגמא 1234 יש להתחיל מבדיקת 1 עד שמגיעים לספרה 4). במידה ופגשתם את הספרה 1 יש להחסיר מספרה זו 1 ומכל הספרות שמימין לה גם 1 (אין לחסר מהספרה 0). יש לעבוד עם הערך שנמצא ב check2 (ישנה אפשרות להעתיק אותו למשתנה אחר שאינו מערך). הפיתרון צריך להתאים עבור כל סוגי הקלטים (ולא רק עבור דוגמא ספציפית).

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  16. Started by guy81,

אחרי אינספור ניסיונות ושעות נסיון-אשמח אם תעזרו לי במשהו פשוט(קראתי הרבה באינטרנט ומדריכים ועדיין לא הצלחתי לעשות) אז ככה: ecx= מחרוזת המתקבלת מהמשתמש המייצגת מספר בהקסדצימלי. סתם כרגע נניח כי היא בת 2 תווים. lc1-מחרזות הפלט. כל 2 ספרות ב- ecx אמורות להתפרש כתו באסמבלי.בסופו של דבר אני רוצה שב lc1 יהיו כל 2 ספרות מ ecx מתורגמות לתו באסמבלי. section .bss LC1: RESB 256 section .text align 16 global my_func extern printf my_func: push ebp mov ebp, esp ; Entry code - set up ebp and esp pusha ; Save registers mov ecx, dword [ebp+8] ; Get argument (pointer to string) mov ebx,LC1 mov dl, [ecx] /// שמירת הספרה הראשונה מהקלט inc ecx mov dh, [ecx]/// שמירת הספרה ה…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by levelone,

שלום לכולם. מאז שלמדתי מדעי המחשב בתיכון בשפת C#, אני חושב על לפתח את זה, או יותר נכון - להתחיל מאפס לכיוון הדברים שבאמת מעניינים אותי. מכיוון שפשוט אין לי מושג מאיפה להתחיל, או מה לעשות, חשבתי להתייעץ עם החבר'ה המקומיים. בגדול, מה שבאמת מעניין אותי זה פיתוח מערכות הפעלה ותכנות ברמת החומרה (עד כמה שאני מבין זה תכנות הפעולות של החומרה עצמה?!). מאיפה אני יכול להתחיל, באיזה שפה כדי להתעסק, עם איזה תוכנות כדי לעבוד ובאיזה ספרים/אתרים/פורומים אני יכול להיעזר? תודה לכולם, levelone.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Lethal_Acid,

שלום, נתקלתי בבעיה עם שינוי רקע לאתר. הרעיון הוא לשנות את הרקע של האתר כאשר המרכז - תוכן האתר יהייה לבן, בדיוק כמו שיש פה ב- hwzone (התוכן על רקע לבן כל השאר אפור). ניסיתי להוסיף בCSS תחת BODY את השורה הבאה: background-color:#CCC !important; הבעיה שהוא משנה לי גם את הרקע של המרכז. איך מסדרים את זה? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. Started by jenny0092,

שלום, התבקשנו לכתוב תוכנית באסמבלי שמדיפסה מספרים מושלמים: מספר שלם חסר סימן נקרא מספר מושלם אם הוא שווה לסכום כל מחלקיו.לדוגמא 6 ו-28 הם שני המספרים המושלמים הראשונים: 6 = 1 +2 + 3 28 = 1 + 2+ 4+ 7 + 14 שים לב שיש הבדל בין המחלקים של מספר והפירוק שלו לגורמים.למשל עבור 28, הפירוק שלו לגורמים זה 7*4 אבל קבוצת המחלקים שלו הם הקבוצה {1,2,4,7,14}עליך לכתוב תוכנית הבודקת את כל המספרים מ-2 עד 65535 אם הם מושלמים ומדפיסה את המספרים שמתגלים כמושלמים.הנה התוכנית שכתבתי אבל כשאני מריצה את התוכנית אני מקבלת הודעת שגיאה : DIVIDE OFERFLOWמישהו יכול לעזור לי לתקן את זה? תודה רבה .STACK 100h .DATA SUM DW 1 NUM DW 2 HALF DW ? TWO DW 2 STRING DB 'xxxxx is perfect',13,10,'$' T…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. אני שובר את הראש, מנסה הרבה דברים שונים, ופשוט לא מבין מה הטעות שלי. לצערי אני לא יכול לעשות debug כי ויתרתי על ISE (אני פשוט לא מצליח להבין איך משתמשים בדבר הזה) ואני עכשיו עם Icarus 0.9.5 module behavior_ha(b1,b2,sum,carry); input b1,b2; output sum,carry; reg sum_r,carry_r; initial begin carry_r=0; sum_r=0; if (b1==0) if (b2==1) sum_r=1; else if (b1==1) if (b2==0) sum_r=1; else if (b2==1) carry_r=1; $display("behavior ha b1=%b,b2=%b,sum=%b,carry=%b",b1,b2,sum,carry); end assign sum=sum_r; assign carry=carry_r; endmodule module behavior_fa(b1,b2,carry_in, sum, carry_out); input b1, b2, carry_in; output sum,carry_out; reg sum,carry_ou…

21. אז ככה, אני שמעתי שיש יש אפשרות להקים אתר אינטרנט ללא עלות, לפי מה שראיתי באינטרנט יש חברות (גוגל בינהם) יש רק בעיה אחד!!!! יש לי דומיין, ואיני מעוניין בדומיינים ארוכים שמציאים החברות האלה, יש פתרון? או שחייב לשלם עבור זה?

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  22. Started by פיני1805,

שלום, למישהו יש רעיון איך אפשר לבצע ב - SILVERLIGHT DRAG AND DROP בין עמודות טבלה. אני מעוניין להעביר בין עמודות הטבלה ריבוע(כמו פתקית) עם טקסט. רעיונות יתקבלו בברכה,

• 1 תגובה
    • 994 צפיות
  23. Started by unicorn,

בס"ד ניסיתי לחפש מידע באינטרנט לגבי איך לעשות צ'ט וידאו והלכתי לאיבוד, אני כותב ב-PHP ויודע גם לבנות פלאש. מישהו יכול לכוון אותי איפה להתחיל? הדברים היחידים שהבנתי בנתיים, זה שאני צריך להתקין משהו על השרת שלי (לא הבנתי בדיוק מה) ושעדיף לעשות את זה בפלאש, כי דרכו פשוט יותר להתחבר למצלמה. כל עזרה תבורך, תודה מראש, אפיק.

• 1 תגובה
    • 814 צפיות
  24. Started by eran10,

שלום לכולם, אני כותב ב-JAVA אפליקצייה פשוטה שמשתמשת ב-RMI להעברת מידע מהשרת לקליינט, לצורך העניין השתמשתי בדוגמא קיימת שהעתקתי מהאינטרנט רק כדי לראות איך זה עובד וקבלתי את השגיאה : access denied (java.net.SocketPermission 127.0.0.1:1099 connect,resolve) הנה הקוד שרת שלי : import java.rmi.Naming; import java.rmi.RemoteException; import java.rmi.RMISecurityManager; import java.rmi.server.UnicastRemoteObject; import java.rmi.registry.*; import java.security.Permission; import java.security.Security; public class RmiServer extends UnicastRemoteObject implements RmiServerIntf { public static final String MESSAGE = "Hello world"; public RmiServer() throws…

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  25. שלום לכם, האם יש אפשרות לבדוק האם כרגע אני צופה באתר מסויים? לדוגמה, לבדוק אם גלשתי ל-hwzone ולהפעיל שעון בשביל לראות כמה זמן ביליתי באתר. בנוסף לכך האם יש אפשרות לגלות האם אני אקטיבי או שבטעות השארתי את המחשב דולק פתוח כאשר אני נמצא באתר. מקווה שהבהרתי את עצמי. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 890 צפיות

דיונים חדשים בפורומים