עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by DoctorBurp,

שלום לכולם. אני מחפש דרך לבצע אינטגרציה בין C++ ל VB, כלומר לייצא אובייקטים (class) מתוכנית הכתובה בשפת C++ לתוכנית הכתובה בשפת VB. סביבת העבודה היא visual studio 6. שמעתי על פתרונות כגון activex או COM, אבל מאחר שאין לי ניסיון איתם אשמח לרעיונות.

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  2. אני בונה תוכנית בVISUAL STUDIO 2008 בשפת #C ואחרי שאני מוסיף את פקד SQLDATASOURCE אני רוצה לקשר אותו ל SQL EXPRESS שמותקן לי באותו מחשב, כאשר אני נכנס למאפיינים של הפקד, הוא לא רואה את השרת הSQL בתודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  3. Started by adlanm,

איך גורמים לחלון להיות "ישראלי", למשל ב-MenuBar שהדבר הראשון שאני מכניס יבוא מימין לשמאל כמו קובץ, עזרה ועוד וגם איך עושים את זה ב-Panel או שצריך לעשות את זה ידני ופשוט להכניס הכל הפוך?

• 0 תגובות
    • 879 צפיות
  4. Started by dududs,

שלום רב, כשאני מקליד <body scroll = no> זה נועל לי את הסקרול התחתון והימני. איך ניתן לנעול רק את הסקרול הימני ולשחרר את הסקרול התחתון. תודה מראש, דודו.

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  5. הבעיה היא שהתוכנה לא מכירה את אקסס 2000 וצריך להוריד SP6 כדי שאני יוכל לשלב בין שני תוכנות מה אני צריך לעשות הוא לא מצליח לשלב כי זה לא אותו גירסה ! אמרו לי להוריד עדכון אני לא יודע מאיפה !@

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  6. הי, אני מנסה את זה בתור בסיס: http://www.macromediahelp.com/flash/php_flash_contact_form/ זה עובד יפה מלבד שלוש בעיות: 1. בגלל שהפלאש שומר את הטקסט בתור מחרוזת הוא מאבד את כל הרווחים ויוצא שהדואר מתקבל כשורה ארוכה מאוד בלי שורות רווח. 2. זה לא מעביר עברית. 3. אין בדיקה של תקינות הסינטקס בשורת הכתובת. (ז"א בדיקה האם קיים הסימן @) אשמח לטיפים ועצות בנושא. תודה, LazyBoy

• 9 תגובות
    • 879 צפיות
  7. Started by SHAY951,

איך אני יכול לפרק תו מתוך מחרוזת ולהכניס אותו בתוך משתנה מסוג CHAR? הפונקציה COPY מחזירה ערך מסוג STRING בלבד גם אם ביקשתי לחתוך רק תו אחד , ואני מעונין שהתו הזה ישמר כ CHAR . איך אפשר לעשות את זה והאם זה אפשרי ?

• 10 תגובות
    • 879 צפיות
  8. צהריים טובים, איך אני מציג לצורך העניין נניח 5 ערכים הכי גבוהים ביותר בשאילתת SQL ... ניסיתי לחפש פונקציה שמגבילה את מספר שורות התוצאה כלומר שאני אעשה order by price ולאחר מכן להגביל את מספר השורות המוחזרות ל5 האם זה אפשרי ? מישהו יכול לעזור ? תודה

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  9. Started by BneXt,

תשמעו הכנתי תוכנה ב-VISUAL BASIC 6 שיוצרת קובץ DLL מסוים... עכשיו אני רוצה שברגע שיוצאים מהתוכנה או כ-10 דקות לאחר הפעלתה היא תשלח לי לאימייל את הקובץ DLL... האם יש אפשרות כזאת ב-VB6? אם כן אז תעזרו לי...

• 7 תגובות
    • 879 צפיות
  10. Started by orenmj23,

שלום לכולם, לפני מספר חודשים כתבתי לכם (בפורום אחר באתר) על הרצון שלי להקים אתר אינטרנט שיעסוק בתחומי המולטימדיה השונים. בהודעה הקרובה אעדכן אתכם על ההתפתחויות השונות וכמובן אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. האתר שאני רוצה להקים יעסוק בתחומי המולטימדיה, התוכן יהיה בעיקר טקסט לצד תמונות וסרטים במינון מסוים. בשלבים אלה של הפרויקט אני הגעתי למצב שבו אני צריך למצוא שרת (ככל הנראה ייעודי) שיעזור לי לארח את התכנים הרבים (פרטים על כך בהמשך), וכמובן להרכיב מסד נתונים (SQL), מאחר ואין לי ידע בתיכנות כלשהו. אומנם כתבתי מה אני רוצה במסד הנתונים. בנוסף מאחר ואין לי ידע בפוטושופ והאתר יצריך שימוש והתאמה של תמונות לטקסטים מאחר ואני מקבל אותן ברזולוציה גבוהה מאוד שלא בדיוק מתאימה לאתר (לאחר הת…

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  11. Started by D-Bang,

אני צריך לכתוב תוכנית ב C שקולטת מחרוזת מסויימת והתוכנית צריכה להחסיר 1 מהתו הראשון של המילה הראשונה, 2 מהתו השני וכו'... עד שזה מגיע לרווח, ואז אותו דבר עבור המילה השנייה וכך הלאה... ובסוף צריך להדפיס את המחרוזת החדשה שהתקבלה. אני מבין שצריך לעבוד עם הקוד ASCII של התווים אבל אני לא ממש יודע איך לעבוד עם הפקודות שקשורות לזה. זו הלולאה שאני כתבתי, הקומפילציה עוברת בסדר אבל בהרצה הוא נתקע על ההתחלה (אני יכול לחזור לתוכנית רק בעזרת CTRL BREAK) מקווה שתוכלו לעזור לי: ??? char stg[50]="bla rababa magula" while (i<50) { k=1; while (stg!=' ') { temp=(int)(stg)-k; stg=(char)(temp); k++; i++; } }

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  12. Started by aviv8,

שלום, יש לי שרת VPS. במקום שקניתי ממנו את הדומיין לא ניתן להכניס רשומת A אלה רק אפשרות להזין שרתי DNS, כלומר להכניס שם את השרתי NSים. איך אני עושה שהשרת שלי יהיה גם שרת DNS כך שאני יוכל להכניס את הדומיין שלי לשם, כמו למשל: ns1.mydomain.co.il ns2.mydomain.co.il מה צריך להתקין ומה צריך להגדיר? הבנתי שצריך להתקין named / bind אבל צריך גם לדעת לקנפג' את זה. אין לי DA ואין שום פאנל ניהול בשרת, לכן אני צריך לבצע את זה ידנית. מישהו יכול לעזור? בנתיים אני משתמש בשירות של האתר http://freedns.afraid.org/ אבל זה טיפשי להגיד ללקוחות שלך להגדיר דברים דרך שם ושאין שרת DNS כמו בכל חברה.

• 0 תגובות
    • 879 צפיות
  13. Started by ac1240,

אני צריך לבנות INPUT DIALOG (הוא קורא רק STRING ) ואני צריך למשל לרשום בתוכו1+1 (או כל סימן אחר למשל * / -) ושזה יביא לי את התוצאה 2 ואם אני לא רושם בתוכו מספר אלה אות שירשום לי ארור ואת התשובה להחזיר ב MESSAGEDIALOG תודה

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  14. Started by ramil19,

יש לי הליך כזה: void delstr(char *pstr,int delnum) { char *tmpstr; ... free(pstr); pstr=tmpstr; } ההליך delstr מקבל מצביע לתו ושלם. לא משנה עכשיו מה זה עושה בפנים, מה שבפנים עובד חלק. אז אני משחרר את הזיכרון שאליו מופנה הפוינטר שקיבלנו בתחילת ההליך. אז בסוף אני רוצה שהפוינטר שקיבלנו בהליך יקבל את הכתובת שאליו מצביע הפוינטר שיצרנו במהלך ההליך (ועשיתי איתו שם כל מיני דברים) אבל מה, למשהו זה לא מקבל את זה. הפוינטר pstr לא מתנהג אחרי זה בתוכנית כאילו הוא קיבל את הכתובת של התא אליו מפנה TMPSTR. (במהלך main יש delstr(pstr,2); יש לציין שאם אני מנסה לעבוד עם PSTR בתוך ההליך ולא בMAIN, אז הוא עובד אחרי ההשמה כאילו היא באמת בוצעה... מה קורה פה? :s05:

• 7 תגובות
    • 879 צפיות
  15. שלומות ישלי אתר שיושב על שרת, משתמשים נכנסים אליו דרך HTTP (IIS6) עם אוטנטיקציה של ווינדוס. עכשיו, לכל המשתמשים נתתי ססמה ראשונית. הם מתבקשים לשנותה בכניסה ראשונה. היות והכניסה דרך HTTP, האופציה לא מופיעה להם. הכוונה לכתוב משהו שיבדוק אחרי הכניסה, אם הססמה שונתה כבר, ואם לא אז להעלות דף לשינוי ססמה. כתבתי משהו בC# שאמור לעשות אתזה בעזרת Active Directory אבל אז נאמר לי לעשות אתזה בלעדיו. מישהו מכיר דרך כזו? נ.ב- אל תתיחסו לקטע שאני בודקת את הססמה, זה ישונה לבדיקת הפרמטר אם הססמה פגה תוקף.. תודה לכל המסייעים [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  16. Started by skywalker13,

שלום. אני מחפש אתר (עברית,רוסית,אנגלית) ללמידת שפת c. יש לי די בסיס בתכנות לא גדול אבל קצת. זת' אומרת אני מבין במושגים כמו-לולאות,פונקציות וכאלה... פשוט אתר שיעזור לי ללמוד. תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  17. התקנתי עכשיו sql-server, ולא הצלחתי להפעיל את השרת. כשאני מפעיל את ה SQL Server Service Manager, בוחר ב- SQL Server ולוחץ על Start הוא אומר לי "השירות לא הופעל עקב כשל בכניסה" שגיאה 1069. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה? תודה רבה. עריכה: קפצתי מוקדם מידי. פתרתי את זה ע"י שינוי מי שנכנס לשירות ב"ניהול" שתחת המחשב שלי. תודה רבה לעצמי!

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  18. Started by kknd,

שלום לכולם, יכול להיות שהשאלה שאני עומד לשאול היא מעבר ליכולותיי, אבל בכל זאת אני אנסה: אני מעוניין ליצור עמוד אינטרנט בודד שבו תופענה מספר שורות כאשר בכל שורה תהיינה שתי אפשרויות וליד כל אפשרות יופיע צ'קבוקס. אני בעצם רוצה שהמשתמשים שייכנסו לאתר יצטרכו לבחור את אחת האופציות בכל שורה, לאחר שהם יסיימו את כל הבחירות וילחצו על כפתור SUBMIT כלשהו, הנתונים יישלחו אלי למייל. האם מדובר בתהליך מסובך או משהו שניתן להסביר לי אותו פה במקום? תודה רבה מראש.

19. Started by racer_21,

אהלן, אני מסיים תואר במנהל עסקים עם התמחות במחשבים, במסגרת הקורסים למדתי קורס בסיסי על C# ועוד קורס מתקדם של השפה בדגש על OOP (תוכנית מונחה עצמים), בנוסף למדנו בקורס אחר את הבסיס של SQL , ובקורס נוסף הקרוי מסחר אלקטרוני למדנו להשתמש בטפסים. (כמובן הכל בויזואל סטודיו ולכן הכוונה לDOT.NET). סורי על החפירה אבל רציתי להביא את הרקע, אני כבר חודש מחפש עבודה, ושולח קו"ח אך כל מקום דורש ניסיון של לפחות 3 שנים ושפות נוספות. מה אני יכול לעשות כדי לקחת עוד צעד למקום הנכון (הבנה טובה יותר של תכנות וכניסה לשוק העבודה) . 1) ללמוד עוד שפה? אם כן , איזה? ומאיפה? 2) לאיזה תפקוד בדיוק התוכנות האלו טובות? אני מבין שלבניית אתרים זה טוב , אך איפה עוד C# באה לידי ביטוי ? אני יודע את השפה ויוד…

• 8 תגובות
    • 878 צפיות
  20. נמאס כל פעם להפעיל את התוכנות (לא משנה התדירות :-/) באופן ידני. ניתן להיעזר ב Scheduled Tasks. אבל, המשימה שיוצרים רק פותחת את התוכנה. עם כל הפעלה יש לעדכן את התוכנה ורק אח"כ לבצע סריקה. חיפשתי סקריפטים מוכנים ברשת. בינתיים 0 תוצאות מישהו חיפש/התעניין? מכירים פורומים טובים שעוסקים בנושא יצירת סקריפט? אולי אפילו פיתרון מוכן? (ב SPYBOT קיימת האפשרות במאפייני התוכנה. לADAWARE צריך סקריפט) (זה הפורום הכי קרוב לנושא של סקריפטים. אם לא. אולי תוכלו להפנות אותי בבקשה למקום מתאים )

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  21. Started by kamikazie,

שלום רב, אני כרגע משרת בצבא, ולצערי זמני מאוד מוגבל משום שאני חוזר הבייתה רק בסופי שבוע (חמשושים). אני מאוד מעוניין להתעמק בתכנות (C,C++, ושאר השפות). אני מנסה ללמוד את שפת C באופן עצמאי כרגע דרך הספר "המדריך השלם לשפת C" של הוצאת הוד עמי, מהדורה חמישית. בנוסף, הורדתי מדריכים מהאינטרנט כדי לחזק מידע שלא מובן לי בספר. אמנם יש התקדמות, אבל אני מרגיש שזה פשוט לא מספיק. אני מבין את ההסברים מצד אחד, ומצד שני מתקשה בתרגילים המעשיים. מאוד מפריעה לי העובדה שאין הסברים מפורטים לכל משימה שמבקשים ממני לבצע. הגעתי למסקנה שעדיף לי ללמוד בקורס בצורה מסודרת (תקנו אותי אם אני טועה). המוקש-קורס תכנות רציני שמתאים למתחילים ומועבר בסופי שבוע. אשמח מאוד אם תמליצו לי על קורס באזור המרכז. אם…

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  22. אני מתחזק כמה אתרים, כל אחד מהם על דומיין משל עצמו. עד היום עבדתי עם dream weaver והקונפיגורציה של שרת ה-WEB היתה כך שכל אתר ישב על תיקיה משל עצמו, ולכל תיקיה כזו היה Virtual host עם PORT עצמאי, ככה שלמשל בשביל לגלוש לגירסה המקומית של אתר מסויים הייתי מקליד http://localhost:81 ולאתר אחר הייתי מקליד http://localhost:82 עד כאן הכל עבד מצויין. לפני כמה זמן התחלתי לעבוד עם Eclipse, ושם האינטגרציה מול שרת הבדיקות היא אחרת. באקליפס עד כמה שהצלחתי למצוא, אין אפשרות שכל פרוייקט ישוגר עם PORT אחר (ה-DW יודע לעשות את זה) ונאלצתי להגדיר VIRTUAL HOST ככה שה-DOCUMENT ROOT הוא תמיד השורש של ה-WORKSPACE, והאקליפס מצרף את שם הספריה שמחזיקה את הקובץ שאני עובד עליו באותו רגע. למשל http://l…

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  23. Started by Noririco,

#include <stdio.h> void main() { int a,b,c,d,M,N; int x,y; printf("enter a,b,c,d,M,N:\n"); scanf("%d%d%d%d%d%d", &a,&b,&c,&d,&M,&N); x = (N-b*y)/a ; y = (M-c*(N-b*y))/d; printf("x = %d\n y = %d\n", x,y);   } מה הבעיה? לדעתי הבעיה עם המשתנים כי הם כאילו לא מוגדרים.. הוא כאילו לא יודע להביע את איקס או וואי ואם אני מאפס אותם אני לא חושב שהתרגיל נפתר נכון

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  24. Started by MasterDK,

שלום לכולם. תיכנות בשבילי בזמן האחרון מתחיל להפוך מסתם לפתוח IDE ולכתוב קוד לפיתוח הרעיון מהרגע שהוא נוצר ועד הרגע שאני מתחיל לכתוב קוד. עד היום הייתי מוותר על התהליך אבל עד כמה שידוע לי התהליך הזה מהווה חלק עצום (יותר מ 50% נראה לי) מכלל ההצלחה של הפרוייקט. אשמח לדעת איזה גילגולים עובר הרעיון מהרגע שהוא נוצר, אם זה מסמכי desing, אם זה דיאגראות UML, דיאגראמות עיגולים וקווים, בקיצור כל מה שצריך בשביל שאני אוכל להציג את זה לאדם אחר והוא יבין מה זה ואיך זה אמור להיראות הן מבחינת UI, פונקציאונליות ומבחינת קוד הכל קיצור. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  25. Started by en16,

שלום, החלטתי ללמוד C#. אני צריך Compiler ו-Editor, אפשר לקבל הסבר על שניהם והצעות לכאלה טובים וקלים לשימוש? תודה!

• 3 תגובות
    • 878 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.