עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. כתבו פונקציה שמקבלת מספר שלם k וקולטת סדרת מספרים שלמים שמסתיימת בזקיף 1-. הפונקציה תחזיר 1 אם קיים בסדרה זוג מספרים שסכומם גדול מ-k ;אחרת, הפונקציה תחזיר 0. ניתן להניח כי יש בסדרה לפחות 2 מספרים. על הפונקציה לעצור כאשר כבר נקלטו שני מספרים שסכומם גדול מ-k. לדוגמא: עבור 18=k והסדרה הבאה )משמאל לימין( : 3, 12, 5, 10, 5, 6, 2, -1 הפונקציה תעצור אחרי שנקלט המספר 10( כי 18>10+12 )ותחזיר 1 . עבור 25=k ואותה סדרה הפונקציה תעצור אחרי שנקלט 1 -ותחזיר 0 ,כי לא קיים זוג מספרים שסכומם גדול מ-25. אסור להשתמש במערכים או ברקורסיה. הגעתי לקוד הזה אבל אני לא יודע ממש איך להמשיך ואיך לתקן אותו אשמח לכיוון: #include<stdio.h> int mycouple(int k) { …

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by עG,

שלום, בקלאס מסוים ב-C++ יש לי שדה מסוג סטרינג. יצרתי פו שתחזיר אותו(שהרי הוא פריוט): char* Student::getID() { return _studentID; }; אבל משום מה זה גורם לי ארורים רבים כשאני משתמשת בה למשל לבצע strcmp בין שתי השדות של שני אלמנטים שונים. אשמח אם תעזרו לי תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  3. היי, נתקלתי בשאלה ברשת של מימוש interface ו-class של הזמנת חדרים במלון. הבנתי שכדאי לי לממש באמצעות hashMap. הנה לינק לדוגמה: https://codereview.stackexchange.com...erface-in-java אשמח אם מישהו יוכל לצרף לפה פתרון משלו.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by efraty,

שלום לכולם.. אני מתקשה בשאלה של פלינדרום. כתוב תוכנית הקולטת מספר שלם וחיובי ובודקת: א. אם המספר פלינדרום התוכנית תסיים בהודעה מתאימה ב.אם המספר לא פלינדרום התוכנית תנסה לייצר ממנו פלינדרום. זאת השאלה כמו שאתם רואים לעיל. קצת קשה לי אני לא הכי זוכר את הפלינדרום הזה ואיך מבצעים את התוכנית. תודה רבה רבה לכול מי שיעזורררררר ;D

• 3 תגובות
    • 20.4k צפיות
  5. Started by nir567,

איך אני עושה שכפתור בפלאש יגרום ל iframe להיות נראה ובלתי נראה ב-html? אם תוכלו להראות לי איך הקוד אמור להיראות זה יהיה מעולה, כי מישהו כבר בפורום אחר נתן לי תשובה שטחית למדי.. תודה, ניר.

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  6. אהלן. יש לי מחלקה אבסטרקטית נקרא לה A עם שיטה אחת נקרא לה perform שממנה יורשות שתי מחלקות נקרא להן B ו C. אני רוצה להכניס אובייקטים של B וC לתוך multimap וכשאני עובר על הmultimap להפעיל על כל איבר שאני עובר עליו את השיטה perform מבלי שאני בודק מאיזה סוג הוא. מה שעשיתי הוא אתחלתי multimap ששדה הdata שלו הוא מסוג פויינטר לA.אתחלתי משתנים באופן הבא: A* somthing=new B או A* somthing=new C. ואז אני מבצע: mymultimap.insert(make_pair(key,somthing)w; להתעלם מהw בסוף. כשאני עובר באיטרציה על המאפ ומנסה להפעיל את perform על שדה הdata אני מקבל הודעת שגיאה, האובייקטים מזוהים כA, ואני מקבל segmentation fault. גם כאשר אני מנסה לגשת לשדה של אחת המחלקות B אוC הוא מזוהה כA וזורק לי שגיאה ש…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by QQQ,

אני בכיתה י' אז זה בטח יהיה לכם קל... התרגיל בכל אופן: תוכנית הקולטת 10 מס' למערך ומוצאת את המס' הגדול ביותר ומדפיסה אותו ואת מיקומו. אם המספר מופיע יותר מפעם אחת יודפס מיקומו האחרון. אני יודע שזה מתחיל ככה: import java.util.Scanner; public class ArrayHW1 { public static void main(String[]args) { Scanner input=new Scanner(System.in); int[] A=new int[10]; int I; for(I=0; I<10; I++) { System.out.println("נא הכנס את איבר מס' "+(I+1)); A[I]=input.nextInt(); אבל לא הצלחתי לעשות את הקטע עם להוציא את המספר הכי גבוה, כלומר איך בכלל לעשות את זה. תודה..

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by surfface,

כתבתי תוכנית לביצוע פעולות חשבוניות #include <stdio.h> #include <conio.h> void main() { int num1,num2,sum,muel,diff; clrscr (); printf ("ender 2 numbers from integer\n"); scanf ("%d%d",& num1,& num2); sum=num2+num1; muel=num1*num2; diff=num2-num1; printf ("sum of my numbers %d\n",sum); printf ("muel of my numbers %d\n",muel); printf ("different of my numbers %d\n",diff); } חסר לי רק חילוק נראה שהשאר נכון אייך עושים חילוק ו האם זה כמו שהיה בפסקל עם DIV וMOD

• 4 תגובות
    • 826 צפיות
  9. Started by gal_dahan,

אני צריך עזרה בשיפור מערכת רק שבלוח בקרה היה אפשר להוסיף תמונה אשמח אם מישהו יעזור לי שישלח בפרטי זה חשוב לי

• 3 תגובות
    • 828 צפיות
  10. Started by galan,

היי! מהאתר שלי יש לינק הפותח חלון תוך זמן מסויים מפתיחת חלון מקדים לו...האם אני יכול למנוע פתיחה מחדש של החלון במקרה שמתבצע Refresh בחלון המקדים, ובאופן כללי כיצד אני יכול לזהות את אותו חלון/דף ספציפי עבור שאר החלונות בדפדפן? האם ניתן לעשות זאת ב-client side בלבד? אודה למי שיוכל לעזור לי בנושא!

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  11. היי אני רוצה לשמור כמה רשימות בקובץ בינארי כדאטה ואחכ להוציא מהקובץ ולשמור אותם בחזרה ברשימות..בניתי 2 פונקציות שאחת שומרת את המידע ואחת קוראת ואני רוצה לדעת שאני לא טועה והמידע אכן נשמר השמירה: FileStream fs = new FileStream("saveGame.bin", FileMode.Create); //create new binary file to save data BinaryFormatter bf = new BinaryFormatter(); fs.Position = 0; bf.Serialize(fs, list); fs.Close(); הקריאה List<Card> c = new List<Card>(); FileStream fs = new FileStream("saveGame.bin", FileMode.Open); //open file to read // BinaryReader br = new BinaryReader(fs); //pointer that read from binary file BinaryFormatter bf = new BinaryFormatt…

• 0 תגובות
    • 428 צפיות
  12. Started by BNDor,

אני צריך מדריך או הסבר כלשהו על דרך לשמור נתונים בפסקל לדוגמא: יש לי רשימת ציונים ושמות תלמידים ואני רוצה להכניס לבנות תוכנה שתקלוט אותם ככה שבפעם הבאה שיפתחו את התוכנה הנתונים עדיין ישמרו בה ולא יהיה צורך להקליד אותם מחדש.. מישהו יודע איך עושים את זה? תודה מראש דור

13. Started by ofer_shm,

שלום לכולם יש לי פרוייקט בג'אווה שאני עובד עליו ונתקעתי במשהו קטן .. מה שוקרה זה שאני מושך תמונה מסוג blob מ-mysql הופך אותה ל- image ואני מנסה לשמור אותה עכשיו במחשב זה מה שהצלחתי עד עכשיו Blob blob=rs.getBlob(1); is=new BufferedInputStream(blob.getBinaryStream Image raw =ImageIO.read(is עכשיו אני רוצה לשמור את ה- Image בדיסק מקומי ..אז מה שעשיתי זה: fc = new JFileChooser int returnVal = fc.showSaveDialog(Search_table.this ופה נתקעתי ....איך אני אומר לו שאני רוצה לשמור את ה- image שלי ... תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  14. נתנו לי מערך בגודל 3 עם איברים בגודל ידוע. אני צריך לבנות קוד שמוצא את המספר הקטן ביותר. זאת השאלה (ניסוח של המרצה): 1. ממש באמצעות שפת אסמבלי של MIPS תכנית המוצאת את האיבר המינימלי במערך, וכותבת אותו לתוך האוגר $S3. נתון כי n, האורך של המערך, מאוחסן ב-$S0; הכתובת של תחילת המערך מאוחסנת ב-$S1; ואורך כל איבר במערך הוא מילה אחת. בתכניתך, אין לכתוב לאוגרים $S2-$S0. זה הקובץ לתוכו אני צריך להזין את הקוד: (ישנו סעיף נוסף ולכן יש בקובץ לתוכו אני כותב את השאלה קטעים שעלולים להראות לא קשורים.) #Aceessory file for HW2. .data n : .word 3 vec1: .word 3 1 2 vec2: .word 1 -1 1 #DO NOT CHANGE THE GIVEN CODE LINES HENCEFORTH .text main: la $s0 n lw $s0 0($s0) #s0=n …

• 1 תגובה
    • 4.4k צפיות
  15. היי פורום יקר, זה לא בשבילי זה בשביל אח קטן של חבר. הם קיבלו 4 תרגילים. אני שם את הקישורים לשאלות ביאהו, כי לכאן זה עשה לי בעיות. מי שיכול לעזור ומבין יבורך. העלתי כתמונה תודה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by One Man Army,

התשובה צריכה להיות row=1 row=2 row=3 אצלי יוצא כל הזמן no כאשר אני מוריד את הwhile השני, התשובה שאני מקבל תקינה. כאשר אני מוריד את הwhile הראשון ומדפיס סכום כדי לבדוק שהתוכנית גוזרת נכון, זה גם תקין אך ביחד משום הם לא עובדים. #include<stdio.h> void main() { int mat[4][4]={{1,3,7,5},{3,2,35,8},{2,5,6,8},{3,6,5,16}}; int vec[3]={16,21,2},sum,sum2,s,s2,i,j,flag; flag=0; for(i=0;i<4;i++){ sum=sum2=0; for(j=0;j<4;j++){ while(mat[i][j]!=0){ s=mat[i][j]%10; sum=sum+s; mat[i][j]=mat[i][j]/10; } while(mat[j][i]!=0){ s2=mat[j][i]%10; sum2=sum2+s2; mat[j][i]=mat[j][i]/10; } } if(sum==vec[1]){ …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Neus,

נתקעתי בעניין די עקרוני.. שימו לב לקוד הבא(לקוח מויקי-ספר), הלולאה DO-WHILE, עובדת היטב כאשר מדובר במשתנה, תנאי, שהוא int. למשל, התנאי להמשך הלולאה הנוכחית הוא שהמשתנה c, הקלט, יהיה הספרה 1. עכשיו, אם אני מנסה להגדיר משתנה מסוג char לדוגמא (נניח שהתנאי לעצירה יהיה:"Please enter 'q' to quit..) קוראת תופעה די מוזרה: השורה: printf("Please enter 'q' to repeat, any other number to quit.\n"); מודפסת, אך אין אפשרות לבצע את הקלט שאמור להגיע לאחריה. מה שקורה זה שהקוד רץ שוב, ללא אפשרות להזין קלט שיהווה תנאי להרצתו שוב. מה יכולה להיות הסיבה לבעיה? שמתי לב שהבעיה נובעת משימוש במשתנה char, אך אינני מבין מדוע הדבר אמור להפריע.. #include <stdio.h> int main() { int c; do {…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by יוליה,

שלום . הגדר שני מערכים של מספרים שלמים, שניהם בגודל 10 התכנית תקלוט 10 מספרים שלמים כלשהם 10 לכל מערך חיוביים, אפס, או שליליים. לאחר הקליטה, ולהשתמש בלולאת for שתעבור על המספרים ועבור כל זוג מספרים משני המערכים )כל מספר ממערך אחר אך שניהם באותו אינדקס – לדוגמא num1[i], num2[i] ) תדפיס בשורה נפרדת את שני המספרים וביניהם אחד משני הסימנים < או > שמתאר מי משני המספרים גדול או קטן מהשני, כאשר המספר מהמערך הראשון יודפס ראשון. לדוגמא: אם שני המספרים הם num1[i] = 4, num2[i] = 7 אז השורה i תיראה כך : 4 < 7 לאחר הדפסת כל השורות, התכנית תעבור על שני המערכים )בעוד לולאה(, ועבור כל מספר שלילי תהפוך את הסימן שלו )הופכת אותו לחיובי(. למשל: אם num1[i…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shimronfio,

שלום. יש לי חלק בשאלה של תרגול הבית לתת ציון מסויים שנותן לקוח. אם הציון שנתן הלקוח הוא מעל 70 מקבלים בונוס של 5 נקודות. אך לציון אסור להיות מעל 100. אני קצת מסתבך עם להגדיר את הגבול של ה-100 זה מה שבניתי בחלק הזה ואין לי מושג איזה עוד פקודה עליי לתת. if (customer >=70) (customer= customer+5);

• 5 תגובות
    • 6.2k צפיות
  20. Started by shimronfio,
    • 0 תגובות
    • 392 צפיות
  21. Started by Sagi Shnek,

היי לכולם חג שמח. אני רוצה לכתוב תוכנית שתמיר ממספר בינארי למספר דציאלי ודצימלי להקסדצימלי. #include<stdio.h> int main() { long long int num_b,j=1,sherit,num_d=0; printf("please enter binary number <consist of 1 and 0>: "); scanf("%lld",&num_b); while(num_b!=0){ sherit=num_b%10; num_d = num_d +sherit *j; j=j*2; num_b=num_b/10; } התחלתי לרשום תוכנית שממירה מבינארי לדצימלי. מדיצמלי להקסדצימאלי חשבתי להשתמש ב switch אבל משום מה התוכנית לא מגיבה לקלטים שהכנסתי. אשמח ליעוצים והכוונות.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by alal15242,

שלום, התחלתי לא מזמן קורס בשפת c בהנדסאי תוכנה, אני מאד מתקשה להבין את המורה כי אין לי רקע בתכנות, מחפש חומרים הרצאות או כל דבר שיסייע לי בלימודים. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by galver,

היי חברה אני צריך עזרה קטנה אני צריך לכתוב קוד שיחזיר לי את המחרוזת בסדר הפוך ובמקום כל רווח יהיה _ את המחרוזת בסדר הפוך הצלחתי אבל איך מחליפים את הרווח ב _ ? char original[15]; char reversed[15]; int i, end_index; printf("Please insert a string to reverse\n"); scanf_s("%s", original); end_index = strlen(original) - 1; for (i = end_index; i >= 0; --i) reversed[end_index - i] = original; reversed[end_index + 1] = 0 ; printf("%s\n", reversed); return 0; הקוד…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by מאור247,

אני צריך את התוכנית שמבצעת את הפעולה הבאה: להציג "טקסט רוקד" על המסך והיא צריכה לזוז 100 פעמים על גבי המסך ולשנות כל פעם את הצבע. דחוףףףףףףףףףףףף!!!!!

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  25. Started by בלה,

התחלתי ללמוד היום שפת C כי בבית הספר הדפוק שלי מלמדים רק פסקל שהבנתי שזה לא שימושי בכלל... אני לומד מכל מיני מדריכים באינטרנט. כתבתי איזו תוכנית שלא עובדת לי. מטרת התוכנית היא לכתוב לתוך קובץ טקסט ואחר כך לקרוא ממנו. למדתי שצריך לכתוב fflash(stdin) לפני כתיבה בקובץ טקסט. מה זה עושה? ומישהו יכול להגיד לי מה לא בסדר בקוד הבא? #include<stdio.h> #include<conio.h> #include<stdlib.h> FILE *ptr; char shalom[25]; char aot; void write_to_file (char shalom[]) { ptr = fopen("shalom.txt", "wt"); if (ptr == NULL) exit(1); else { printf ("writing to the file %s :\n",shalom); fflush (stdin); …

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.