תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
עד עכשיו עבדתי עם DB אחרים וזה פעם ריאשונה שאני עובד עם MYSQL ואני עדין בשלבי למידה שלו. אני משתשמש ב MYSQL 5.1.33 עם מנוע INNODB גירסה 1 שמובנת ב DB. אז מהר מאד הבנתי שמשום מה ברירת המחדל שלו הוא AUTO COMMIT וצריך להשתמש ב SET AUTOCOMMIT = 0 בכדי לכתוב טרנזקציות. אחרי שהבנתי את זה רציתי לעשות שימוש ב SELECT FOR UPDATE בכדי לנעול שורה בטרנזקציה אחת כדי שהיא לא תפגע בטרנזקציה אחרת שרצה במקביל. דוגמא: טרנזקציה 1: SET AUTOCOMMIT = 0 SELECT * FROM X WERE Y=Z FOR UPDATE (בשלב הזה הרשומה צריכה להיות נעולה) טרנזקציה 2: SET AUTOCOMMIT = 0 SELECT * FROM X WERE Y=Z למרות שהשורה אמורה להיות נעולה אני מקבל תוצאה. הנעילה עבדה רק כאשר הוספתי 'FOR UPDATE' גם לשאילתא של הטרנזקציה השניה …
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום. אני משתמש במחלקה של php_mailer ואני רוצה שהוא ינסה קודם להשתמש בפונקצית mail() רגילה ואם אי אפשר אז שישלח דרך gmail. איך אני בודק אם יש שרת smtp דרך קוד בPHP ואם אפשר להשתמש בפונקציה? (אני מעדיף שזה יהיה דרך סקריפט למקרה שאני אחליף שרתים בעתיד- אז בבקשה לא להציע לבדוק עם השרת)
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
יש לי אתר ב ASP.NET, ואני מקבל שגיאת javascript. בדקתי את הקוד ונראה כי הוא מתייחס לקובץ הזה שחסר לי. מה זה הקובץ הזה ואיפה אני משיג אותו?
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום אני לא ממש מצליח להבין איך משתמשים בassert אני רוצה להקצות עובדה כזו: human_color(red) או human_color(blue) עשיתי דבר כזה: set_p_c(red):- assert(human_color(red)). set_p_c(blue):- assert(human_color(blue)). אני קורא לאחת מהפונקציות האלה במהלך הריצה של פונקציה אחרת אני יוצר חלון דיאלוג עם כפתורים בעזרת send_list לחיצה על הכפתורים קוראת לאחת מהפונקציות הנ"ל לחלון קוראים Hand אז אחרי שיצרתי את החלון אני עושה send(Hand,open) שיפתח את החלון אחרי זה אני עושה פסיק, ואז מגיעה הבעייה human_color(PC), writeln(PC). הוא חושב שhuman_color זה פונקציה ואומר שהיא לא מוגדרת מה שאני צריך לעשות זה ככה: יש 2 ידיים (שמאל וימין כמובן), באחת מהן יש כלי משחק כחול ובאחת אדום - השחקן…
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
יש לי טבלה אחת של כל הדילים שיש.. יש בטבלה עמודה שמראה מספר. (מספר זה הוא הצוות דילים אליו הוא משתייך) יש לי טבלה שניה של טיסות.. ששם יש עמודה של הצוות דילים שנמצא על הטיסה.. איך אני מקשר את 2 הטבלאות? כרגע בטבלה1 המפתח ראשי הוא המספר צוות אליו הוא משתייך.. אבל יש בעיה כי במפתח ראשי אי אפשר להכניס אותו מספר מספר פעמים.. מה עושים? זה פרויקט בבית ספר.. 1 יח' מהבגרות
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לבנות מנוע חיפוש לאתר שלי אני לא רוצהלהשתמש בשירות כמו גוגל שיעשה את זה בשבילי אז מה אני צריך ללמוד ואיזה ספר\את אינטרנט אתם יכולים להמליץ לי עליו? תודה רבה מראש לכל העונים...
-
- 6 תגובות
- 932 צפיות
-
-
טוב אז בהמשך לנושא הקודם שלי שהתייעצתי במה ללמוד הקשבתי לעצת כמה מהאנשים פה והתחלתי עם JAVA ועברתי על מדריך קצר ומאוד פשוט באינטרנט (שמסביר רק על הבסיס). לאחר מכן רציתי לתרגל בהתאם לרמה שלי ומצאתי דרך גוגל תרגיל שמישהו פרסם ומבקש עזרה וכך נראה התרגיל (מה שהוא כתב): "פתח ויישם אלגוריתם המקבל כקלט 100 זוגות של מיספרים הפלט הוא המספר המינימלי מבין כל המספרים הגדולים בכל זוג וכן מספר הזוג (1-100) שהמינימלי שייך אליו" לקח לי דיי הרבה זמן כי אני ממש חדש בJAVA (עברתי על המדריך אתמול) וזה מה שיצא לי: import java.util.Scanner; class tirgul { public static void main(String args[]) { Scanner console = new Scanner(System.in); int num1; int num2; …
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
ניסיתי להציג message box והמהדר כתב לי Cannot assign to 'Show' because it is a 'method group' חיפשתי על זה קצת באינטרנט ולא מצאתי שום דבר מועיל, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה הוא רוצה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אני צריך קומפילר ל-C הכי פשוט שיש שאני רק רושם בו עושה קומפייל ודי לא יותר מזה למשהו יש אחד +לינק?
-
- 4 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום לכל התותחים פה, יש לי 2 שאלות שאני כבר שובר את הראש עלייהם מעל לשבוע אשמח לתשובה . 1. אני מנסה לתפוס את מקשי המקלדת לפני שהם מודפסים למסך. אני משתמש בHOOKING כדי לתפוס את המקש שנלחץ אבל הבעייה היא שהוא מופיע עדיין. מה שאני רוצה לעשות זה לקבל את המקש שנלחץ - לבצע פעולות משלי אבל בלי שנקרה אח"כ את מה שנלחץ על המסך. 2. בעזרת SENDINPUT אני מנסה להכניס תו לתור של מערכת ההפעלה. אני רואה את התווים נלחצים אבל משהו שם לא מסתדר לי טוב, כרגע אני שם את התווים ב wVK וזה לא ממש נראה לי טוב, כי אני רואה שנכתבים לי רק מספרים ... מה אני עושה לא נכון ? איך בדיוק משתמשים בפקודה הזו כדי להזין תווים? אשמח לדוגמא ברורה. תודה לכל עזור ועונה.
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
מישהו יודע האם וכיצד ניתן לקבוע רקע שקוף ל-PICTUR BOX ב-VB ?
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי, אני צריך לכתוב תוכנה שתמיר לי מידע מפרוטוקול RS232 לפרוטוקול ETHERNET.. המידע מעובד במעבד RABBIT שעובד עם התוכנה DAINAMIC C.. אני צריך עזרה, כיוון של התחלה.. מישהו יכול לעזור לי? או להפנות אותי לפורום אחר יותר ספציפי שמתעסק עם זה? אני דיי חדש בתחום הפרומים.. תודה רבה!!! ;D
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד java ואני מחפש מדריכים ממש בסיסים שילמדו הכל מהתחלה אבל ממש התחלה...למי שיש שיתן לי.....
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
יש לי קובץ NORMAL שמכיך מקרואים והגדרות. יש לי תבנית, שאני רוצה שבעת פתיחתה לא יופעלו ההגדרות של קובץ NORMAL, אלא רק אלו שבתבנית (חלק מההגדרות מתנגשות). האם ישנה אפשרות בעת פתיחת מסמך חדש בThisDocument, לבדוק איזה סוג יש לי, ואם זו תבנית אז לדלג על ההגדרות של הNORMAL?
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
כאשר אני מקמפל בקומפיילר של מיקרוסופט תוכנית ואח"כ הולך לתיקייה Debug שהוא יצר ודרכה מפעיל את התוכנית היא עושה בעיות, אך כאשר אני מפעיל אותה דרך הקומפיילר היא עובדת מצויין. מה ניתן לעשות? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לבצע את הקוד של File Upload ב PHP לפי המדריך הזה: העלאת קבצים לשרת http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=181 עשיתי הכל לפי ההוראות ו: -הקובץ לא עולה -אין פלט מ: print $file1 // ידפיס את הקובץ הזמני של input file1 print $file1_name // יחזיר את השם של הקובץ print $file1_size // יחזיר את גודל הקובץ בבתים print $file1_type // מחזיר סוג הקובץ אני משתמש ב PHP DESIGNER ובערכה WAMP 5 תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
אני כבר די מנוסה בתכנות-אני יודע java C# c וכ"ו. אני גם יודע assembley. עכשיו,אני התחלתי ללמוד ריברסינג ואני מחפש מאיפה להתקדם הלאה באבטחת מידע. הצפנה? וירוסים?. אני מחפש מדריכים/ספרים. אשמח אם למשהו יש המלצות.
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרך לקלוט קול באמצעות C# ולשמור אותו במערכת (בתור משתנה או עצם או משהו דומה). יצא לי להתקל בפונקציה שנקראת wave in אבל לא הצלחתי להבין כיצד לתפעל אותה. אשמח לעזרה, בתודה מראש, wizinet
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום, יש לי שרת VPS. במקום שקניתי ממנו את הדומיין לא ניתן להכניס רשומת A אלה רק אפשרות להזין שרתי DNS, כלומר להכניס שם את השרתי NSים. איך אני עושה שהשרת שלי יהיה גם שרת DNS כך שאני יוכל להכניס את הדומיין שלי לשם, כמו למשל: ns1.mydomain.co.il ns2.mydomain.co.il מה צריך להתקין ומה צריך להגדיר? הבנתי שצריך להתקין named / bind אבל צריך גם לדעת לקנפג' את זה. אין לי DA ואין שום פאנל ניהול בשרת, לכן אני צריך לבצע את זה ידנית. מישהו יכול לעזור? בנתיים אני משתמש בשירות של האתר http://freedns.afraid.org/ אבל זה טיפשי להגיד ללקוחות שלך להגדיר דברים דרך שם ושאין שרת DNS כמו בכל חברה.
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
היי, קיבלתי תרגיל מהעבודה להבין מה הסיסמה , זה קובץ offline כזה שרשום רק השדה של הסיסמה ללא יוזר. אשמח לקבל עזרה לפי מה שהצלחתי להבין צריך להחליף את האותיות a-f ב-% אבל זה לא עובד אשמח אם תוכלו לסייע תודה גיל
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
הייי...אז ככה בקרוב אני מתחיל ללמוד בביצפר C ואחר כך C++ אני אשמח אם מישהו פה יתן לי תוכנה שתעשה בשבילי הכל..תוכנה לכתיבת הקוד,דיבאג וכמובן הידור של הקוד והרצה.. יש לי את Microsoft Visual Studio .NET 2003 ואין לי שמץ של מושג מה לעשות ?!?!מסובכת בצורה רצינית אני רוצה תוכנה נוחה ושיהיה קל לעבוד איתה..אין לי שום בעיה של משאבים.. תודה רבה לעוזרים..
-
- 7 תגובות
- 931 צפיות
-
-
יש לי פונקציה ב PHP שבודקת אם יש משתמש רשום באותו השם בטבלה. היא בודקת בשני אופנים לפי משתנה שאני מקבל. בעקרון בפונקציה עצמה לא אמורה ליהיות בעיה, אבל משום מה שאילתת הSQL לא מתבצעת... (זה נכנס לחלק של ה die) יש לי באותו הדף שאילתא נוספת שדווקא כן מתבצעת (הכנסה לטבלה). אם יש מישהו שיכול להאיר את עיני בנוגע לבעיה כאן אני אשמח... כנראה זה הלילה ללא שינה שדפק לי את המוח שאני לא מצליח פתאום להריץ שאילתא פשוטה כזאת function searchUser($uname, $pass, $meth) { $query = "SELECT * FROM users"; $result = mysql_query($query, $db_link) or die(mysql_error() . '<br /> '. $uname.' '. $pass .' '. $meth .'<br />cannot select from database'); while($row = mysql_f…
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
???האם ישנה דרך ועם כן אז כיצד להמיר מסד נתונים קיים של ACCESS למסד נתונים של MS SQL SERVER 2000? האם יש תוכנה זעושה זאת?
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
אני רוצה לכתוב תוכנה שתקלוט לי נתונים מהפורטים של המחשב ותעשה עליהם איזה חישוב (המחשב הוא כף יד של קסיו קצת ישן אם זה משנה), אני יודע לכתוב בC++ וב ASMBLER האם אני יכול לכתוב לו באחת מהשפות האלו?
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! אני צריך עזרה... הכנתי באנר בפלאש שיש לו כפתור שקוף וזה..... אני רוצה לשים אותו בדף אינטרנט שכשילחצו עליו הוא ישמש לי קישור לדף אחר.... את הבאנר שמרתי כקובץ SWF ואני צריך את הפקודה ב ASP או ב HTML תודה לכל העוזרים!!!
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
-