עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום לכולם, במסגרת הלימודים לתואר אני לומד תיכנות בשפת C. עכשיו שאני כותב תוכנית פשוטה ביותר בתוכנה Microsoft Visual Studio 2008, עושה BUILD ואז DEBUG, אין שום דבר בחלון הפקודות. זאת אומרת מופיע השורה של PRESS ANY וכו.... עכשיו אני לא יודע אם צריך מהדר או שזה מגיע מובנה (אם צריך אשמח לאחד פשוט/עובד), שכן במחשבים במכללה אני עובד עם אותה התוכנה אבל ברגע שאני עושה BUILD יש לי בחלון התחתון את המהדר שרושם לך אם הכל בסדר או שיש ERRORS, אצלי אין כלום. ;D הנה תמונה של החלון בתוכנה במחשב שלי יחד עם החלון פקודות...כמו שאתם רואים גם אם כתוב בתוכנית משהו..בחלון הכל ריק... אני אשמח לקצת הכוונה לפתרון "הבעיה" הספציפית הזאת, תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  2. Started by Shbd,

התחברתי דרך המסד נתונים לקובץ mdb שלי ואני יודע להסיף נתונים אבל לא למחוק. בעצם השאלה שלי איך אני מגיעה לשורה מסויימת בטבלה ומוחק אותה. מה שאני רוצה ליצור זה הזנה של מספר בinput text שהמספר שיוזן בו יפוך ל- integer ועל פיו לגשת לשורה ולמחוק אותה.

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  3. Started by malikl,

אני חיפשתי להוריד ADX COM Add-In ולא מצאתי. האם משהוא מכיר את זה, האם יש למשהוא את ההתקנה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  4. Started by EliranC,

ני מעוניין להקים אתר ממש פשוט לא מסובך מדי והשאלה שלי היא אם אני חייב לדעת VB בשביל זה או שאפשר גם אם כל מיני תוכנות כגון FRONTPAGE ובנוסף גם יש את האתר לייבסיטי אני יכול דרכו ליצור אתר משלי בדי קלות ושיישב בשרת שלו?? ויש בכלל הבדל בין HTML לבנייה בFRONTPAGE ?? האתר שאני רוצה לבנות זה בסך הכל כדי לפרסם את אבא שלי שזה אומר דף ראשי עם כמה מילים עליו איזה גלריה קטנה של תמונות וסרטון אחד ואולי עוד שניים שלושה דפים וזה הכל . כל העסק אמור להיות גג 10 מגה בייט ואיזה חמישה דפים. מה שאבל ממש חשוב לי זה שאני אוכל לעצב תאתר ממש יפה ושמנועי חיפוש כמו גוגל ימצאו אותו . וזה השאלה העיקרית שלי האם בHTML עדיף לבנות את האתר או שאפשר להשיג תוצאה טובה גם בFRONTPAGE או כל תוכנה אחרת שאתם מכי…

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  5. Started by lmlm,

שלום, בניתי תוכנית כחלק מאחת התוכניות שהתבקשתי לבנות התוכנית היא: להגריל מספר בין 1 ל13 ולהגריל צורה של הקלף : לב ,תלתן,מעוין או עלה ונתקלתי בבעיה: using System; public class Klaf { public static void Main() { int MisparKlaf; int TzuratKlaf; char TzuratKlaf1; Random rnd = new Random(); MisparKlaf = rnd.Next(1,14); TzuratKlaf = rnd.Next(1,5); if (TzuratKlaf == 1) TzuratKlaf1 = 'Lev'; else if (TzuratKlaf == 2) TzuratKlaf1 = 'Teltan'; else if (TzuratKlaf == 3) TzuratKlaf1 = 'Meuyan'; else TzuratKlaf1 = 'Ale'; Console.WriteLine("The Number of the Card is {0} and the type of the card is {1}",Mispa…

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  6. Started by kisin,

אני שולף נתונים ממסד נתונים באמצעות שאילתת SQL כשאת התוצאות אני מנסה למיין (ORDER BY) לפי הא-ב. העניין הוא שבעמודה שלפיה אני מנסה למיין יש גם עברית וגם, לפעמים, גרשיים ואז קורה שהשורות הראשונות שאני מקבל במיון הן שורות כמו: 'בן-חיים סרג, 'פרידמן משה פרופ, ... ורק אחרי כל השורות שמכילות: גרש, גרשיים, סוגריים. אני מקבל את התוצאות ממוינות לפי הא-ב. האם יש אפשרות איך שהוא לגרום לSQL להתעלם מכל הסימנים הללו בעת מיון?

7. שלום !התחלתי קורס פיתוח תכנה בסלע לפני מספר חודשים, עומד לסיים סמסטר ראשון. עד כה למדנו כתיבה ב WPF ו C# , ברמה די בסיסית (סמסטר הבא נכנסים לזה יותר לעומק) אני צריך הצעות ודרכים שאני אוכל לשדרג את עצמי ולהתפתח מעבר, לאוו דווקא במה שאני לומד כרגע ( WPF, C#), אולי ללמוד עוד שפה בצורה עצמאית? או להיכנס כבר עכשיו לעומק ורמה יותר מתקדמת ב WPF \ C#. אני לא מגיע מרקע של תכנות. אני הנדסאי אלק, למדתי קצת C+ בתקופה ההיא (לפני 6 שנים בערך).ועוד שאלה, מתי מומלץ להתחיל לחפש עבודה במקצוע? לא מצפה לשכר גבוה בהתחלה עקב חוסר תואר ונסיון, גם משכורת של 7-8 תספק אותי בתור התחלה ותהווה שידרוג מהמשכורת הנוכחית.

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  8. Started by intel suck,

יש לי דף HTML שדרכו אני מחפש שם משפחה שנמצא במסד הנתונים זה קוד דף ה-ASP: <html> <body background="images\850.gif" dir="rtl"> <% fname=Request.Form("familyname") sq="select * from personal_data where sname='"&"fname"&"' path=server.mappath("data/db1.mdb") set con= Server.createobject("ADODB.Connection") con.open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;data source=" &path set R= con.Execute (sq) Response.write "<body dir=rtl>" Response.write "<br>רשימת שמות משפחה" Response.write "<table> <tr>" Response.write "<td> שם משפחה </td>" Response.write "</tr>" do until R.eof Response.write "<tr><td&gt…

• 7 תגובות
    • 896 צפיות
  9. Started by BedB0y,

זה הקוד http://dl.dropbox.com/u/24303191/file1.txt אני מקבל תווים וקואורדינטות שבהם אני אמור לשים את התווים בקובץ. יצרתי קובץ "ריק" עם רווחים בהתאם למספר השורות והעמודות של הקובץ נסיתי להשתמש בfseek (בפונקציה הראשונה בקוד) בשביל להדפיס את התווים בקובץ, הבעיה שזה מדפיס לי את כל התווים בשורה הראשונה ולא ברור לי למה...HELP!! תודה

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  10. בוקר טוב וגשום, אני רוצה להקים אתר מכירות מאובטח היטב ,אני צריך לדעת א. על מי אתם ממליצים שהוא הכי טוב והכי מקצועי ב. כמה יכול לעלות אתר כזה מאובטח ברמה גבוהה,העומד בתקני סליקה, כולל בדיקות הרצויות תודה

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  11. Started by Avi Levin,

אהלן, יש לי תרגיל באסמלי שאני זקוק לעזרה בפתרונו. התרגיל הוא מבגרות: http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/tests/bagrut/Bagrut09/81520109.pdf עמ' 8-9 מה שאני מעוניין לדעת זה לגבי פקודות IN, OUT וגם RCL, RLC (למרות שלא מצויין בתרגיל זה) לפי ההגיון הבנתי שהתוכנית שנתונה שם עושה את הדברים הבאים (לפי שורות): 1. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 300H 2. (? אני לא בטוח) קולטת ממפתח הקלט שערכו סגמנט DX (כאמור 300H) לתוך AL 3. (? אני לא בטוח) עושה AND לוגי בין הערך AL ל-03H ושומרת אותו בתוך AL 4. משווה בין 1H ל-AL 5. קפיצה לשגרה S1 במידה ודגל ה-ZF לא שווה ל-0 6. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 301H 7. (? אני לא בטוח) פולטת למפתח הפלט שערכו סגמט DX (כאמור 301H) את הערך AL 8. סיום תת שגרה 9. מש…

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  12. Started by pain_killer12,

חבר'ה, אני צריך עזרה. נגיד ויש לי מבנה ובו שדות מסוימים כולל מצביע לתא הבא. ואני רוצה לקלוט בפונקציה ערכים מהמשתנה ולהוסיף את התא הזה לרשימה. נגיד ואני רוצה לעשות את זה 3 פעמים. אז איך אני אמור לעשות את זה? הכוונה שלי היא - אם אני יוצר מבנה בפונקציה (בכל פעם משלוש הריצות של הפונ') ואז מכניס אליו ערכים ושומר את הכתובת שלו בnext של האחרון ברשימה, זה בסדר? או אם אני יוצר מבנה בmain ואז שולח אותו by adress לפונ' (3 פעמים בלולאה) ואז קולט ערכים ושומר את הכתובת שלו בnext של האחרון ברשימה, זה בסדר? באופן יותר כללי, איזה מבנה שאני אצור ימות לי בסוף הפונקציה ואני לא אוכל להשתמש בו ברשימה ואיזה מבנה לא? האם תוכלו להסביר לי, כיצד הדרך הנכונה להוסיף איבר לרשימה- לדוגמא: struct pers…

13. Started by Tanya,

הי. אני נורא אוהבת מחשבים וכל מה שקשור אליהם, אבל אני מרגישה נורא "אטומה" כי הרבה דברים אני לא יודעת, ואני כל כך כן רוצה לדעת. יש איפושהו הסברים על כל המושגים השונים?[פסקל, ++C וכ'ו וכ'ו וכ'ו....]. משהו שאני יכולה להתחיל ממנו. [יש ספרים בנושא?] אשמח לקבל הצעות.

• 6 תגובות
    • 895 צפיות
  14. כדי לחסוך את הסיפור הארוך, נגיד שכתבתי אפליקצית asp.net על VS2005PRO רק כדי לגלות שהשרת שמריץ את האפליקציה הוא קצת מיושן ויש בעיות תאימות. האם ניתן לפתור אותן מבלי לשדרג את השרת ? ואם לא, אז איך בדיוק מתבצע העניין הזה של שדרוג השרת ?

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  15. Started by פיני1805,

שלום, מישהו יודע איך אני מוסיף את ה - VISUAL EDITOR ל - ECLIPSE? העתקתי את ה PLUG IN לתיקייה אבל אני עדיין לא רואה שום שינוי ב - ECLIPSE. תודה

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  16. התחלתי ללמוד אסמבלר וכעת אנחנו כותבים בעזרת כלי ה DEBUG ש"אמור" להיות מובנה בכל מערכת הפעלה {cmd -> debug} יש לי WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT ולהפתעתי מיקרוסופט החליטו שלא לכלול את הכלי הקטן הזה. בנוסף - זוג הקבצים ASM.EXE LINK.EXE שבעיקרון עובדים ב 16 ביט אינם עובדים ב 64 ביט (בעיית תאימות) ניסיתי כמה פתרונות שכנראה לא צלחו (להתקין את SDK / WDK גם powershell אשר מותקן אצלי לא מריץ את DEBUG ולא את שני הקבצים האחרים) האם למישהו יש איזה כיוון לפיתרון לבעיותיי? יש לציין שעל מערכת 32 ביט עובדים כל הכלים כולל DEBUG כמובן שאני מחפש פתרון שלא ידרוש ממני להסיר את המערכת הפעלה ולהתקין 32 ביט במקום - ושיהיה יותר יעיל מלהריץ על VPC מערכת הפעלה 32 ביט. תודה רבה לכל העוז…

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  17. Started by ftom2,

הי, מתי אפשרי ורצוי לאחסן shopping cart בזיכרון (Session) ומתי ב - DB ? אלו הנקודות שאני חשבתי עליהם , אשמח אם תעירו\תאירו: Session Pros: [list type=decimal] [*]מהיר [*]קל לשימוש (לפחות ב - PHP ויחסית ל - DB) [*]מנוהל ע"י השרת, אתה רק צריך להכניס\לשלוף מידע Session Cons: [list type=decimal] [*]לא טוב אם מדובר בכמויות מידע גדולות (מכביד על הזיכרון) [*]בעייתי אם צריך שיתוף המידע בין כמה שרתים. [*]נסגר ה - SESSION המידע אבד DB Pros: [list type=decimal] [*]טוב לאחסון כמויות מידע גדולות [*]ניתן לשתף מידע בין כמה שרתים [*]SESSION נסגר לא גורם לאיבוד המידע DB Cons: [list type=decimal] [*]איטי יחסית [*]קשה יותר לנהל את המידע (שוב, יחסית ל - SESSION) אשמח ללמוד…

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  18. Started by Posford,

שלום, אני מעוניין להתחיל ללמוד תיכנות על שפתיו. רציתי קצת רקע, אילו שפות יש? מה מומלץ? איזה שפה קשורה לפיתוח של מה? כדי לדעת לאיזה כיוון ללכת ובנוסף רציתי לדעת האם אפשר ללמוד בבית עם ספרים תיכנות? תודה.

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  19. Started by donkey kong,

איך אני עושה בJAVASCRIPT כשאני לוחץ על כפתור יופיע טבלה??? לפני לא יראו את הטבלה וכשאני ילחץ על כפתור אז תופיע הטבלה

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  20. Started by Noririco,

#include <stdio.h> void main() { int a,b,c,d,M,N; int x,y; printf("enter a,b,c,d,M,N:\n"); scanf("%d%d%d%d%d%d", &a,&b,&c,&d,&M,&N); x = (N-b*y)/a ; y = (M-c*(N-b*y))/d; printf("x = %d\n y = %d\n", x,y);   } מה הבעיה? לדעתי הבעיה עם המשתנים כי הם כאילו לא מוגדרים.. הוא כאילו לא יודע להביע את איקס או וואי ואם אני מאפס אותם אני לא חושב שהתרגיל נפתר נכון

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  21. Started by MasterDK,

שלום יש לי שאלה, אני מתכנת ב C# אבל זה כנראה יהיה תקף לכל שפה. אני כותב אפליקציה, היא בנוייה מ GUI ומלוגיקה. עכשיו קראתי איפשהוא שהדרך לאינטרקציה בין שתי המרכיבים הללו זה דרך ה callbacks. השאלה שנשאלת היא מי מספק את ה callbacks? כאילו מי מגדיר את ה delegate ו events דרכם הלוגיקה תרצה לבקש מה GUI לצייר משהוא? האם ה events (שהם בעצם delegates לפונקציות בתוך ה GUI) יהיו חלק ממשתני הלוגיקה או משתני ה GUI ויספקו כ public ללוגיקה (או דרך getters)? כלומר דרך אחת שאני רואה לעשות את זה, זה להגדיר מספר כלשהוא (תלוי במס' ה callbacks) של events כ static בתוך הלוגיקה ואז כשה GUI יוצר את ה לוגיקה הוא שם ערכים ל static events של הלוגיקה (או לעשות אותם private ואז דרך הבנאי). ואחרי זה כל…

• 6 תגובות
    • 895 צפיות
  22. היי.. יש לי אתר עם אלפי צפיות ביום, ואני מחפש כיצד אוכל להרוויח כסף מהצפיות האלה ? לדוגמא GOOGLE ADS אבל הוא לא נתמך באתר שלי.. יש אופציה אחרת עם אותו רעיון ? ממש תודה למי שיוכל לעזור לי, תומר.

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  23. Started by Aviv C,

יש לי SQL Server 2005 Express Ediion. בשביל לבנות את הטבלאות של ה- DB אני משתמש ב- SQL Server Management Studio Express. יש לי בעיה קטנה. אני רוצה לבנות טבלה שהמפתח הראשי שלה הוא מסוג text, וזה לא נותן לי את האפשרות להגדיר עמודה מסוג כזה כמפתח ראשי. ב- Access, לעומת זאת, אפשר לעשות את זה. למה ב- SQL Server זה לא נותן לי?

• 3 תגובות
    • 894 צפיות
  24. Started by spinchicken,

אני רוצה לכתוב תוכנה שתקליט ממצלמת (VEO) איך ניתן לדבר עם הדרייבר ולהורות לה להתחיל לשלוח מידע?

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  25. Started by dids22,

משהו יודע איך עושים תנאי בשאילתה? תודה

• 4 תגובות
    • 894 צפיות

דיונים חדשים בפורומים