תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
היי, ברצוני לדעת האם קיימת אפשרות להכניס הרבה מאוד מידע בצורה דחוסה ושרת ה SQL יפענח את זה ויכניס כנו שצריך? השרת הוא כנראה MSSQL, אבל אשמח לדעת גם לגבי אחרים. מה שאני רוצה לעשות זה לכווץ את המידע אצלי (GZIP לדוגמא) ואז לשלוח אותו לשרת, הוא יפענח אותו ויכניס כאילו הייתה שאילתא רגילה. למה? כי מאוד חשוב לי התעבורה והמידע שהולך להיכנס הוא מידע גדול. האם זה אפשרי?
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
אני יודע שפת C ופסקל. עכשיו אני רוצה ללמד את אח שלי תכנות(שישכיל מעט ולא יהיה בור). עכשיו למדתי אותו תוך חצי שעה לולאות פקודות בסיסיות וכאלה והוא הבין די מהר למרבה הפתעתי. עכשיו בשביל למשוך אותו לנושא רציתי להראות לו כמה דברים חמודים....אז כתבתי איתו תוך חמש דקות תוכנית שעושה משולש מכוכביות(על פי קלט ממשתמש)...ובשביל שהוא יאהב את זה עוד יותר החלטתי שאני מזיז את המשולש על המסך מלמעלה למטה....לשם כך כל פעם אני צריך להשהות את התוכנית שהוא יוכל לראות איך המשולש זז בעת ריצת התוכנית(אני יודע איך עושים את זה ב C). אז אחרי סיפור כל כך ארוך איך עושים את זה בפסקל??? מקווה שנהנתם מהסיפור.
-
- 6 תגובות
- 891 צפיות
-
-
לא מבין את זה... הגדרתי שיטה בתוך ה- main() ולמרות זאת הוא רושם: (מצ"ב) מה הבעיה המח... הפעם ? [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מפתח תוכנה מסוימת בעזרת VS2010 ו SQL Server בשפת c#. אני צריך לייצא datagrid מסוים לקובץ אקסל חיפשתי קצת דברים בגוגל ובגדול הכל עובד כלומר כן נוצר קובץ אבל כל מה שכתוב בעברית מופיע כ ???, באנגלית אין בעיה. אני די בטוח שאין בעיה בקוד. למישהו יש מושג ? או אולי קוד אחר שעובד עם עברית ? דבר שני לגבי התקנת מערכת: אחרי שהמערכת שלי מוכנה כבר מהי הדרך הכי טובה להתקין את זה במחשב אחר ? איך מוצאים את זה לקובץ התקנה? זה כולל את כל ה DB ( בערך 25 טבלאות) או שאת זה לייצא בנפרד? האם אני חייב להתקין SQL Server במחשב שהמערכת הולכת לרוץ? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
תראו יש גרסה חדשה ל-phpbbheb שאני רוצה להתקין עשיתי גיבוי לפורום... ואני רוצה להתקין את הפורום ושכל המשתמשים וההודעות שבו יחזרו.. מה אני אמור לעשות עם הקובץ שהורדתי בשביל להחזיר את הפורום לקדמותו רק שיהיה בגירסה החדשה אני נמצא עכשיו בקטע של התקנת הפורום שאלתי כבר בפורום של phpbbheb והם לא עונים וגם אם הם עונים אז הם לא עוזרים מישהו יכול לעזור לי פה? תודה לעזורים..!!
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
שאלה פשוטה ... מה הפקודה בשביל לפתוח נגיד את התקייה c:\temp הכוונה בשביל שהתיקיה תיפתח ויראו אותה ומה הפקודה למחוק קובץ מאיזה שהו תיקייה ... ? תודה ...
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני די חדש בתחום, התחלתי ללמוד ג'אווה לפני 3 חודשים.. אני צריך עזרה בעניין מסויים ואני מקווה שאני אצליח לנסח אותו ככה שתוכלו להבין.. יש איזשהי אפליקציית פלאש, משחק כלשהו, שאני רוצה לקלוט את המידע שעובר מהאפליקציה למחשב שלי וההפך. המטרה שלי היא לשמור את כל מה שנשלח מהאפליקציה אליי ככה שאני אוכל להסתכל על המידע הזה ולהבין מה קרה באפליקציה בלי להסתכל עליה (אלא רק על המידע הזה שנשמר). ואני רוצה לראות איזה הודעות עוברות מהמחשב שלי לאפליקציה כדי שאוכל ליצר תוכנה שתשלוט על המשחק בסגנון "טייס אוטומטי". מקווה שהבנתם את השאלה.. תודה!!
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
תראו.. יש לי פרוייקט לעשות אתר לבצפר HTML ASP וJS עשיתי טופס הרשמה לאתר שמופנה לקובץ ASP .. ובבצפר הכל עובד סבבה.. הוא מכניס את מה שרשמתי לDB (אני עובד על IIS ד"א וגם בבצפר.) אבל אצלי במחשב כל טופס שצורך הכנסת נתונים או מחיקת נתונים מהדאטה בייס(טבלה בDB) אומר Error Type: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005) [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query. אבל הצגת נתונים מהטבלה בדאטה בייס הוא מאפשר יכול להיות שיש בעיות הרשאה... אבל אני לא יודע איך לאפשר את זה.. תודה רבה רבה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להיות מסוגל להפעיל מניפולציות שונות על אתרי אינטרנט (לדוגמא לעשות פעולה כל פעם שתוכן עמוד משתנה, גלישה לפי הנתונים וכו'), שאלתי היא איזה שפה עליי ללמוד ? (או שפת סקריפטים). אני יודע c,c++, visual basic, assembler , pascal וכו' כלומר יש לי רקע במחשבים אם מישהו יוכל לעזור אני אודה לו מאוד.. אה, וגם אם יש מקורות שאתם מכירים אז אנא... תודה
-
- 4 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני מעוניין להתחיל ללמוד. אין לי רקע בשפות תיכנות אחרות ואין אפילו בסיס...אני רוצה להחיל מהדרך הכי טובה ונכונה ובגלל זה בחרתי להתייעץ בפורום הכי מתאים אני מבקש המלצות במה להתחיל ואיך להתחיל. התייעצתי עם עוד אנשים שאמרו לי שכדאי לי להתחיל בשפת התיכנות ההחדשה של מיקרוסופט, דוט נט, בבקשה המליצו לי מה הכי טוב. תודה רבה, שחר
-
- 4 תגובות
- 890 צפיות
-
-
Linking... LINK : fatal error LNK1168: cannot open Debug/ex_3.exe for writing Error executing link.exe. יש לכם אולי מושג למה לעזאזל למה הלינקינג לא מצליח ,,חוץ מהקטע שהוא לא מצליח לפתוח את הקובץ אני לא מצליח למצא סיבה.ויש אולי דרך לעשות לינקינג בצורה ידנית? זה בvusual studio C++
-
- 4 תגובות
- 890 צפיות
-
-
את שאלה מספר 1 אני יודע לפתור, יש מצב תעזרו לי עם 2 ו3, לא חייב פיתרון אבל איך לעשות בערך או בתאוריה מה לעשות... http://img503.imageshack.us/img503/7629/picture1iy2.jpg http://img503.imageshack.us/img503/5793/pictureex0.jpg ד"א אני יודע שהשאלות מאינטרנט, בעיקרון מצאתי פיתרון לשאלה מספר 1 לכן אני יודע אותה, אבל בקשר ל2 האחרות לא...אז אם מישהו זוכר את זה מבגרויות או משהו מאוד יעזור =] תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
בשיטוט רנדומאלי באינטרנט מצאתי את FLTK ( סיפרייה ליצירת אפליקציות GUI ב CPP ) אהבתי והתחלתי להתנסות אם מה שיש ל FLTK להציע. לאחר כל הקומפלצייה והגדרות בקומפיילר, סוף סוף יצרתי את האפליקציה. הכל טוב ויפה, אבל יש בעיה אחת. אני לא מצליח לעלים את החלון השחור של ה console. ניסיתי להגדיר את הפרוייקט כ win32 application. לשנות את ההגדרות ב קומפילר ל WINDOW. אבל שום דבר לא עובד ואני תמיד מקבל את החלון שחור, לא משנה איך אני מנסה להריץ את זה. באחד האתרים מוזכר שיש ל FLTK פונקציית WINMAIN, שמהווה נקודות כניסה לתוכנית ומבצעת קריאה ל MAIN הסטנדרטי. אבל לא הצלחתי למצוא מידע על איך אני משתמש בפונקציה הזאת . אני ממש רוצה להיפטר מהחלון השחור הזה. מישהוא יודע איך? סביבת עבודה visu…
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, קיבלנו משימה לכתוב שרת פרוקסי אשר יהווה חוליה בין דפדפן האינטרנט לבין השרת שאליו הדפדפן ירצה לגשת. הפרוקסי ישב ביניהם ויעביר את ההודעות מהדפדפן הלאה לשרת המבוקש , יקבל את תשובתו של השרת ויחזיר לדפדפן. בנוסף צריך לטפל בheaders של ה http. הידע שלי בעבודה עם תקשורת מוגבל יחסית. אבל הבנתי איך עובד שרת פרוקסי, שצריך להשתמש ב ServerSocket וב Socket. הפיתרון צריך לתמוך גם ב MultiThreading. ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי משהו מספיק ברור ועובד לצורך כך. או שיש דוגמאות ומימושים ממש מסובכים או שיש כאלה שלא ממש עובדים כמו שצריך. אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריכים, דוגמאות וכל דבר רלוונטי אחר. תודה!
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכם, בקישור הזה באתר של נענע10 יש כתבת וידאו מהחדשות. http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=926732 יש שם קוד הטמעה... מישהו יוכל לעזור לי, איך אני יכול לשנות את הקוד שלא יהיו בו פרסומות בהתחלה או מעבר לסירטונים אחרים בסוף? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
מישהו יודע האם וכיצד ניתן לקבוע רקע שקוף ל-PICTUR BOX ב-VB ?
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אהלן, אני אמנם למדתי לפני מספר שנים אך שכחתי לגמריי. יש בידי עיצוב של אתר אינטרנט מסוים כאשר אני רוצה לשלב מסד נתונים של ACESS , כאשר המטרה היא שהמתמשים יוכלו להזין נתונים באתר, הנתונים יקלטו באותו מסד הנתונים ויישמרו שם, וכך בעצם כל משתמש שמזין נתונים - נתוניו נשמרים במסד הנתונים. יש לי אתר מוכן אני רק צריך את המסד נתונים ואת הקוד להכניס את ה שורות שבהם המשתמשים יזינו נתונים - כלומר אני צריך את הקוד ששולח את הנתונים למסד הנתונים ואת ה כפתור ושדות הנתונים שבהם ישתמשו המשתמשים באתר, תודה מראש זה ממש חשוב לי!
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה להוסיף לתוכנה שלי איזהשהו שעון / טיימר / בקר כך שבכל פרק זמן קבוע ,נגיד כל דקה, התוכנה תבצע איזשהי רוטינה. איך עושים כזה דבר? זאת אומרת אני רוצה ליצור משהו דינמי פחות או יותר. שאלה שנייה: ב windows ניתן לקבל מידע על קובץ מתי הוא שונה בפעם האחרונה , ז"א modified date ,איך אפשר לקבל את זה ב- ++C תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 889 צפיות
-
-
היי לכל המתכנתים 🙂 שמי אלעד, הנדסאי תוכנה. אני מחפש לתכנת עם עוד כמה אנשים שהם מתכנתים מתחילים/ג׳וניורים פרוייקט אחד-שניים-יותר, על״מ שנקבל ניסיון בתחום ונתכונן היטב לעבודה בהייטק כמתכנתים, מכיוון שבלי פרוייקטים מוכנים בתיק העבודות ובלי ניסיון קשה מאוד להתקבל למשרה בתחום. לאחר שנסיים מספר פרוייקטים מלבד הידע והנסיון שנצבר, המטרה להציג את הפרוייקטים בפרופיל לינקדין או/ובקורות חיים. אני מכוון לפרוייקט שבו נבנה אתר אינטרנט כ Full Stack Developer. אני מתכנת בשפות HTML5, CSS, JavaScript, יש לי ידע ואשמח להתחיל לכתוב אתר ב- ReactJS, ובצד שרת - C# וSQL server אשמח אם תרצו להצטרף וליצור קבוצה כזו חדשה (המטרה לשבת לתכנת מספר …
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
-
שלום, יצא למישהו להתעסק עם הסיוט frameset? יצרתי 2 מסגרות אפקיות עם הקוד הבא: <frameset rows="272,318"> <frame src="title.htm" noresize scrolling="no" frameborder="no"> <frame src="body.htm" noresize scrolling="no" frameborder="no"> </frameset> וקיבלתי את 2 התמונות שבתוך 2 קבצי ה htm שהוגדרו כמסגרות. אלא מאי ? 2 התמונות מופרדות בפס לבן שאינו מן הענין ואין לי כל חפץ בו ! רציתי ש 2 התמונות (במסגרות) תהיינה רציפות וללא פס לבן ומרגיז שחוצה אותן. יש למישהו מושג איך להתפטר מהקו המרגיז הזה ? תודה !
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אני משתמש בקומפיילר dev c++!!! ואני לא מבין למה אני לא מצליח לכתוב קוד פשוט של מספרים אקראים. אם מישהו יכול להגיד לי מה לא טוב בקוד שלי: #include <iostream.h> #include <stdlib.h> #include <conio.h> void main (void) { int a,b,c; randomize(); a=random(11); b=random(11); c=random(11); cout<<"The numbers are: "<<a<<" , "<<b<< " , "<<c<<"."; getch(); }
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
בבסיס נתונים יש טבלה | Intel | 478 | P4 | | AMD | 754 | AXP Mobile | וקובץ php שאמור להוציא אותה (כולה) באתר <?php if (!mysql_select_db('TEST4')) die("Can't select database TEST4"); echo ("<table><tr><td>manufacturer</td><td>socket</td><td>cpu</td></tr>") ; $result = mysql_query("SELECT * FROM TBL_HARDWARE"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo ("<tr>") ; foreach ($row as $cell) { echo ("<td>".$cell."</td>") ; } echo ("</tr>") ; } echo ("</table>") ; ?> הקובץ שהגולש באתר רואה נראה כך | manufacturer | socket | cpu | | Intel | Intel | 478 | 478 | P4 | P4 | | AMD | AMD…
-
- 3 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכל התותחים פה, יש לי 2 שאלות שאני כבר שובר את הראש עלייהם מעל לשבוע אשמח לתשובה . 1. אני מנסה לתפוס את מקשי המקלדת לפני שהם מודפסים למסך. אני משתמש בHOOKING כדי לתפוס את המקש שנלחץ אבל הבעייה היא שהוא מופיע עדיין. מה שאני רוצה לעשות זה לקבל את המקש שנלחץ - לבצע פעולות משלי אבל בלי שנקרה אח"כ את מה שנלחץ על המסך. 2. בעזרת SENDINPUT אני מנסה להכניס תו לתור של מערכת ההפעלה. אני רואה את התווים נלחצים אבל משהו שם לא מסתדר לי טוב, כרגע אני שם את התווים ב wVK וזה לא ממש נראה לי טוב, כי אני רואה שנכתבים לי רק מספרים ... מה אני עושה לא נכון ? איך בדיוק משתמשים בפקודה הזו כדי להזין תווים? אשמח לדוגמא ברורה. תודה לכל עזור ועונה.
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש הסבר או טוטוריאל בנוגע לסליקה אוטומטית בASP. כלומר איך עושים בASP טופס שמבקש מהגולש כרטיס אשראי, ולאחר שליחת הטופס מבצע את החיוב הדרוש אוטומטית...
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-