תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , אני חובב מחשבים כבר כמה שנים , ובעל ידע בסיסי , בלינוקס , וינדווס, אני מעוניין להתחיל להתמקצע בנושא וללכת ללמוד במטרה לעבוד בתחום לאחר מכן (בתקווה). אך למען האמת אין לי שמץ של מושג מה מבוקש בשוק .... אפשרות ראשונה שלי UNIX SYS ADMIN בהרצליה , ושוב אין לי מושג כמה זה מבוקש אז עם יש מישהו שיכול לשפוך קצת אור על הנושא זו תהיה עזרה גדולה תודה לכולכם על העזרה בברכה . RAMU
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה במציאת פרוייקט שאוכל לבנות. בעקרון אני רוצה לבנות משחק מקורי בסגנון כזה: http://www.armorgames.com/games/squares2.html זאת אומרת משחק פשוט מבחינה גראפית (אני לא צייר), ודי פשוט לעשותו, אך הוא חייב ליהיות מקורי (עשיתי כבר סנייק לפני שנה). אני צריך איזהשהו גרעין של רעיון למשחק מקורי, משהו שאוכל להמשיך לפתח בעצמי. חשוב להדגיש אני לא רוצה לעשות פרויקט גדול ומורכב מידי (ובלי AI), רק משחק קטן כדי שאתנסה בתכנות עם גראפיקה.
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם. השנה התחלתי ללמוד בי"ג וצריך לבחור פרוייקט סיום. מכיוון שלא התעסקתי באף אחד מהדברים הבאים דיי קשה לי להחליט על משהוא מעניין ומלמד אך מצד שני אחד שאוכל לסיים לבד ב2-4חודשים. הרשימה כוללת את הדברים הבאים: משחקים (אני כבר אומר שלא בא לי להתעסק בזה) דחיסת קבצים (על זה דווקא חשבתי נשמע מעניין) כתיבת קומפיילר לשפה כלשהיא [כולל שפה שאני יכול להמציא] (רעיון גאוני עד שמורה אמרה שעד היום אף לא עשה את זה) כתיבת PARSER ל HTML הדמיית רשת מחשבים המרת קוד מפסקל/סי ל JAVA הפרוייקט יעשה ב JAVA. תודה על העזרה!
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם עובד על מערכת שכוללת חיבור מד המשקל הבייתי למחשב. הרעיון שכל יום נשקלים והנתון נאגר במחשב ותוכנה מנתחת את הנתונים ומציגה בדרכים שונות.. שאלתי היא: איזו שפה מתאימה יותר לפרוייקט כזה? (מתאימה= ידידותית למתחילים, כמה שיותר גרפית, תואמת למערכת הפעלה windows) תודה למשיבים
-
- 3 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום פורום תכנות, קיבלתי לא מזמן פרויקט (מביה"ס)-לבנות תוכנה שכותבת לו"ז לארגון. התוכנה אמורה ליצור מערכת שבועית פעם בשבוע, והיא צריכה להתחשב בכל מיני גורמים שונים (כגון כמה אנשים יש בכל משמרת, אילו עובדים כשרים לאילו תפקידים, כמה שעות עובד צריך לעבוד בשבוע וכו'). החלק המסובך הוא שהתוכנה צריכה להתחשב גם בבקשות העובדים-כיום העובדים רושמים לאחראי (על טפסים) אם הם לא יוכלו להגיע למשמרת כלשהי בשבוע ("אחותי מתחתנת"), ואז הוא משבץ את כל העובדים במשמרות לפי הבקשות. חשבתי שהתוכנה תיצור לכל עובד "מד שמחה", שמודד כמה פעמים מולאו הבקשות שלו, ותתחשב במד הזה ובדחיפות הבקשה (נניח מ-1 עד 5) כדי ליצור לו"ז. אין צורך להעלות את הפרויקט לאינטרנט, אבל אני אולי ארצה לשלב אותו ברשת של הארגון, …
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
שלום חברים, בעקבות הקורונה אני עובד לאחרונה מהבית וקיבלתי פרויקט שקשור לעולם התוכנה שבו אני צריך את עזרתכם. ראשית אציין שאני מהנדס מכונות עם רקע בשפות תכנות JavaScrip/Java/C ויכול ללמוד תוכנות\ פלטפורמות נוספות אם צריך. אז דרישות הפרויקט: 1. בחברה יש לנו מספר מכונות מורכבות ואנחנו רוצים לבנות מערכת מידע כך שלכל מכונה יהיה את מאגר המידע שלה עם התכונות שלה, יכולת לכל משתמש להוסיף\לשנות מידע זה, יכולת להוציא פלטים על המכונה וכדומה. 2. כדי להשתמש במערכת צריך הרשאה שתהיה רק לעובדי החברה וכנראה הרשאה נוספת לעובדים מחוץ לחברה. 3. יש לנו אתר מבוסס על פלטפורמת SharePoint של מיקרוסופט, התעדוף היא שהמערכת תהיה על האתר עצמו. זה גם פותר א…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך עזרה בבניית לולאה שתחזיר אחד או אפס בתנאים הבאים אז ככה, יש את המשתנה $var = $row['var']; שאמור להחזיר ממילה אחת עד לעשר מילים שמופרדים באמצעות רווח מילה שתיים שלוש .. המשתנה השני מכיל מילה אחד בלבד אני רוצה לולאה שתבדוק אם המשתנה הראשון (שאמור להכיל מס מילים) מכיל בתוכו את המשתנה השני (שמכיל מילה אחת בלבד) אם כן אז שיחזיר 1 אם לא שיחזיר 0 תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
היי חברים, אני עובד עכשיו על פרויקט שבמסגרתו אני צריך לבצע Localization ופשוט לא הולך לי... אני עובד על זה כבר שבוע, ניסיתי מדריכים באינטרנט, ניסיתי דוגמא שהמרצה שלח לי וכלום! יש מצב שמישהו יכול לכתוב לי בסעיפים שלבים לביצוע? בעיקרון אני מנסה לשים DropDownList בתוך ה- Master Page ושהוא ישלוט על השפה בתוך ה- Content Page. יכול להיות שאני לא מגדיר נכון את ה Content Page שלי? מה שאני עושה זה לחיצה ימנית על ה- Master Page ואז אני בוחר ב- Add Content Page, יש משהו שאני מפספס? טוב בקיצור באמת אני ישמח אם מישהו יוכל לכתוב לי לפי סעיפים את השלבים לביצוע. זה דיי דחוף להגשה ביום ראשון (14/8/2011). תודה ושבת שלום לכל העוזרים... עדכון: הסתדרתי בסוף... תודה בכל מקרה, שבוע טוב.
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום, הובכן בניתי טופס ב asp שבגדול הוא בעצם HTML עכשיו אני רוצה לעשות לו וידוי לפני שהוא נשלח כלומר שהוא יבדוק שדות רלוונטים שיש חובה למלאם. על כן כתבתי סקירפט ב JavaScript שאמור לעשות זאת העיניין שהוא מישום מה לא מצליח לעשות לי וידוי לשדות בטופס שהם מסוג select. אז הינה אני מצרף לכם את הקוד של הדף ואני עודה לעזרתם המהירה אם אפשר בפיתרון בעייתי. <%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1255"%> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <title>ביטוח רכב - הצעת מחיר לביטוח רכב</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255"> <st…
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני צריך ממכם עזרה בתרגיל הבא- אני לומד בשפת פסקל עם מישהו יודע איך פותרים את התרגיל זה יעזור לי אז הנה: יש לפתח אלגוריתם אשר הקלט שלו הוא מספר אגורות שיש לשלם, והפלט שלו הוא כמויות המטבעות של 10 אגורות, 5 אגורות, ואגורה הדרושות כך שמספר המטבעות בתשלום יהיה קטן ככל האפשר. למשל עבור הקלט 99 יהיה הפלט 3 0 9. תודה לעונים הפתרון צריך להיות בפסקל.
-
- 6 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה בפסקל, אי רוצה לעשות פלט שבו כל הצבעים יהיו על המסך ויתחלפו כל שנייה אני לא מצליח לעשות זאת. מישהו יכול לכוון אותי איך לבצע את המשימה.
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני בונה משחק דומינו, המורה שלי אמר לי לבנות DB למשחק. הבעיה היא שאני לא יודע איזה DB אפשר לבנות למשחק דומינו.... יש לכם רעיונו?
-
- 7 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם.... אני בונה את האתר של מועדון פג'ו סיטרואן ספורט בישראל... (לקידום הספורט המוטורי בישראל) האתר יהיה אינטרקטיוי ומעניין.... אני כבר בניתי דיי הרבה באתר... אבל עדיין יש עוד הרבה עבודה.. אז אני צריך את עזרתכם אם יש פה אנשים שיודעים את השפות הבאות: PHP ASP JAVA HTML FLASH ויכולים לעזור נא ליצור איתי קשר ICQ:106525052 תודה מראש לכל העוזרים....
-
- 0 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש בתוכנת Dreamweaver 8 ויש לי בעיה אני לא מוצא איפה ההגדרות שמסדרות את הרקע של האתר בהתאם לגודל חלון האינטרנט אני מתכוון שהרקע ימתח או יתכווץ בהתאם לרזולוציה או לגודל החלון אשמח לקבל תשובה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנת c# ואני רוצה לתכנת סרגל כלים לאינטרנט אקספלורר. דוגמא לסרגל כלים שפותח באופן עצמאי: http://israelradio.lihi.co.il/ מישהו יכול לכוון אותי למידע בנושא? מדריכים? מידע? כל דבר שיעזור לי ללמוד לבנות סרגל כלים.
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אני צריך פונקציה אשר בודקת לי במטריצה רק על mat.lentgh (1) אם מספר חוזר פעמיים במטריצה לכל שורה (תוכנת לוטו ואני רוצה לוודא שמספר לא חוזר על עצמו פעמיים) זה מה שאני עשיתי ולא עובד כי זה לולאה שתמיד מניבה שהמספר חוזר על עצמו static bool CheckRows(int[,] mat, int row, int j) { bool check = true; for (int x = mat[row, 0]; x < mat.GetLength(1); x++) { if (mat[row, j] ==x) check = false; } return check; }
-
- 30 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום. אני צריך לבנות פונק' רקורסיבית. המקבלת את המחרוזת הראשית, ושתי מחרוזות נוספות "ריקות", ומפרידה את האותיות והספרות לשתי מחרוזות, האחת של אותיות והשנייה של ספרות. הנה מה שכתבתי אך זה לא עובד בכלל ואני לא מוצא את הבעייה.. תודה לעוזרים. #include<stdio.h> #include<conio.h> #include<string.h> void F_String(char *st,char *st1,char *st2) { if(*st=='\0') { *st1='\0'; *st2='\0'; return; } else if(*st>='A'&&*st<='Z'||*st>='a'&&*st<='z') { *st1=*st; st++; } else { *st2=*st; st2++; } F_String(st,st1,st2); } int main() { char st[101]={0},st1[101]={0},st2[101]={0}; printf("Enter string: "); gets(st); F_String(st,st1,st2)…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. למדתי אקסס בביה"ס אבל כבר שחכתי הכל אני רוצה לבנות תוכנית קטנה שתוכל לספור הצבעות, ישנן 10 מועמדים, כל בוחר צריך לבחור 3 וזהו, טבלה שתספור את הקולות ודו"ח שיציג את התוצאות. משהו פשוט פשוט. מי שיכול לעזור יכול לפנות אלי לאיסי: 347180654 תודה
-
- 25 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב קוד שיוצר מטריצה ריבועית (נניח 3X3 או 5X5 וכו') ממלא אותה במספרים רנדומליים ממספר מינימום עד מספר מקסימום (נניח 1 עד 9) ולאחר מכן לחשב את הנקודות "שיא גובה" שיש במטריצה (שיא גובה נחשבת נקודה שכל השכנים שלה שמקיפים אותה מהצדדים והאלכסונים שלה-יותר נמוכים ממנה). אני צריך למצוא: א. כמה שיאי גובה יש ב. את המיקומים שלהם (להחזיר מיקום בצורה של האינדקס נניח [3][2] ג. את המיקומים של הנקודות הנמוכות ביותר עכשיו השאלות שלי הן ככה: א. איך אני יכול לעבור על כל המטריצה ולבדוק אם זה שיא גובה? כי למשל בארבעת הפינות אני נתקע בבעיה כי אם אני רוצה לבדוק לכאורה את הפינה במיקום של ה [n-1] למשל אני לא יכול כי …
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, במסגרת הלימודים אני צריך ליצור תכנה ב #c ב console app שמבצעת את הדברים הבאים : לבנות יישום Console Application המדמה סימולציה למבחן אמריקאי היישום מציב שאלה אחת ומציג 4 תשובות אפשריות לאחר שהלקוח בחר תשובה מוצגת השאלה הבאה עד סיום הבחינה הלקוח יכול לפרוש במהלך המבחן ולקבל ציון לאחר 20 שאלות יקבל הלקוח ציון הלקוח יקבל גם הודעה אם עבר או לא עבר את הבחינה - כל תשובה נכונה 5 נק ציון עובר מעל 60 בכל מבחן השאלות יהיו בסדר רנדומלי וגם סדר התשובות בחלק מהשאלות התשובה מורכבת משתי תשובות למשל גם א+ב אין לעבוד מול בסיס נתונים אני ממש מתקשה עם זה והייתי שמח לקבל עזרה, התכנה צריכה לכלול דברים כמו structs,objects,enums,constructors,inheritance,interface,abs…
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום, יש לי בתוכנה JTABLE שמציגה תוצאות חיפוש מתוך מאגר נתונים . לדוגמא מציגה שמות של שירים. ונניח שכל שם מקושר לקובץ. אני רוצה ליצור דבר כזה: ברגע שאני אלחץ קליק ימני על שם השיר יוצג לי POP UP MENU שבו אוכל או לשמוע את השיר או לשמור אותו במחשב. אני מבין שצריך להוסיף .MOUSE LICSENER אך אני לא סגור איך אני מוסיף את זה ועל מה. עזרתכם. תודה
-
- 1 תגובה
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי עבודה להגשה, אבל אני די תקוע. אני יודע שאני צריך לעבוד על רנדום, אבל לא יודע מה לעשות בדיוק. זאת המטלה: לא ממש למדנו על רנדום וזה די בעייתי להגיש אותנו לעבודה כזו בלי ללמוד, בגלל זה צריך עזרה. אני כמובן אשמח אם תכוונו אותי למה אני צריך לעשות ופחות תתנו לי תשובות ישירות, אני גם רוצה ללמוד תוך כדי עבודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם יש מישהו שיכול לעזור בבניית תוכנה שבודקת האם יש פולינדרום במספר או פולינדרום שמוכל התוך המספר. תודה רבה הנה התרגיל: פלינדרום הוא מספר שאם נקרא אותו מימין לשמאל או משמאל לימין נקבל את אותו הערך. למשל, המספרים 1111 ו- 1159511 הם פלינדרומים אבל המספר 3012 אינו פלינדרום. הניחו כי מספר המורכב מספרה בודדת )לדוגמא המספר 9( הוא פלינדרום. קלטו מהמשתמש מספר שלם חיובי כלשהו והחזירו את הפלינדרום הארוך ביותר המוכל בתוך המספר יחד עם ההדפסה הבאה 4 The longest palindrome found is: #### כאשר במקום #### יופיע הפלינדרום הארוך ביותר שנמצא. דוגמאות 4 א. קלט: 5665 . המספר 3003 הוא פלינדרום באורך 9 )מורכב מארבע ספרות(. בנוסף . ניתן לראות כי המספר 00 מוכל בתו…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
סיימתי לבנות קוד ++C שרץ ומתקמפל מקומית, ועכשיו אני רוצה להכניס אותו לתוך תוכנת התקנה כדי שאני אוכל לתת את התוכנה לאנשים שיתקינו על המחשב שלהם. 1) איך אני מייצר תוכנת התקנה לקוד שכתבתי? 2) איך אני מכניס את הנושא של קוד הפעלה (serial key) לתוך התוכנה כך שמי שירצה להתקין את התוכנה על המחשב שלו יצטרך לקבל ממני serial key?
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, במסגרת פרויקט גמר הנדסאי שלי בחרתי לכתוב תכנת שיתוף קבצים בסגנון Napster. כל משתמש יגדיר תיקיית שיתוף שאת כל הקבצים בה יוכלו להוריד ממנו משתמשים אחרים, והמשתמש עצמו יוכל להוריד קבצים שנמצאים בתיקיות שיתוף של משתמשים אחרים. את הקבצים ימצאו באמצעות חיפוש לפי שם. המודל שחשבתי עליו בנתיים הוא מחשב שרת אחד שיאחסן אינדקס פרטים על כל הקבצים הזמינים כרגע להורדה(שם, מספר IP של המחשב שאליו הקובץ שייך, והמיקום של תיקיית השיתוף במחשב זה). באמצעות האינדקס יוכלו משתמשים אחרים לחפש קבצים שהם רוצים להוריד מבלי לחפש בנפרד בכל מחשב אחר אלה רק דרך השרת(בדומה לNapster). דרך המימוש היחידה שאני מכיר כרגע זה באמצעות Socket-ים. אז אם למישהו יש עצות, חומרי למידה, אתרים טובים שאני יכל להעזר …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-