תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אני דיי חדש בקטע של EVENT ודלגייט. אני צריך לעשות תרגיל באופן הבא: ליצור אינטרפייס שיכל 2 אבנטים. שתי פורמים שיוצגו על המסך ובכל אחד שני כפתורים, כאשר לוחצים על הכפתור הראשון בטופס הראשון הכפתור השני בטופס השני מחליף צבע וההפך. ניסיתי ליצור קלאס שתממש את האינטרפייס וששני הטפסים ירשמו לאיבנט. אבל אז הבנתי שאין לי מושג מה אני עושה. מישהו יכול בבקשה לתת לי הסבר קצר על הנושא ואפילו הצעה לפיתרון? תודה!
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
וכל זה ב7-8 הכי הרבה 10 //servise אנגולר import {Injectable} from '@angular/core'; import {AngularFirestore} from '@angular/fire/compat/firestore'; import {catchError} from 'rxjs/operators'; import {throwError} from 'rxjs'; @Injectable({ providedIn: 'root' }) export class DataService { videos: any[] = [] errorVideos: any = false users: any = false constructor (private firestore: AngularFirestore) { this.getvideos(); } getvideos () { if (this.videos.length === 0 && !this.errorVideos) { this.firestore.collection('videos') .valueChanges() .pipe( catchError(error => { this.er…
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
- 1 follower
-
-
היי ניסיתי להריץ את הדוגמא של ה HELP ומשום מה עדיין נוצרות לי שגיאות כשאני מנסה להשתמש בפונקציה http://imageshack.us/photo/my-images/36/66198118.gif/
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אני רוצה עזרה בכתיבת קוד המאפשר למשתמש לציר צורות )gdi) ישר בתוך picturebox אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
בניתי FRAMESET מחולק ל20 אחוז ו80 אני רוצה שה20 יהיה תפריט וה80 זה יעני המסך כלומר כשאני לוחץ על משהו מהתפריט יפתח לי בחלון של ה80 אחוז .. ניסיתי ולא הצלחתי זה פןתח לי בתפריט ולא בחלון שאני רוצה .. בבקשה תעזרו לי
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
בניתי את האתר שלי בשיטה שיש רקע וכל התוכן של האתר מוצג בתוך טבלה (בלוגר) והבעיה היא שיש תפריט לאתר והוא בעצם חלק מתמונת הרקע. כשגדרתי את הרקע בתור תמונה יכלתי לקשר את התפריט אבל עכשיו שהוא מוגדר בתוך הרקע של הטבלה זה לא מקבל את הקישורים. אני לא יודע איך לפתור בעיה זו. הינה הקוד: // <center> <table width="956" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" background="lightblue.jpg" USEMAP="#main" height="825"> <tr> <td width="101" height="323"></td> <td width="679" height="323"></td> <td width="173" height="323"></td> </tr> <tr> <td height="418" width="101"></td> <td valign="top" height="418" …
-
- 3 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אנסה להסביר את השאלה בצורה יותר ברורה: אני מעלה דף מכירה באתר (אמזון) הבעיה היא שהתוכנה שלהם סורקת את התוכן ומורידה את הדף בתואנה שיש היא מזהה שזהו מוצר שיש בעיה למכור שם. המציאות היא שיש הרבה שכן מוכרים את זה ואני מנסה להתגבר על הבעיה (באופן רשמי זו באמת בעיה והמוכרים האחרים איכשהו עוקפים את המערכת). את התוכן אפשר לכתוב בקוד HTML ואני מנסה להבין האם יש אפשרות לכתוב בHTML את התוכן באופן שהתוכנה שלהם לא תוכל לקרוא את הטקסט (לפחות חלקו). תודה מראש על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי שרת Ftp עם הרשאה לעלות קבצים.. ורציתי לברר איך אני יכול ליצור אינדקס של כל הקבצים שנמצאים בתיקיה מסויימת.. אני יודע שבדר"כ בשרתים מסויימים זה מופיע אוטומטית ברגע שנכנסים לתיקיה אך אצלי משום מה זה לא מופיע ומופיעה הודעה שאין לי הרשאה לדף.. האם זה בעיה של הרשאות שאפשר לפתור דרך לקוח הFTP או שצריך ליצור אינדקס בעצמי?
-
- 0 תגובות
- 542 צפיות
-
-
הנה הטופס שהכנתי,מה צריך לתקן כדי שהכותרת תהיה מעליו, ושיהיה אפשר לבחור כמה בחירות? <form name="FavMovies" method="get" multiple="multiple" > Choose your favorit movies: <select name="1337" > <option> The Matrix </option> <option selected="selected"> Saving private Ryan </option> <option> Independence day </option> <option> Ace Ventura 2 </option> </select> </form>
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה למשל לתת לגולש לבחור אופציה מתוך 4 אפשרויות. ואז לשמור את זה בcookie שלו במחשב. (זה החלק הקל) ובפעם הבאה שהוא נכנס לאותו דף html לעשות מבנה שנראה כך : (לקרוא מתוך הcookie של הגולש) אם הגולש בחר באופציה 1 אז שלח אותו ללינק מס'1. אם הגולש בחר באופציה 2 אז שלח אותו ללינק מס'2. וכדומה... איך אני עושה את זה ? מה הפקודות לכך ? אשמח אם מישהו יפרט או יתן לי להעתיק את הקוד תודה מראש, דודו.
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני בונה אתר לבית ספר ויש לי שני דפים אחד index.html שני menu.html עכשיו אני רוצה לחבר אותם ב fran set שהתפריט יהיה למעלה בשורה וכל שאר המקום ילך לעמוד עצמו עכשיו רשמתי את הקוד הבא <html> <head> <body> <frameset rows="80, *"> <frame src="menu.html" name="menu" /> <frame src="index.html" name="index" /> </frameset> </head> </body> </html> ומשום מה הוא לא עובד למה זה בבקשה תעזור לי
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עובד כרגע על מחשבון נזק למשחק מסויים . המחשבון ממומש ב JS והוא קורא את כל החפצים ישירות מקבצים של המשחק שנמצאים על השרת . הבעיות שיש לי כרגע הם בעיקר של עיצוב ה GUI . אני גם מתכנן להפוך את הקוד ליותר מודולרי . הנה מה שיש לי עכשיו עם שילוב שיריון נפוץ במשחק מול נשק פופולארי . זה יכול לקחת כמה שניות אבל הhost הזה דוחס תעבורה http://niseg.0adz.com/dmgcalc/dmg_calc_itm.html?hash2=AAMkSAyBxSAwGAzi אני משתמש בעיקר בselect במימוש של combo box . לא מזמן הוספתי לטבלה של השריון עוד עמודות אם קצת אינפורמציה על כל בחירה. לפי דעתי די קל לעבוד עם מה שיש לי עכשיו רק שזה עמוס ומכוער . אני חושב אולי להחביא חלק מה select חלק מהזמן. גם הoutput של המחשבון לא הכי נוח. זה מוציא טבלה ש…
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אם מישהו יודע מה אני צריכה למלא פה אשמח לעזרה! תודה לי
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד מבוא למדעי המחשב ונתקלתי בשאלות לא מובנות...אשמח אם מישהו יודע למה התכוונו. אז ככה..הביאו קטע קוד ולאחר מכן דרשו לענות על שאלות אמריקאיות. while [FONT=monospace]( ! karel.rightIsBlocked() ) [/FONT] [FONT=monospace]{ [/FONT] [FONT=monospace]if [/FONT] [FONT=monospace](karel.frontIsBlocked() ) [/FONT] [FONT=monospace]{ [/FONT] [FONT=monospace] karel.turnLeft(); [/FONT] [FONT=monospace]} [/FONT] [FONT=monospace]else [/FONT] [FONT=monospace]{ [/FONT] [FONT=monospace] karel.move(); [/FONT] [FONT=monospace]} [/FONT] [FONT=monospace]} [/FONT] הפקודה הזאת מאוד פשוטה אבל לא מציינים בכלל מהו המצב ההתחלתי של האובייקט..איפה הוא נמצא וכ'ו. ל…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי שאלה: : הדמיה של קו ייצור כסאות הכולל 4 עמדות עבודה המתבצעות במקביל. העמדה הראשונה בונה את השלד של הכסא. העמדה השניה מקבלת את השלד מהעמדה הראשונה וצובעת את השלד. העמדה השלישית מקבלת את השלד הצבוע ומרכיבה עליו את המושב. העמדה הרביעית מקבלת את השלד עם המושב ומרפדת את המושב. [b]צריך לממש את היישום הכולל כמה תהליכים מקביליים המסונכרנים באמצעות תהליך ראשי. הימנע מליצור תהליך בשלב שאינו פעיל. אין קלט.[/b] זו התכנית שרשמתי ויש לי בעיה, אשמח לעזרתכם: ??? ??? class BuildCheir extends Thread // build sheled { int numA,k; public BuildCheir(int nb, int _k) // constructor { numA=nb; k=_k; start(); } public void run () { Syste…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה ליצור מופע של משתנה מסוג Random לתוך משתנה מסוג long Random rand = new Random(); long x = rand.nextLong(); השאלה שלי היא איך ניתן להגריל מספר לונג בטווח מסויים? (אני צריך מספר לונג בין 0 ל-50000) הפקודה (rand.nextLong(50000 נותנת שגיאה.. :-\
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי וניסיתי ואני פשוט לא מצליח. אני רוצה לבנות תוכנית בJAVA DESKTOP APPLICATION שעל הFRAME יש לי בסך הכל BUTTON אחד, בכל פעם שאני אלחץ עליו הוא יעלם ל X שניות (שאני אקבע) ויחזור לאחר הX שניות. אני לא הצלחתי לעשות את זה, בC# זה הרבה יותר קל כי יש את הטיימר המובנה והכל רץ אבל בכל זאת אני צריך את זה בJAVA ואשמח מאוד לעזרה.
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אהלן, חייב חייב עזרה אשמח שתעזרו לי שאלה בתור: כתוב פעולה המקבלת תור que ומחזירה תור חדש שהוא היפוך סדר האיברים של התור que עבור: que[1,2,3,4] יוחזר התור [4,3,2,1] ***ללא שימוש במבני נתונים נוספים, רמז רקורסיה*** כתוב תור חדש והסתבכתי עם זה מי שיכול לעזור לי עם היפוך לתור חדש והרקורסיה אודה לו מאוד!! בבקשה עזרה למתכונת הסתבכתי וכשאני רואה דרך אני מבין לפיה אנחנו משתמשים בhead, remove וכאלה כלומר בNode וQueue אשמח לעזרה דחוףמאוד
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי שאלה שיש בה פונקציה ואני אמור לעקוב אחריה ולהבין מה היא עושה.. הפונקציה מחשבת כמה מספרים שונים יש במערך רגיל לדוגמא: {2,4,6,8,7,3,4,8,2} יחזיר: 6. הסיבוכיות של הפונקציה שהיתה כתובה היא o(n²) הם רוצים לכתוב אותה פונקציה רק כמה שיותר יעילה(לא רשום באיזו סיבוכיות) עכשיו השאלה שלי האם ניתן לפתור את השאלה בסביוכיות o(n)? האם יש למישהו רעיון? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני למנסה להריץ קוד של צאט רגיל בין פלאפונים התקנתי את הטול קייט של J2ME והמולטור נפתח לי והוא מבקש שאני ילחץ ל LUNCH אבל שאני לוחץ בחלון הפלט ב ECLIEPs רשום לי את זה:Uncaught exception java/lang/ArrayIndexOutOfBoundsException. ואין שום תגובה מצד האמולטור מה זה אומר?
-
- 3 תגובות
- 764 צפיות
-
-
עזרה בJAVA: איך אני מנקה את חלון הפלט? יש לי עבודה בJAVA אני עובד עם eclipse. סיימתי את הכל, והכל היה נראה נורמאלי אם הייתי יודע איך מנקים את מסך הפלט . תודה מראש ערן
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תראו זה ממש חשוב לי אני צריך את זה דחוף כמה מהר שאפשר. אני ברמה של מתחיל... תודה רבה לכל מי שיעזור!! אני צריך לעשות ככה-יש לי שני משתנים A ו-B. אני אומר למשתמש להכניס את הערכים המספרים שלהם ואז אני צריך להגיד למחשב להחליף בין מה שהמשתמש כתב. לדוגמא המשתמש הכניס שA שווה ל5 וB שווה ל9 אז אני צריך שהמחשב יחשב שלמעשה שA שווה ל9 ואילו B שווה ל5.כאילו שיחליף ביניהם אבל מבלי להשתמש בעוד משתנים חוץ מA ומB. שני המשתנים הייחדים שאני יכול שיהיו לי הם A וB.תשאלו אותי אם לא הבנתם משהו. אני צריך את כל הנוסחה כולה כתובה בצורת האקליפס ואם אפשר גם הסבר... ניסיתי בהתחלה להגיד ש A=B וכן להיפך אך כמובן זה לא הלך. ואני לא יודע איך לעשות את זה מבלי להשתמש בעוד משתנים. יותר מאשמח אם תראו לי. …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מנסה ליצור סקריפט שיזהה לחיצת כפתור כשאתה בשורת הכתובת(כרום). השתמשתי ב:window.addEventListener("keydown", וזה מזהה רק כשאני נמצא בדף עצמו לא בשורת הכתובת בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המורה שלי למחשבים הביאה לנו משימה לבנות FORM עם פונקציות שבודקות את תקינות הפרטים שהוכנסו. בניתי הכל כמו שצריך עברתי מליון ואחד פעם על הכל, אבל זה פשוט מסרב לעבוד! בבקשה תעזרו לי זה ממש חשוב! אם אני לא מגיש את זה אני גמור! :'( הנה הקובץ המז**** הזה : (הוא ארוך, אבל בבקשה תתאמצו למצוא את השגיאה בבקשההההה!!!) http://forums.ort.org.il/files/30/1921559/2823285.html הפונקציה הראשונה מאתרת אותיות לא חוקיות במקרה הזה הכל לא חוקי חוץ מעיברית ומחזירה TRUE ו FALSE. הפונקציה השניה בודקת אם הוכנסו רק מספרים וגם היא מחזירה TRUE ו FALSE (בוליאנית). הפונקציה השלישית בודקת אם השם הפרטי\משפחה מתחיל באותיות סופיות וגם היא מחזירה TRUE ו FALSE . הפונקציה הרביעית בודקת אם הוכנסו מספ…
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
הי, יש לי מספר אובייקטים המופיעים על מפה (באדיבות גוגל) עכשיו לכל אובייקט יש פונ' fade. הבעיה היא שאם אני רוצה לפונ' כמה פעמים על אובייקטים שונים (בהפרש זמן קצר מאוד) אז הפונ' בצורה מובנת עובדת רק על האובייקט האחרון שהיא ניקראה עליו. השאלה היא איך אני משנה את זה? אני רוצה שברגע שקראתי לפונ' על אובייקט מסויים היא תרוץ עליו עד סופה ללא קשר למה שרץ ברקע. הפונ' מוגדרת כך: תודה
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-