תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לפני שבועיים התחלתי ללמוד ריקורסיה ואני מתקשה בזה כמו דג שמנסה לשחק כדורגל... עכשיו, אני צריך לבנות מתודה רקורסיבית שתקבל מספר n ותכתוב את n המספרים הראשונים בסדרה שבה כל מספר שווה לערך המספר הקודם ועוד המיקום שלו. יעני: 1,2,4,7,11...n או נוסחה בצורה של מערך: arr[i]=arr[i-1]+(i-1) ניסיתי לפתור את זה ככה שישנו משתנה בתוך המתודה שכולל את המיקום וגדל כל פעם ב1, הבעיה היא רק שאני לא מבין איך אני אעשה שהערך שלו יישמר בכל שלב של הריקורסיה. תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה קוד שאיתו אוכל לקבוע סיסמא לאתר האינטרנט שלי, שאני אוכל לקבוע את הסיסמא. תודה.
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
-
שלום אנשים... כמו שהכותרת של הפוסט מרמזת אני מחפש דרך לשלב בין שאילתת SQL לקוד VB במייקרוסופט אקסס למשל: בניתי שאילתה שמחזירה את הגיל של האדם הכי מבוגר בכיתה מסוימת - נקרא לערך הזה X עכשיו אני רוצה לשלב את הנתון שהוחזר מהשאילתה בקוד ה-VB של טופס מסוים... למשל בתנאי if: if student.age > X then do some shit end if אני זקוק לעזרה בצורה די דחופה... בבקשה אנשים המון תודה לעוזרים!!!
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
עכשיו אני חושב על זה, מה בעצם וובמאסטר צריך לדעת? שפות תכנות? לא נראה לי. לא פעם ראשונה אני פוגש את המילה הזו "webmaster", האם זה כמו שזה נשמע? לשלוט על האתר ? כלומר לדעת mysql, php, asp ? אגב, לאחר קריאה חוזרת של הפורום החלטתי לשים בצד את לימודי הC (לבד כמובן) ולחזור ולפתח את רמת הVB (אשר ניתן לסכם אותה כבסיסית ביותר או אפילו אין רמה).
-
- 5 תגובות
- 958 צפיות
-
-
הי, אני עובד על אתר (מפתיע) ויש לי כל מיני פונ' PHP שעובדות מול השרת ולא ממש מתיישבות על ההגדרה של קונטרולרים, דברים כמו עיבוד תמונה וכ'ו. איפה לדעתכם צריכים לשבת קבצים כאלה? האם אני צריך לאנוס אותם להיות קונטרולרים או שסביר להכניס אותם ביחד עם קבצי הJS?
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
איך מורידים ומתקינים php ל windows ? -------------------------------------------------------------------------------- נכנסתי ל http://il2.php.net/get/php-5.0.4-Wi...p/from/a/mirror והורדתי את: php-5.0.4-Win32.zip מה mirror של fresh.co.il פתחתי את קובץ ה zip וקיבלתי המסך הזה: והמסך נתקע מבלי יכולת להמשיך את העבודה אלא ב ctrl_alt_del. יש למישהו כתובת ממנה אפשר להוריד php בר התקנה. חשוב לציין: אני מעונין בהתקנה של php המכיל את ה extensions ל mysql, לפיכך ה installer הנמצא באותה כתובת וקל להתקנה אינו מתאים לי כי כאמור אי אפשר לעבוד באמצעותו עם mysql. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
איך אני יכול לתזמן עמוד מסויים שלאחר נגיד 5 שניות בצורה אוטומטית יעבור לעמוד אחר? באמצעות JS או HTML.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
אני בונה משחק באסמבלר ואני צריך שבכל תזוזה של השחקן תתבצע בדיקה של התו שכתוב על הלוח מולו. אמרו לי שהפקודה הזאת נמצאת תחת הפסקה של int 21h וקראתי את כל הפקודות שיש באתר שם (http://spike.scu.edu.au/~barry/interrupts.html) ולא הצלחתי למצוא... הפקודה שאני צריך היא בסך הכל בדיקה של איזה תו כתוב בנקודה מסוימת על הלוח. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אני מנסה ליצור אפקט blur באתר שאני מפתח- ולצורך העיניין הגדרתי תמונת רקע ל-body שהיא בfixed. ועל כל אלמנט (div) שאני רוצה ליצור את האפקט הגדרתי תמונת רקע גם ב-fixed. האלמנטים האלו צריכים להיות בגודל קבוע, ולכן אם התוכן לא נכנס בצורה מלאה לאלמנט הגדרתי עליהם גם overflow:auto. הבעיה היא שהרקע על האלמנט לא נשאר קבוע במידה שהחלון והאלמנט נגללו שניהם (מצורפות תמונה להמחשה) בדוגמא עצמה זה קורה גם כשהחלון (body) לא נגלל אלא מספיק שרק האלמנט נגלל- באתר שאני מפתח זה קורה רק כשגם האלמנט (ה-div) וגם החלון נגללו (לא יכול לתת קישור לאתר כי הוא כרגע מקומית על המחשב שלי) http://www.bootply.com/WFoyvePw75 ניסיתי לשנות את ה-background-attachment לscroll …
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
הדבקתי תמונה של לוח דמקה ותמונה של חייל דמקה עכשיו שאני שם את החייל מעל התמונה ואני שקיפות אז הוא גם משקף לי דרך הלוח? איך כדי ליצור את החייל והלוח האם מומלץ דרך ה TOOLBOX הוא פשוט להתשמש במחלקה של ה BITMAP
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום יש לי את הדף asp הבא שמקשר בין ה-בסיס נתונים לבין האתר. עכשיו הנה הקוד: <html> <head> <title>Final club detail chack</title> <style> a { text-decoration : none ; color : #ad7b32 ; } a.pic { text-decoration : none ; color : black ; } font { color : #ad7b32 ; font-family : Arial ; font-size : 12 ; } font.star { color : red ; font-size : 12 ; font-family : Arial ; } body { background-color : black ; } </s…
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
ucp.php: <?php require_once("includes/connection.php"); ?> <?php require_once("includes/functions.php"); ?> <?php include_once("includes/form_functions.php"); include_once("includes/check.php"); if (verify() <= 0) { $bad = "You are either banned or not logged in."; setcookie($_COOKIE("badlogin",$bad,time()+3600)); header ("Location: index.php?id=bad"); } else { switch($user) { case 1: echo "<a href=index.php?id=ucp&page=settings>User Settings<p>"; echo "<a href=index.php?id=ucp&page=info>Character Info<p>"; echo "<a href=index.php?id=ucp&page=property>Owned Property</a>"; echo "&…
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש ספר טוב שילמד אותי אלגוריטמיקה ושפת с. אני מדבר על מדריך שלם לאנשים בלי רקע בתכנות (כמוני.... ) תודה על כל המלצה מראש.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
אז ככה, אני בעצמי בונה אתרים קטנים לאנשים אבל לא במחירים מופרזים. חבר שלי רוצה לדעת מחיר של אתר בגודל רציני, כולל ASP, עיצוב רציני (Flash ו-PhotoShop), אתר ממש מקצועי עם עיצוב מקצועי. נתחיל בזה - כמה חברת פיתוח אתרים תיקח וכמה אדם פרטי (ואני יודע שחלק עובדים בפורום) יקח על אתר בסדר גודל כזה?
-
- 5 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה לגבי תכנון של DB שעלי לתכנן. הדילמה בגדול היא מה עדיף מבחינת ביצועים הרבה טבלאות גדולות או מעט טבלאות גדולות. (גדולות = הרבה עמודות) ה DB מיועד לצורכי שימוש כ DECISON SUPPORT קרי לא לשימוש לצורכי ביצעו טרנזקציות אונליין אלא אנליזה של כמויות מאוד גדולות של מידע אופליין... קרי אני מוכן להתפשר למשל על הכנסות ל DB על חשבון זה ששאילתות יתבצעו יחסית מהר (שאילתות על הרבה מידע). אשמח לשמוע אילו עוד שיקולים עלי לקחת בחשבון בעת תכנון ה DB הל כגון כמויות של אינדקסים, אינדקסים מרוכבים וכו'... וכן מה הוא סדר הגודל חומרה הנדרשת לצורכי עיבוד כנ"ל של בערך 250 גיגה של נתונים.
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
טוף, אז הסיפור הוא כזה - אני מנסה ללמוד תכנות כבר שנים, כל פעם אני אומר לעצמי שזהו - אני הולך ללמוד נונ-סטופ אבל אז אני פשוט נתקע בקיר הזה שנקרא שעמום. בכללי אני מאוד אוהב תכנות, אני מאוד אוהב לפתור בעיות. אבל כל פעם אני נתקע עם הראש בקיר, או יותר נכון נושא מסויים (כזה או אחר, לא משו ספציפי) שפשוט משעמם אותי למוות. בסופו של דבר אני פשוט עוזב את זה ומוצא לעצמי תעסוקה אחרת. מה שאני בעצם אומר פה זה שאני צריך עזרה ממכם בכמה דברים: 1. איזה שפה הייתם ממליצים לי ללמוד? רוב הניסיון שיש לי זה בC++, בנושאים די בסיסייים. בעקרון אני מתעניין גם בתכנות אתרים ואינטרנט וגם בתוכנות, אבל אני רוצה שפה שמשתמשים בה המון כיום, לא אכפת לי שזה יהיה קשה. 2.מאיזה ספר עדיף ללמוד? אנגלית\עברית - לא …
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אני צריך תוכנה שכשנכנסים אליה אז אני אוכל לסמן כמה קבצי .html בctrl+a ואז היא תהפוך את השם נוכחי שלהם למה שבתוך ה <TITLE>***</TITLE> של הדף. אם זה לא אפשרי אז תגידו לי, ואם זה כן אז תגידו לי אם מישהו הכין או מתחיל להכין, או שתכינו בעצמכם (אם הייתי יודע תיכנות אני הייתי עושה)
-
- 7 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אנחנו מפתחים תוכנה שבה נצטרך לשלוח כמות גדולה של הודעות סמס. אני יודע שיש מספר רב של חברות צד ג' שמספקות API לשליחת סמס דרכם, אך השאלה שלי היא האם יש דרך להתחבר ישירות למפעילים (אורנג/סלקום/פלאפון) דרך API במקום לעבור דרך צד ג? אני בטוח שיש עובדה שכל החברות צד ג' עושות זאת, השאלה איך?
-
- 0 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אהלן, פיתחתי לא מעט בשפות עילית (בעיקר ג'אווה) והתחלתי לאחרונה להתעניין בפיתוח ב-WEB. אני מנסה לבנות צ'ט פשוט מבוסס WEB ומרוב מושגים ואופציות נראה לי שיש לי בלגאן בראש ולא ברור לי איך אני צריך לממש את העניין. מה שיש לי כרגע: - HTML עם קצת JSP של מסך הכניסה הראשוני (המשתמש מקליד שם משתמש ומנווט הלאה לחלון הבא). - HTML עם קצת JSP של חלון הצ'ט הבסיסי הראשוני (שורת כתיבה וחלון שיחה המתעד את התכתובת בין המשתמשים). יש לי כמה שאלות לגבי ה-JSP: איפה אני ממש את ה-doPost ו-doGet? אני צריך לבנות סרבלטים נפרדים בשביל זה או שאפשר לממש אותם בגוף ה-JSP כקוד ג'אווה? אני צריך לממש איכשהו server push, כלומר שבכל פעם שאחד הקליינטים שולח הודעה זה מתעדכן אצל כל האחרים (בלי שהם יזמו כלום). לפי…
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
איך אני עושה כזאת טבלה שיש בה כותרות מוואלה, נענע וכו'(חדשות), ואוטומטית מתי שזה מתעדכן אצלהם זה מתעדכן אצלי.. תודה, מתן.
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה. השאלה: כתוב פונקציה חיצונית שמקבלת טורים (בסדר עולה) ממיינים, הפונקציה תחזיר טור ממזוג שגם הוא ממוין. (הטורים לא באותו גודל) התשובה שלי: class Question1 { public static int MixedQ(queueObject q) queueObject q1,q2; queueObject temp = new queueObject(); while (!q1.isEmpty()) && (!q2.isEmpty()) if (this.q1.remove() > this.q2.remove) q1.insert(q.temp); else (this.q2.remove() > this.q1.remove()) this.q2.insert(this.q.temp); if (this.q1.isEmpty()) insert(this.q2.remove()) else insert(this.q1.remove) } return ("{0}",q.temp…
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום. אני צריך איזשהו כיוון בנוגע להורדת קבצים בעזרת שפת JAVA. וגם: האם זה רלוונטי באיזו שפה הדף כתוב? אני לא יודע אם זה JAVA SCRIPT או PHP... הנה לינק לדוגמא: http://ichart.finance.yahoo.com/table.csv?s=PICO&d=0&e=7&f=2009&g=d&a=2&b=21&c=1991&ignore=.csv שנלקח מהדף: http://finance.yahoo.com/q/hp?s=PICO את הפרמטרים של הבקשה להורדה כבר הבנתי, אבל אני לא יודע באלו אובייקטים להשתמש. עשיתי חיפוש כאן בפורום, והמון חיפוש בגוגל, לא מצאתי משהו שמקדם אותי למטרה. אני מודה מראש לכל העוזרים! לילה טוב. אודי.
-
- 7 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה להתייחס לטפסים שהמשתמש יצר לבד במשך שהתוכנה פעלה, המשתנים שלי הם על שמות מספרים כמו 1 , 2 , 3 וכו.... יש לי משתנה בשם i , אני מנסה נגיד לגרום לטופס שקוראים לו נגיד 2 לשנות את השם שלו ל-1 הבעיה היא כזאת, שאני רושם i+1.name=i או (i+1).name=i הוא לא נותן לי הוא רושם לי Syntax error נכון לגבי עכשיו שהתוכנה לא רצה זה נכון, אבל שהתוכנה רצה והטפסים האלה אכן קיימים, אני רוצה שהם ישתנו, אין איזה אפשרות לגרום לכך שה-VB .NET יתייחס אל הטפסים האלה מבלי לתת שגיאה? או לפחות שיטה אחרת להיתייחס לטפסים בעזרת משתנה מסוג זה? תודה!
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום, אם משהו יוכל לפענח את הודעת השגיאה שמתקבלת לאחר קליטת חלק מהקלט "Unhandled exception hw3_1.exe: 0*C000005: Access Violation" תודה....
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-