תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
ברצוני שבדף html יופיע תווים מוסיקליים (דו רה מי...) קיימת תוכנה המציגה זאת ? תודה !
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לפרוס את התמונה שתיהיה על כל העמוד כרקע איך אני עושה את זה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני ממש מתלבט בין מספר אופציות ואשמח לעצתכם. המטרה הסופית היא לעבוד בחברה מסודרת ולעסוק בפיתוח תוכנה. 1. לעשות קורס מקצועי בפיתוח תוכנה במכללת סלע(22 חודשים), או קורס מקצועי בפיתוח WEB בסביבת C# או בכלל JAVA - שניהם בג'ון ברייס, שניהם 10 חודשים. 2. לעשות תואר ראשון במדמ"ח - באוניברסיטה הפתוחה. 3. לעשות תואר ראשון במכללה. כאשר על הפרק יש את האקדמית ת"א יפו או HIT בחולון. הרקע: בן 29, בקבע במשרה מלאה++(08:30-19:/20:00), מתחתן בסוף שנה. בוגר תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה מבר אילן(85) ותואר שני במנהל עסקים מבן גוריון(91). פסיכומטרי 585, בגרויות 15 יח"ל הנדסת תוכנה, 4 יח"ל מתמטיקה עם ציון 92. 5 יח"ל אנגלית. יכול למשוך את השירות בקבע עוד שנה+ על מנת לא לחפש עבודה אחר…
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
איך שולחים את המערך הדו-ממדי 'mat' לפונקציה checkMat? (כמו שזה עכשיו זה לא פועל) #include<stdio.h> int checkMat(int **mat, int rows); void main(){ int mat[][3]= {{1,2,3},{1,3,4},{4,2,1}}; printf("%d", checkMat(mat, 3)); } int checkMat(int **mat, int rows){ int i, first=0 , second=0; for(i=0; i<rows; i++){ first= first+mat[i][i]; second= second+ mat[rows-1-i][i]; } if(first==second)return 1; return 0; }
-
- 3 תגובות
- 20.4k צפיות
-
-
התחלתי לנסות ללמוד PHP... אז בתקופה של הלמידה אני מקווה להשתמש רק בנושא הזה, כדי לא לעשות סתם הודעות מיותרות. עשיתי את הפקודה "hello world" חשבתי צריך לקפוץ חלון, לא צריך לקפוץ חלון שרשום בו הלו וורלד? פשוט רשום בכתב רגיל HELLO WORLD... דבר שני זה, עשיתי תקוד הזה <?php $txt = "hello world!"; $number = 16; ?> וזה לא עושה כלום.. זה צריך לעשות משהו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כותרת. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני עובדת עם כמה תוכניתנים עצלנים, ויש לי הפצת תוכנה לעשות. אני צריכה לכתוב קוד שימלא אוטומטית את השדות שבתהליכי ההסרה וההתקנה, שלא אצטרך ללחוץ כל פעם next next.. באיזו שפה הכי פשוט לכתוב כזה דבר, ום אפשרי בכלל לעשות אתזה בלי להכנס לקוד של התוכנה? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא מבין משהו בחלק קוד הזה: function displaylimit(thename, theid, thelimit, reset_btn){ var theform=theid!=""? document.getElementById(theid) : thename הפונקציה מקבלת displaylimit("","comment",250, "clear_btn"); אני לא מבין לחלוטין את כל השורה שבה מגדירים את ה theform מה לעזעזאל התכוון המשורר ??? חשוב לי להבין, תודה למי שעוזר
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה באחד הפרוייקטים שאני מתכנת ב asp.net להכניס אל תוך שדה מסוג DateTime בבסיס הנתונים שלי שהוא MS SQL SERVER את הערך של הזמן והתאריך הנוכחי באמצעות השיטה/פונקציה DatwTime.Now אך לצערי משפט ה SQL שלי נופל ופעולת ה insert לא מתבצעת. נסתי גם לתחום את זה בגרשים כאילו זה ערך מחרוזתי וגם זה לא עזר. כיצד אני יכול לעשות זאת באופן שזה כן יעבוד ויקבל את התאריך והשעה ויכניסם לבסיס הנתונים? ??? אגב בהתחלה עשיתי זאת אוטומאטית בצד ה SQL SERVER ע"י שימוש בפונקציה gatdate המובנת אך לצערי זה לא הכי מתאים לי בגלל ששרת ה SQL שלי הוא לא אותו שרת שעליו יושב IIS ועל כן יתכן וישנם הפרשי זמנים ביניהם מה שמהווה לי בעיה בהמשך הקוד שאני כותב. כמו כן מדובר על שרתים שיתופיים היושבים ב…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מישהו מכיר תוכנה שבעזרתה אני יוכל לראות את האוגרים של המעבד ומה מצבם? (ואולי אפילו לשנות אותם...)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה להפעיל סקריפט בפרל עם מידע מה-HTML . אני מכיר צורה כזו: <form method=post action=delete.pl> <input value=מחיקה type=submit> <input type=hidden name=num value=0> ואז אני מקבל כפתור שכתוב עליו מחיקה ואם אני לוחץ אז הסקריפט מופעל. השאלה: אני רוצה שזה לא יהיה כפתור אלא סטייל קישור ז"א ככה עם קו תחתון מתחת ושאם אני לוחץ עליו אזי יופעל הסקריפט . איך אני עושה את זה ? תודה
-
- 9 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש סביבה טובה וחינמית ל- C++ (חדש בסי, אבל תכנתתי פעם ב-vb)........ וגם אם אפשר איזה אתר עם מדריכים טובים............ תודה רבה לעוזר!
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
עשיתי תוכנית קטנה (הקוד כאן לא רלוונטי בכדי שאני יציג) וצצו לי כמה שאלת בדרך בקשר למערכים ומחלקות. בC++ בניגוד לVB כל מערך Char נחשב String. לכן אם אני רוצה למשל ליצור "מערך של Stringים" אני עושה מערך דו מימדי? (אם אפשר בC) כמו כן זה בערך אותה שאלה על מחלקות. האם אפשר ליצור מערך מחלקות ואולי אפילו בעזרת לולאת For ליצור לכל אחת פונקציה בניה משלה? יש לי עוד שאלה אחת. כיצד אני עושה אפקט של בחירת מספרים אקראית? בVB יש פונקציה לזה, אבל לא נתקלתי בזה בC++. תודה לעונים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מודע לכותרת המטופשת אבל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה לשאלה שלי. אוקיי , אז אני יודע C# ברמה די בסיסית , ומעניין אותי ליצור לדוגמא קובץ (למשל EXE , אבל לא חובה. סתם דוגמא ... ) שיבצע את הפעולות שבתוכנה. אני אתן דוגמא כי ניראה לי שאני לא כל כך ברור... למשל אני רוצה לבנות משהו קטן. שהקלט שלו יהיה אות. אם האות שווה ל-Y , אז הוא יחליף את כל הסיומת של הקבצים באותה התיקיה מ-FLV ל-AVI. (מה שסימנתי עם קו מתחת אני לא יודע לעשות.) תודה רבה רבה לעוזרים. אם אני לא מובן במשהו - רק תשאלו ואני אשתדל להסביר את זה יותר טוב...
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
החלטתי שאני רוצה ללמוד תיכנות ואני רוצה עשות את זה בקורסים , הבעיה היא שאני לא יודע איפה לחפש , ניסית במכון סיוון אבל אין שם לגילאים 14-15 אז אם מישהו יודע או יכול למצוא לי זה יהיה מצויין .. כמו כן אני גם מחפש קורססים באלקטרוניקה אזז אם תכלו לענות ליגם על זה ... תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
כתבתי אתר לנייד, תראו למשל את הדף הזה (בנייד): http://srayasite.somee.com/procedures.htm בצד שמאל טיפה נחתכת המילה. לפעמים לא רואים את האות האחרונה. ציפיתי שבמקרה כזה המילה תרד לשורה הבאה, ויהיה מרווח בקצה השמאלי. איך אני פותר את הבעיה הזו? תודה :-)
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי להתעניין בשליטה על המחשב ע"י אתר, למשל יהיה לי קישור כמו "כבה את המחשב" מה שישלח פקודה למחשב להיתכבות משהו שנשמע פשוט אבל אני משער שעלול להיסתבך, בעיקרון בקשר לבניית התוכנה שרצה ברקע בצד של המחשב אני לא חושב שזאתי הבעייה יחסית לשאלה איך בכלל אני גורם לאתר ברשת לשלוח מידע למחשב? בעזרת איזו שפה אני מתכנת את זה? ואיך המידע מועבר? חשבתי בהתחלה על להישתמש במסד נתונים של MySql ולכתוב Client שירוץ ברקע של המחשב שיבדוק כול פעם אם משהו הישתנה במאגר נתונים ולהגיב בהתאם (להריץ לולאה שתבדוק), אבל אני משער שלא ככה זה מתבצע במציאות ואשמח לדעת איזה שפות אני אצטרך לדעת, ואיך הדבר פועל. תודה רבה! ואם יש לזה שם מסויים אשמח לדעת מה השם של זה כי אני לא ממש ידעתי מה…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, רציתי לברר אם יש אפשרות לקמפל פרוייקט בC ל EXE שירוץ על מחשבים שבהם לא מותקן Visual C++ בתודה, עובד.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חבר'ה אני מתכנת בשפת C ויש לי את התוכנה builderX והיא די מסובכת לקימפול ולהרצה.... משהו יכול להסביר לי איך עובדים איתה או קישור למדריך (חשוב שיהיה בעברית)... תודה!
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אני לומד בספר שלי על מערכים ומצביעים ועל הקשר שבינהם. וצריך לעשות תרגיל עם פונקציה. כלומר לשלוח מערך לפונקציה כמצביע. נגיד ככה: void lol(int *ptr) { ...... } int main() { int mar[10]; lol(mar); } בספר כתוב שהאיבר הראשון במערך (0) הוא גם מצביע לכן אפשר לעשות ככה. אבל זה כותב שגיאה. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז הבעייה היא קטנה לדעתי: יש לי קובץ class מוכן כבר עם כל הפונקציות בתוכו. עכשיו אני רוצה בקובץ אחר class אחר להשתמש בקודם, כשאני מגדיר את המשתנים שהם מהסוג של הקלאס הקודם הכל עובד. אבל שאני רוצה להשתמש בפונקציות הוא רושם שהוא לא מזהה את הסימבול של השם של הפונקצייה. מישהו יכול לעזור בבקשה... 2 הקבצים באותה תקייה.
-
- 5 תגובות
- 956 צפיות
-
-
זה אפשרי לקלוט ככה ב Applet? כי באפליקשן הצלחתי וב Applet לא..ואם כן אפשר תקוד:] [אני בעצם מתכוןן לריבוע הזה שמכניסים אליו תקלט]
-
- 1 תגובה
- 484 צפיות
-
-
-
לאחר כמה שבועות של תכנות (בכל זאת, צבא ) סיימתי סוף סוף את פרוייקט ה-PHP השני שלי. זהו בעצם אתר של ביקורות משתמשים לסרטים וסדרות. http://mynewblog.freehostingcloud.com/new_site הבעיה היחידה שלי איתו היא בעיות עיצבויות ותאימות בדפדפנים, כלומר יש בעיית מסגרת ב-IE ובעיה של טקסט שיוצא מהDIV שלו בכרום (ככה זה נראה http://img577.imageshack.us/img577/2391/issuew.jpg) תגובות והצבעות לפיתרון הבעיות יתקבלו בשמחה!
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם!! אני מתכנת בC ואני רוצה לדעת איך אני יכול למחוק את התכולה של קובץ מסויים נניח יש לי קובץ טקסט שכתוב בו משהו אז אני רוצה לעשות מה שbackspace עושה ולהעלים את מה שיש שם תודה רבה רבה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 889 צפיות
-