עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Lost Spirit,

לפי תרגום אזי void = null או משהו בסגנון. מה התפקיד של זה בשפת C עצמה?

• 15 תגובות
    • 8.9k צפיות
  2. Started by IlanF,

סוף סוף התחלתי לעבוד על הפרוייקט שלי בבית. (וזה הכל בגלל השביתה ) אבל יש לי בעיה מעצבנת בנסיון לעבוד עם הDATABASE. יש לי קוד שאמור להכניס עמודה בטבלה של הDATABASE לתוך LISTBOX, אבל אני מקבל כמה שגיאות. procedure TCust_edit.FormActivate(Sender: TObject); var i:integer; begin ListBox1.Items.clear; with all do begin customer.First; for i:=1 to customer.recordcount do begin ListBox1.Items.Add(customer['Customer_ID']); customer.next; end; end; end; מופיעות לי השגיאות הבאות: [Error] Unit13.pas(67): Undeclared identifier: 'all' [Error] Unit13.pas(69): Undeclared identifier: 'customer' [Error] Unit13.pas(70): 'DO' expected but identifier 'recordcount' …

• 6 תגובות
    • 866 צפיות
  3. בעיקרון אני צריך רעיון(עם אפשר מקורי) לכתיבת משחק בJAVA (אפשר גם תוכנה). כל הרעיון והדגש בזה הוא שהאלגוריתמיקה תיהיה חזקה ובעלת תחכום מסויים. כמובן שיש את כל הנדושים כמו: פקמן, שחמט, דיגר, דמקה סינית, רמי, דומינו וכו' עכשיו אם אני יעשה אותם אני ידרש לרמת גימור ומקצועיות גבוהה ביותר כדי להתקרב ל100, שלא נדבר על להבטיח אותו. הגרפיקה לא רלוונטית למשחק הזה(שלא נדבר על 3D שממש לא נראה לי יהיה זמן אליו). מה אתה אומרים, יש לכם משהו?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by IceMilk,

שלום, קיבלתי ספר לימוד מחבר (ויזואל בייסיק 6 ) אך חסר לו הדיסק. יש דרך להוריד בדרך חוקית מהדר שאני יוכל לעבוד איתו? תודה!

5. היי חבר'ה עשיתי את התוכנית..היא ממינת מערך רנמולי.. מה שאני עוד צצריך לעשות זה לעשות חיפוש בינארי יש בעיה ואני לא מצליח[את החיפוש]..תסתכלו ותעזרו בבקשה. void StraightSelect(int a[],int size) { int i,j,temp; for(i=0;i<size-1;i++) { for(j=i+1;j<size;j++) { cmp++; if(a[i]>a[j]) { swch++; temp=a[i]; a[i]=a[j]; a[j]=temp; } } } } int bin_search(int a[],int size,int num) { int low,high,mid; low=0; high=size-1; while(low<=high) { mid=(low+high)/2; if(a[mid]==num) return mid; else if(a[mid]>num) high=mid-1; else low=mid+1; } return -1; } void main() { randomize(); clrscr(); int a[n],ar[n],i,num,x;…

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by Nurit2005,

אני בונה אתר שבנוי בצורת טבלאות בכול טבלה ממוקם תמונה. השאלה שלי היא האם ניתן לכתוב טקסט על התמונה בלי שהטבלה תשתנה? אני ישמח לקבל תשובות

7. Started by Pure-Gold,

יש לי בעיה שככל הנראה סשנים שונים של משתמשים מתנגשים. למשל משתמש A כותב הודעה אז הנתונים שנכנסים למסד נתונים הם הנתונים של משתמש B. בכל עמוד יש לי session_start(), אם אני אוסיף session_name() נראה לכם שזה יפתור/קשור ? ** זה לא קורה כל הזמן. פעם ב..............

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  8. Started by Nurit2005,

רציתי לדעת איך יוצרים טקסט מתתגלגל למטה עם העכברץ משהו יכול לעזור לי זז דחוף

9. Started by ranran,

כמו שיש באתרים כאילו פלאג אין של מדיה פלייר כזה שמנגן משהו האם אפשר להוסיף כזה בC# בווינדוס פורמס תודה

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  10. Started by orninyo,

נגיד ש CClist הוא מערך דינמי שהוא שדה במבנה איך אני מגדיל אותו כל פעם באחד יותר? זה מה שניסיתי וזה לא עושה כלום: n=((sizeof(Student->CClist)/sizeof((Student->CClist)[0]))); (Student->CClist)=realloc(Student->CClist,sizeof(ElementType)*(n+1)); if(!Student->CClist){perror("Not enough memory!");exit(5);}

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אורח mikicita
    Started by אורח mikicita,

אני רוצה לעשות שתוכנת C# תעלה בFADE יפה כזה. הצלחתי לעשות את זה אבל זה עולה בFADE של ריבוע שחור ואז מופיעה התוכנה מישהו יודע איך עושים שיראו את הFADE של התוכנה ולא של ריבוע שחור?

12. אני מחפש מקור להרבה תרגילים (ואם יש גם את התשובות) באסמבלר. הרמה צריכה להיות בסיסית מאוד. שימוש בפקודות: mov jmp, jnz, jc ומיניהם inc, dec, add, sub אני מחפש תרגילים קלים-בינוניים לתרגול של חשיבה תיכנותית למתחילים ברמה דיי בסיסית (לא אתגרים מתמטיים מתוחכמים). אפשר בנוסף עוד תרגילים המשלבים שימוש במחסנית (עם push ו pop). תודה רבה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. השאלה העיקרית בכותרת. כתבתי את התוכנית הזו כדי לבדוק את התוכנה [הייתי עובד בעבר עם JCreator, הרבה יותר נוחה וקלה לשימוש :-X ]. #include<stdio.h> void main() { int x; int y=5; printf("enter a value for x\n"); scanf("%d", &x); if(x>y) printf("x is bigger than y\n"); else printf("x is lower than y\n"); } אני חדש בC. ויש לי שאלה נוספת, אפשר לכתוב int x,y=5 ? כלומר לתת ערבים כבר בהצהרה הראשונית ללא שורה חדשה? אני יודע שאפשר int x,y,z,r,g,f,h,ghj, מה עם השמת ערכים? אפשרי בשורה אחת?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by iem,

עולם הרובוטים זוהי השיטה שלומדים בה JAVA היום ברוב האוניברסיטאות... אם יש לי את התוכנית הבאה: void main() { RightTurner bill = new RightTurner (2,1,north,0); BasicWorld myWorld = new BasicWorld (...) ; while (myWorld.frontIsClear(xLoc(),yLoc(),facing())) bill.move(); bill.pickBeeper(); bill.turnRight(); while(!myWorld.leftIsClear(xLoc(),yLoc(),facing())) bill.move(); bill.turnLeft(); bill.turnLeft(); bill.move(); bill.putbeeper(); bill.move(); bill.turnOff(); { d (הוספתי האות d לא קשורה לתוכנית אחרת הוא לא מסדר את הסימנים בפורום כאן...) בקיצור הצלחתי להבין כי הרובוט ביל, לוקח את הזמזם הנמצא לפני הקיר הראשון אותו יפגוש תוך כדי הליכה צפונה, לאחר לקיחת הזמזם מיד נוטה ימינה …

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by RunningWithScissors,

אני רוצה להגדיר מחלקה שתייצג string ואני רוצה שיהיה CONSTRUCTOR שיקבל CONST CHAR* class string{ private: char* str; public: string(const char* s); השאלה היא האם בCPP אפשר פשוט להשוות בין s ל str (עם const_cast)?ז"א האם יש התייחסות מיוחדת לchar* או שזה פשוט יגרום לכך שיהיו שני מצביעים לאותה כתובת. ובאותו הקשר אם באמת אי אפשר לעשות השוואה פשוטה וצריך להעתיק תו-תו האם בCPP נוסף תו 0\ אוטומטית לסופו של מערך CHARS למשל אחרי שאני עושה: char* s="Im a noobie"; וד"א מה זה EXTERN משתמשים בזה בספר שאני לומד ממנו כמה וכמה פעמים אבל לא טורחים להסביר מה זה ...

16. Started by matteo,

איפה אפשר ללמוד תכנות api בסיפיפי ספר או איזה משהו

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  17. Started by orninyo,

. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  18. הורדתי והתקנתי את הקומפיילר, כאשר בסוף ההורדה וההתקנה עקבתי אחרי קובץ הreadme, ויצרתי 2 קבצי cfg. כעת, איך אני מריץ את הקומפיילר ? ניסיתי כל מיני קבצי exe, אבל הם בסך הכל פותחים חלון דוס שנסגר מיד. יש לציין שאני חדש בתחום התכנות, ולא מזמן התחלתי ללמוד C++

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  19. Started by TermiNal,

שלום לכולם.. התחלנו ללמוד בבית ספר את שפת התכנות C#.. תהיתי איך היא והאם יש איזה מגבלות שיש לה לעומת שפות תכנות חזקות אחרות כגון C++...? בנוסף לכך מישהו יודע איך שומרים פרויקט בVISUAL C# של מיקרוסופט כקובץ EXE? תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. יש לי מחלקה שכתבתי שבעיקרון יכולה לעבוד בעצמה (לא תלויה במחלקות אחרות) אני רוצה שתהפוך לקובץ שאפשר להפעיל ב- Windows. איך אני עושה את זה?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by matteo,

מחפש איזה קובץ שסוקר תספרייה windows.h משהו טוב על איך לתפעל לחצנים קומבובוקסס וכו'... ב c++ תודה רבה נ.ב. לא מ msdn

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  22. Started by drordror,

יש לי טבלה ,בעלת 3 שדות id-year-season , הממויינת בסדר עולה, כדלקמן 1-2000-3 1-2001-4 1-2002-5 2-2002-6 2-2003-3 3-2000-5 3-2002-9 4-2005-8 4-2006-3 עליי להציג את שלושת הנתונים בשורה, שהם מייצגים רק את השנה האחרונה בכל id. לדוגמה 1-2002-5, 2-2003-3 ניסיתי לייצור לולאה אם מצביע אחד. בלולאה יש שני תנאים 1) אשר בודק בכל שורה אם ה id גדול מהמשתנה של id בערך של השורה הקודמת. 2) תנאי שבודק אם הערך של ה id בטבלה שווה לערך במשתנה של id המצציג את השורה שלמעלה. על פי לולאה זו אינני מצליח להציג רק את הנתונים הרלוונטים. חשבתי על פתרון אחר, להשתמש בשני מצביעים. בתחילה לקדם את המצביע השני פעמיים. ולבדוק אם ה id של המצביע השני גדול מה -id של המצביע הראשון. אם כן, אז להכניס למשתנה את …

• 4 תגובות
    • 929 צפיות
  23. Started by orninyo,

מה זה לעזאזל ואיך אני ניצל מזה ?? זה נותן לי שגיאות בתקיה stdio.h אין שום שגיאה בתכנית שלי, מחקתי את כל השינויים שעשיתי לפני שזה התחיל וזה עדיין ממשיך. קימפלתי תוכנית אחרת והיא עבדה ככה שלא נראה לי שזה בעיה בקומפיילר HELP [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום, כיצד אני יכול ב-Visual Basic לשלוח נתונים להתקן כלשהו שמחובר ב-USB?

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  25. Started by Phobus,

שלום, אני בונה אתר בשיטת ajax המורכב מריבועי div המשנים את אורכם בהתאם לכמות התוכן והטקסט שבתוכם. אני משתמש ב-iframe המשמש להצגת קישורים לתכנים חיצוניים, אתרים וכ'ו. אני רוצה שה-iframe יגדיל את גובהו בהתאם לתוכן שמוצג בו, לדוגמא: אם נשים שם את האתר sport5 הוא יוצג במלואו, והגובה ישתנה בלי שייווצר סקרול, גם אם נפתח הרבה תגובות וכ'ו. <iframe src="http://www.sport5.co.il" width="100%" style="border-style:none;"></iframe> כפי שאתם רואים ה-iframe מתפקד כמו שצריך ברוחבו, אנו רוצים שגובהו יוגדר לפי הגובה של התוכן המוצג בו, אם זה אתר, הגובה המקסימלי של האתר יהיה גובה ה-iframe והוא יתארך בהתאם. אם ישנם מספר שיטות ופקודות שונות להשגת התוצאה אשמח לפירוט והמלצה נוספת. תוד…

• 0 תגובות
    • 564 צפיות

דיונים חדשים בפורומים