עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by guy81,

יש לי מבחן ואני לא מצליח להבין את הנושא הזה: נניח ויש לי את הפקודה: l: mov eax, 0x12345678 ווניח סתם לצורך הדוגמא שקידוד הפקודה של העברת מספר לאוגר הוא 214365 אז 1. מה יהיה קידוד כל ההוראה הנ"ל? האם 78563412214365, כלומר מימין לשמאל? 2. ולהיכן בדיוק מצביע l בזיכרון? 3. איך מצויר הזיכרון שבו מופיע הפקודה? קודם קידוד הפקודה ואז 0x12345678? אשמח להסבר כמה שיותר מפורט על כל הסיפור הזה..תודה רבה לעוזרים! אם יש קישור להסבר טוב באינטרנט שמישהו מכיר, גם אשמח לקבל

• 2 תגובות
    • 5k צפיות
  2. Started by DigitalSpy,

טוב אז ככהאני חדש בפרום ויש לי שאלה . אני רוצה לכתוב תוכנית באסמבלי (Fasm ) , אפילו תוכנית הכי בסיסית , לצרוב אתה על דיסק , ולהריץ אותה ליפני שעולה מעקכת ההפעלה . והנה מספר שאלות שיש לי : - איך אני יכול לעשות דיסק בות עם תוכנית בסיסית באסמבלי ? - איזה סוג קובץ צריכה להיות התוכנית ( מדובר בסופו של דבר בהרצת קוד בינארי על המעבד ) כל עזרה תתקבל בברכה , גם הפניות לספרות רלוונתית כי ממש לא הצלחתי למצוא כלום . תודה מראש חברה

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. Started by Zeev86,

יש לי mysql בשרת מסוים. איך אני גורם לקוד הבא להתחבר אליו? Driver={MySQL ODBC 5.1 Driver};Server=localhost;Database=myDataBase; User=myUsername;Password=myPassword;Option=3; אני לא מבין מה אני צריך לרשום בserver, את הIP של השרת? את הדומיין? את הכתובת המלאה לתיקיה שבה מותקן הmysql? וזה משנה מה אני רושם בdriver?

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  4. Started by הוד,

אני מתכנתת מתחילה ממש.. איך משנים תמונה ב-pictureBox שב-FORM ע"פ רשימת תמונות שנימצאת בתקיית הresource של ה-solution?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by c5123,

כתבתי תוכנית ממירה מ octal to decimal אבל היא תעבוד רק עד 6 ספרות אם למספר היה 7 ספרות זה לא יעבוד התוכנית מבוססת על הנוסחה : הספרה הראשונה כפול 8 בחזקת 0 השני כפול 8 בחזקת 1 .... 8 בחזקת 6 נותן מספר אשר לא ניכנס לתא בגודל word ופה הבעיה (צירפתי את התוכנית קובץ) אולי יש דרך יותר טובה לעשות את זה ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by אתי :),

היי. אשמח לעזרה שלכם. יש לי תרגיל ואני צריכה לשמור את כל המידע שיש לי בתרגיל בקובץ בינארי בשיטה של ארגון סדרתי. אשמח לקבל הכוונה והסבר לאיך עובדים עם זה בכלל? מה העיקרון? איך מחפשים? איך מוסיפים דברים חדשים? חיפשתי באינטרנט וזה לא כל כך עזר. תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by DestinyWarrior,

היי חברה, איך אני שולח פרמטרים מסויימים, שלא יראו אותם בדף מהSERVER ל-CLIENT, אני צריך לשלוח JsonString מהשרת ופקרוא אותו עם Jquery - Java script, ServerSide שלי הוא asp.net וב-ClientSide שלי אני משתמש ב-Jquery... ניסיתי עם Resonse.write() אבל זה מראה את ה

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  8. Started by dan_dekel,

שלום לכולם, אני מעוניין בכלי ללימוד SQL. מישהו מכיר כלי שכזה ? נכנסתי לאתרים כמו http://www.w3schools.com ו http://beginner-sql-tutorial.com/sql-select-statement.htm. אתרים אלו לא הכי ידידותיים, האם מישהו מכיר אתר \ ספר כל חומר או מאגר מידע שאוכל ללמוד SQL ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אני נאלצתי להשתמש במשתנים סטטים בתכנית שעשיתי (התכנית בנויה מכמה תכניות) אני שולח אליה קובץ טקסט כארגומנט והיא מתרגמת אותו (סוג של אסמבלר) עכשיו הכל עובד טוב אם אני שולח אליה ארגומנט אחד אבל שאני שולח לה כמה ארגומנטים הכל שם מסתבך בגלל המשתנים הסטטים שלא מתאפסים והשאלה שלי היא האם קיימת פונקציה או דרך לאפס את כל המשתנים האלה כאשר אני מסיים את הארגומנט הראשון ככה שבארגומנט השני היא תיהיה מאופסת? נ.ב המשתנים נמצאים בפונקציות ולא גלובלים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by baronlior,

היי, יצא לי לפתח #C וג'אווה בערך 9 שנים עד אשר הזדקקתי לידע ב javaScript. לא מצאתי חומר שהיה יעיל למפתח מנוסה, ולכן החלטתי לרכז חומר ולכתוב את ה "Crash Course" על JS / JQuery למפתחים מנוסים - זה שהייתי רוצה למצוא בעצמי. http://www.softwarearchiblog.com/2012/07/series-javascriptandjquery.html הערות כלליות, או אם מצאתם טעויות - אשמח לשמוע! ליאור

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by liorgal26,

שלוב חברים אני ליאור טכנאי מתחיל מעוניין להקים אתר מכירות אינטרנט אני צריך מדריך מ-א-ת שאומר לי מה אני צריך לעשות והאם זה בחינם ? תודה לעוזרים!@!@

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  12. Started by netalish,

היי, אני כותבת תוכנית ממש פשוטה בC בויזואל ואני כל הזמן מקבלת שגיאה לא מובנת. לפעמים כשאני מכבה את המחשב ומדליקה שוב זה מסתדר ואז חוזר שוב, לא נראה לי שזה קשור לקוד בכלל זו השגיאה: Error 2 error MSB6003: The specified task executable "link.exe" could not be run. The requested operation cannot be performed on a file with a user-mapped section open. C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft.Cpp\v4.0\Platforms\Win32\Microsoft.Cpp.Win32.Targets 392 6 trg והינה הקוד: # include <stdio.h> typedef int boolean; # define TRUE 1 # define FALSE 0 int posStringInStr(char str[], char string[]); void main() { char str[] = "abcdacba", string[] = "cb"; printf("%d\n", posSt…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by deqution,

שלום, אני מעוניין להתחיל להשתמש בתוכנה הנ"ל לעבודה עם שפת C. לא השתמש באף תוכנה מאז שנת 2008 , ואף לא נגעתי בשפת בתוכנות. יש אפשרות לקבל איזה מדריך לשימוש בתוכנה? איך פותחים פרוייקט חדש? איך מתחילים לכתוב תוכנית? ואם ישנה תוכנה יותר ידידותית למשתמש עם מדריך אשמח לקבל הצעות לגביה. תודה ויום טוב.

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  14. Started by Bsx,

שלום לכולם אני סטודנט למדעי המחשב, ואני מעוניין לתרגל את ה-JAVA ברמה גבוהה יותר (שרתים, עבודות עם ספריות, GUI וכל מה שאני לא מכיר ואתם יכולים להמליץ לי להשקיע) האם יש אתר שקיימים בו עבודות\תרגילים ברמה גבוהה לתרגול ? ושאלה שנייה, מה הולך היום בשוק, על מה לעבוד? האם יש שפה חמה היום? מה אתם ממליצים תודה רבה

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  15. Started by MrAlex,

מה דעתכם בעניין הספר הבא: http://www.hadassah.ac.il/cs/staff/danizobin/modprog1/tirgulim_and_handouts/book1-ch1-ch10.pdf ומה דעתכם בעניין הספר הזה: http://www.learncpp.com/ חוץ מזה שהוא באנגלית מה יותר אמין 0: וטוב יותר כמובן שיהיה לי קל לקלוט את החומר בעיברית אבל הוא יכול להיות לא מדויק.

• 2 תגובות
    • 943 צפיות
  16. Started by CodeNinja,

היי אנשים, אני חדש בג'אווה ובמונחה עצמים בכלל אז בעדינות איתי (: ניסיתי לכתוב שיטה שפשוט מציגה לי כפתורים בפריים הראשי ונתקלתי בבעיה, שגיאה בהרצת הקלסס. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איפה טעיתי. import java.awt.Color; import java.awt.event.ActionEvent; import java.awt.event.ActionListener; import java.awt.event.KeyEvent; import javax.swing.JButton; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JMenu; import javax.swing.JMenuBar; import javax.swing.JMenuItem; public class Main { public static void main(String[] args) { // set JFrame JFrame frame = new JFrame("TicTacToe"); frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); frame.setSize(450, 260);…

• 2 תגובות
    • 910 צפיות
  17. אתם בטח מכירים את WEEBLY WORDPRESS TUMBLER ? אז לא הצלחתי להגיע לעיצוב מגניב עם החברה האלה..אני מחפש עוד אפשרויות של עיצוב, אפילו לאתרים האלה.. פונטים יותר שווים, יותר אפשרויות בעיצוב, אולי THEMES נוספים מצד שלישי... אשמח אם יש קישור גם שממצה את כל העניין. תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום יש לי מסך שמחובר למחשב עם חיבור DVI. אני יודע שבחיבור DVI, יש מין ערוץ חוזר, שמאפשר למחשב לדעת כל מיני פרטים וסטטוסים, לגבי המסך. איך אני יכול, programatically, לדעת אם המסך פועל או כבוי? ("כבוי" הכוונה ע"י לחיצה עם הלחצן שבקידמתו) לא משנה לי באיזה שפת תכנות זה יהיה, אני רק צריך bit שהוא true/false לגבי המסך פועל/כבוי. תודה רבה card

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by yk1,

מה זה אומר invalid null pointer ? מצורף חלק מהקוד. אם, לדוגמא,בקובץ main אני רושמת שורה כמו: ;(Student *t = new Student("g","fn",4 השגיאה מופיעה בשורה של אתחול מערך course. h file: [/code] # include <string> # include <iostream> # define Non Course() using namespace std; ///////////////// 2 ///////////////// struct Course{ int Number; string Name; /////////////////// בנאי /////////////////// Course(int number = NULL , string name = "NULL" ){ Number = number; Name = name; } ///////////////// בנאי מעתיק /////////////// Course (const Course &c){ Number = c.Number; Name = c.Name; } ///////////// הדפסת פרטי הקורס ////////////…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. הי. רציתי לדעת באילו פקודות אני יכול להשתמש כדי ליישר אלמנט (במקרה שלי - div) לתחתית ומרכז הדף. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by nitzo,

שלום לכולם, אני מתלבט בין שתי מכללות ללימוד php האחת גדולה, יקרה ובעלת מוניטין - עלות 15,000 שח עשרה חודשים לימודי ערב - סכום מאד קשה לעיכול השנייה מכללה עלומת-שם פה בעפולה זולה יותר ונותנת רושם לא כ'כ טוב אני יכול להעביר לפה סילבוסים של הקורס אם יש צורך השאיפה שלנו היא כמובן לקבל את הכלים הטובים ביותר במחיר הטוב ביותר על מנת להשתלב בעבודה בסיום הלימודים. מה המחיר ההגיוני שצריך להסכים לשלם עבור קורס מקיף?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by MrAlex,

אני רוצה להדפיס משולש פסקל השאלה שלי אם יש צורך בנוסחאות בויקיפדיה או שזאת דרך משלי(מה שאני מעדיף לעשות) דרך אגב יש לכם כיוון לתת לי(לא להביא לי פתרון) מטריצה או דרך אחרת לעשות את זה תודה

• 2 תגובות
    • 6.2k צפיות
  23. שלום, כיצד אני יכול לשמור נתיב לאלמנט מסויים בתוך מסמך XML כך שאוכל לגשת ישירות לאלמנט הנ"ל לפי הצורך. אי אפשר להשתמש באינדקסים או שיטות כמו "first child" מכיון שמיקומו של האלמנט יכול להשתנות. מדובר בקובץ גדול ואני לא רוצה לסרוק את כולו כל פעם מחדש כדי לחפש את האלמנט הנ"ל. הנתיב לאלמנט המבוקש הוא ייחודי ואין חשש שיהיו 2 או יותר נתיבים זהים. שאלה נוספת: אחרי שסרקתי XML ומצאתי אלמנט מסויים(למשל בעזרת GetElementsByTagNameׂ) האם קיימת פונקציה שתחזיר לי את הנתיב לאלמנט הנ"ל?

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  24. אני מחפש שרת איחסון חזק מאוד ומהיר לאיחסון חנות וירטואלית מבוסס מגנטו ... לא משנה לי המחיר! היקר שיהיה ממש פצצה!! כנ"ל : אני מחפש מומחה למג'נטו שיכול לפתח לי אותו ברמה גבוהה לפי דרישותי + מעוניין לילמוד להשתמש הכי אפקטיבי שאפשר במערכת + מחפש מעצב ומתכנת שיכול לבנות לי עיצוב . בתודה ***הפורום הוא לא מקום לפרסום של העסק שלך*** יצירת קשר : slava@mycomp.co.il

25. Started by en16,

שלום, הצצתי בפורום וראיתי הרבה חבר'ה ששאלו מאיפה כדאי להם להתחיל. ראיתי תשובות כמו "תתחיל עם שפה אחת, השאר יבואו בקלות". אני יודע אסמבלי, בעקרון. למדתי בבצפר, יש דרך לבדוק אם אני יודע הכל? אני לא יודע אם לימדו אותי הכל או רק את הנושאים לבגרות. שפה ראשונה אני יודע, מה כדאי עכשיו? אני רוצה להתמקד בשפה אחת וללמוד אותה מ-א' עד ת' בחודש. חשבתי על C, מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 822 צפיות

דיונים חדשים בפורומים