תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי שאלה קצת מוזרה ואלי מפגרת אז בוקר טוב, האם מישהו יודע האם ואיך אני יכול להשתמש ב DLL שכתבתי שהוא לא COM במסגרת פרויקט ASP. יש לי אותו ב COM והוא עובד יחסית בסדר אבל בגלל כל מני אילוצים טכניים שקשורים למערכת שאני מתחבר אליה המערכת מתממשקת יותר טוב ב API שהוא לא מבוסס COM אז שוב השאלה האם ניתן להשתמש ב DLL רגיל (לא משנה C או VB כמובן) במסגרת עבודה ב ASP תחת IIS?
-
- 6 תגובות
- 777 צפיות
-
-
לצורך המחשה נניח שיש לי תיקיה D:\somelie> ושיש לה הרבה תתי תיקיות עם כל מיני קבצים אני רוצה פקודה שתעתיק את כל הקבצים שנמצאים בסיפירה הזאת ובכל תיקיות המשנה לספריה אחרת כלומר שכל הקבצים יועתקו לתיקה שלא יהיה בה שום תיקיית משנה תודה לעונים .
-
- 4 תגובות
- 875 צפיות
-
-
היי, אני כותב תוכנה כלשהי בC++ בעזרת הWindows API... באיזה פקודה אני צריך להשתמש על מנת להפעיל קובץ EXE כלשהו? (ולאיזה קובץ אני צריך לעשות Include בשביל זה)? חיפוש באינטרנט לא הביא לי תשובות... ועוד שאלה n00bית התיקיה של הקובץ היא בתוך הPointer בשם המאוד מפתיע: Dir (כלומר אני צריך &Dir) שם הקובץ לא, זה אפשרי להוסיף את שם הקובץ בתוך פקודת ההרצה או שאני צריך להוסיף אותו מראש לDir ואז להריץ?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה להתחיל ללמוד שפות תכנות, במלוא הרצינות. אני מבין קצת על חומרת מחשב אבל אני רוצה להיכנס לזה יותר לעומק אשמח אם תעזרו לי מאיפה להתחיל. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
-
שלום אני צריך עזרת ענק ב ASP (וג'אווהסקריפט, אבל פחות דחוף) יש לי מחר מתכונת ואני צריך להגיש אתר לבגרות רק שהאתר שלי לא פועל כמו שצריך, ואני צריך שמישהו יעזור לי להבין מה לא בסדר שם!! אני אודה מאוד למי שיהיה מוכן לעזור לי (עדיף דרך אייסיקיו/מסנג'ר) תודה מראש!!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בס"ד [code] // slider if(is_ie()) { var scroller = document.getElementById("product_images_slider_middle"); var scroller_inner = GetChildByClassName(scroller, "inner_scroller"); var total_w = 0; //for(var i = scroller_inner.childNodes.length - 1; i >= 0 ; i--) for(var i = 0; i < scroller_inner.childNodes.length; i++) { if(scroller_inner.childNodes[i].nodeName == "IMG") { if(scroller_inner.childNodes[i].id == "product_image" + id) { total_w += ( scroller_inner.childNodes[i].offsetWidth / 2 ); break; } total_w += scroller_inner.childNodes[i].offsetWidth; } } var new_offset = total_w…
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אני חדש בתחום ואני מעונין לדעת איך עושים את הדבר הבא: אני יצרתי מסד נתונים SQL בVB ואני רוצה שכאשר אני לוחץ על כפתור התוכנה תבצע חיפוש עם הנתונים בתיבת טקסט בעמודה "שם" במסד הנתונים ותקפיץ הודעה עם הנתונים בעמודה "כיתה" שנמצאים ליד השם תודה למגיבים
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם לא יודע מה קרה עם הfiezilla אני עושה אפלואד לכל הקבצים של הwordpress לתוך תיקיית httpdocs במקום לקבל את הממשק של wordpress שאני רגיל אליו אני מקבל שגיאה בדפדפן Forbidden You do not have permission to access this document. מה זה יכול להיות?כי זה עבד טוב לפני תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, ישנו אקספלוייט המאפשר להוסיף מנהלים בphpnuke 7 . ישנה דרך לחסום אקספלוייט זה, מישהו חסם אותה בשבילי, אך הוא לא מוכן להסביר לי כיצד ביצע זאת, וכיצד ניתן להסיר זאת(דרך FTP?) (ואיך זה פועל) אשמח אם מישהו כאן יוכל לעוזר לי.. תודה!
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
אהלן ! יצרתי כפתור על הטופס . על הכפתור מיקמתי תיבת תמונה (הכפתור הוא די גדול) . מה שקורה על התמונה הזאת הם כל מיני אנימציות שמשתנות באופן דינמי תוך כדי ריצת התוכנית . הכל מצטייר פשוט על התיבת תמונה בצורה חוזרת ונשנית . עכשיו הבעיה שלי : ברגע שאני נכנס ויוצא לתחומי הכפתור, התיבת תמונה בעצם מקבלת איזשהו ארוע REFRESH וכל הציורים נקטעים ומתחילים מחדש . (אולי REPAINT) . אני רוצה שתיבת התמונה שעל הכפתור לא תהיה מושפעת מכניסת ויצאת העכבר לתחומי הכפתור ולא יתבצע ארוע REPAINT על תיבת התמונה . עזרה מישהו??
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמתי תמונה על width :100% בשביל שתהיה לכל הרוחב של המסך על התמונה הזאת יש כפתורים שרציתי להפוך לכפתורים באמצעות map טאג קבעתי איזור של כפתור בריבוע מסוים על התמונה לפי פיקסלים אבל ברגע שנכנסים לאתר הגודל של התמונה משתנה לפי הרוחב של המסך (width 100% ) והאיזור זז הצידה מהאיזור שהוא אמור להיות בגלל שזה הולך לפי פיקסלים איך אני יכול לגרום לזה שהאיזורים ישארו במקום שלהם? אני עובד עם PHP ו XHTML אם אי אפשר, איזה עוד דרך אפשר לעשות תפריט לרוחב עם תמונות שישאר באותו הגודל בכל רזולוציה (כשעשיתי width 100% כאשר כל הכפתורים נמצאים על תמונה אחת הגודל של התמונה הלך לפי הרזולוציה של המסך עצמו וככה כיוון את עצמו איך אפשר לעשות את זה עם כמה תמונות נפרדות שאמורות לשמש תפריט לרוחב…
-
- 4 תגובות
- 831 צפיות
-
-
מה זה אומר invalid null pointer ? מצורף חלק מהקוד. אם, לדוגמא,בקובץ main אני רושמת שורה כמו: ;(Student *t = new Student("g","fn",4 השגיאה מופיעה בשורה של אתחול מערך course. h file: [/code] # include <string> # include <iostream> # define Non Course() using namespace std; ///////////////// 2 ///////////////// struct Course{ int Number; string Name; /////////////////// בנאי /////////////////// Course(int number = NULL , string name = "NULL" ){ Number = number; Name = name; } ///////////////// בנאי מעתיק /////////////// Course (const Course &c){ Number = c.Number; Name = c.Name; } ///////////// הדפסת פרטי הקורס ////////////…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי איך עושים את הפרויקט, ובאיזה נושא עושים אותו? (שאלתי את המורה, אבל הוא לא יודע..)
-
- 6 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך להגדיר מחלקה שמכילה את הפעולה הבאה: פעולה המקבלת מערך של תאריכים , מחשבת ומחזירה מהו התאריך הכי חדש במערך. ופעולות נוספות, אבל אני מניח שאחרי שאדע איך לעשות את זה, אצליח לעשות לבד גם את האחרים. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
int [] arr = MyLibrary.randomIntegerArray(size); למה הוא לא נותן לי?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני כותב מערכת MVC ודיי תקוע עם מימוש ה view. אני עובד עם xsl בתור template engine ופרט ל xhtml אני מעוניין גם לפלוט את התוכן כ json וכ xml. אם חושבים על זה בצורה ישירה, אין לי בעיה ליצור מחלקה של view וממנה להוריש את שלושת המחלקות הנ"ל כאשר כל אחת תביא פונקציונליות שתלויה ב content type שלי. אבל! וזה אבל גדול, נחשוב רגע על שרת REST. אין לי רצון לשכתב את הקוד (כי הוא כבר כתוב ועושה את העבודה) אבל שרת REST יכול לספק את המידע בכל מיני אופנים בניגוד לאפליקצית web שמספקת נניח רק xhtml ו json בקריאות ajax, אפליקצת ה REST תחזיר את התוכן לפי מה שמבקשים ממנה, כלומר: http://api.example.com/users/13.json מחזיר את המידע כ json, ולעומתו http://api.example.com/users/13.xml מח…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
וגם אני צריך לתת קובץ לתכנית .איך עושים את זה? בלינוקס אני יודע לעשות איך עושים בחלונות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כתבתי סקריפט שאמור להעתיק קובץ מסויים לכול מחשבי הרשת הבעיה שלי היא שאני רוצה לתת למשתמש לבחור את הקובץ מהמחשב ורק אז לבצע את ההעתקה אבל כאשר אני מגיע למצב שאני צריך להעביר קובץ שהוא בעצם קיצור דרך לקובץ אחר הוא מעביר לי את הקובץ המקורי ולא את הקיצור דרך של הקובץ הנה הסקריפט שאם תשתמשו בוא ותבחרו בקובץ קיצור דרך הוא יראה את ה PATH של המקור ולא של קיצור הדרך אך אני מקבל את המיקום של קיצור הדרך כדי שאני יוכל להעתיק אותו ליעד אחר? Dim x Set ObjFSO = CreateObject("UserAccounts.CommonDialog") InitFSO = ObjFSO.ShowOpen If InitFSO = False Then Wscript.Echo "You did not select a file!" Wscript.Quit Else Wscript.Echo "You selected the file: " & ObjFSO.FileName End If
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אהלן, בניתי אתרון בVS2008 פרוייקט WEBSITE בASP.NET עם קוד C# עם תאימות ל .net framework 2 דף הבית בשם Default.aspx עשיתי PUBLISH בדרך הרגילה לתוך תיקיה. והעלאתי את הכל לחשבון תלמיד שלי בbrinkster.net ואני מקבל שגיאה: Configuration Error Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately. Parser Error Message: It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level. This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS. …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למדנו טיפוס נתונים מופשט ועכשיו עברנו לפונקציות רקורסיביות ויום חמישי יש מבחן מישהו יכול להביא לי איזה מדריך בעיצוב תוכנה?
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות,אשמח לתשובה 1. כיצד משנים אייקון לתוכנת קונסול במקום החלון הלבן 2. האם אפשר לבחור צבע טקסט? אלו בינתיים השאלות,תודה ;D
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
אז ככה, מסיבה מסוימת אני צריך לנסות לעשות משהו בC# ואני לא כל כך יודע איך להתחיל. יש לי תוכנה שנעשתה באמצעות windowsforms ויש לה 2 כפתורים ו listbox. ברגע שאני בוחר אפשרות מה listbox ולוחץ על אחד הכפתורים אני מקבל פלט כלשהו(זה דינאמי) לתוך textbox כזה.. עכשיו אני רוצה "לשלוט" בתוכנה הזאת ממחשב אחר באותה הרשת. כלומר, אם המחשב הראשון שעליו קיימת התוכנה הוא X והשני הוא Y, שתהיה לי את האפשרות ללחוץ על כפתור לדוגמא באפליקציה במחשב Y, ולחיצה עליו תגרום ללחיצה מרחוק על כפתור באפליקציה של מחשב X. לאחר מכן התוצאות יכתבו לתוך קובץ לוג מסוים במחשב X שאותו אני אציג כפלט במחשב Y. הידע שלי ב C# יחסית בסיסי ולא יצא לי להתעסק עם סוקטים וכאלה, אבל בכל זאת אני רוצה לנסות. אני לא מצפה לקטע …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אז ככה, אני בן 18 לפני גיוס במרץ כשכמעט כל החברים כבר התגייסו או מתגייסים ממש בקרוב. בקיצור יש לי זמן פנוי. כבר כמה חודשים לא למדתי משהו חדש ולא תכנתתי כלום ובא לי להתחיל פרוייקט. יש עדיפות לפרוייקט שיכריח אותי ללמוד משהו חדש אבל הכי חשוב שיהיה מעניין ולא קל מדי, אני לא רוצה להתגייס כשאני לא בכושר. אני יודע c ו c++ ברמה טובה ו c# למדתי (קראתי ספר ב c# אבל אין לי ניסיון והדבר היחיד שכתבתי בו זה gui לאיזה תכנית...), אני יודע assembly של 8086 (גם בזה אין ניסיון כתיבה גדול מדי אבל יש הבנה טובה), אני מבין בתקשורת ובאבטחת מידע, אני יודע network programming (קראתי על הנושא וכתבתי כל מיני תוכניות קטנות כמו sniffer). הפרוייקט הוא בשבילי ולא בשביל בית ספר (שסיימתי..) או משהו כזה.…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-