תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
איך ניתן לעשות שלא יהיה אפשרי ללחוץ "הקודם" ולחזור לעמוד מסויים ? עשיתי את זה בדרך מסורבלת בעזרת PHP , שאלתי אם יש דרכים פשוטות לעשות זאת
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני מנסה לבנות את פונקציה הזאת אבל זה לא מתקמפל אשמח לעזרה #include<stdio.h> #include <stdlib.h> char* my_strdup(const char *s) { char *p = malloc(strlen(s) + 1); if(p) { strcpy(p, s); } return p; } void main() { char *d; d=my_strdup("hellow"); printf(d); }
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה, בעיקרון זה פשוט מאוד, רק ששכחתי אפילו איך קולטים ממשתמשים... אז אתם מבינים למה אני שואל פה... כל זה בגלל בעיה מעצבנת עם האקספלורר או משהו, ואני יודע שעוד אנשים לא יכולים לקרוא את המפרטים... אז מה שאני רוצה לעשות זה סקריפט שיבקש את המשתמש שאתה רוצה לקרוא את המפרט שלו ויעביר אותך אליו. משהו קצר, לא קשה... צריך להכניס לפני הלינק, קריאה ל Input box שתבקש את שם המשתמש שלו המפרט אותו אתה רוצה, ואחרי זה להכניס בלינק, במקום ה"Username" את המשתנה הנקלט. או אפילו אם אפשר לעשות redirect ישירות ללינק שנוצר. תודה על העזרה <html> <head> <title>HWZone specs</title> </head> <body> <script language=javascript> <a hr…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקרוב אני יתחיל את כל הבחינות של הצבא(ממרם וגאמא). אז החלטתי לחזור על הדברים שלמדתי מלפני שנה ושנתיים (ושלוש =] ) כי הבנתי שVB לא מעניין תצבא. אז התקנתי תתוכנה הנ"ל ואני לא מצליח להריץ תוכניות. כלומר, כאשר אני לוחץ על דיבאג/דיבילט(לא זוכר) אז הוא עובר קומפילציה ואז שהם בא להריץ את זה הוא שואל אותי עם מה להריץ את זה(executable for debug) ויש לי כמה אפשרויות: הדפדפן הראשי שלי(פיירפוקס), REGSVR32.EXE, activeX control test container, עיוון. ואת האפשרות הactiveX הוא לא נותן לי לבחור... מה עושים?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מנסה ללמוד את עניין הסיבוכיות (מבנה נתונים א), הייתי בהרצאה, קראתי כל מיני סיכומי הרצאות קצרצרים אך לא הבנתי. האם יש מקור שמפרט על העניין הזה יותר? לפחות ברמה ראשונית כלשהי אני רוצה להבין. (מתי פעולה היא אושן 1 מתי היא אושן N)
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. ניסיתי הרבה זמן להוריד מאתר מסוים קובץ SWF אך ללא הצלחה. לאתרים רגילים אני יודע איך להוריד. פשוט לחפש בקוד את נתיב ה SWF אך באתר הזה המצב קצת שונה. בהצלחה: http://ofek.cet.ac.il/OfekComics.aspx
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה להכין משהו פעם ראשונה באנדרואיד (יש לי ידע רב באקסל אך אין לי שום ידע או נסיון קודם בתכנות).. אני רוצה שהאפליקציה תחשב זמני עבודה. בתאכלס, הפעולות שהיא תצטרך לעשות הם: 1. לחסר בין זמן יציאה לזמן כניסה שהוזן על ידי. 2. לרשום את תוצאת החיסור. 3. להראות אם אני נמצא בפלוס או מינוס שעות, כלומר, אם אני צריך לעבוד 9 שעות ביום, ועבדתי 8 וחצי, אז יהיה רשום -30. לא הצלחתי למצוא בגוגל איך עושים פעולות חשבון בין נתונים שהזנתי (הכנסתי את כל התוכן לטבלה, חשבתי שזה יהיה יותר קל לבצע את פעולות החשבון כך בין התאים). אם תכניסו את מה שעשיתי לתוכנה עם ממשק גרפי (eclipse לדוג'), יהיה לכם קל יותר להבין מה אני רוצה. *עריכה- השורה הראשונה אמורה להראות איך זה אמור להיות אחרי שמזינים את …
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
select MAX(salary) from Employes inner join Terms on Employes.Id=Terms.ID where Terms.Extra is not null יש לי 2 טבלאות, כאשר בטבלה terms יש לי נתונים נוספים על עובד, ובטבלה employes יש לי נתונים רגילים של עובד, תעודת זהות שם משכורת וכאלה אני רוצה להראות את העובד שמקבל משכורת מקסימום מהטבלה של הemployees אבל שהוא מקבל משכורת אקסטרה השאילתה עובדת כמו שצריך זה באמת מראה לי את המשכורת הכי גבוהה מאלה שמקבלים משכורת אקסטרה הבעיה שאני רוצה להראות חוץ מהמשכורת של אותו אדם גם את השם והתעודת זיהות אבל שאני מוסיף id וגם name אני מקבל שגיאת קומפילציה Msg 8120, Level 16, State 1, Line 15 Column 'Employes.Id' is invalid in the select list because it is not contained in either an ag…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות דוגמאות מהספר וללמוד אבל בתוכנה הזאת כל פעם שאני רוצה לקמפל דוגמא אחת הוא דורש ממני לפתוח "project" וגם כן שומר עוד שלוש ארבע קבצים (חוץ מ CPP ו EXE)... למישהו יש מושג איך אפשר לפשט את השימוש בתוכנה על מנת שיהיה יותר נוח לשימוש עבור הדוגמאות? אם אני כבר כותב אז יש איזה תרגיל אצלי בספר על סוגי משתנים (GLOBAL AND LOCAL) וניסיתי בשני קומפילרים שונים ובדקתי שגיאות כתיב והוא פשוט לא קולט את המשתנה הגלובלי. הקוד: // This program demonstrates use of Global variable and local variable. #include <iostream> using namespace std; void func1(); void func2(); int count; // this is a global variable int main() { int i; // this is a local variable for(i=0; …
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם, פעם ראשונה שלי בפורום תיכנות ... כמו שהבנתם יש לי בעיה ב-VB6. אני צריך לעשות FIT לתמונה גדולה שתתאים לכפתור פקודה מסויים. הנה הקוד: Private Sub chgpic_Click() Dim picture1 As StdPicture explorer.ShowOpen picture1.Picture = LoadPicture(explorer.FileName) button1.Picture = PaintPicture(picture1.Picture, 0, 0, button1.Width, button1.Height) ה-explorer הוא ה-COMMONDIALOG שבעזרתו אני פותח את הקובץ. button1 הוא הכפתור עליו אני צריך להתאים את התמונה. יש לי כנראה בעיה עם ה- PaintPicture... או שאני בכלל לא צריך להשתמש בפונק' הזו . תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
תיכנתי בעבר בVS2005 ועכשיו אני רוצה לחזור לתכנת אבל אני עם WIN VISTA עכשיו ממה שהבנתי ויסטה לא ממש תומכת בVISUAL STUDIO .NET 2005 אז חשבתי לנסות את ה2008 רק ראיתי שיש מיליון גירסאות אז לא ידעתי איזה אני צריך. וגם יש עדיין אפשרות להשתמש ב2005? זה עשה לי מיליון בעיות לא הצלחתי לעלות דפים שגם הIIS בויסטה ממש מסובך
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לומד בעזרת ספר (של מרכז ההדרכה 2000) והורדתי מהדר ושאני מנסה להריץ את אחת התוכנות הראשונות כמו שרשום בספר זה מה שאני מקבל. מה הבעיה פה? - זה מראה שיש לי בעיה עם הסוגריים המסולסלים הראשונים,זה יוצר לי קובץ אבל התוכנה לא עובדת.
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
השאלה היא חלק משיעורי בית שלי, אני צריך לפתור את השאלה בדרך הכי יעילה שבטוח טובה יותר מ O(n^2) המשימה היא כזו: יש מערך דו מימדי שמכיל אפסים ואחדים וצריך למצוא משהוא שנקרא בור.בור הוא מצב בו בשורה K יש רק אפסים ובעמודה K יש רק אחדים, בנק' המפגש יש 0, הנה דוגמא: 0 1 1 1 1 0 0 0 1 1 0 0 0 0 1 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 1 0 במערך הזה יש בור ב K=3 כתבתי קוד שפותר את השאלה, אבל הוא לא הכי אלגנטי כנראה וגם, למרות שהיעילות טיפה טובה יותר מN^2 במקרה הגרוע ביותר היא לא רחוקה מזה. אני לא מצליח לישר את הקוד לשמאל אז זה יוצא מבולגן אז הנה קישור: https://www.dropbox.com/s/tzdd6ua9czs3h0q/code.txt הצעות?
-
- 12 תגובות
- 11.2k צפיות
-
-
נתאר את בעיית מציאת "בור" במערך דו-ממדי ריבועי: קלט: מערך דו-ממדי ריבועי בגודל nn המלא באפסים ואחדים בלבד. נגדיר ש- k הוא בור ( sink ) אם בשורה ה- k - ית כל הערכים הם 0, ובעמודה ה- k - ית כל הערכים הם 1 (חוץ מהאיבר [ k][k ] עצמו שהוא 0). פלט: האם קיים מספר k המהווה בור במערך? אם כן, יש להחזיר את ערכו אחרת יש להחזיר 1 -. . לדוגמא: במערך 3 A הוא "בור": 0 1 1 1 1 0 0 0 1 1 0 0 0 0 1 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 1 0 במערך B אין בור: 0 1 0 1 1 0 0 0 1 1 0 0 0 0 1 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 1 0 לצערי לא עולה בדעתי משהו שהוא טוב יותר מ-O(N²)
-
- 90 תגובות
- 16.9k צפיות
-
-
void quickSort(void *arr, int lo, int hi ,int(*comperison)( void *, void *) ){ // lo is the lower index, hi is the upper index // of the region of array a that is to be sorted int i=lo, j=hi; void* x=arr[(lo+hi)/2]; זה עושה לי שגיאה כאן..משהו בשימוש לא נכון ב void // partition do { while ((*comperison)( x, arr[i])==1) i++; ובשתי ה while while ((*comperison)( arr[j], x)==1) j--; if (i<=j) { h=a[i]; a[i]=a[j]; a[j]=h; i++; j--;
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום אני עובד עם API Winsock ב VB6 ובניתי תוכנה שמתקשרת עם שרת, שולחת מידע ואמורה לקבל בחזרה מידע. הקטע שהיא צריכה לעשות את זה חצי מליון פעם (חצי מליון פעם לשלוח מידע וחצי מליון לקבל). אם אני עושה את זה עם סוקט אחד, זה לוקח שנים (כל פעם לשלוח מידע, לחכות שהמידע יתקבל, לסגור תסוקט, לפתוח מחדש.... בחישוב שלי זה יקח המון שעות). לכן רציתי לזרז תקצב, לא להכפיל פי 2 אלה פי 100, לכן ניסתי לעשות את זה עם מערך של 100 סוקטים, שכל אחד שולח מידע ומקבל, אב קיבלתי את השגיאה הבאה: --------------------------- Microsoft Visual Basic --------------------------- Compile error: Constants, fixed-length strings, arrays, user-defined types and Declare statements not allowed as Public m…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כלום, חזרתי עם עוד כמה שאלות- 1. יש לי טאב של Settings עם 3 "קבוצות" של radioButtons, הבעיה שבכל פעם שאני מסמן משהו ב"קבוצה" אחת, הסימון נעלם מה"קבוצה" השניה, איך אני קובע לכפתוריי הראדיו את הקבוצות באופן מעשי? 2. עוד בנוגע לאפשרויות...אני רוצה שהכל יישמר בקובץ הגדרות, הדבר היחידי שחשבתי עליו זה ליצור קובץ לכל הגדרה עם 1\0, ובכל פעם שהתוכנה עולה היא קוראת את כל הקבצים...אבל התהליך מסורבל ובזבזן במשאבים, איך אני יכול "לכווץ" את כל ההגדרות בקובץ 1 ושבכל פעם התוכנה תקרא את ההגדרות מהקובץ ותשים את הסימונים ב-radioButtons וכו' בהתאם? 3. חשבתי על אפליקציית עדכון שמורידה מהשרת שלי קובץ עם הגדרות ובודקת האם בקובץ שנמצא אצלה והקובץ שהורד מהשרת זהים ואם כן היא לא עושה כלום, …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום!!! אני מנסה לבנות תוכנה של לימוד הקלדה עיוורת . בין הייתר אני צריך לקבל מוינדוס מסג' שהשתנה הטקסט בתיבת הטקסט. אם מישהו יכול אשמח לקבל דוגמאת קוד מקור של קבלת ההודעה , משהו שאני יוכל להבין ממנו איך מקבלים את ההודעה גם . ניסיתי בדרך הרגילה של קבלת ההודעות עם ההודעה EN_CHANGE כמו ששמעתי ממישהו , אבל זה לא עבד . בתודה מראש , ישי קליין
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. איך אני עושה מסגרת כמו בתמונה המצורפת? הגעתי עד המצב שזה מקרין את השם שלי במרכז המסך (ממש בעיה ) , איך אני מוסיף לזה מסגרת? [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני בונה מסד נתונם ומערכת שתכניס אליו נתונים. אני רוצה שיהיה לי תא שהערך שלו יהיה מיוחד.. כלומר לעשות איזה תא, לקרוא לו ID ולהגדיר לו שהוא יעלה ב1 כל פעם (אני משתמש ב SQL SERVER EXPRESS לצורך העניין) עד פה אין בעיה (האמת היא שבכלל אין בעיה אבל זאת שאלה יותר תאורטית) ]אני לא מכניס "הרבה" שורות והבנתי שהגודל המקסימלי של int ב SQL SERVER EXPRESS יכול להגיע ל 2147483647 אז אני לא אגיע לזה גם עוד 1000 שנים, אבל מה עושים כשעוברים את המספר הזה (לא אצלי כמובן.. אבל זה גרם לי לחשוב) איך מטפלים בזה? חשבתי לעשות תא ייחודי שיהיה לפי תאריך ושעה (datetime) ויש שם דיוק של אלפיות השניה אז זה כנראה יהיה מיוחד.. אבל מעניין אותי מה באמת עושים תוכניתנים (לא חובבים כמוני) איתי
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, שמי אלמוג. אני מתנדב בעמותת צער בעלי חיים רחובות והסביבה. אנחנו מנסים להשיק מיזם חדש של כרטיסי חבר, כך שתרומה חודשית בהוראת קבע/תשלומים באשראי תזכה את התורם בכרטיס חבר כרטיס החבר יזכה את בעליו בהנחות קבועות בבתי עסק ובהנחות משתנות בירידים של העמותה ובאופן כללי בכל הטבה שנצליח להשיג. באופן כללי, הכל כבר עומד וממתין, ממתין למסד נתונים שיוכל לאפשר לנו לעקוב אחר התורמים, אמצעי התשלום תוקף וסוג החברות וכד'. יש לי ידע בסיסי + באקסס, לכן לקחתי על עצמי את פרויקט יצירת המסד, לצערי אני לא מספיק בקיא כדי ליצור את כל מה שהתכוונתי ליצור. המטרה בסופו של יום, היא ליצור מסד שיכיל טפסים להזנת חבר חדש + עדכון חבר ישן שתורם שנה …
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שאני מפרסם תחת הקטגוריה הנכונה. בעייתי היא כך: אני מעונין לבנות אתר שמחזיק רשימה של אנשים עם אופציה לסימון וי (נקרא גם checkbox) כאשר אותו אדם נכנס לאתר מסמן במידה והוא מעונין בסימון ליד השם שלו. המטרה היא לשמור את הסימונים ולהראות אותם לשאר האנשים שנכנסים. כמו כן הייתי מעונין לבצע מונה של הסימונים ובמידה ומסומנים X סימונים שתופיע הודעה. בנוסף במידה וזה אפשרי הייתי מעונין שכל הסימונים יתנקו אוטומטית אחת לשבוע ביום ושעה שאגדיר מראש. איני בקיא כלל בשפות תכנות של אתרים או מסדי נתונים, אציין שחיפשתי קצת על mysql , SQL , PHP וכו' אך לא ממש מבין בזה. מאידך אני מתכנת בשפות C\C++\C# אני מודע לכך שניתן לבנות בC# אפלקציה ווב, חשבתי על הענין אבל יעצו לי לעשות ז…
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה ללמוד איך לתפעל ולנהל מסדי נתונים בVB אבל אני לא מוצא מאיפה ללמוד מצאתי כמה מדריכים אבל הם לא היו טובים ובכלל לא מקיפים אשמח אם מישהו יבוא לעזרתי שאלה נוספת, מהמעט שמצאתי ניסיתי ליצור התקשרות בין מסד נתונים (אני משתמש ב access של office xp) לבין התוכנית בVB.. לרוע המזל התוכנה צועקת שהיא לא מכירה את הפורמט .mdb מה שמוזר הוא שקבצי mdb שנוצרו ב access 97 התוכנה כן מצליחה לקרוא! ופורמטים של 2000 והלאה היא לא מכירה! יש איזושהיא דרך לעדכן את השירות של מסדי נתונים של VB כך שיזהה גם פורמטים חדישים יותר? אני משתמש ב vb6.0 כמעט שחכתי.. תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי כמה בעיות\שאלות שהייתי שמח לקבל עזרה בהן, אז אשמח לעזרתכם.. 1) למדתי תכנות בVB בתיכון, אבל אני עד היום לא באמת יודע את ההבדל בין ויזואל בייסיק לויזואל סטודיו. מישהו יכול להסביר לי בקצרה? 2) התקנתי עכשיו ויזואל סטודיו 2008, במטרה לכתוב תוכנית שעובדת עם מסד נתונים של אקסס, בשפת ויזואל בייסיק. אבל, לפי הרושם הראשוני שקיבלתי, הסינטקס של VB ממש השתנה. מהפונקציות לטעינת קבצים, ועד שורות הקוד שבהם משתמשים לעבודה עם מסדי נתונים. נוצרה בעיה, שכאילו איבדתי שפת תכנות שידעתי. אני מנסה כבר כמה ימים להבין איך מוסיפים שורה לטבלה במסד נתונים של אקסס(לכתוב את הפקודה בעצמי), ואני פשוט לא מצליח. אפילו קטעי הקוד שאני מעתיק מהעזרה של מיקרוסופט לא עוזרים. מישהו יכול לכתו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא מבין את העיקרון של זה.. אני רוצה לעשות, תגובה לנושא. אני רוצה שהתגובה תיהיה שייכת לנושא! על אותו עיקרון, אני גם רוצה לעשות פורום, שבתוכו יש נושאים, והנושאים האלה שייכים לפורום מסויים! אם אני יודע את זה אני מסיים את כל המערכת שלי.. אבל לא הבנתי איך? וניסיתי וניסיתי.. ומישהו כאן בפורום שלח לי קובץ מדריך - אבל באנגלית, ולא כל כך הסתדרתי עם האנגלית שם וזה אפילו קצת יותר סיבך אותי.. אמ, כבר חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי משהו בדיוק בעברית, אם למישהו יש מדריך בעברית או חמש דקות בכדי לכתוב לי, אני מממממש אשמח, תודה רבה לכל מי שיעזור, ינסה לעזור, יתן לי כיוון וכו'..
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-