תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
יש לי בעיה בתיכנות בAccess 2003: אני רוצה ששדות מסוימים ברשומה חדשה בטבלה אחת יתמלאו אוטומטית משדות מתאימים ברשומה הפעילה בטבלה אחרת (או לחלופין שבטופס שבאמצעותו נוצרת הרשומה החדשה יתמלאו הפקדים המתאימים מפקדים בטופס המציג את טבלת המקור או מהשדות בטבלה ההיא). דוגמא להפשטה: נניח שאני בונה מסד נתונים של ועד העובדים, ישנה טבלה המכילה את פרטי כל עובד, וישנה טבלה נוספת המכילה את פרטי הילדים, בכל יצירה של רשומה לילד נוסף בטבלת הילדים אני רוצה שהשדה 'שם העובד' בטבלת הילדים יקבל את הערך של השדה הנ"ל ברשומה שעליה אני עומד כעת בטבלת העובדים. לא אכפת לי אם ההשמה תהיה ישירות לשדה או דרך הטופס שדרכו אני מוסיף פרטי ילד חדשים. נסיתי עם מאקרו, עם קוד Basic, עם ערך ברירת מחדל לפקד בטופס ו…
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
כתבתי ב NETBEANS קוד פשוט שמכיל חלון עם CANVAS בפנים. אני מנסה לגשת ל CANVAS אבל שום דבר לא קורה. הצלחתי לשנות את הצבע של הרקע אבל לא הצלחתי לצייר דברים ב CANVAS כשאני מריץ את התוכנית אז רואים את ה CANVAS ברקע לבן כמו שהגדרתי אבל לא רואים את הקו שאני מנסה לצייר. תודה רבה ! הקוד: import java.awt.*; public class NewJFrame extends javax.swing.JFrame { public NewJFrame() { initComponents(); Color white = new Color(255,255,255); Color black = new Color(0,0,0); canvas1.setBackground(white); Graphics g = canvas1.getGraphics(); g.setColor(black); g.drawOval(0, 0, 100, 100); canvas1.paint(g); } private void initComponents() { canva…
-
- 0 תגובות
- 830 צפיות
-
-
היי, לא בטוח אם זה הכי קשור לפה (אולי יותר מדע וטכנולוגיה) אבל אני מחפש חומרים על אלגוריתמים לטיפול בהתנגשויות (כדורים-כדורים,כדורים-משטחים) שמתרחשות בתלת מימד. איפה אני מוצא? תודה
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי להוריד/ לקנות (רק אם זה ממש נחוץ) את התוכנה Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition הורדתי אותה אבל אני לא יכול לסיים את ההתקנה ולקנות אני לא יודע איפה(אני רוצה באינטרנט) תודה רבה מראש.
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
-
כאני בונה DB חדש הוא כותב לי שהוא READ ONLY איך אני משנה את זה? האם אני יכול להשתמש ב PHP עם טבלאות שיהיו לא מ MYSQL?
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום חברה. קיבלתי פרוייקט די מנופח יחסית לידע שלי כרגע כמתכנת. מה שאני צריך זה אלגוריתם שמחזיר מידת התאמה בין שני מסמכים למעשה התוכנית שאני צריך לפתח צריכה לנסות למצוא העתקות בין עבודות (מסמכי WORD) של סטודנטים. בעיקרון היא צריכה גם לעשות השוואה של העבודות עם טקסטים מאינטרנט אבל זה כבר קפיצה מעל הפופיק. יבורך מי שיעזור לי. אני לא ממש הצלחתי למצוא משהו כזה דרך GOOGLE. תודה!
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אדמין בפורום מסויים, וקיימת בעיה עם מסד הנתונים באתר. לצורך העניין בלוח הבקרה, כשאני עורך הרשאות מסויימות או מוסיף\עורך קבוצות משתמשים, מופיע לי השלט הבא: http://i27.tinypic.com/2h3smj8.jpg מדובר בפורום בסדר גודל עצום, כרגע אנחנו במבוי סתום ועלינו להגיע לפיתרון בהול. לדעתי אני במקום הנכון ע"מ לקבל תשובות פרקטיות אשר תעזורנה בפתרון הבעיה. בתורה מראש..
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
היי אני חדשה פה אז אני מקווה שהכל בסדר עם מה שאני כותבת... אני אמורה להגיש פרויקט לבגרות בעוד יומיים ואני פשוט לא יודעת מספיק ASP... אז ככה-איך אני אמורה לאשר או לא כניסת מנהל? הבנתי שצריך לכתוב בטבלת אקסס את המנהל ואת הסיסמה ואח"כ לעבור בלולאת for each על כל איברי הטבלה ולהשוות הבעיה היא שאני לא מבינה היכן מתבטאת בקשת המשתמש כלומר בלולאת each for-היכן מכניסים לו מה ה-item? [איך בעצם מתבצעת בדיקה האם שם המשתמש והסיסמה קיימים במאגר הנתונים?] תודה רבה מאוד --- עריכה מצאתי את זה: select * fromtclub where 1=0 האם זה איכשהו יכול לעזור? ובכלל- האם אפשר לכתוב במקום התנאי 1=0 -name=איבר בשדה [בעמודה]? איך כותבים את זה?
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי! יש לי חשבון FTP שרכשתי מאחת החברות בשוק. כמובן כמו בכל חברה ניתן לגשת אל החשבון דרך ה-HTTP - קרי http://serverhostname/accountname. כאשר אני יוצר תיקיות ב-FTP, כמובן שאני יכול לראותן דרך הHTTP, בעזרת הרשאות אני יכול להוריד ל"משתמשי הקצה" מלגשת אל אותן התיקיות. שאולתיי הן, הכיצד אני יוצר הרשאה, שכאשר משתמש מקליק על התקייה זה מבקש ממנו USER + PASSWORD בשביל לגשת אל אותו התקייה, באיזה שפה זה? והכיצד אני יוצר SWF כמו זה - http://www.landroverz.com , כאשר לוחצים REFRESH התמונה משתנה, בנוסף זה מראה לך את האיפי שלך. באיזה שפה זה?
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
<? require_once('recaptchalib.php'); $privatekey = ".......; $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey, $_SERVER["REMOTE_ADDR"], $_POST["recaptcha_challenge_field"], $_POST["recaptcha_response_field"]); if (!$resp->is_valid) { die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again. <br /><a href='index.php?PageID=5'>[back]</a>" . "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")"); } $to = "ilanfir@gmail.com"; $subject = "Inforall - someone wants attention.."; $from = $_POST["EMail"]; $name = $_POST["Name"]; $vsubject = $_P…
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
-
-
סתם רוצה לראות אם אני היחיד שלא יודע לענות עליהן... class A { public: virtual void f(int x=1) { cout << "A " << x << endl; } }; class B : public A { public: void f(int x=2) { cout << "B " << x << endl; } }; int main() { A* a = new B; a->f(); return 0; } מה מדפיסה התוכנית ולמה? 2. מה הוא תפקיד של מנגנוני ההסתרה public / protected / private ? תשובות לא טרויאליות לחסר נסיון כמוני, אני יודע את התשובות אבל בתכלס איך מצפים שמישהו ללא ניסיון יענה על זה נכון? ד"א מישהו רוצה להתחיל לפתח יחד פרויקט לאייפון ?(אפשר בזמנכם הפנוי לאט לאט), השפה היא OBJECTIVE C יש עזרי GUI של APPLE וגם אויבקטים לGUI כמו JAVA SWING שכבר נכתבו, המון דוגמאות וה…
-
- 25 תגובות
- 23.5k צפיות
-
-
יש לי את הסקריפט הבא: ואני רוצה לעשות שברגע שילחצו על הכפתור NEW זה ישלוף משפט חדש. אני פשוט לא מצליח לעשות את זה. אז אם אפשר עזרה. תודה <CENTER><HTML> <HEAD> <TITLE> </TITLE> </HEAD> <BODY> <br> הנה אבאלה קח כמה משפטים שיעזרו לך בחיים <br> <form name="random"><input type="text" name="random" size=78 value=""></form> <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> <!-- // Copyright 1996 - Tomer and Yehuda Shiran // This example will appear in our forthcoming book on JavaScript. // Feel free to "steal" this code provided that you leave this notice as is. // Additional examples from the book can be found at /…
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
יש לי שני כפתורים מסוג SUBMIT כאשר שניהם יושבים באותו הטופס(form) עכשיו בסקריפט שאני כותב אני רוצה להתייחס לכפתור ספיציפי(לכל כפתור יש תפקיד משלו) הבעיה היא לא חשוב איזה בדיקה אני עשיתי אם isset או בדיקה אם הערך עצמו של הכפתור זה פשוט לא עובד, אני יודע שאם כשאני שולח טופס אז הסקריפט מקבל את כל הדברים שהגדרתי בתוך הטופס האם יש לזה פתרון? תודה ושבת שלום
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ב- Access ישנה אפשרות לשדה שנקראת חוק אימות שבעזרתה אפשר להגביל את הנתונים. זה בעצם מחליף את בדיקות התקינות בתוכנה/דף האינטרנט. רציתי לדעת אם דבר כזה קיים גם ב- MySQL כי אני לא מצאתי דבר כזה.
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
איך אני בדיוק מתחבר לDB של MYSQL ומושך משם מידע? תודה מראש...
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש כאן מישהו שיודע לתכנת ? והוא יכול לעשות את זה בחינם ? זו לא עבודה קשה מה שאני צריך. לא דברים מסובכים ולא דורשים הרבה זמן והשקעה. אם מישהו יודע שפת HTML או CSS (רצוי שתיהם) שייכתוב כאן בבקשה.
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר חודשים כתבתי לכם (בפורום אחר באתר) על הרצון שלי להקים אתר אינטרנט שיעסוק בתחומי המולטימדיה השונים. בהודעה הקרובה אעדכן אתכם על ההתפתחויות השונות וכמובן אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. האתר שאני רוצה להקים יעסוק בתחומי המולטימדיה, התוכן יהיה בעיקר טקסט לצד תמונות וסרטים במינון מסוים. בשלבים אלה של הפרויקט אני הגעתי למצב שבו אני צריך למצוא שרת (ככל הנראה ייעודי) שיעזור לי לארח את התכנים הרבים (פרטים על כך בהמשך), וכמובן להרכיב מסד נתונים (SQL), מאחר ואין לי ידע בתיכנות כלשהו. אומנם כתבתי מה אני רוצה במסד הנתונים. בנוסף מאחר ואין לי ידע בפוטושופ והאתר יצריך שימוש והתאמה של תמונות לטקסטים מאחר ואני מקבל אותן ברזולוציה גבוהה מאוד שלא בדיוק מתאימה לאתר (לאחר הת…
-
- 4 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אני עושה אתר אינטרנט - מערכת מידע אישית של סטודנטים(מערכת שעות, לוח מבחנים וכ"ו) כפרוייקט גמר וישנן מספר שאלות שלא מצאתי תשובות עליהן 1) ברצוני לעשות דף חיפוש של כל הסטודנטים שנמצאים ONLINE , עכשיו עשיתי טבלה חדשה שיש בה 3 שדות כינוי, שעת הרשמה, שעת סיום עכשיו הבעיה היא שאני לא יודע מתי הסטודנט מסיים לגלוש באתר כשהוא סוגר את הדפדפן(ע"י X של החלון) 2) איך אני יודע מתי נעשה רענון לדף? האם יש איזשהו ארוע או תנאי ואם כן אז מהו?(יעזור לי גם בJAVASCRIPT) 3) איך אני יכול לבטל את הכפתורים של BACK וFORWARD של הדפדפן? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
יש לי קובץ אייקון שברצוני להוסיף לטופס שלי ב - VB אבל גודל הקובץ הוא יותר מ - 766 בתים וכאשר בדקתי ראיתי שרק איקונים עד גודל מקסימלי של 766 בתים נתווספים ומוצגים.... כאשר אני מנסה להוסיף קובץ אייקון יותר גדול מזה הוא מעלה לי את הודעת השגיאה הבאה : invalid picture מישהו יודע כיצד אני מסדר או פותר את הבעיה הזאת ? אם לא ניתן , האם יש תוכנה/דרך שניתן בעזרתו להקטיןאת גודל האיקון ל - 766 בתים ?
-
- 5 תגובות
- 901 צפיות
-
-
-
יש לי דף HTML. הדף מסודר בטבלה. ברקע של אחד התאים צריכה להופיעה תמונה, ובתוך חלק מהתמונה הטקסט צריך להופיע (כלומר, אם נניח שהתמונה היא ריבוע בתוך ריבוע, הטקסט צריך להופיע רק בריבוע הפנימי). הבעיה היא שאני לא מצליח ליצור גלישת הטקסט (כלומר, המקום לרדת שורה בסופה, הוא ממשיך מחוץ לאותו מיקום, ריבוע לפי הדוגמה הקודמת)... ניסיתי DIV, טבלאות, מיקום אבסולוטי ולא אבסולוטי ומה לא, פשוט אני לא מצליח ליצור גלישת טקסט.. אודה מאוד למי שיוכל להכווין אותי בעיניין קצת... יואב.
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה דיי הרבה זמן כבר להעתיק פקדים מטאב מספר 1 (Tabpage1) לטאב שהמשתמש בחר (TabControl1.SelectedTab), ניסתי כמה דברים כמו... TabPage1.Controls.CopyTo(TabControl1.SelectedTab,0) או: TabPage1.Controls.CopyTo(TabControl1.SelectedTab.Controls,0) ה-0 מסמל את הפקד שהוא יתחיל להעתיק ממנו, אבל משום מה זה לא עובד... אשמח לעזרה! המשך למטה תודה!
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
ברשותי הקומפיילר visual c++, אני יודע את שפת C, מכירים איזה מדריך קצרצר שילמד אותי לבנות חלון בסיסי?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שלט רחוק ששולח קוד מסויים לבקר (89c52) עכשיו שמתי את הקוד הזה במשתנה d. בכל פעם שאני לוחץ על כפתור מסויים יש לי משתנה vt שהופך ל- 1 וכאשר אני עוזב את הכפתור הוא יורד ל-0. עכשיו הקודים שיש לי זה אלה: קדימה d=30H אחורה d=40H עכשיו איך אני עושה שמתי שאני לוחץ קדימה זה יסע קדימה ושאני אעזוב זה יפסיק ושאני לוחץ אחורה זה יעשה אותו דבר?
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-