תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
היי. כיודע לי יש שתי סוגים של סוקטים, כאלה ש"חוסמים" וכאלה ש"לא-חוסמים". בשביל לדוגמא לממש צ'אט רב משתמשים בסוקטים חוסמים אלאץ לפתוח לכל משתמש thread שינהל את הסוקט שלו (בעיקר לקריאה ממנו). בסוקטים לא חוסמים לא אצטרך את זה, אך ההגיון אומר לי שזה נעשה מאחורי הלקעים בכל מקרה. אשמח לדעת מתי נכון להמשתמש בסוקטים לא חוסמים ומתי בכן חוסמים, ואם אפשר סטטיסטיקה מסויימת אולי לכמות ה threads כתלות בכמות החיבורים הפתוחים, וגם יעילות של התעבורה בכל אחד מהמקרים. אני מחפש דברים כאלה כבר מספר ימים ולא הצלחתי למצוא כלום. תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני בכיתה יב' וצריך עזרה בבחירת נושא פרוקיט גמר בגודל 5 יחידות בc# אשמח לשמוע על רעיונות לתוכנות משחקים ודברים מעניינים שניתן לעשות אך לא קשים במיוחד . תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השתמשתי בכונטרול asp:SqlDataSource, ויש לו תכונה: selectcommand אם אני נותן לתכונה זו משפט SELECT בתוך הצד HTML, אז זה מסתדר לי, שה GridView1.SelectedValue עובד. והוא נותן לי את הערך הנבחר בגריד. אבל כשנתתי לתכונה selectcommand ערך בקוד #C : SqlDataSource6.SelectCommand = "select ... אז ה GridView1.SelectedValue לא עובד, הוא לא מצליח לתת לי את הערך הנבחר. ואני מקבל שגיאה: Object reference not set to an instance of an object איך אני פותר את הבעיה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשאני מנסה להעמיס את האופרטור ">>" לפי הדוגמאות שמצאתי, אני מקבל שגיאת קומפילציה ולא ברור לי למה. error C2804: binary 'operator <<' has too many parameters הגדרת האופרטור ב-CLASS ostream& operator<<(ostream &output, const Transport &PrintTransport); האופרטור ostream& Transport:: operator<<(ostream &output, const Transport &PrintTransport) { output << PrintTransport.Name; return output; } יש למישהו רעיון?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Xubuntu 9.04 שלום אני מנסה לקמפל תוכנית שכתבתי שמשתמשת ב netlink הורדתי את הספרייה libnl-dev גירסה 1.3 ואני מנסה להשתמש בפונקציה שנמצאת שם לפי התיעוד של הסיפרייה וחלק מהפונקציות האחרות של הסיפרייה אפילו משתמשות בה . אבל משום מה מקבל את השגיאה הבאה כל הזמן : gcc server.o list.o -o server -lnl server.o: In function `main': server.c:(.text+0x15a): undefined reference to `nl_handle_get_fd' collect2: ld returned 1 exit status את החלק הראשון של הקימפול הוא עבר בסדר ככה שנראה לי שהאינקלודים תקינים . קטע הקוד הרלוונטי : nl_socket_modify_cb(sock, NL_CB_VALID, NL_CB_CUSTOM, getMessegeFromKernel, NULL); printf("waiting for kernel to connect ..."); code =0 ; //send…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, האם לPLC יש קשר לכאן? במידה וכן, אני מעוניין ללמוד אבל מאוד קשה למצוא חומר על זה בעברית מכירים אתר כלשהו ללימוד בעברית? כל חומר בנושא הזה יתקבל בברכה רבה תודה!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
האם אפשר להכניס לטבלה ב-DB שורה של -HTML ולהציג את ה-HTML בדפדפן? http://img144.imageshack.us/img144/8581/87826786ro2.jpg האם יש אפשרות להציג את VIDEO LINK כ-HTML??
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מנסה למדוד כמה זמן לוקח לסט פקודות שאני מבצע , אני צריך למדוד ברמת ה milisec או microsec אני רוצה להשתמש בשעון של ה PC יש למישהו איזה שהיא דוגמא איך לבצע את זה ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה,השתמשתי באחד המדריכים שפורסמו כאן,וניסיתי לבנות לי אתרון HTML. קצת מאוחר יותר גם גיליתי שכדי שזה יהיה דף אינטרנט של ממש,צריך להעלות את זה לשרת. אז ניסיתי להשתמש באתר Jabry. http://www.jabry.com/ נרשמתי,עשיתי Upload לקובץ,וזה הגיע למצב שזה פותח לי את הדף כדף-עריכה לקובץ שלי. ככה זה נראה אחרי שאני מעלה את הקובץ: ככה זה נראה כשאני מנסה לפתוח אותו: איך אני -לא- פותחת את הדף בcontrol panel הזה,אלא כדף רגיל? [br]פורסם בתאריך: 7.09.2009 בשעה 20:58:26 או שזו שאלה יותר מסובכת ממה שחשבתי, או שחפרתי רצח ולאף אחד אין כוח לקרוא.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בכיתה י' אז זה בטח יהיה לכם קל... התרגיל בכל אופן: תוכנית הקולטת 10 מס' למערך ומוצאת את המס' הגדול ביותר ומדפיסה אותו ואת מיקומו. אם המספר מופיע יותר מפעם אחת יודפס מיקומו האחרון. אני יודע שזה מתחיל ככה: import java.util.Scanner; public class ArrayHW1 { public static void main(String[]args) { Scanner input=new Scanner(System.in); int[] A=new int[10]; int I; for(I=0; I<10; I++) { System.out.println("נא הכנס את איבר מס' "+(I+1)); A[I]=input.nextInt(); אבל לא הצלחתי לעשות את הקטע עם להוציא את המספר הכי גבוה, כלומר איך בכלל לעשות את זה. תודה..
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום , תודה רבה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום 1. האם עדיין נהוג לבנות אתרים חדשים ברזולוציה 800X600 ? או שמומלץ ללכת על הדרך הקשה ולהיות חבר טוב של האחוזים? 2. האם אתר עם משקל 5 מגה ו6 עמודים צריך יותר מאחסון חינמי? ועל איזה אחסונים חינמים ללא פרסומות אתם ממליצים? 3. אם למישהו יש נסיון עם phpmyadmin ויודע איך עושים שיופיע עברית בתוכן הטבלאות בGUI שלו אשמח אם הוא ישתף אותי. 4. איזה מערכת ניהול DB הכי מומלצת והכי ידידותית לעברית כיום? (MYSQL) תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בתרגיל הבא: עץ סיגמה מוגדר כ: עץ ריק או עץ המורכב משורש ו2 בנים שכל אחד הוא עץ סיגמה, כך שערך השורש גדול מסכום הערכים של כל צאצאיו או שווה לו. אני צריך לכתוב אלגוריתם האם-העץ-סיגמה(SUM,T) המחיזר אמת אם T הוא עץ סיגמה ושקר אחרת. אם הוא דיגמה יכיל המשתנה SUM את סכום ערכי כל הצמתים. כשאני מסתכל על עץ אני יודע איך לבדוק אם הוא סיגמה או לא, אבל אני פשוט לא מצליח לכתוב את זה בתור אלגוריתם, כל פעם אני או נתקע או מוצא טעות אחרת. אני דיי בטוח שהפעולה אמורה להיות רקורסיבית, ולפי דעתי צריכה להתחיל מעלה ולא מהשורש (ככה אני בודק אם זה סיגמה או לא)-ולכן נראה לי שתנאי העצירה צריך להיות -אם T ריק החזר אמת. אבל אני לא בטוח וכאמור לא יודע איך להמשיך... אודה לכם אם תכוונו או…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את תרגיל 3 מהמבחן הנ"ל: http://www.cs.biu.ac.il/~kalechm/c_04/recursive7_math.pdf אני הצלחתי לעשות שהפונקציה תמנה את הדרכים אם הצעדים היו רק ימינה ולמטה. הבעיה היא שכאשר אני מנסה לאפשר גם צעדים למעלה ושמאלה הפונקציה נכנסת ללולאה אינסופית כי היא עוברת לתא הבא אבל אז חוזרת לתא הקודם וכך הלאה. זאת הפונקציה שכתבתי ונכנסת ללולאה אינסופית: int CountPaths(matrix mat, const int SIZE, int x, int y) { //cout << "[" << x << "][" << y << "]\n"; if ( (x<0||x>=SIZE) || (y<0||y>=SIZE)) //if not in matrix bounds return 0; if (x==SIZE-1&&y==SIZE-1) //if is the end of the matrix return…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
כתבתי מאקרו בחוברת עבודה מסויימת ככה שיבצע בה שינויים מסויימים ואז ישמור אותה בשם אחר. כלומר, קובץ המקור נשאר ללא שינוי. עכשיו אני רוצה לטעון מחדש את קובץ המקור כדי שאוכל לבצע בו שינויים נוספים ושוב לשמור בשם אחר. הבעיה היא שאני לא מצליח לגרום למאקרו לטעון את חוברת העובדה מחדש. שלא נדבר על להמשיך להריץ את הסקריפט מהמקום בו הוא נעצר. ניסיתי להשתמש ב-updatefromfile אבל הוא כל הזמן מחזיר שגיאה. מחיפוש באינטרנט אני מבין שהפונקציה הזאת עובדת רק אם קובץ המקור מעודכן יותר מאשר הקובץ שאני עובד עליו, והרי לא כך הדבר. האם יש איזושהי דרך לעקוף את זה? נניח לשמור קובץ עם תאריך פיקטיבי או אולי שימוש בכלל בפונקציה אחרת. עריכה* הסתדרתי
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
היי אני התחלתי ללמוד פיתוח אפליקציות, כרגע אני לומד להתאים אתר למובייל, הכנתי אתר, ברגע שהאתר יורד לרזולוציה של מתחת 600PX רוחב התפריט באתר הופך לתמונה, רציתי לדעת איזה פונקציה אני עושה בשביל להציג את התפריט על ידי לחיצה על התמונה תודה (שפת JS )
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רוצה לממש את הלולאה הבאה: for (int i=0; i<5; i++( k[i= i+5;] אני יודעת לבדוק את התנאי i<5 ולבצע את הקפיצה. איך מבצעים את ההצבה? <i נמצא ברגיסטר $0, k נמצא ברגיסטר $1>
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב !! אני בונה מסד נתונים ללקוח והוספתי לו תפריט תחזוקה של המסד... שאלתי היא : כיצד אני יוצר כפתור של : 1. דחיסה ותיקון מסד הנתונים ? 2. גיבוי מסד הנתונים ? 3. חיבור למסד נתונים ? 4. שיחזור מסד הנתונים ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה מזה מספר שעות להבין כיצד לעבוד עם RSS ב VB.Net ניסיתי לחפש דוגמאות אך כל הדוגמאות שמצאתי לא עובדות לי וכנראה נכתבו על גירסה יותר ישנה מ ה VB.Net שיש לי, אודה לכל מי שיוכל לעזור ולהסביר כיצד עובדים עם RSS ב VB.NET דרך אגב ברשותי Visual Studio 2005 Proffesional הרץ על וינודס ויסטה. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, כיצד אני יכול לשמור נתיב לאלמנט מסויים בתוך מסמך XML כך שאוכל לגשת ישירות לאלמנט הנ"ל לפי הצורך. אי אפשר להשתמש באינדקסים או שיטות כמו "first child" מכיון שמיקומו של האלמנט יכול להשתנות. מדובר בקובץ גדול ואני לא רוצה לסרוק את כולו כל פעם מחדש כדי לחפש את האלמנט הנ"ל. הנתיב לאלמנט המבוקש הוא ייחודי ואין חשש שיהיו 2 או יותר נתיבים זהים. שאלה נוספת: אחרי שסרקתי XML ומצאתי אלמנט מסויים(למשל בעזרת GetElementsByTagNameׂ) האם קיימת פונקציה שתחזיר לי את הנתיב לאלמנט הנ"ל?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הנה לכם אתגרון קטן: נתונים שני מספרים A,B אתם צריכים למצוא את הגדול מביניהם מבלי שימוש בפונקציות שלכם כלומר כאלה שאתם כתבתם ובלי IF גלויים רק פעולות חשבון פשוטות כמו חיבור, חיסור, כפל, חילוק , חזקה, ערך מוחלט, סוגריים וכו.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד Java ויש לי Class שיצרתי ואני אמור ליצור לו קובץ API מכל ההערות שהכנסתי בקוד, איך עושים את זה ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-