תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם איזה תוכניתן אחד שלומד איתי נתן לי את ויזואל סטודיו portable עם ממשק נחמד מאוד אבל נתקלתי בבעיות רק בממשק, לפני קטע הקוד אני רוצה ליצור סביבה של סלוט מאשין עם שלוש קוביות מסוג lable שני קוביות command שאחת אומרת spin והשנייה end ותמונה מסוג image משהו פשוט מאוד אם randomize שמתי שאני לוחץ על spin הוא יגריל לי שלושה מספרים במידה ויש את המספר 7 אז תקפוץ התמונה ואם אין 7 אז התמונה לא תהיה כלל כאן נתקעתי......שאני לוחץ על image וקובע לו מה אני רוצה שתהיה גודל התמונה ואחר כך אני הולך ל-picture שיחפש לי תמונה שיש במחשב ואת זה הוא לא רוצה להעלות לי כן, שאני לוחץ על הקוביה הקטנה עם השלוש נקודות הוא כאילו רוצה לעלות, קופץ לשניה ונעלם וזה תוקע אותי מלכתוב את התוכ…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי. כיודע לי יש שתי סוגים של סוקטים, כאלה ש"חוסמים" וכאלה ש"לא-חוסמים". בשביל לדוגמא לממש צ'אט רב משתמשים בסוקטים חוסמים אלאץ לפתוח לכל משתמש thread שינהל את הסוקט שלו (בעיקר לקריאה ממנו). בסוקטים לא חוסמים לא אצטרך את זה, אך ההגיון אומר לי שזה נעשה מאחורי הלקעים בכל מקרה. אשמח לדעת מתי נכון להמשתמש בסוקטים לא חוסמים ומתי בכן חוסמים, ואם אפשר סטטיסטיקה מסויימת אולי לכמות ה threads כתלות בכמות החיבורים הפתוחים, וגם יעילות של התעבורה בכל אחד מהמקרים. אני מחפש דברים כאלה כבר מספר ימים ולא הצלחתי למצוא כלום. תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי ידע בסיסי, רציתי לשאול, אני רוצה לעשות פרויקט קטנטן שיהיה GUI, שאליו אני יכול לבחור ספרייה ולערוך את כל הקבצים בספרייה יחד. באיזו שפה אתם ממליצים לי לעשות\ללמוד את זה?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש איזו שהיא דרך לשמור את התוכניות שאני בונה בפסקל כקובץ BAT למשל, במקום כקובץ של פסקל שאפשר לפתוח רק בעזרת התכנה? (כדי שאני יוכל להפעיל את התוכנה בלי להפעיל את הפסקל) ואם כן, איך בדיוק עושים את זה?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי windows 7 64 ביט התקנתי אקליפס cdt כמו כן הורדתי MinGW. כתבתי את הקוד הבא #include <iostream> using namespace std; int main () { cout << "Hello World! "; cout << "I'm a C++ program"; return 0; } עשיתי save כמו שצריך ויש בעיה של בקימפול של Launch failed. Binary not found. אני ישמח לעזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום 1. האם עדיין נהוג לבנות אתרים חדשים ברזולוציה 800X600 ? או שמומלץ ללכת על הדרך הקשה ולהיות חבר טוב של האחוזים? 2. האם אתר עם משקל 5 מגה ו6 עמודים צריך יותר מאחסון חינמי? ועל איזה אחסונים חינמים ללא פרסומות אתם ממליצים? 3. אם למישהו יש נסיון עם phpmyadmin ויודע איך עושים שיופיע עברית בתוכן הטבלאות בGUI שלו אשמח אם הוא ישתף אותי. 4. איזה מערכת ניהול DB הכי מומלצת והכי ידידותית לעברית כיום? (MYSQL) תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, בימים אלו אני עובד על בניית אתר כלשהו ורציתי להוסיף לאתר מסד נתונים של ACCESS אבל איני יודע איך בדיוק אני יכול לעשות זאת כי עד כה השתמשתי במסד הנתונים שנמצא בתוכנה בניתי מסד נתונים ב ACCESS ושמרתי אותו כ .accdb, עכשיו שאני מחבר אותו לאתר ומריץ הוא נותן לי את ההודעה הבאה : An attempt to attach an auto-named database for file (מיקום הקובץ). A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share אין לי מושג מה אני עושה לא נכון, איך בעצם אני מחבר מסד נתונים חיצוני לאתר שמיוצר ב WEB DEVELOPER אם תוכלו לעזור לי בנושא אני אודה לכם מאוד! תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לומד באוניברסיטה קורס C. לפני זה כבר ידעתי C# ושם לא היו כל מיני בעיות עם הקלט. ב- C יש בכל מיני קומפיילרים שונים כל מיני אזהרות על פונקציות קלט. לדוגמה, בקומפיילר של מיקרוסופט (Visual C++) יש אזהרה על הפונקציה scanf. בקומפיילר GCC יש אזהרה על הפונקציה gets. אני מבין שב- C++ משתמשים ב- cin, אבל אני כרגע בקורס לא יכול להשתמש בפונקציה הזאת. אז רק רציתי לדעת באיזו פונקציית קלט הכי כדאי לי להשתמש כדי לקלוט מספרים (scanf?) ובאיזה כדאי לי למחרוזות(gets?)? ראוי לציין שכרגע אני משתמש בפונקציות שרשמתי בסוגריים.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא יודע כל התוכנות שרת שיש . ה cpanel וגם apache ויש עוד . תגידו לי מה שמן של תוכנות השרת וגם על איזה מעכת הפעלה עובדות ? עכשיו ה cpanel היא רק מאחסנת אתרים ולא משהו אחר לפי מה שאני יודע . והאפאצי איך היא עובדת על מה היא עובדת וגם היא עובדת על אחסון אתרים web hosting והשפה שהאפאצי תומך הוא תומך ב PHP לפי מה שאני יודע ? והשאר ? תסבירו לי קצת.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשאני מנסה להעמיס את האופרטור ">>" לפי הדוגמאות שמצאתי, אני מקבל שגיאת קומפילציה ולא ברור לי למה. error C2804: binary 'operator <<' has too many parameters הגדרת האופרטור ב-CLASS ostream& operator<<(ostream &output, const Transport &PrintTransport); האופרטור ostream& Transport:: operator<<(ostream &output, const Transport &PrintTransport) { output << PrintTransport.Name; return output; } יש למישהו רעיון?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
היי אני התחלתי ללמוד פיתוח אפליקציות, כרגע אני לומד להתאים אתר למובייל, הכנתי אתר, ברגע שהאתר יורד לרזולוציה של מתחת 600PX רוחב התפריט באתר הופך לתמונה, רציתי לדעת איזה פונקציה אני עושה בשביל להציג את התפריט על ידי לחיצה על התמונה תודה (שפת JS )
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך ניגשים מדף js אחד לפרמטרים של דף js אחר. חשוב לציין שדף הaspx של הראשון(ראש המסך) מכיל את השני בתוכו בתור חוצץ.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מי שיכול לעזור לי אני מחפשת דחוף איך ניתן לעשות שבשעת גרירת USER CONTROL שאני יצרתי כגון חלק ממשחק. איך ניתן שבשעת גרירתו למקום אחר על המסך יראו את הUSER CONTROL זז ולא יראו סתםסימן רגיל של עכבר. מי שיכול לתת לי מענה דחוף תודה ???
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע איך אפשר לקבוע כמה ספרות אחרי הנק' יוצגו בפלט ב-console?? תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
-
אני מעוניין לפרוס את התמונה שתיהיה על כל העמוד כרקע איך אני עושה את זה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי בשרת תיקיה לקריאה בלבד, WWW ובה מאוכסנים כל הקבצים של האתר. בנוסף, יש לי תיקיה חיצונית שנקראת myDB. איך אני פונה ל-DB שב-myDB חוץ מבאמצעות DSN. אני מעוניין לבצע פניה לתיקיה דרך בלוג מבוסס PHP. אני יודע שב-ASP יש דברים כמו Server.MapPath אבל איך אני עושה את זה בפועל? אני פשוט רושם את זה במקום ה-path? הנה קטע קוד מהבלוג הפונה אל קובץ שממוקם ב-myDB ואליו אמורים להכתב נתונים בצורה דינאמית: $file = fopen ('conf.inc.php', 'w'); $content = "<?\n\n"; $content .= "/* This file is part of the Blog. כיצד אני יכול לפנות בקטע קוד זה לקובץ conf.inc.php שמצוי בתיקיה myDB הממוקמת באותה רמה של תיקיית ה-WWW שלי? מאור
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, בניתי אתר שמבוסס על עיצוב של Photoshop עם הוספת מלל דרך FrontPage. האתר עובד בסדר גמור דרך Explorer אבל כשפותחים את האתר דרך ה FireFox כל העיצוב מתפרק לגורמים. להלן האתר: www.orthoptics.co.il מה עלי לעשות בכדי להתאים את האתר גם ל FireFox? תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, נתקלתי בבעיה מסוימת... יש לי סעיף כזה: הוסף את הנדרש לתוכנית כך שאם המספרים שונים יודפס קודם המספר הגדול ואחריו המספר הקטן. איך לעזאזל אני מוסיף את זה??? הנה התוכנית שעשיתי: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication21 { class Program { static void Main(string[] args) { int a; int b; Console.Write("Enter first number: "); a = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.Write("Enter second number: "); b = int.Parse(Console.ReadLine()); if (a == b) { Console.WriteLine("equal"); } else { Console.WriteLine("dif…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את תרגיל 3 מהמבחן הנ"ל: http://www.cs.biu.ac.il/~kalechm/c_04/recursive7_math.pdf אני הצלחתי לעשות שהפונקציה תמנה את הדרכים אם הצעדים היו רק ימינה ולמטה. הבעיה היא שכאשר אני מנסה לאפשר גם צעדים למעלה ושמאלה הפונקציה נכנסת ללולאה אינסופית כי היא עוברת לתא הבא אבל אז חוזרת לתא הקודם וכך הלאה. זאת הפונקציה שכתבתי ונכנסת ללולאה אינסופית: int CountPaths(matrix mat, const int SIZE, int x, int y) { //cout << "[" << x << "][" << y << "]\n"; if ( (x<0||x>=SIZE) || (y<0||y>=SIZE)) //if not in matrix bounds return 0; if (x==SIZE-1&&y==SIZE-1) //if is the end of the matrix return…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
חברים יש לי בעיה פה בתכנות לפרויקט הבעיה היא כזאת אני מנסה למחוק איבר מסוים מרשימה תוך כדי שיש לי תנאי שצריך לסרוק את כל הרשימה כאילו שהרשימה מתקצרת תוך כדי הפור הפתרון הוא בכיוון של רקורסיה אבל אין לי שמץ של מושג או כיוון איך לעשות את זה public void Del(int i) { if(!list2.isEmpty()) { for(int j=0;j<list2.size();j++) { if((list.get(i).p+30==list2.get(j).x && list.get(i).q+30==list2.get(j).y) || (list.get(i).p+30==list2.get(j).a && list.get(i).q+30==list2.get(j).b)) { list2.remove(j); } } } } אם יש לי רשימה של 0-1-2 (מספרי איברים ברשימה) אז בסוף נשאר רק 1 תודה לפותרים
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אפשר לעזור בתדרוך איך הופכים מערך דו מימדי. הכוונה היא למערך שקלטנו מהמשתמש עם מספר שורות ועמודות שהוא בחר (עד 50) וכרגע יש מטריצה מסויימת. צריך להפוך אותה. איך ניתן לעשות זאת? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי פרויקט לימודי לעשות ואני פשוט משתגע אני רוצה לעשות משחק רשת קטנטן בסביבת תכנות של C# הרעיון הוא שתהיה טבלת נתונים מרוחקת (שרת\SQLSERVER וכו) שממנה תוכל התוכנה שאכתוב לבצע זיהוי משתמשים (שם משתמש\סיסמא) וברגע שנכנסים כל משתמש יוכל לשחק והנתונים שלו יהיו בטבלאות - כל עמדה כזאת תתחבר למסד המרוחק ותשלוף נתונים כלפי אותו שחקן ניסיתי לברר על כל דרך אפשרית תנו לי כיוון או משהו שאוכל להשתמש בו .. ממש זקוק לעזרה של החברה כאן. בברכה ויום טוב fatalica
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-