תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אהלן כחלק מהפרוייקט שיש לי, מכינים משחק קטן עם אובייקטים שרצים וזזים על TIMER באופן רנדומלי על המסך ( הם ה BAD PLAYER - מתנגשים ב"קיר" של האפליקציה והולכים לכיוון ההפוך), יש שחקן טוב שהוא ה GOOD PLAYER ואני אמור לחמוק מהם בעקרון, אם נוגעים בי - אני נפסל. חלק מהפרויקט הוא לגרום לאותם אובייקטים שנוגעים אחד בשני - להעלם מהמסך ואם נוגעים בי - לפסול את המשחק. אני לא מוצא ממש דרך לעשות זאת, אפשר עזרה בנושא? המשחקון רץ על WPF בכל מיני קלאסים שונים, לא מוצא את הדרך להכניס קוד נורמלי אל תוך הקלאס המיועד good/bad player. אשמח לעזרה, תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום , שמי קורן . לאחרונה עלה לי לראש רעיון לפיתוח שירות זיהוי שיחה חסומה , האומנם , שירות זה כבר קיים אך העלות גבוהה , מאוד. לאחר קריאה והתעמקות בנושא הבנתי שזה לא כזה קשה להבנה ולפיתוח, אך עולה לי השאלה הבאה: יש לי DID , של ספיקו , לא נבדק בינתיים אם מעביר ANI , cnam, אבל לניסוי זה מספיק כרגע , השאלה שלי היא יותר טכנית מאשר הבנתית , אין לי טלפון אייפי בבית , אך יש לי שרת Asterisk , האם אפשרי לחבר תשרת ל did שמספקת למשל חברת ספיקו ? אם כל מה שצריך זה השרת + הבנה+ did , ללא sip בייתי , אז אני מאמין שתוך מספר ימים אני כבר אתחיל עם הבנייה ואקווה לסיים תוך מספר ימים , ומה שחשוב שאני אמכור שירות כזה במחיר הגיוני מאוד , הרי 400 שקל לשירות כזה לחודש זה מאוד מוגזם , המספר did ש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני זקוק לפונקציה לקליטת משפט בשפת C לתוך מחרוזת ושתוכל לקלוט רווחים ושתמשיך לקלוט אחרי רווח. לדוגמא המשפט: the end אני צריך שהוא יקלט בדיוק כמו שהוא ולא נגיד רק the. בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני התחלתי ללמוד פיתוח אפליקציות, כרגע אני לומד להתאים אתר למובייל, הכנתי אתר, ברגע שהאתר יורד לרזולוציה של מתחת 600PX רוחב התפריט באתר הופך לתמונה, רציתי לדעת איזה פונקציה אני עושה בשביל להציג את התפריט על ידי לחיצה על התמונה תודה (שפת JS )
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
כל פעם השורה השניה מסומנת לי בזמן הקימפול. Scanner console = new Scanner(System.in); System.out.print ("pleaze type a number:"); השגיאה שמתקבלת: <identifier> expected והנה הקוד של כל התוכנית: import java.util.Scanner; public class hyper{ public static void main (stirn[] args); Scanner console = new Scanner(System.in); system.out.print ("pleaze type a number:"); double 1 = console.nextInt(); system.out.prinln ("please type another number:") double 2 = console.nextInt(); system.out.prinln ("pvvv: ") int 3 = console.nextInt(); system.out.prinlt ("please type ") }
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברים יש לי בעיה פה בתכנות לפרויקט הבעיה היא כזאת אני מנסה למחוק איבר מסוים מרשימה תוך כדי שיש לי תנאי שצריך לסרוק את כל הרשימה כאילו שהרשימה מתקצרת תוך כדי הפור הפתרון הוא בכיוון של רקורסיה אבל אין לי שמץ של מושג או כיוון איך לעשות את זה public void Del(int i) { if(!list2.isEmpty()) { for(int j=0;j<list2.size();j++) { if((list.get(i).p+30==list2.get(j).x && list.get(i).q+30==list2.get(j).y) || (list.get(i).p+30==list2.get(j).a && list.get(i).q+30==list2.get(j).b)) { list2.remove(j); } } } } אם יש לי רשימה של 0-1-2 (מספרי איברים ברשימה) אז בסוף נשאר רק 1 תודה לפותרים
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה אבל אני בונה אתר ואני רוצה שיופיע בו כזה משהו שממספר את מספר האנשים שנכנסים אליו... מישהו יודע איך עושים את זה ?! תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני פותח פרויקט אישי ואני הייתי רוצה לדעת מבין אלה בפורום שעובדים כבר בתחום, איך מבחינת הספריות והתתי ספריות שצריכות להיות בספרית הפרוייקט הבנתי שזה הולך בצורה הזאת: 1. ספריה ראשית בעלת שם הפרויקט 2. בתוך הספריה הראשית ספריה של גיבויים של הפרויקט 3. עוד ספריה בתוך הספריה הראשית של דפי הפרויקט , תכנון .. ( WORD וכאלה מצגות ודיאגרמות. ) אשמח לדעת מה עוד... אגב איזה שם הספריה של הword וכאלה נקראת?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום , תודה רבה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. נתקלתי בבעיית קומפילציה שאינני מצליח להתגבר עליה: לפניכם שלושה קטעי קוד: #include <iostream.h> template <class X, class Y> class Client { private: X x; Y y; public : Client(X a=X(), Y b=Y()); Client & operator = (const X &); Client & operator = (const Y &); Client & operator = (const Client &); bool operator == (const X &) const; bool operator == (const Y &) const; bool operator == (const Client &) const; }; template <class X, class Y> Client<X, Y>::Client(X a, Y b) { x=a; y=b; } template <class X, class Y> Client<X, Y> & Client<X, Y>::oper…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את תרגיל 3 מהמבחן הנ"ל: http://www.cs.biu.ac.il/~kalechm/c_04/recursive7_math.pdf אני הצלחתי לעשות שהפונקציה תמנה את הדרכים אם הצעדים היו רק ימינה ולמטה. הבעיה היא שכאשר אני מנסה לאפשר גם צעדים למעלה ושמאלה הפונקציה נכנסת ללולאה אינסופית כי היא עוברת לתא הבא אבל אז חוזרת לתא הקודם וכך הלאה. זאת הפונקציה שכתבתי ונכנסת ללולאה אינסופית: int CountPaths(matrix mat, const int SIZE, int x, int y) { //cout << "[" << x << "][" << y << "]\n"; if ( (x<0||x>=SIZE) || (y<0||y>=SIZE)) //if not in matrix bounds return 0; if (x==SIZE-1&&y==SIZE-1) //if is the end of the matrix return…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לקראת בניית אתר האינטרנט הראשון שלי. האתר מיועד לשמש כחלון ראווה לעסק המשפחתי. האתר אמור להיות סטטי אך הייתי רוצה לשמור לעצמי את האופציה לשינויים קטנים בעתיד עם זה ברמת התוכן, עיצוב, קוד, ובשל כך אני מנסה לעשות זאת בעצמי ולהימנע מעבודה עם מתכנת שיחייב אותי שכול שינוי יצטרך לעבור דרכו. האתר לא צריך לכלול בתוכו מערכות כגון: פורומים, בלוג וכו'. האתר צריך לייצג את המוניטין של החברה בצורה עניינית ומסודרת וחשוב מאוד שהעיצוב יהיה נקי ומסודר. הידע שלי ב-HTML\CSS הוא בסיסי ביותר ובשל כך חשבתי לבנות את האתר בעזרת WordPress\Joomla, יתרונות? חסרונות?. חשבתי גם על DreamWeaver כאופציה לכלי עזר בחוסר הידע שלי בכתיבת HTML באופן ידני, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. חשו…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא יודע כל התוכנות שרת שיש . ה cpanel וגם apache ויש עוד . תגידו לי מה שמן של תוכנות השרת וגם על איזה מעכת הפעלה עובדות ? עכשיו ה cpanel היא רק מאחסנת אתרים ולא משהו אחר לפי מה שאני יודע . והאפאצי איך היא עובדת על מה היא עובדת וגם היא עובדת על אחסון אתרים web hosting והשפה שהאפאצי תומך הוא תומך ב PHP לפי מה שאני יודע ? והשאר ? תסבירו לי קצת.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה מזה מספר שעות להבין כיצד לעבוד עם RSS ב VB.Net ניסיתי לחפש דוגמאות אך כל הדוגמאות שמצאתי לא עובדות לי וכנראה נכתבו על גירסה יותר ישנה מ ה VB.Net שיש לי, אודה לכל מי שיוכל לעזור ולהסביר כיצד עובדים עם RSS ב VB.NET דרך אגב ברשותי Visual Studio 2005 Proffesional הרץ על וינודס ויסטה. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני עושה קורס במערכות לוגיות ספרתיות (עובדים עם LOGISIM) ורציתי לדעת אם מישהו מכיר ויכול להפנות אותי לתוכנה שמתכננת עבורך מעגל ספרתי? תוכנה שאני מזין לה קלטים, פלטים, פונקציונליות והגבלות למיניהן והיא תתן לי אופציות לתכנון של המעגל הרצוי? תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. האם יש צורך לממש אופרטור השמה (=), ו Copy Constructor גם במחלקות שבהם מערך הוא איבר מוכל, ולמה? תודה מראש, קובי.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שמהו יכול לעזור לי עם זה ???. כתוב פונקציה המקבלת מערך מסוג והמקסימאלי שבמערך ואת מיקומם הסידורי. יש להקצות מערך בגודל 5 ולקלוט את ערכיו מהמשתמש. על התוכנית להציג את הערכים המוחזרים מהפונקציה. דוגמה: Please enter five numbers: <752> <-2> <59157> <87> <-6237> The minimal value is -6237 at index 4. The maximal value is 59157 at index 2.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אז קניתי שטח אחסון חדש, העברתי את כל הקבצים ועכשיו אני רוצה להעביר את הכתובת. איך עושים את זה? כמה בלאגן זה? תודה וחג שמח
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי פרויקט ב-C# בויז'ואל סטודיו 2010 שבנוי על בסיס נתונים מסוג MySql. אני משתמש בתוסף של קריסטל ריפורטס לויז'ואל סטודיו כדי להציג דוחות, והוא מסרב להציג לי בקריסטל שדות בעברית. כל שדה בעברית מופיע כסימני שאלה. סתם טקסט בעברית (כלומר לא שדה מבסיס הנתונים, סתם טקסט שאני כותב בעצמי) אין לו בעיה להציג בעברית. כשאני מנסה את זה על מחשב אחר מאותו בסיס נתונים הכל נראה בסדר, וגם כשאני מוציא דוח קריסטל במחשב שלי מבסיס נתונים מסוג sql server העברית בסדר. לפי זה אני מנחש שמדובר בבעיה כלשהי בהגדרות של mysql על המחשב שלי, אבל אני לא מוצא פתרון שעובד. יש לכם רעיון איך אפשר לפתור את הבעיה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
Xubuntu 9.04 שלום אני מנסה לקמפל תוכנית שכתבתי שמשתמשת ב netlink הורדתי את הספרייה libnl-dev גירסה 1.3 ואני מנסה להשתמש בפונקציה שנמצאת שם לפי התיעוד של הסיפרייה וחלק מהפונקציות האחרות של הסיפרייה אפילו משתמשות בה . אבל משום מה מקבל את השגיאה הבאה כל הזמן : gcc server.o list.o -o server -lnl server.o: In function `main': server.c:(.text+0x15a): undefined reference to `nl_handle_get_fd' collect2: ld returned 1 exit status את החלק הראשון של הקימפול הוא עבר בסדר ככה שנראה לי שהאינקלודים תקינים . קטע הקוד הרלוונטי : nl_socket_modify_cb(sock, NL_CB_VALID, NL_CB_CUSTOM, getMessegeFromKernel, NULL); printf("waiting for kernel to connect ..."); code =0 ; //send…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לומד שפת C בסביבת עבודה בורלנד, ומאיפה שלא הורדתי קיבלתי שגיעה שלבדוק איזה גרסת ווינדוס יש לי 32 או 64 סיביות כי בגירסה שלי הוא לא יכול לרוץ. יש לי 64 סיביות ובמחשב נייד יש לי 32 ובשניהם הוא לא עובד... אותה הבעייה כנראה הבעייה זה ווינדוס 7 אז רציתי לשאול אם מישהו מכיר תבעייה ואיך לסדר אותה, ואם לא האם אפשר קישור להורדה לבורלנד C שירוץ על 7
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב ככה יש לי בעיה קטנה אבל גדולה בעיקרון.....יש לי שאלה בפסקל... יש פונקצייה שנקראת פונקצית FOR או I... היא הולכת ככה FOR I:=1 TO 10 DO (בחרתי סתם מספרים...לא להתייחס אליהם) השאלה שלי הולכת ככה יש פונקציה שעובדת ביוק הפוך כלומר פונציה יורדת אני יודע שזה משהו עם DOWN TO אבל יש לי בעיה קטנה... (ה-TO מתחלף עם DOWN TO כמו במבנה הקודם...) השאלה שלי הולכת ככה: איך כותבים את ה-DOWN TO אם רווח או בלי רווח? במה משתמשים בזה כלומר למה זה טוב כי בדרך כלל משתמשים ב-FOR שעולה לא יורד אם מישהו יכול להסביר לי למה תודה רבה!! ככה אני מבקש לא לענת סתם כי אני לא רוצה להתבלבל אז ככה אם אתם יודעים אז סבבה אם לא אז תכתבו לא בטוח או שלא תענו.... תודה מראש לכולם!!!!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-