תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום, במסגרת בגרות באלקטרוניקה אני נדרש לכתוב תוכנית בשפת C שתדליק לדים שיחוברו בעזרת ערכה ליציאה של המדפסת. יש תוכנה שמדמה את פעולה זו? כלומר מראה לי לדים/יציאות על המסך ואני יכול לראות אם יוצא 1 או 0 או לחלופין אם נדלק הלד או לא? על מנת להוציא מידע אני משתמש בפקודה Out32. מקווה שהבקשה ברורה, תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נגיד ואני רוצה ליצור Pattern מסויים לדוגמא ###-###-#### ואז להדפיס את הPattern הזה בעזרת שליחת 3 INT, אפשרי? DecimalFormat fmt = new DecimalFormat(); fmt.applyPattern("###-###-####"); ואז System.out.println(fmt.format(num1, num2, num3)); בצורה הזאת זה לא עובד, באיזה method של fmt אני צריך להשתמש, איך? תודה
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
יש לי מערך שמוגדר בצורה הבאה: <input type="checkbox" name="courses" value="English"> <input type="checkbox" name="courses" value="Math"> <input type="checkbox" name="courses" value="Hebrew"> הבעיה היא שהגדרת מערכים בJS נעשת בלי סוגרים מרובעות [] אז כשאני בודק את הערכים בJS אז יש לי שגיאה, כשאני עושה בלי הסוגרים הSCRIPT של הPHP מקבל רק ערך אחד(ולא את כל הערכים שסימנתי) משהו יודע אם קיימת דרך לפתרון של הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני לומד עכשיו JAVA מספר (מתכנת C במקור), ורשום בו שאחרי שמגדירים STRING אז אי אפשר לשנות את תוכנו. בניסיונות שעשיתי (בeclipse אם זה משנה), הצלחתי ללא בעיה. מישהו יודע אולי למה הם התכוונו?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם! יש לי עבודה לעשות ב CPP ויש לי בעייה. בעבודה אמורים להגדיר מחלקת אבא ולו 3 בנים. לאבא יש משתנה אחד מסוג INT ול-2 מ -3 הבנים יתווסף INT נוסף. שמות ה"ילדים" הם DAYINYEAR, DAYINMONTH, DAYINWEEK. ה- DAYINYEAR הוא ללא המשתנה הנוסף. הבעייה שלי היא ביצירת פעולה אונרית שהופכת את DAYINMONTH ו- DAYINWEEK ל DAYINYEAR: DAYINYEAR operator~() אני יודע שבאבא אני לא יכול להגדיר פעולה וירטואלית שתחזיר DAYINYEAR כי האבא לא מודע לקיומו של הבן. רשמתי את: DAYINYEAR operator~() כאופרטור ב- DATINMONTH אבל זה לא מתהדר. יש הרבה בעיות כשהאשון מבינהם הוא: Error error C2143: syntax error : missing ';' before '~' משהו יודע איך אני מגדיר את הפעולה שתחזיר DAYINYEAR תודה רבה והמש…
-
- 5 תגובות
- 783 צפיות
-
-
כתבתי מאקרו בחוברת עבודה מסויימת ככה שיבצע בה שינויים מסויימים ואז ישמור אותה בשם אחר. כלומר, קובץ המקור נשאר ללא שינוי. עכשיו אני רוצה לטעון מחדש את קובץ המקור כדי שאוכל לבצע בו שינויים נוספים ושוב לשמור בשם אחר. הבעיה היא שאני לא מצליח לגרום למאקרו לטעון את חוברת העובדה מחדש. שלא נדבר על להמשיך להריץ את הסקריפט מהמקום בו הוא נעצר. ניסיתי להשתמש ב-updatefromfile אבל הוא כל הזמן מחזיר שגיאה. מחיפוש באינטרנט אני מבין שהפונקציה הזאת עובדת רק אם קובץ המקור מעודכן יותר מאשר הקובץ שאני עובד עליו, והרי לא כך הדבר. האם יש איזושהי דרך לעקוף את זה? נניח לשמור קובץ עם תאריך פיקטיבי או אולי שימוש בכלל בפונקציה אחרת. עריכה* הסתדרתי
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
-
-
<% if session("adminCheck")<>"true" then response.write "כניסה למורשים בלבד!" else sq="select*from personal_data where (firstname='"&session ("f")&"' and passa='"&session ("p")&"')" path=Server.mappath("data/db1.mdb") set con= Server.createobject("ADODB.Connection") con.mode=3 con.open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;data source=" &path set R=con.execute(sq) if R.eof then response.write "אירעה שגיאה" else %> <html> <head> <script language="javascript"> function test(x) { if (x.firstname.value=="") { alert ("חסר שם פרטי"); x.firstname.focus(); x.firstname.select(); retu…
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי קורס נתמ"מ (ניהול תשתיות מערכות מחשב) בצבא, ואני בלי יידע קודם במחשבים בכלל (אלא אם כן אתם מחשיבים פעילות שוטפת על גבי מחשבים כידע).. תאכלס התפקיד של נתמ"מניקים זה לתחזק את כל חוות השרתים של הצבא פחות או יותר (מיינפרמים למיניהם), ושפת התכנות שאנחנו לומדים היא פרל. עכשיו, זוהי השפה היחידה שלומדים, והמפקדים שלנו אומרים, בתור בדיחה (או לא) - "למה כדאי ללמוד את שפת פרל - כי היא השפה הטובה בעולם!". עכשיו, אני משער שזה נאמר בציניות אדירה, אך רפיטטיבית. אבל מכיוון שאין לי ידע קודם ואני לא מבין ממש בשפות תכנות, רציתי לדעת באמת מה שווה פרל. בינתיים מנסיוני עימה, היא לא נוחה מדי לכתיבה, אבל מאוד שימושית לעבודה בצבא, מפני שהיא מסוגלת לרוץ על כמעט כל מערכת הפעלה (אני א…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש ולא כל כך מוצא פתרון לבעיה הבאה: אני מעוניין לקבל קלט משמשתמש בעזרת cin, במידה ומוכנס string אותו אני מחפש אני מבצע פעולה כלשהיא, במידה והוקש ENTER בלבד אני מעוניין לבצע פעולה אחרת לגמרי, אך בעייתי היא שאני מזין ENTER הסמן יורד שורה ועדיין מחכה לקלט, כיצד אני יכול לבדוק האם הוקש ENTER בלבד? הקוד הרלוונטי מצורף כתמונה. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך ניתן לדבג תוכנה כך שהתוכנית תפסיק (כמו brakepoint) בכל פעם שערך של משתנה, משתנה? אני מתכנת בויז'ואל סטודיו 2005 בשפת C++
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי בעיה בפייטון, איך אני עושה פונקציה שמקבלת כלום ומחזירה מערך או לשם שינוי פונקציה שמקבלת מערך ריק וממלאת אותו המערך צריך להיות דינאמי כלומר מספר התאים לא ידוע מראש, תודה לעונים הסתדרתי תודה
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי, ברכיב RTB, כשאני מדביק טקסט מסויים, הטקסט מוצג עם הפונט שממנו הוא הועתק. לצורך העניין, אם אני מעתיק טקסט עם לינקים ומדביק אותו ב-RTB, הוא יוצג בדיוק כמו שהוא הועתק (כחול עם Underline וכו')... האם יש דרך למנוע את זה? להגיד לRTB שלאחר הדבקה של טקסט הפונט יהיה פונט שאני מגדיר ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברה , מה שלומכם ? נתנו לי לתקן TEMPLATE של ג'ומלה , והבעיה היא כאשר אני הולך ללינק מסוים הTEMPLATE זזה שמאלה אני מצרף את הקוד .. אני מצרף תמונות כדי שתדעו על מה אני מדבר : תמונה ראשונה זה המצב הראשון , והטוב התמונה השנייה כאשר אני מעביר את הסמן של העכבר על הלינק וחצי הTEMPLATE זזה שמאלה כמו שנראה בתמונה צריך עזרה חברים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-
-
טוב אני חדש בכל מה שקשור לSQL PHP ומנועי חיפוש אני חיפשתי מדריך לזה ולא מצאתי אם מישהו יכול בבקשה לתת לי קישור למדריך על איך משתמשים בתוכנה MY SQL ואיך בכלל בונים מנוע חיפוש למתחילים ובעברית תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לדעת איך אפשר לייצא מ-Eclipse קובץ exe כי אין כזאת אפשרות.. או אם אי אפשר בכלל.. איך אני ממיר JAVA ל-EXE.. תודה
-
- 1 תגובה
- 790 צפיות
-
-
אני בונה כרגע פורטל ושאני מנסה להיכנס אליו עם דפדפן EXPLORER אני לא מצליח ועם FIREFOX הוא רץ חלק הפורטל מבוסס HEBNUKER בבקשה עזרה!
-
- 1 תגובה
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה לבנות תוכנת שרת \לקוח רציתי לדעת אם באמצעות המחלקה socket שאני מעביר הודעות האם אני יכול להביר רק string כהודעה כי רוצה להעביר אובייקטים בין הלקוח לשרת ואם כן אפשר אז איך... תודה לעוזארים
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
שלום רב, אני כותב משחק בC שמבוסס על לוח משחק ריבועי-דמקה. הייתי רוצה לכתוב את קוד המשחק עצמו בעזרת מטריצת כיוונים. אני מחפש חומר והסברים על מטריצת כיוונים. אשמח לכמה קישורים אם מישהו מכיר. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רוצה לדעת האם, וכיצד ניתן לצפות בקוד המקור של עמוד PHP. אודה מאוד לעוזרים. לדוגמא, אם יש בעמוד כלשהו מחשבון, כיצד ניתן לראות את הקוד שלו? הוא ניסה בעזרת view source ולא מצא את הקוד המדובר. תודה, Anatoli.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, איך משלבים עברית ב-PHP וב-MYSQL בצורה כזו שגם אוכל לראות את העברית באתר, וגם אוכל לראות הכל בעברית כשאני מסתכל ב-PHPMYADMIN? בנתיים מה שבניתי מציג את העברית באתר אבל ג'יבריש במסד הנתונים. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
Matlab 7.6.0 - R2008a, ישנה תמיכה בריבוי ליבות, האופציה פעילה ועומדת על 4 threads אז ככה, אין לי מושג ב-Matlab, אחי ואבי כותבים שם איזו תוכנה לחישוב מרחק מקסימאלי ומרחק בטוח לפגיעת רסיסים כתוצאה מפיצוץ מבנה. התוכנה בעקרון מבצעת חישובים פשוטים יחסית - לולאות \ מטריצות... הם מריצים את התוכנה על המחשב שלי, רואים שישנה חלוקה על הליבות אך ניצול המעבד הכולל לא עובר את ה-25%. השאלה שלי, מה צריך לעשות ע"מ לנצל את כל כוח העיבוד ? בתאוריה יכול לקצר את זמן ההרצה פי 4. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתרים כמו HWZONE, או כל מני חברות רצניות. באיזה שפה האתרים שלהם בנוים? מישהו מכיר מדיריכים ספרים שמלמדים את השפה?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם (-: החלטתי לפרסם עוד שתי תוכנות שפיתחתי בכדי שתעזרו לי לשפר אותן, אז ככה, אני מרגיש שאני מפתח את התוכנות בעקיפין , אני מתכוון במקום לעשות משהו בדרך הפשוטה, אני פשוט עושה בדרך מסובכת יותר ממה שזה אמור להיות. בכול מקרה, הינה הקישור לשני התוכנות: האחת: http://www.softpedia.com/get/Office-tools/Diary-Organizers-Calendar/Just-In-Time.shtml תוכנה שפיתחתי ומבוססת על התוכנה הקודמת שלי (שהיה בה שגיאת כתיב בשם והחלטתי להשאיר את השם ככה), התוכנה הזו לדעתי ממש יכולה לעזור לאנשים מסויימים, העניין פה, שעל רוב המחשבים שבדקתי היא עבדה טוב, על חלק היא פשוט קרסה ... אשמח אם חלקכם תירצו לקחת חלק בבדיקה של התוכנה ולראות מה לא טוב בה. עוד תוכנה שבניתי סתם בשביל הכיף היא Personal Di…
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות משחק זכרון בJAVA SCRIPT, איך אני מוסיפה כפתור לכל תא בטבלה? יש 3 אפשרויות של גודל הלוח (4X4, 8X8, 10X10)- כך שאני צריכה לבנות טבלה דינמית ובכל תא לעשות new Button- איך אני קוראת לכל כפתור בשם חדש?
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
כחלק מאתר שאני מקים אני צריך לעגל פינות של תמונה. הכוונה שבמערכת ניהול תוכן יש את המערכת חדשות שהדף הראשי כל הזמן מתעדכן בכתבות חדשות שמעלים. עכשיו לכל כתבה הכתב מעלה תמונה, התמונה שהוא מעלה היא תמונה רגילה עם פינות רגילות, את התמונה הזאת אני צריך להציג באתר עם פינות מעוגלות. חרשתי על גוגל בניסיון למצוא פיתרון פשוט בHTML, CSS או בג'אווה סקריפט ולא מצאתי כלום, זאת בעיקרון ההעדפה כמובן אם אפשר בדרך הזאת אשמח אם תעזרו. אם לא אז גם בPHP אני מאמין שבטוח יש אפשרות לעשות את זה עם GD. אם מישו יוכל לכוון אותי לפונקציות שיעזרו לי אני אשמח. תודה, אבי שרביט.
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-