תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי mysql בשרת מסוים. איך אני גורם לקוד הבא להתחבר אליו? Driver={MySQL ODBC 5.1 Driver};Server=localhost;Database=myDataBase; User=myUsername;Password=myPassword;Option=3; אני לא מבין מה אני צריך לרשום בserver, את הIP של השרת? את הדומיין? את הכתובת המלאה לתיקיה שבה מותקן הmysql? וזה משנה מה אני רושם בdriver?
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני עושה את המשחק Haxxagon כפרויקט סיום של י"ג תוכנה. בעיקרון בניתי מחלקה בשם Hexagon שהיא מכילה את הערכים של כלל משבצת. כדי לאתר מישבצת יצרת Vector <Vector<Hexagon>> tree ככה שכל עמודה של משבצות יהיה וקטור שמייצג ושומר אותה ולכל הוקטורים יהיה אחד שישמור את כולם במרוכז... public void paintComponent(Graphics g) { super.paintComponent(g); lenghtOfSide=calculateLength(); h=(int)(lenghtOfSide*0.86); d=(int)(lenghtOfSide*0.5); calcuAlignPoint(); startPoint=new Point( 0+alignPoint.x, getHeight()-h*5-alignPoint.y); //first hex Vector<Hexagon> vec=new Vector<Hexagon>(); hex.calcDimension(lenghtOfSide, d, h, startPoint.x,startPoint.y); …
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
יש לי string שמכיל בתוכו מספרים. למשל "1041" ואני צריך להדפיס אותו שיראה כך: "001041" זאת אומרת שכל מספר שיש לי ב string ייוצג על ידי 6 תווים בהדפסה. כרגע זה מדפיס לי למשל "0" ואני צריך שידפיס "000000" נסיתי עם strtol אבל זה לא מצליח לי. יש למישהו רעיון? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה עברתי לשימוש מגרסאות הBORLAND הנפלאות לדוס אל גרסאת הVISUAL CPP של מייקרוסופט. הVISUAL מאוד נוח והרבה יותר נוח כמעט מכל בחינה אפשרית מאשר הBORLAND הישן של דוס, אבל מן הסתם כל שימוש בפונקציות מהתיקייה DOS.H לא פועלות מאחר והVISUAL הוא גרסא לווינדוז שלא קיימת בה הHEADER הזה. עבור הפקודה CLRSCR(); מצאתי תחליף ואני די בטוח שגם עבור הפונקצייה (delay(int nDelayInMiliSec ישנו תחליף שעושה את אותה הפעולה. אקצר ואסיים - איך אני יכול לתקוע DELAY שכזה ללא שימוש באחת מהפונקציות בDOS.H, כלומר - שיעבוד בMICROSOFT VISUAL CPP ....... ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חסר לי כנראה ה-GCC COMPILER ל- ECLIPSE שרץ לי תחת WIN XP. איך הגעתי למסקנה ? כאשר אני כותב תוכנית ושם נניח אפילו את ה- include-ים בהתחלה, אני מקבל error כי הם לא מוכלים בפרוייקט. פעם שעברה שהיתה לי הבעיה הזו אני הוספתי את ה-GCC רק שאני לא זוכר איך ואולי בכלל יש דרך אחרת לעשות זאת... אשמח לעזרה.. תודה !!
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח לדעת אם יש פה מתכנתים ב-.NET שיכולים לספר על הכלים שהם עובדים איתם לבדיקת זיכרון וזליגות זיכרון בתוכניות שלהם (בעבודה או בפרטי). אצלנו עובדים בעיקר עם .NET Memory profiler, אבל היא איטית (לתוכנית שלנו) ורציתי לדעת אם יש עוד אופציות טובות.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתכנן לבנות את המעגל הזה שנותן תצוגת לדים לפי יציאת LPT רציתי לשאול איך ניתן להראות כמה אימיילים חדשים יש על התצוגת לדים. המעגל:
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום. ניסיתי לעשות צייר וסנייק ובשני המקרים צריך להשתמש בinvalidate כדי שהמסך ימחוק את הציוק הקודם ויצייר אותו שוב מחדש במיקום ובוגדל החדשים. הבעיה היא שזה גורם למסך לרצד. זה קורה לי תמיד בשימוש בinvalidate. מה הפתרון לזה?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אנשים מנסיון שלי, כשאני משתמש במשתנה ifstream מהספרייה fstream, לא מספיק לסגור את הקובץ ולפתוח מחדש כדי להשתמש שוב במשתנה לקריאה מקובץ אחר file.open(fileName); file.close זה לא מספיק מה עוד צריך? ואם אני עושה file.close לקובץ שלא פתוח, זה יעשה בעיות?
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
בס"ד היי אני בונה פרויקט קטן ב PHP JQUERY ו MYSQL בדף לוגין כאשר אני מבצע היתחברות אני מקבל את השגיאה : ......Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function query() on null ההתחברות מתבצעת שאחרי שאני לוחץ SUBMIT הוא שולח בקשת POST לקלאס לוגין ואז שם יש פונקציית לוגין. את אותה שגיאה הוא שולח לי גם כאשר אני פונה לפונקציית לוגאוט. כאשר אני מריץ את השאילתה מחוץ לקלאס זה עובד בלי בעיות.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
באיזה מאפיין מכניסים את הכותרת של הPANEL? ואיך מסמנים את הגבול שלו? וגם - מה ההבדל בין stackPanel ל dockPanel - מתי עדיף להשתמש בכל אחד מהם?
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
סימולטור שאני כותב תוכנית מריץ אותה ואז אני יכול לראות בסופה את מצב המשתנים?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 331 צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד אחת משפות התכנות האלו. אני בכיתה ט' ולפי מה שאמרו לי בתיכון לומדים C# אז אולי עדיף ללמוד C\CPP, יש לי ספר לCPP אז זה יכול לעזור. מה לדעתכם עדיף?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי אתמול איחסון בgodaddy, יש לי דומיין cn-apps.net מ- domain.com. העלתי לאיחסון קובץ index.htm פשוט ואני לא מצליח להציג אותו כשהאתר עולה. שמתי אותו גם בתיקייה הראשית (הROOT) וגם בתיקייה public_html. האייפי של האתר הוא 192.186.207.226 הדומיין cn-apps.net הגדרתי לו nameservers: ns41.domaincontrol.com ns42.domaincontrol.com והגדרתי אותו pointer לIP של האתר. חייב חייב עזרההה! זמין גם בסקייפ codeninja_apps ובמייל: codeninjaa@gmail.com תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום, אני די איטי, ויכול להיות שמשהו בי דפוק, אבל for the love of god מדוע כ"כ קשה לי להבין את הקונספט הזה. כן, קראתי כל מאמר בנושא, וכן אני מבין את עניין פיבונאצי והדוגמאות הקלות, אבל כאשר אני מתחיל לקרוא על דוגמאות עם שתי קריאות רקורסיביות באותה השיטה (מגדלי הנוי) , אני פשוטו כמשמעו מאבד את הצפון. אני לא מבין מי רץ ומתי וכו' וכו'. אני בטוח שטרם הפנמתי משהו מאוד אינהרנטי ובסיסי בעניין, או שאני טיפש גמור ובחיים לא אבין כיצד לחשוב בצורה רקורסיבית. לשאלתי - התוכלו בבקשה להפנות אותי לחומר מקיף וממצה בתחום, כולל תרגול פתור, בבקשה ? המון תודה. שרון.
-
- 8 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
שלום! לא מצאתי מדור דרושים אז אני כותב כאן. לערוץ האופנה דרושים מתכנתי PHP, מקום עבודה נמצא בצומת ראם (מסמיה), במתחם חברת RRSAT. לשאלות נוספות, נא לפנות אליי בפרטי. תודה. יאן.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני חדש ב- html ומנסה לעשות משהו קטן יצרתי את הקוד הבא <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> <!-- body { background-image: url(images/pattern.jpg); } #mainFrame { background-color: #FFFFFF; height: 500px; width: 900px; border-top-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; border-left-style: solid; } --> …
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מישהו כאן מכיר אתר טוב המכיל מדריכים לספריה SDL? הייתי רוצה ללמוד לתכנת איתה (בעיקר בגלל עניין הפורטביליות) אבל הדוקומנטציה הקיימת שראיתי באתר הרשמי היא reference ולא ממש מדריך. תודה :-)
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
הורדתי את VISUAL C++ EXPRESS מהאתר של מייקרוסופט...אני נוב בתכנות ואני יודע רק קודים פשוטים אבל שאני רוצה להפעיל בתוכנה הזאת ספריות כמו stdio.h,iostream זה פשוט לא עובד ונותן לי הודעת שגיאה כזו: fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header. Did you forget to add '#include "stdafx.h"' to your source? מישהו יכול להדריך אותי איך משתמשים בספריות האלו בתוכנה הזו? (הן ספריות פשוטות הן אמורות להיות כלולות בתוכנה לא?)
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מחפש הצעות לפרוייקט, כעקרון אני שוקל לעשות קומפיילר למרות שעכשיו זה נראה דיי גדול עליי בקומפיילרים אין מה לדון יותר מדי, אני יתייעץ עם המורה ואולי אני ייקח. התחום שכן אפשר לקבל בו אין ספור הצעות זה משחקים(AI) למי שלא מכיר את המסלול, מי שעושה יג', בסוף שנה צריך להגיש פרוייקט כאשר אחד הנושאים האפשריים זה לבנות משחק עם AI, כלומר זה חייב להיות משחק שבנוי עבור 2 שחקנים, ושחקן אחד יהיה המחשב אני מחפש משחקים אפשריים, שלא יהיה קל מדי, ושלא יהיה ברמה גבוהה מדי(שח-מט לדוגמא) אגב בכיתה 2 תלמידים לא יכולים לעשות פרוייקט באותו נושא(פרט לקומפיילרים), וכבר לקחו את המשחקים: הקסגון, דמקה סינית, Tactics advanced תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני עושה שינוי HTML בהרבה דפי HTML בו זמנית? נגיד להוסיף איזה פרסום בכל דפי הHTML שלי בלי לערוך דף דף?
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
-
שלום לכולם! הפונקציה הבאה הבאה אמורה למצוא כמה רחובות שונים קיימים מה לא בסדר בה? תעזרו בבקשה,מי שיכול (זה נראה מחורבש - תעשו קופי פייסט לתוכנה וזה יסתדר) void FindStreetCountAndMaxCountInStreet(Person *personArr[],int persons_count,int *street_count,int *max_count_in_street) { char **dif_names; int i,j; *street_count=0; for(i=0;i<persons_count;i++)//רץ כמספר האנשים בעיר { for(j=0;j<=street_count;j++)//רצ כמספר הרחובות השונים-כאשר המספר גד על כל שם רחוב שונה חדש שנמצא //אם שם הרחוב שונה מכל שאר הרחובות שמאוחסנים במערך המצביעים למחרוזות if( strcmp(personArr->address.pStreetName,dif_names[j]) ) { //תגדיל את מונה מספר הרחובות השונים באחד *str…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-