תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
קיבלתי משימה ליצור מערכת של ספרייה שקולטת נתונים של ספרים: שם ספר, שם מחבר, קוד ושנת הוצאה ומכניסה אותו לקובץ, אבל המערכת צריכה גם למיין את הקובץ לפי אינדקסים של שם המחבר, כך שעבור כל ספר יהיה משתנה IndexAuthor שיצביע לשורה של הספר הבא לפי סדר א"ב של הסופרים. אותו דבר גם עבור שם הספר. (המערכת לא צריכה למיין את הספרים לפי סדר הא"ב בתוך הקובץ אלא רק לפי אינדקסים כפי שהוסבר) לדוגמא: (השורה הראשונה ריקה IndexAuthor=-1, IndexName=-1) מספר שורה | שם המחבר | IndexAuthor שורה 1: | \0 | 2 שורה 2: | אבי | 4 שורה 3: | יוסי | 1- שורה 4: | גלית | 5 שורה 5: | דן | 3 הבעיה היא שבפונקציה sort שאחרי add (הוספת ספר) יש בעיה והאינדקסים ש…
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם אנא עיזרו לי. אני רוצה לכתוב פונקציות חכמות יותר. (הפתרון צריך להיות ב- ANSI C בלבד!) איך אני מגדיר לפונקצייה שהיא אינה חייבת לקבל פרמטר מסויים מרשימת הפרמטרים שהיא מקבלת, ואיך במקרה והיא לא קיבלה אותו, אני מגדיר שם default value? לא מצאתי באינטרנט את המידע.... תודה רבה שרון.
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני אמור להשלים חומר בפסקל , על רשימה (LIST) עכשיו השלמתי בערך ואני צריך לכתוב תוכנה קצרה הבעיה היא שאני ממש לא מצליח. המשימה הראשונה: כתוב תוכנית שתכיל שתי פרוצדורות: 1. בונה רשימה לפי קלט משתמש. 2. מדפיסה את הרשימה. אני ניסיתי לכתוב תוכנית שעושה את שני הפרוצדורות הנ"ל רק שהם לא יהיו פרוצדורות (זאת אומרת שכול מה שהתוכנית תעשה זה לקלוט רשימה ואז להדפיס אותה) הבעיה היא שממש לא הלך לי הכנסתי את הקלט הבא: 1 2 וזה הדפיס לי 268 ואמר (בבדיקה שעשיתי לפני ההדפסה שהרשימה ריקה - אחרי שניסיתי להכניס בה את הקלט) מישהו יכול לעזור ולכתוב תוכנית שתעשה את זה - ככה אני אבין מה הולך ואיך משתמשים בכלל בפקודות ואז אני אוכל לפתור את שאר הבעיות לבד (בתקווה) [מצטער שאני לא מוסיף את…
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעיה קטנה אני מנסה לשרשר למחרוזת ב C את הדבר הבא : "c:\doc" אך כמובן בגלל ש ב C התו \ הוא תו שאחריו אמורה להגיע אות יש לי עם זה בעיה....הוא נותן ERROR אני לא זוכר איך מסדרים את זה למישהו יש רעיון ? אני בעקרון צריך להכניס שם של ספריה למשתנה של מחרוזת.....
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהמשך לאתר שאני בונה כרגע האתר יושב בשרת IIS ומתקשר עם בסיס נתונים mysql הייתי רוצה לדעת איך נהוג להעביר את הנתונים לאתר של user details .. מה שאני רוצה לעשות זה לתת ליוזר את האפשרות לשנות את הנתונים של עצמו או להוסיף נתונים שברישום הוא לא הכניס, הנתונים היחידים שהוא מחויב להכניס ברישום זה אימל וסיסמה, בכל אופן ברגע שהוא נכנס לדף הזה הנתונים שהוא הכניס ברישום אמורים להיות loaded לתוך תיבות טקסט ואז הוא יכול או לשנות אותם וללחוץ save או להוסיף נתונים שהיו חסרים השאלה שלי היא כזאת איך אני אמור להחזיר את הנתונים? מה נהוג? אני חשבתי פשוט לעשות web service שיגש לבסיס הנתונים ישלוף אותם יכניס אותם לאובייקט מסוג json ואחרי זה אני המיר את הסטרינג הזה לאובייקט מסוג person שבפני…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין להתחיל ללמוד C++, אשמח להמצלות ל IDE משולב עם קומפיילר (VS או אולי DEVCPP?). אני מחפש גם כן מדריך טוב שידע להסביר מ- 0 את השפה עצמה בדגש על קוד תקין / מעודכן (אני מודע לזה שיש המון מדריכים שמלמדים בצורה לא הכי נכונה). יש לי רקע ב PHP ו C# אם זה חשוב. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני יודע שהפונקציה EOF מחזירה TRUE כאשר בוצע ניסיון קריאה כושל ולא כאשר מגיעים לסוף הקובץ ולכן חשוב לעשות משהו בסיגנון infile.get(c); while (!infile.eof() { outfile <<c; infile.get(c); } ולא while (!infile.eof() { infile.get(c); outfile <<c; } כי אז התו האחרון מועתק כפול, כיוון שאחרי שהוא קורא את התו האחרון הוא עדיין יכנס בריצה הבאה ללולאה אבל יש לי דוגמא שהפונקציה EOF לא עובדת כך אני יוצר קובץ grades.txt שמכיל את הטקסט 123 קטע הקוד הבא : ifstream inGrade("grades.txt"); ofstream outRoster("roster.txt"); int tmpGrade; inGrade >> tmpGrade; while (!inGrade.eof() ) { outRoster << tmpGrade &l…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אם יש פה מישהו שהיה או שעדיין במגמת מחשבים ועשה פרוייקט באסמבלר (עם התוכנה המוכרת לבי"ס EasyCPU) ויכול להביא לי את שלו או סתם איזה פרוייקט.. בתודה מראש.. :
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום.... אני עושה פרויקט שנשלט דרך יציאת הLPT במחשב.. עכשיו אני כותב את התכנית בC אבל דרך הturbo c++ ולמי שיודע יש בעיה עם יציאת הLPT בXP השאלה שלי היא כזאת: יש דרך כלשהי לשחרר את הפורט עם קובץ כלשהו ואם כן מהו הקובץץ? אני ממש לא רוצה לעבור קומפיילר כי אין לי זמן לזה... תודה מראש לכל העוזרים ואם אפשר אני חייב תשובה עד יום שלישי.....
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! ברצוני לפתח תוכנה בC# שמחפשת ערכים באינטרנט, ומתוך התוצאות החיפוש להסיק משמעויות על אותו ערך שחופש. יש אפשרות להשתמש בגוגל בשביל זה? בעצם להתחבר לתיבת טקסט בGOOGLE.COM, להכניס לשם את הערך שברצוני לחפש, ולקבל חזרה את התוצאות? ואם לא אז איך עוד אני יכול לחפש ערך באינטרנט בתוכנה שלי? תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לכאורה נשמע שזאת שאלה פשוטה, אך נתקלתי בבעיה הבאה: יש לי פונקציה שמקבלת מערך (מסוג int) כלשהו ,נצא מנקודת הנחה שאיני יודע את גודל המערך שמועבר, איך ניתן לדעת בעזרת פונקצית עזר את גודל המערך? חשבתי על משהו בסגנון הזה: (אך זה לא עבד) int findLength(int arr[]) { int size; size = sizeof(arr)/sizeof(int); return size; } תודה מראש, גל נ.ב. אני מדגיש שמדובר על מערך מסוג int, כמו כן איני יכול לערוך את המערך (למשל להגדיר שהאיבר הראשון הוא גודל המערך) אלא רק לקבלו as is.
-
- 23 תגובות
- 16.7k צפיות
-
-
-
שלום, רוצה להגדיר תקייה ב-FTP שלי, שאני אתחבר אליה עם יוזר וסיסמה. ספציפית הדומיין המבוקש הוא www.gamerhost.com/dennis, יש תקייה בשם PRIVATE בתוך ה-FTP. עשיתי: בתוך הקובץ רשמתי - משום מה זה לא מביא לי לרשום, אז העליתי את הקובץ בתור TXT : http://www.gamerhost.net/dennis/htaccess.txt ואת הPASSWD, ENCRYPTED, העלתי את זה בתור ASCII, וזה לא נותן לי להיכנס עם הUSER NAME והסיסמה.. מה הגדרתי לא נכון?
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
-
יש לי FTP לאתר, יש שם קבצי MP3 שאני רוצה לשנות את ה Tag שלהם (לשנות משהו ב Album), אני לא רוצה להוריד את כל הקובץ לשנות ואז לעלות כמדובר בהרבה קבצים וגם לא קטנים. יש איזה שיטה לזה?
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
אני רוצה לשנות את הצורה של הטבלה ככה שהעמודות יהיו לרוחב, כלומר הheader column לא יהיה למעלה אלה בצד דוגמא: ---------------- כותרת| פרטים | ... ----------------- כותרת| פרטים | ... -----------------
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
היי, אני מנסה להריץ תוכנית בשכתובה בשפת C במהדר של visual studio ומשום מה אני מקבל את השגיאה הזאת
-
- 3 תגובות
- 5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מנסה לקבל רשימת סרטונים מיוטיוב (בסופו של דבר זה צריך לקחת אותם מערוץ מסויים), אבל משהו מסרב לשתף איתי פעולה. הקוד שלי נראה ככה: (הוספתי כמה echoים כדי שאפשר יהיה לראות מה מתבצע) <?php $youtube = new Zend_Gdata_YouTube(); echo '$youtube = new Zend_Gdata_YouTube();<br>'; $youtube->setMajorProtocolVersion(2); echo '$youtube->setMajorProtocolVersion(2);<br>'; $feed = $youtube->getTopRatedVideoFeed(); echo '$feed = $youtube->getTopRatedVideoFeed();<br>'; var_dump($feed); ?> עכשיו מה שקורה הוא שהקוד נעצר בשורה $feed = $youtube->getTopRatedVideoFeed(); ולא ממשיך. הPHP מוגדר להציג את כל הודעות השגיאה, אבל פשוט לא מוצג לי כלום…
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
הבעיה שיש לי זה שכול דבר שאני כותב מהדוגמאות בקובץ לימוד כותב לי; ERROR3;UNKNOWN IDENTIFIER ; זה נקודדתים תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה... יש לי מסד נתונים שבנוי משני עמודות: "מיקוד" "וכתובת" כל מיקוד מיצג כתובת מסוימת. אני רוצה לעלות את המסד הנתונים לאתר ושמי שנכנס יוכל להקיש את המיקוד בקובית חיפוש ולקבל תוצאה של הכתובת לפי המסד נתונים. איך אני יכל לבנות דבר כזה והאם יש תוכנה שבונה את זה אוטומטית ורק צריך להעלות את הקבצים לשרת. תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-
-
בניתי אתר בPHP. האתר נראה טוב מאוד בCROME וFF. הבעיה היא שבאקספלורר הטקסט יוצא או מתחת לתפריט או מעל לתפריט בעיקרון מה שאני רוצה שיהיה זה , תפריט מצד שמאל ותוכן מצד ימין. איך פותרים את זה? תודה שכחתי להגיד , באקספלורר 9 זה עובד טוב דווקא אבל בגירסה 7 לא..
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניצי מחלקה לייצוג מחרוזת String String::String() { str=NULL; } String::String(char* s)//defualt Constructor { if(s)//אם המחרוזת לא ריקה { int l=strlen(s);//נבדוק את אורכה str=new char[l+1];//נקצה זכרון למערך בו איבר נוסף מגודל המחרוזת strcpy(str,s);//נעתיק את המחרוזת } else// -אם המחרוזת ריקה { str=NULL;// // המצביע לא מצביע על כלום } } String::String(const String &s)//copy Constructor { if(s.getString())//אם המחרוזת ממנה נעתיק ריקה { int l=strlen(s.getString());//בדיקת אורכה str=new char[l+1];// '\0' הקצאת זכרון למחרוזת חדשה שיש לה מקום נוסף עבור strcpy(str,s.getString());//העתקת המחרוזת } else//אם המחרוזת ריקה { str=NULL;//המצביע …
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אם אפשר הסבר מפורט. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי תוכנית שבעלת מחלקה בשם main (הראשית) שממנה נקראות כמה מחלקות שונות. לצורך העניין זו הרשימה של המחלקות שנעשה בהן שימוש: main Cube clickListener Mouse setField הבנתי שייתכן שבקובץ ה- Manifest שנוצר כשמייצאים את האפליקציה אני צריך לפרט את המחלקות, או לפחות את המחלקה הראשית. אבל גם כשאני עושה את זה אני מקבל הודעות שגיאה מסוגים שונים. כל מה שאני רוצה לעשות זה להפעיל את האפליקציה שלי מתוך קובץ Jar. לצערי לו השתמשתי ב- Japplet שהיה מקל עלי בצורה משמעותית. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם JS וטופס אשמח אם מישהו יעזור לי: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255" /> <title>Untitled Document</title> </head> <body> <script language="javascript"> <!-- function loc(loca) { document.write("X"); var chr = split(loca); for (i=0;i<chr.length;i++) { if (chr[i]=="p" && chr[i+1] == "r") { chr[i] = "l"; chr[++i] = "2"; break; } } win…
-
- 11 תגובות
- 869 צפיות
-