תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מעוניין לבנות ביטוי regex שיוכל לזהות סוגריים חיצוניים. הכוונה, בהינתם הביטוי הבא: 5 + ( 2 + 3 + ( 5 - 2 ) + 3 ) + (2 - 5) אני רוצה שהוא יוכל להביא לי את ( 2 + 3 + ( 5 - 2 ) + 3 ) (2 - 5) מספר אנשים אמרו לי שזה לא אפשרי בגלל שregex לא יכול לספור סוגריים, חיפשתי קצת באינטרנט אבל לא מצאתי על זה מידע. זה אפשרי? למישהו יש רעיון? זה צריך להיות דרך אגב regex בגאווה. עריכה - כמובן שאין לי מושג לגבי המבנה בתוך הסוגריים, יכול להיות עוד אלף סוגריים שנפתחים ונסגרים בפנים.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני לא יודע באיזה מקום לפתוח את הת'רד הזה? אהבתי מאוד את הTOOLBAR החדש שהכנסתם. את מי והאם אפשר לשאול איך עשו את האפליקציות בפנים (כמו לדוגמה את הצ'אט)? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יהתרגיל תמונה מיוצגת במחשב על-ידי מערך דו-מימדי שכל איבר בו הוא ייצוג של פיקסל בתמונה. התוכן/מספר מייצג את הצבע של הנקודה.טשטוש תמונה מתבצע באמצעות החלפה של כל פיקסל בערך הממוצע (המעוגל כלפי מעלה) של הפיקסלים שמסביבו (כולל אותו עצמו) עכשיו בניתי את רוב התוכנית רק חסר לי את החלק של ההדפסה של המטריצה החדשה שקצת אני הסתבכתי מאיפה לקחת אותה-אם מישהו יכול לתת לי כיוון זה יהיה נהדר ודבר שני למדנו שבהגדרה של פונקציה שמקבלת מטריצה מספיק לרשום int fucn (int a[][N] אבל שאני משאיר את הסוגריים הראשונים ריקים זה לא מסתדר הקוד #include <stdio.h> #define N 6 #define M 8 int ifInside (int rows, int cols); int avgAroundLocation(int pic[N][M], int rows, int cols); void copyToNewA…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מי שיגיש ב: http://apointofu.com/#/sign את השאלה הטכנולוגית שאנשים יענו עליה הכי הרבה יזכה ב-2 כרטיסי טיסה לתאילנד. מגישים שאלות כן/לא ואז מקבלים אימייל עם קישור שאותו אפשר להפיץ לחברים שיענו על השאלה שלכם. אני מודה שאני אישית אוהד מיקרוסופט אבל כל אחד יכול להרוויח מזה וזו הזדמנות להראות איזה תותחים אתם. בנוסף כל האתר עשוי מגניב ושווה שיטוט (הם גם מפרסמים שם משרות). May the best wo/man win, מוטי נ.ב.: קראתי את תקנון האתר והתרשמתי שאין בעיה עם פרסום כזה (אין לי שום רווח אישי מהנושא). אם טעיתי קבלו את התנצלותי מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני עובד כטכנאי מחשבים ולפעמים אני חוזר על כל מיני Tweaks ברג'יסטרי בהרבה מחשבים ורציתי להקל על עצמי את החיים ולבנות תוכנה שבלחיצת כפתור תעשה את זה (ולא להתעסק עם לייצור מאות קבצי מפתחות רג'יסטרי ולהכניסם אחד אחד) מה השפה הכי נוחה לעשיית משהו כזה? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וברכה, נדרשתי לפני זמן מה לנהל אתר הבנוי על-ידי מערכת Wordpress לחבר, אינני יודע שפת תכנות php או css אבל אני מבין בעיצוב ולכן הסתדרתי פחות או יותר עם הממשק הפשוט למשתמש ועם התוספים הקיימים שם. נתקלתי בבעיה שבה אינני יכול לחבר את תוכנת Filezilla לאתר על-מנת להעביר אליו ולהוריד ממנו קבצים בפרוטוקול FTP, אני מניח שהסיבה לכך היא שהשרת שבו מאוחסן האתר אינו תומך בפרוטוקול FTP (-כשניסיתי להיכנס למאגרי הנתונים הצלחתי להגיע לדף אינטרנט בסיסי עם רשימת הקבצים שבו מופיע בגדול הכיתוב APACHE). שאלתי היא: כיצד אוכל לדעת מי הוא השרת המאחסן את האתר והאם באמת הוא איננו תומך בפרוטוקול FTP , בעל האתר לא מבין בזה ומי שבנה לו את האתר בפעם הראשונה לא נמצא כבר בארץ והוא אינו יכול ליצור ע…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה אתר למובייל עם jQuery mobile ורוצה להשתמש בטכנולוגיות של asp.net, כלומר, לשים פקדים, ולהתחבר לבסיס נתונים וכו'... האם יש בעיה בשילוב של ה-asp.net בתוך ה-jQuery mobile ? אם יש למישהו דוגמת קוד משולב, אשמח תודה :-) שריה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
זו הפונקציה שאני שולח public void sendObjectOnStream(List<string> o) { formater.Serialize(socketStream, o); } וזו הפונקציה שאני מקבל אבל אני מקבל אקספשיון בהמרה. public void showAvailablePlayers() { allPlayers = (List<string>)formater.Deserialize(stream); //exception foreach (object s in allPlayers) { string str = s as string; MessageBox.Show(str); } } תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אני ממש רוצה להתחיל ללמוד CSS אין לי רקע בכלל אז אני אשמח לקבל מדריכים איך להתשמש בה. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם איזה שפות תכנות בונים משחקים( לא פלאש) משחקים משחקים נגיד CS, RainbowSix, Silkroad וכו' וכו' ??? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני כותב תוכנית מסויימת באנליזה נומרית, ועל הדרך צריך להזכר בכללים הנוקשים של שפת C החלק הראשון של התכנית הולך כך : #include <stdio.h> int find_rank() { int n; printf("Please enter matrix rank:\n "); /* number of equations - 1 */ scanf("%d", &n); return n; } int main() { int i=0; int n = find_rank(); /* call an outside function since we cant declare an array with no finite number of components */ double b[n], d[n], c[n], a[n], x[n]; double denom=0; /* denom as a shortcuf for denominator = 'mechane' */ /*the first and last T's are constants*/ printf("Enter T0:\n "); scanf("%lf", &b[1] עצרתי במקום …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לשמור נתונים בטבלה בDATABASE שיצרתי (הכל בעזרת VISUAL STUDIO). זו הפקודה: string sqlStr = string.Format("INSERT into Cinema values('{0}','{1}','{2}'" ,this.TextBox12.Text, Convert.ToInt32(this.TextBox13.Text), this.TextBox14.Text); Dal d = new Dal(); d.ExcuteSqlCommand(sqlStr); אני מקבל שגיאה כאשר הוא מנסה לקבל את הנתון מהשדה האחרון. מישהו מזהה אולי בעיה בקוד?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי טבלה עם 3 טורים 1. id 2. name 3. parent_id עכשיו אני רוצה Query שתחזיר לי את כל הטבלה כאשר מתחת לכל ID יש את כל השורות שהID הרלוונטי כתוב להם בParent_id. אפשרי? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני די חדש ב C וקיבלנו תרגיל כזה: קלוט מספר תלת ספרתי אם הספרה זוגית הגדל באחת אם הספרה אי זוגית הקטן באחת למשל 376 יהפוך ל267 ו649 יהפוך ל 758 ורציתי לדעת אם יש IF אחד שמכיל את כל האפשרויות (אחד אני יכול לעשות אבל זה נראה לי עודף עבודה) and\or\not
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בגדול, השאלה שלי היא כזו: יש לי זוג קלאסים, Base ו-Derived, כאשר Derived יורש מ-Base. הבעיה היא ש-ICollection<Derived> אינו יורש מ-ICollection<Base>. האם יש דרך פשוטה לבצע המרה מ-ICollection<Derived> ל-ICollection<Base>? קצת יותר פירוט: יש לי מודול שבו מוגדרים כמה קלאסים - קלאס אב (נקרא לו BaseClass), ושני קלאסים (נקרא להם A ו-B) שיורשים ממנו. איפשהו במודול יש לי זוג פונקציות, אחת מחזירה ICollection<A> (נקרא לה getA לנוחות) והשנייה מחזירה ICollection<B> (נקרא לה getB). במודול אחר, שמשתמש במודול הנ"ל, הגדרתי קלאס (נקרא לו C) שיש לו פונקציה וירטואלית שמחזירה ICollection<BaseClass>. אני רוצה להגדיר שני קלאסים שיורשים מהקלאס הזה וממשי…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי, אני רוצה להתחיל ללמוד Ruby on Rails עצמאית. מישהו מכיר אתר או מדריך טוב? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
וזה אחרי שקראתי את המאמר של שי יעיש על מדריך למתכנת אינטרנט מתחיל http://hwzone.co.il/guides/intpro הבנתי שצריך להתחיל עם HTML ושיש גרסה 4 ועומדת להיות גרסה 5. אז להתחיל עם 4 או שישר להתחיל ללמוד 5. המטרה שלי לנסות לבנות לבד לפחות את הבסיס של אתר אינטרנט. כמו כן נתקלתי באתר הזה לצורך לימוד http://www.w3schools.com/
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בכל סביבת פיתוח טובה יש אפשרות לייצר קוד בצורה אוטומאטית. החל מWIZARD דרך SNIPPETים וכלה ביכולות של יצירת קוד בתוספים כמו RESHARPER המצויין. את רוצה להוסיף PROPERTY? בבקשה, יש לזה SNIPPET. רוצה להוסיף FORM? יש לזה WIZARD. גילית שיש בRESHARPER אפשרות לייצר TOSTRING ע"י WIZARD שנותן למשתמש אפשרות לבחור איזה שדות מתוך הCLASS יכללו במחרוזת שתיווצר. ובאופן אוטומאטי נוצרת קריאה ל STRING.FORMAT עם טקסט מתאים, והשדות כפרמטרים. כזה: http://www.jetbrains.com/resharper/webhelp/generating-formatting-members.html אם אני רוצה לעשות משהו דומה, אבל בצורה מותאמת אישית, מה הדרך הכי קלה לעשות את זה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, אני כותב אתר אינטרנט שבאת הכניסה יש צורך להכניס שם משתמש וסיסמא. באת הכניסה השרת מעדכן ב DB (של אקסס) שהיוזר ONLINE. בקובץ GLOBAL.ASA אני מגדיר שה SESSION.TIMEOUT=15. ברגע שה SESSION נגמר אז הוא מעדכן את ה DB. ברגע שמשהו התחבר וסגר את החלון של EXPLORER הוא עדיין נשאר מחובר עד שעוברים 15 דקות - במהלך הזמן הזה עדיין הוא יכול לפתוח שוב את EXPLORER ולהמשיך לגלוש. איך אני עושה שברגע שהחלון נסגר (הוא סוגר את EXPLORER) זה מייד סוגר את הSESSION ולא מחכה 15 דקות ? אני יודע שיש פקודה שנקראת window.onunload = <שם של פונקציה> אבל משום מה גם שאני עובר עמודים / לוחץ על לינקים זה מבצע את הפעולה הזאת. זקוק לעזרה נואשות !
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. הייתי רוצה לדעת בעזרת איזה שיטה ניתן לבדוק אם ב-<input> הוכנסו אותיות או מספרים. לדוגמה לבדוק אם במספר טלפון יש אותיות ואם יש אז להחזיר eror. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני כותב קונסולה משלי כחלק ממשחק תלת מימדי. אני תוהה איך אפשר לכתוב בקלות פונקציה זהה ל Console.Write כולל כל ה overloads ? במלים אחרות אני רוצה שבCLASS שלי יהיה METHOD WRITE שיעבוד בדיוק כמו Write הרגיל. חוץ מזה שהמידע ישלח למשתנה במקום למסך. איזו דרך לטרפד את המידע שנשלח למסך אל תוך משתנה? משהו יותר אלגנטי?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ברכיב RTB, כשאני מדביק טקסט מסויים, הטקסט מוצג עם הפונט שממנו הוא הועתק. לצורך העניין, אם אני מעתיק טקסט עם לינקים ומדביק אותו ב-RTB, הוא יוצג בדיוק כמו שהוא הועתק (כחול עם Underline וכו')... האם יש דרך למנוע את זה? להגיד לRTB שלאחר הדבקה של טקסט הפונט יהיה פונט שאני מגדיר ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-