תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי פרוייקט להגשה ואני צריך לחבר בין מסד נתונים פשוט שבניתי באקסס לעמוד שאני בונה ב-asp.net ואחרי שאני אגדיר את החיבור אני צריך לדוגמא להזין נתונים בכל מיני TXTBOX ושהם יקלטו לאותו מסד נתונים, שגם בזה אני אובד עצות, אודה לכם על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ראיתי שיש הצעות עבודה בכתיבתhtml ואני רוצה להתחיל לעבוד בזה התחלתי ללמוד html סיימתי את המדריך באתר וובמסטאר (http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=411) האם אני ברמה כזו שאוכל להתקבל לעבודה?ועם לא אז לאיזה רמה צריך להגיע ?ואיך להגיע לרמה הזו? תודה...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברים שלום, החלטתי לנסות ולגלות מה אפשר לעשות עם excel בכל אופן, כתבתי את הקוד הבא: Sub cookie() sorting("team", Range("h2")) = 1 End Sub Sub sorting(soog As String, startcell As Range) Dim length_of_list As inetger Dim j As Intege Dim temp As Integer Dim distance_of_list As Integer j = length_of_list = distance_of_list = 0 Do length_of_list = length_of_list + 1 Loop Until Range("A1").Offset(length_of_list, 0).Value <> "soog" Do distance_of_list = distance_of_list + 1 Loop Until Range("startcell").Offset(0, -1 * distance_of_list).Value = "soog" Do If startcell.Value < startcell.Offset(j, 0).Value The…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לקראת מבחן במטלב אני מחפש מילון/ריכוז של פקודות/פונק' (עדיף בפורמט נוח להדפסה) אם מישהו מכיר משהו ברשת או יכול לשלוח לי במייל אני אשמח... תודה
-
- 3 תגובות
- 5k צפיות
-
-
כיצד מומלץ לממש (או מנגנון קיים) מנגנון הרשאות לאתר בתוך דומיין כלשהו? חשבתי לממש משהו פשוט שבודק אם המשתמש הנוכחי נמצא בקבוצה מסויימת בדומיין, אבל ניתן לעקוף כאלה מנגנונים בקלות. האם יש משהו יותר טוב? המנגנון הרשאות של ה-IIS אמין או לא? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתעניין בקשר ללימודים של תכנות. חשוב לי לציין שאין לי רגע בנושא אבל זה מאוד מעניין ומדבר אליי. לאחר בדיקה של מכללות בנושא הבנתי שבמכללת סלע מקבלים הכי הרבה מהשאר מבחינת נושאי הלימוד. בדקתי לעומת מכללת תפניטק של הפתוחה. 1) האם מישהו יודע ושמע על הלימודים בסלע עד כמה הם נחשבים בחוץ. 2) האם אפשרי למצוא עבודה בתחום למרות שאין לך תואר במדעי המחשב. תודה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, מוחזרת לי השגיאה הבאה Error 1 error C2065: 'maxGrade' : undeclared identifier כאשר הקוד הוא: .h class Student{ private: static int maxGrade; public: Student() {} static int getMaxGrade(); }; .cpp #include "Student.h" static int getMaxGrade() { return maxGrade; } ניסיתי להוסיף Student לפני הmaxGrade או לפני השם של הפונקציה אבל זה מחזיר לי שגיאה.. מה הבעיה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם, האם מישהו מכיר אתרים עם מדריכים טובים ומקצועיים ללימוד שפות תיכנות? אין לי רקע בנושא ואני מחפש ללמוד בינתיים לבד ולבדוק אם זה מתאים לי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך ליצור תוכנה שתוכל להדפיס נקודות על המסך (כאילו המסך מישור מתמטי עם 2 קורדינטות). אשמח לעזרה בקשר לאיך עושים את זה. מעדיף לתכנת ב-JAVA. תודה. עריכה: אפשר גם C#. יש לי את Microsoft Visual C#.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צהריים טובים.. אני עושה מבחנים לדוגמא לקראת בחינה בג'אווה התבקשתי לכתוב שיטה שמקבלת 2 מערכים של מס' שלמים ממוינים ומחברת אותם למערך אחד ממוין השיטה חייבת להיות רקורסיבית, החתימה הראשונה זו החתימה שהתחייבתי להשתמש בה ועשיתי עליה אוברלואדינג משום מה אני לא מסוגל להריץ ולבדוק אם זה עובד טוב.. הקומפיילר לא מפסיק לחשוב(השיטה חייבת להיות רקורסיבית ללא לולאות כלל) אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו.. תודה להלן הקוד public class Merge { public static int [] merge (int [] ar1, int [] ar2) { int [] ar3 = new int [ar1.length+ar2.length]; return merge(ar1, ar2, ar3, 0, 0, 0 ); //ar3=total length } public static int [] merge(int [] ar1, int [] ar2, int [] ar3, int i…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני קצת מסתבך סביב עצמי עם פוינטרים לאחרונה. אני מנסה לבצע השמה פשוטה אך משהו כנראה הסתבך לי. יש לי שני מבנים, struct object { void * a; }; typedef struct object* objectP; typedef struct { objectP array; }objectArr; typedef objectArr* objectArrP; התרחיש הוא שאני מקבל בשיטה מסוימת את שני הסטראקטים, כפוינטר אליהם, ומעוניין לבצע השמה של אחד בשני. בקטע אחר בתכנית, בוצע איתחול למערך של אובג'קטארר בצורה הבאה: array = (objectP)malloc(sizeof(struct object) * 4); וכעת יש לי שיטה בערך כזו: static void addobject(objectArrP list, objectP obj) { list->array[0] = obj; } כמובן שלא בדיוק 0, ולא בדיוק 4 וכדומה כמובן שזו רק אילוסטרציה להבנת העניין. הכונה בשיטה זו שאני מקבל את ה…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, התקנתי את ה MYSQL CONNECTOR ל NET. גרסא 5. אני לא מצליח להתחבר לשרת, אני מקבל EXCEPTION בקריאה לפונקציה ()connection.Open Code: MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Unable to connect to any of the specified MySQL hosts. ---> System.Exception: Exception of type 'System.Exception' was thrown. at MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open() MYSQL יושב ב VIRTUAL MACHINE בלינוקס. כתובת ה IP נכונה, USER, PASSWORD ושם ה DATABASE. וקיימת טבלה בשם ACCOUNTS. הנה הקטע קוד: Code: string MyConString = "SERVER=192.168.197.200;" + "DATABASE=test;" + "UID=root;" + "PASSWORD=12345;"; MySqlConnection connection = new MySqlConnection(MyConString); …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ידוע לי שעבור CLASS ניתן להשתמש ב NEW\DELETE שבעצם מבצעות הקצאת זכרון\שחרור זכרון וקריאה ל constructor/destructor אבל מה עם STRUCT, האם גם שם ניתן להשתמש ב new/delete? כלומר להקצות אותו ישר על ה HEAP במקום MALLOC? ובאופן דומהב למחיקה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום , בניתי אתר בסביבת visual web developer 2008 express edition ואני רוצה לעלות אותו לרשת כאשר אני משתמש במחשב שלי כסרבר לשם כך התקנתי IIS, שרת וובי חינמי של windows. ב visual יש אפשרות ל - copy web site שאמור לעלות לי את הקבצים של האתר לשרת IIS. לא כל כך מסתדר לי העניין הזה. אם מישהו התעסק עם זה, או סתם יודע אני אשמח אם תוכלו לפרט ולהסביר , עד כמה שאפשר, את התהליך שאני צריך לעשות. כי זה קצת מבלבל. בסופו של דבר אמור להיות קובץ HTML ואני לא יודע איך אני מגיע לזה. סליחה על השאלה הכללית ככה, ותודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי יש לי בעיה קטנה בתוכנית שאני כותב בשפת סי... יצרתי שני קבצי H שונים, ואני צריך לעשות include מהראשון לשני ומהשני לראשון... (אחת הפונקציות ב H הראשון צריכה לקבל משתנה שמוגדר ב H השני וב H השני יש שימוש בטיפוס שמוגדר ב H הראשון...) כמובן שזה יוצר המון שגיאות לא ברורות ואין לי מושג איך אני יוצא מהפלונטר הזה. אני יודע איך להתגבר על זה בשפת C++ אבל לא הצלחתי להתגבר על זה בשפת סי אם מישהו יודע איך אני מסתדר עם זה אני אשמח תודה רבה **עריכה** הסתדרתי... פשוט הזזתי את ההגדרות להאדר אחר... תודה בכל מקרה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כיום אני משתמש בPROXIFIER כדי לגלוש דרך פרוקסי במקרה ואני צריך, אך לשימושי פרוקסי אחד לא מספיק במיוחד אם הפרוקסי איטי להחריד וברצוני ליצור אתר (כדוגמאת http://www.googlegooglegooglegoogle.co.uk )כאשר בכל FRAME בעצם אוכל לגלוש דרך פרוקסי שונה (כמו באתרים internetcloak.com ו- hidemyass.com וכאשר מכניסים ידנית PROXY לFIREFOX) אותו לפחות בלשבים הראשונים אכניס ידנית. שאלתי די פשוטה אך עדיין לא מצאתי לה תשובה פשוטה בגוגל: מה הפקודה בASP\ASP.NET שתאפשר לי גלישה דרך פרוקסי ספציפי באתר ספציפי אותו אבחר? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, אני עובד על פרויקט מסוים כבר זמן רב, ובקרוב אני אצטרך לכתוב את ה- BL\DAL שלו כמו שצריך. אני בונה איזושהי אפליקציה אינטרנטית שעובדת דרך Web Service עם שרת PHP Apache שכותב\קורא מ - MySQL DB. הצלחתי ליצור קשר בין שלושת הצדדים (Client-PHP-DB) אבל האפליקציה שלי צריכה להיות בנויה כך שתוכל להתמודד עם מספר גדול של משתמשים ובשביל זה אני צריך לשפר אותה ולהבין כמה דברים - 1. איך לנהל Connections ל- DB ככה שיוכל להתמודד עם נניח 100-200 משתמשים בו זמנית ולהחזיר להם תשובה במהירות. 2. איך לנהל Sessions. אני חושב שאני חייב לנהל Sessions כמו שצריך כדי שאני אוכל גם לנהל Connections בצורה נכונה. בנתיים השרת הוא פחות או יותר רק Web Service שמקל קריאות מה- Client ובד"כ מעביר אותן הלאה ל-…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הסיפור קצת מורכב, אני אנסה לפשט. קיימת אצלי מחלקה מסוימת שמוגדרים בה אופרטורים פשוטים כדוגמת =,+,*, *=,+= וכד'. המחלקה בפני עצמה עובדת היטב, בדקתי. כעת אני מייצר אובייקט כלשהוא שבתוכו מחזיק ווקטור מסוג הקלאס שהציינתי, נאמר ושמו a, כלומר vector<a> matrix הוקטור הזה מסמל מטריצה, כאשר אני מציג אותה ברשימה חד-מימדית. אני מעוניין לבצע שחלוף שלה, ולכן כתבתי את המתודה transpose. השיטה המשחלפת מחזירה מטריצה חדשה. הווקטור המייצג את המטריצה נמצא באוביקט כלשהוא שמכיל שדות נוספים - אורך ורוחב. קיימות שתי שיטות שימושיות לקטע הזה: void GetCol(vector<a> &vec, int colNum); ובאופן דומה לקבלת וקטור השורה ה- i, שתיהן מקבלות רפרנס לווקטור ומעתיקות לתוכו את התוכן. השיטה …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם יש לכם מקורות לימוד לPHP (אפשר גם אנגלית) חוץ מphp.net האם יש איזה ספר מומלץ?
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
האם יש עדיפות לרשום את הקודים במחלקה מאשר ב - Form? אם כן, מה עדיף לא לרשום ב - form? והאם ה- Form לא יכול לספק אבטחת קוד כמו במחלקה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים, לא יודע אם השאלה קשורה לכאן אבל מדובר בשרת אכסון ישראלי שרכשתי ב50 שקלים לחודש. שרת לינוקס,300 מגה נפח,20 גיגה תעבורה חשוב לציין שרת יושב בישראל. יש שם עכשיו דומיין אחד שיושב שם .co.il והוא סטטי לגמרי אתר תדמית אשר בנוי רק HTML CSS JS בתוך הדומיין יש תת תיקייה אשר שם אני מריץ JOOMLA רכשתי עוד דומיין .co.il ואני רוצה שיישב באותו שטח אכסון, זאת אומרת לא בא לי לבזבז עוד 50 שקל לחודש לשטח משלו על הדומיין הזה אני רוצה להריץ WORDPRESS ECOMMERCEבלבד והוא יכול לקבל MYSQL נוסף חוץ מהקיים לJOOMLA. השאלה שלי היא, זה אומנם חוסך לי כסף אבל האם זה דבר שיכול לפגוע בקידום האתרים (ברבים) במנועי חיפוש? האם זה יכול לפגוע בזמן הטעינה? האם שני האתרים מקבלים IP דומה? האם אני יכול ל…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , לאחרונה התקנתי Visual c++ 2010 Express edition התוכנה היא חינמית . ניסיתי לפתוח פרוקייט חדש וכמובן להיעזר ב MFC Application אך הוא לא נמצא אני כבר מחפש כמה שעות איך אני מוריד את זה ומוסיף לסביבה ? מישהו יודע איך ? אני יכול להוריד את גירסאת ה ULTIMATE אבל זה מחייב רשיון לאחר כ 90 יום והרשיון טיפלה יקר
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך לבנות תוכנית נורא קטנה שמחשבת שגיאה מוחלטת של X ושל פונקציה ואותו הדבר שגיאה יחסית. הפונקציה שלי היא X^3+2X^2+X-5 והנקודות X=5.55 X0=5.547. function targil1(X0,X) ans-a=abs(X0-X) ans-b=abs(ans-a/X) f=@(X) X.^3+2*X.^2+X-5 df=abs(f(X)-f(X0)) deltaf=abs(df/(f(x)) mazav=deltaf/ans-b end זה הקוד שכתבתי, שורה ראשונה אמורה לחשב את שגיאה מוחלטת של X , שורה שניה שגיאה יחסית של X , שורה שלישית זה הפונקציה , שורה 4 זה שגיאה מוחלטת של פונקציה , שורה 5 שגיאה יחסית של הפונקציה ושורה 5 מספר מצב של הפונקציה. שאני מנסה להריץ את התוכנית אני מקבל - Undefined function or method 'targil1' for input arguments of type 'double'. איפה בדיוק אני אמור להגדיל סוג משתנה דאבל? תודה.[br]פ…
-
- 3 תגובות
- 7k צפיות
-
-
תראו זה ממש חשוב לי אני צריך את זה דחוף כמה מהר שאפשר. אני ברמה של מתחיל... תודה רבה לכל מי שיעזור!! אני צריך לעשות ככה-יש לי שני משתנים A ו-B. אני אומר למשתמש להכניס את הערכים המספרים שלהם ואז אני צריך להגיד למחשב להחליף בין מה שהמשתמש כתב. לדוגמא המשתמש הכניס שA שווה ל5 וB שווה ל9 אז אני צריך שהמחשב יחשב שלמעשה שA שווה ל9 ואילו B שווה ל5.כאילו שיחליף ביניהם אבל מבלי להשתמש בעוד משתנים חוץ מA ומB. שני המשתנים הייחדים שאני יכול שיהיו לי הם A וB.תשאלו אותי אם לא הבנתם משהו. אני צריך את כל הנוסחה כולה כתובה בצורת האקליפס ואם אפשר גם הסבר... ניסיתי בהתחלה להגיד ש A=B וכן להיפך אך כמובן זה לא הלך. ואני לא יודע איך לעשות את זה מבלי להשתמש בעוד משתנים. יותר מאשמח אם תראו לי. …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי, יש לי איזו שליפה מה-DB שאני רוצה לבצע ואני מנסה לחשוב מה הדרך הכי יעילה ואלגנטית לבצע אותה. בעיקרון השליפה היא די פשוטה, יש לי רשימה של IDs שאני רוצה לשלוף את השורות שמתאימות להם מאותה הטבלה. (השדה שלפיו אני שולף הוא PK) הבעיה היא שזו רשימה די ארוכה שיכולה להגיע לכמה מאות IDs ולכן אני לא חושב שזה יהיה אלגנטי לדחוף אותה בזמן ריצה ל- query string שלי. חשבתי על הפיתרון של Stored Procedure שאני אשלח לו את המערך, אבל אולי יש דרך אחרת יותר פשוטה? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-