תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
סתם קטע מלל אך שיופיע באמצע הדף (center). ברצוני שהקטע יהיה בצבעים שונים לפיכך אינני משתמש בתגיות <#h>. איזו תגית, attribute או value מציבים קטע במרכז הדף ? תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עם אפשר בבקשה שם ועם אפשר לינק לתוכנה של שפת פסקל בבקשה ותודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לקרוא מערך של ביטים מקובץ ב Java בעזרת הספריה FileInputStream הבעיה היא שעבור ערכים מסויימים הספריה ממירה אותם מ Hex ל Dec בצורה לא נכונה לדוגמא אם בקובץ יש את הביתים הבאים: 00 00 15 A2 הספריה קוראת אותם לתוך המערך בגודל 4 באופן הבא [ 0, 0, 21, 94- ] ההמרה של 15 היא באמת נכונה ו 0x15=21 אבל למה למה הוא ממיר A2 ל 94-? עוד דוגמא 00 FF 03 00 אני מקבל מערך שמכיל את המספרים הבאים [ 0, 0, 3, 1- ] הצורה שבה אני קורא מהקובץ byte[] signa = new byte[4]; File file = new File(fileName);; FileInputStream fis = new FileInputStream(file); fis.read(signa, 0, 4); למישהו יש מושג למה זה קורה??? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. כתבתי פקודת session לאתר. עכשיו אני רוצה להשמיד את ה-session נגיד אחרי 3 דקות. איך אני עושה את זה?(עברתי על המון דוגמאות באנטרנט אך אף אחת לא עוזרת). תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מנסה ליצור מערך אסוציאטיבי כאשר לכל מפתח שני ערכים אז כתבתי משהו כזה: האם זו הדרך הנכונה לעשות זאת? $group_name = array( 1=>array("macabi","hapoel") 2=>array("sachnin","ber_sheva") 3=>array("bat yam","yafo") 4=>array("betar","kiriat smona") ); $result = array( 1=>array(5,0) 2=>array(1,0) 3=>array(3,3) 4=>array(4,2) האם זו הדרך הנכונה לעשות זאת? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך לבנות רשימה של סטודנטים עם הנתונים שלהם ברשימה מקושרת ולכל סטודנט תיהיה רשימה של קורסים שהוא רשום אליה והיא גם רשימה מקושרת. אני די הסתבכתי עם זה והשאלה שלי היא עם יש איזה משהו מוכן דומה לזה שאני יוכל להשתמש כדי ללמוד ממנו ועוד שאלה יותר חשובה לי אפילו, באיזה תוכנה ממולץ להשתמש בתיכנות ב-C, אני משתמש בבורלנד המסריח הזה והבנתי שיש תוכנות יותר טובות שבהם אפשר ממש לראות את הרשימות המקושרות (לא כמו בדיבאגר, שאין לי מושג לאיפה מצביע כל פוינטר). תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות: 1. כיצד אני בונה רשימה מקושרת ב VB? 2. כיצד אני מקצה זיכרון בצורה דינאמית ב VB?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט ואני רוצה לעשות הפרדה, לעשות חבילה של GUI שמכילה קלאסים של GUI וחבילה של DB. בחבילה של הDB יש לי מחלקה SqlConnection שיש לה מתודה "InsertToTable" אני רוצה שהמתודה הזאת תהיה כללית ותתעסק עם כל טבלה שתידרש בכל גודל עמודות שהוא. אני אסביר. נגיד יש לי מחלקה בGUI שמציגה מסך שבו כפתור, שבלחיצה על הכפתור אמורים להתווסף נתונים נגיד לטבלת ספרים מהשדות שהמשתמש מילא בGUI. נגיד יש את השדות 'שם ספר' ו-'שם סופר'. אז מה שעשיתי המתודה של הכפתור מקבלת את הפרמטרים של שם הספר ושם הסופר והיא מעבירה את הפרמטרים בTreeMap למתודה "InsertToTable", הכנתי שם Prepared statement והכל טוב ויפה. אני רוצה אבל, שהprepared statement במתודה "InsertToTable" יהיה כללי,…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכוונה לא למחרוזת ריקה, אלא מחרוזת שאין בה תווים אחרים חוץ מרווחים, אם אני אריץ עליה strlen היא תיתן לי את מספר הרווחים ולא אפס. אני צריך לעשות לולאה שתעצור ברגע שהמחרוזת היא ריקה. יש למישהו רעיון לתנאי עצירה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לומד לבד ואני בניתי מנשק gtk+ עםglade ואני מתכנת בpython אז אני צריך לדעת איך לשלב קוד xml עם py !!!!!!!עזרה!!!!!!!!!!!!! ??? ??? ??? ???
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי, לאחרונה התחלתי להתעניין בתכנות, והחלטתי ללמוד בתור התחלה C#, או לפחות לנסות ללמוד .. יש לי כמה שאלות, ואשמח אם תוכלו לעזור לי: 1.האם זאת שפה טובה ללמוד בתור התחלה, האם תהיה לי בעיה להמשיך הלאה? 2.מהי הדרך הכי טובה להתחיל - ספר, אתר כלשהו? עיינתי בדביקים ולא מצאתי כלום, האם יש לכם המלצות? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי אתר בטריפוד שהוא תומך ב PHP ובו MYSQL ואני רוצה להוסיף את הפורום של IBHEB ואני לא מבין בגרוש את ההוראות שלהם . אני מעלה FTP עם WINCOMMNDER
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת איזה מתודה מציירת בJava Applet עיגול ו/או גליל. במחלקה Graphics יש רק ציור של קווים מלבנים וכ'.... אודה למי שיעזור בהקדם - ערן.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש דרך ליצור מסד נתונים עצמאי , כלומר שלא ידרשו תוכנות מיוחדות לטיפול בו. ה-DATABASE צריך להכיל עמודות טקסט , עמודות מספרים והכי חשוב עמודה שתוכל להכיל תמונה (תמונת פספורט). אני רוצה שזה יהיה אפשרי להעביר את ה-DATABASE ממחשב למחשב ושלא יהיה צורך לאתחל אותו מחדש כול פעם. יש למישהוא איזה רעיון ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז לאחרונה הייתי עסוק בהמון המון פרוייקטים החלטתי לנצל את החופש האחרון שלי (גיוס בקרוב) בשביל לסיים כמה מהם. קודם אתחיל עם הפרוייקט הראשון שסיימתי והוא שליטה עם החיישן תנועה על ה-N95 על רובוט. בעזרת ה-N95 הצלחתי לשלוט על מנועי DC, סרבו ולייזר. הרובוט נבנה כחלק מפרוייקט גמר של בית הספר שנועד לעשות דבר אחר לגמרי (שאפרט עליו מעט אחר כך) אך החלטתי לקחת את הרעיון כפרוייקט משלי לצד. הסרטון מתחיל בשלבים של הראשוניים של הרצת הרובוט ובהמשך ניתן לראות את השליטה מרחוק. הינה התוצאה: התוכנה שרצה בפלאפון נכתבה ב-Python והתוכנה שרצה על המחשב הנייד נכתבה בשילוב של VB .net עם C#. פרוייקט הגמר במקור הוא קרב בין שני רובוטים (באמצעות לייזר) הפגיעה מזוהה על ידי חיישן אור והמשחק …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם איך אני יכול לצרף גרפיקה לפסקל? אמרו לי שאפשר לזמן את התוכנית לתוכנה אחרת כמו VB ושם ליצור ממשק... (משהו כזה פחות או יותר), או לעשות גרפיקה בפסקל... אחד מהשניים יעזור לי תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני יכול ליעל את הקוד הבא: program find_ny_naturals; function IsEqualSums(m,n:longint):boolean; begin IsEqualSums:=((((1+m-1)*(m-1)) div 2)=(((m+1+n)*(n-m) div 2))); end; procedure FindPairs; var i,j,n:longint; flag:boolean; begin n:=1; for j:=n to maxlongint do for i:=n to j do if IsEqualSums(i,j) then begin n:=2*(j+i); writeln(i,' ',j); end; end; begin FindPairs; readln; end. התוכנית עובדת אבל מאוד איטי אחרי שהיא מוצאת את ה 6 זוגות הראשונים של המספרים היא חושבת המון המון המון זמן. אני מנסה לעלות על החוקיות (אם יש בכלל) ולא מצליח למצוא פיתרון יעיל יותר. עד כמה שידוע לי אמורות ליהיות לתוכנית 7 דרכים שונות לכתוב את התוכנית כך שהיא …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי כרגע עורך טקסט, גם באנגלית, גם בעברית ולא משהו משהו נורמלי מה אתם אוהבים ? במה אתם משתמשים ? המלצות ?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי לכולם, יש לי בטבלה שדה שנקרא "בתוקף" המשמעות שלו היא: האם מנוי של לקוח בחדר כושר בתוקף או לא. השדה הזה הוא נגזר מתאריך הקניה של המנוי והתאריך הנוכחי (כל המנויים לשנה אחת בדיוק) ע"מ שערך השדה יהיה תמיד מעודכן אני צריך טריגר שיפעל פעם ביום בחצות.... או לפחות כל פעם שאני פותח את הDB מישהו יכול לעזור? אולי יש פתרון ללא טריגר? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, זה שאלה בעיקר של אין נכון/לא נכון או מקובל/לא מקובל לעשות. ניקח לדוגמא מחלקה של נקודה במחרב דו מימדי. את המחלקה ניתן לממש ב 3 דרכים שונות //Point2DGetSet class Point2D{ private: int x, y; public: int getX() const { return x; } int getY() const { return y; } void setX(int nx) { x = nx; } void setY(int ny) { y = ny; } }; //Example Point2D p; p.setX(10); p.setY(20); DrawPoint(p.getX(), p.getY()); //Pint2DPublic class Point2D{ public: int x, y; }; //Example Point2D p; p.x = 10; p.y = 20; DrawPoint(p.x, p.y); //Pint2DReference class Point2D{ private: int x, y; public: int& x() { return x; } int& y() { return y; } }; //Example Point2D p; p.x() = …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך להוסיף למחלקה מסוימת שיטה שמקבלת 2 מחרוזות a1 a2 ומה שהיא צריכה לעשות עם המחרוזות האלה זה פשוט להחליף כל a1 בa2 (אם לא קיים במחרוזת אז בעצם אין שום פעולה) המחלקה הנתונה היא public class HWzone { private String st; ........ public String replaceStr(String a1, String a2) נגיד a1 זה as וa2 זה aaaa והמחרוזת היא asasrr אז המחרוזת תשתנה ל aaaaaaaarr הקטע שגם אסור להשתמש בכל המתודות אלא רק ב charAt(int i) public int indexOf(String str, int index) public int length() public string substring(int i) יש לי בעיה בסיסית שאני לא ממש יודע איך לגשת לזה, איך להשתמש בכלל במתודות החתימה של השיטה היא בהכרח public String replaceStr(String a1, String a2) הצלחתי להגיע לאנשהו בדרכים אח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לכתוב תוכנית שתיקח טקסט תמיר אותו למערך ואז תיצור מערך נוסף שכולל את המילה ואת מספר הפעמים שהמילה מופיע במערך אז עשיתי ככה: [FONT=Arial]$arr = "Amid all the diplomatic wrangling, it is Ukrainians who are most directly affected. And they hardly are speaking with one voice.Furor in the western part of the country over Yanukovych, his powers and his bringing Ukraine closer to Russia led to his ouster. Now, most people here support the new government and oppose Russian intervention, as well as the prospect of Crimea becoming part of Russia.[/FONT] [FONT=Arial]The sentiment tends to be very different in Crimea -- which was part of Russia until being given to Uk…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-