תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי כמה שאלות על JAVA שאשמח אם תוכלו לעזור לי לפחות בחלקם: א. מהו תפקידו של המהדר בג'אווה ( Java Compiler )? האם זה לתרגם את השפה העילית לשפת מכונה ובסיום התרגום נוצר קובץ exe, הניתן להרצה בכל עת? ב. מהו תפקידו של המפרש ב-JAVA ? הכוונה ל- Java Interpreter. האם הוא בעצם מריץ את התוכנה שורה אחר שורה ומפרש כל שורה בנפרד, כך שכל שורה עוברת תרגום משפה עילית לשפת מכונה? האם התרגום בשונה מהמהדר מתבצע לפני כל פעם בה מריצים את התוכנית? ג. מהו זה בעצם פורמט Bytecode ? מבקש הסבר פשוט. מצאתי הסבר כלשהו באינטרנט אך איני יודע עד כמה הוא נכון: " תוכניות ג'אווה משיגות את אי תלותם על ידי שימוש במכונה הוירטואלית (מעי…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחרונה שמעתי על המושג הזה WebService ועניין אותי אם אני יכול לנצל אותו לגבי מה שאני רוצה לבצע: אני רוצה לשלוח הודעה לתוכנה שבניתי בכול פעם שמשתמש נכנס לאתר שלי ובהתאם לכך להדליק נורת לד שמחוברת ליציאת המדפסת שלי. בעיקרון את התיקשורת עם היציאת מדפסת והדלקת הלד כבר בניתי ואכן אני מצליח לשלוט על הלד בעזרת המחשב (השתמשתי בסיפרייה בשם inpoutx64 אשר נותנת לי ליצור תקשורת עם היציאת מדפסת בWindows 7) הבעיה היא עכשיו היא איך אני שולח מדף אינטרנט מידע לתוכנה שבניתי בכול פעם שניכנס משתמש לאתר. חיפשתי מידע באינטרנט ומצאתי דבר שניקרא WebService לאחר חקירה קטנה מצאתי גם את הכלי של מיקרוסופט שנקרא: Microsoft Visual Web Developer לבסוף כתבתי את התוכנה הבאה: Imports System.We…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני להתחיל ללמוד את התוכנה. אבל אני ממש לא משהו במתמטיקה ,האם מי שלא כול כך טוב יכול ללמוד את התוכנה בלי להתקל בקשיים?
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום, ברצוני ליצור טבלה עם שתי שורות, שבשורה אחת יהיה רק תא אחד ובשורה השניה שלושה. האם זה אפשרי, או שמא עלי ליצור טבלה של 2 על 3 ובשורה העליונה להשתמש רק בתא אחד? שאלה נוספת, איך אני מגדיר ששורה אחת תהווה 100% מרוחב הדף, והשורה השניה תהייה רק 100 פיקסל? תודה רבה רבה
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות קטנות אבל מציקות שאני לא מוצא להן תשובה בשום ספר, מודה מראש על העזרה. א. אם נגיד רשום לי int x=2, *p; x=sizeof(x); x=sizeof(p); כמה יהיה שווה בשני המקרים X? ב. האם שתי דרכי הכתיבה נכונות: void main() } char *s="bla"; והשנייה char *s; s="bla"; ג. מה עושות שתי הפקודות: int x=5, *p; x=(int)p; p=(int*)x; נגיד ש- x=5 והכתובת של x היא fff8 מה יהיה הערך של p לאחר הצבה זו? ד. פויינטר לפויינטר: int *ptr; int **ptr2; *ptr2=ptr האם זה בעצם אומר שהמצביע השני מקבל את הכתובת של הראשון??
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי היה לי היום מבחון ב-C ואני לא בטוח על כמה שאלות שעיניתי.. 1)אם אנחנו רוצים להשתמש בפונקצייה משלנו אנחנו צריכים להגדיר אותה באזור ה INCLUDE# תשובה: נכון 2)בSWITCH CASE אני יכול להכניס משתנה מכל סוג. תשובה: נכון זהו..בינתיים אילה התשובות שאני לא בטוח שעניתי עליהם נכון ואני אשמח תאשרו את תשובותיי או תתקנו אותי.. תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בעיקרון מה שאני מנסה להבין זה את הניהול זיכרון של אותה ספריה האם כל תהליך שקורא לספריה הזאת יוצר עותק שלו של כל המשתנים שלה נגיד אני מגדיר משנה גלובלי var האם עבור כל תהליך נוצר משתנה var שונה כלומר אם ה-DLL שלי נראה ככה int var; BOOL APIENTRY DllMain( HINSTANCE hModule, DWORD fdwReason, LPVOID lpReserved ) { if ( fdwReason == DLL_PROCESS_ATTACH ) var = func(); if ( fdwReason == DLL_PROCESS_DETACH ) print var } func פונקציה כלשהי האם כל תהליך שמשתמש ב-DLL הזה ידפיס ביציאה שלו את הערך שניתן לו בטיענה שלו? אותה שאלה לגבי משתנה לוקאלי - כלומר עבור הקוד הבא BOOL APIENTRY DllMain( HINSTANCE hModule, DWORD fdwReason, LPVOID lpReserved ) { int var; if ( fdwReaso…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן! אני נבחן על מבחן מסויים, וישנן כמה שאלות שלא פתרתי: 1. בC++, מה מבצעים new ו-delete על מחלקה? א. קוראים לconstructor ול-destructor שלה ב. הקצאה/שחרור זיכרון בגודל המתאים למחלקה ג. גם הקצאה/שחרור זיכרון, וגם קריאה לctor ול-dtor ד. new מבצע את שתי הפעולות (הקצאה וקריאה לctor), בעוד delete משחרר את הזיכרון בלבד ---------------------------------------------------------------------------------------------- 2. מה יוצא דופן? א. MFC ב. XML ג. ATL ד. dotNET ---------------------------------------------------------------------------------------------- 3. מה ההבדל בין ODBMS ל-RDBMS? א. ODBMS כתוב ב-.NET בעוד ש-RDBMS כתוב בשפת C. ב. ב-RDBMS עושים שימוש ב-SQL בעוד שב-ODBMS משתמש…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמה בעיות די אני מתחיל יחסית(לדעתי) אז ככה יש לי בעיה עם הפקודה clrscr() היא לא עובדת אין לי מה להגיד יותר מידי 2. בניתי תוכנה יחסית בסיסית שקולטת לתוך מערכים את שם תלמיד שם משפחה כתובת ומספר תלמיד סתם כזה לתירגול אבל כשאני צריץ את התוכנית : 1.אז התוכנה במבקשת את מספר התלמיד ואני כותב עד עכשיו בסדר 2.עכשיו זה מציג"Enter First Name" ואז ישר קופץ לפרינטאף הבא בלי לתת לי לכתוב לסקאן אף שאלה שלישית char יכול לקלוט רק אות אחת??
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מצאתי בבית ספרי לימוד ישנים, האם אם שווים היום משהו ויש טעם לשמור אותם או להשליך הישר לפח כמו שחשבתי? Oracle SQL Oracle Forms Oracle PL\SQL כל אלו של (PH PTR (Prentic Hall PTR משנת 2000. כמו כן, מצאתי המדריך השלם לשפת C - משה ליכטמן ועמית רש, מהד' שישית משנת 2000, ללמוד C, מהד' שניה, 1996 שניהם בהוצאת הוד-עמי יש מה לשמור אותם? האם הם שווים משהו ללמידה כיום? לגבי שפת C, מי משני הספרים נחשב מוצלח יותר?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
ד"א יש לי מחסור חמור מאוד ברעיונות לתוכנות, אם מישהו יכול לתרום קצת אז אני אשמח אז אלה התוכנות: 1. תוכנת בנצ'מארק חמודה שנקראת STRI=Super TRI=Super TRIangle שמאמצת את היכולות האריתמטיות של המעבד ע"י שימוש בסינוס, קוסינוס וטנגנס. 2. תוכנה חמודה שנקראת MC=Messenger Crazy. היא מחליפה כל שניה וחצי (או לפי כמות הזמן שאתם תקבעו לה) בין המצבים "נראה כלא מחובר" ו"מחובר" במסנג'ר, וכך לכל מי שברשימה שלכם מופיע הרבה פעמים החלון "[השם שלכם] התחבר". (כמובן שבמקום [השם שלכם] מופיע השם שלכם. הבעיה שלה - פועלת על מסנג'ר עד גרסה 4.7. גרסה שהיא מעל 4.7 לא תעבוד עם התוכנה הזו. 3. אותה התוכנה, רק שהיא נקראת MCPE=Messenger Crazy Passover Edition/Messenger Crazy Platinum Edition, מה שתרצו…
-
- 6 תגובות
- 914 צפיות
-
-
היי, תוכלו לפתור בבקשה אתה התרגילים הבאים? 1) פתח וישם אלגוריתמם שהקלט שלו הוא שלושה מספרים שלמים והפלט שלו הוא שתי שורות שבכל אחת שני מספרי קלט: בשורה הראשונה המספרים השני והשלישי מסודרים לפי סדר קליטתה בשורה השניה המספרים הראשון והשני מסודרים בסדר הפוך לסדר קליטתם 2) פתח וייש אלגוריתם אשר הקלט שלו הוא שלושה מספרים שלמים המהווים סדרה והפלט שלו הוא סדרה של 6 מספרים שבה משוכפל כל אחד מנתוני הקלט מספר פעמים המתאים למקומו הסידורי בסדר הקלט. למשל, עבור הקלט 9 3 5 יהיה הפלט 9 9 9 5 5 3 3) כתוב סדרת משפטי השמה בהם מושמים הערך 3 במשתנה A, תוצאת החישוב של הביטוי 9*3 במשתנה B, סכום ערכי A וB במשתנה C ומכפלת ערכי Aו C במשתנה D. מהם ערכי ארבעת המשתנים עם תום ביצוע ארבעת המשפטים?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני משתמש חדש זוהי שאלתי הראשונה לאחר שעברתי על החיפוש בשנים האחרונות הייתי בתהליך של חזרה בתשובה ולא התעניינתי בלימודים גבוהים\קורסים וכדומה. אני בעל ראש אנליטי, אוטודידקטיות וניסיון לא-רב בתכנות. אני עוד מעט בן 28, רוצה לעבור קורס שיפתח לי צוהר לעבודה חדשה. אני מעוניין בעצה\חוות דעת לגבי הקורס שבחרתי Php+Seo+webmastering הבנתי מהפורומים שאנשים נהנים מאד מהעיסוק ב PHP כמו כן יש ביקוש לידע הזה הקורס אורך חמישה חודשים בלימודי בוקר ו.... זהו אשמח לתגובות מעשירות תודה
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי פה קוד לכפל פולינומים, מישהו יכול להסביר לי איך הוא עובד? עברתי עליו כמה פעמים ולא הצלחתי לעקוב ולהבין /*******************************************/ [right] #include<iostream> /*******************************************/ const int SIZE = 7;//polynomial size /*******************************************/ using namespace std; /*******************************************/ void get(int*);//get values for polynom void print(int*);//print polynom void printResult(int*);//print result polynom void mul(int,int*,int*,int*);//multiply function void add(int*,int*,int*,int);//calculate intermediate result /*******************************************/ int main() { in…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני עובד על פרוייקט cloud בשפת asp.net. במסגרת התרגיל הענן צריך להכיל אתר עם כתפור שכשלחוצים עליו, הוא מציג את כתובת ה-ip של המחשב (הלקוח כמובן). הידע שלי ב-asp.net הוא לא רב בלשון המעטה. ניסיתי לחפש באינטרנט דוגמאות ליצירת כפתור שכזה, אך הסתבכתי. איזה פוקציה מחזירה את כתובת ה-ip של המחשב? אשמח לעזרה מכל סוג שהיא...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בעמוד HTML מסויים שבניתי יש כפתור JPG שמפנה לעמוד מסויים - כשלוחצים עליו יש מן סימון של קווים מסביב לו (צירפתי קובץ) איך אני יכול למחוק את זה? לדעתי זה בCSS [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני משתגע, איך אני עושה את כל הכפתורים והטבלאות וכל השטויות ב JAVA בעיצובים שונים ממה שנוצר בכתיבת אתר, לדוגמא, איך עושים כפתורים כמו אלה שלמעלה? : עמוד ראשי, עזרה, חיפוש.. כל אלה.. תעזרו לי אני מיואש מלחפש איך זה יכול להיות שזה תמונות? אם זה תמונות אז איך עשו את הטבלאה שלמעלה של ה "ראשי" "מדורים" ביקורת" וכו', ככה מחוברים? זה buttos בתוך form , לרשום קישורים של 30 תמונות, זה נשמע לי קצת טיפשי, חשבתי יותר בכיוון שאולי מתקינים חבילה של כפתורים או משהו.. ולשני שהגיב, מה רשמת שם? זה לא אומר לי כלום ולא מובן מה לעשות את השורת קוד הזו
-
- 4 תגובות
- 892 צפיות
-
-
זה מעצבן אותי שבVB ניתנת לך רק האפשרות של הכפתרים הישנים איך אני מוסיף את הכפתורים החדשים היפים יותר לדוגמא הכפתור BROWSE בתחתית המסך של כתיבת ההודעות
-
- 0 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים לשאול את השאלה שלי לכן פירסמתי גם פה וגם בפורום פיתוח אתרי אינטרנט במסגרת פרוייקט גמר סטודנטיאלי אנחנו צריכים להוציא מידע מאתר מסויים וניסינו כל דרך אפשרית שקיימת אך ללא הצלחה (והעתקה ידנית מהאתר היא סיוט שלא ברא השטן). כרגע אנחנו צריכים להוציא מידע אודות מוצרים שנמצאים ברשתות שיווק ושני האתרים היחידים שכרגע מפרסמים מידע מלא אודות מוצרים הם שופרסל ומגה. האם מישהו יכול לעזור לי בהוצאת המידע הרלוונטי מאתרים אלו? כל עזרה תתקבל בברכה!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים לשאול את השאלה שלי לכן פירסמתי גם פה וגם בפורום שפות עיליות במסגרת פרוייקט גמר סטודנטיאלי אנחנו צריכים להוציא מידע מאתר מסויים וניסינו כל דרך אפשרית שקיימת אך ללא הצלחה (והעתקה ידנית מהאתר היא סיוט שלא ברא השטן). כרגע אנחנו צריכים להוציא מידע אודות מוצרים שנמצאים ברשתות שיווק ושני האתרים היחידים שכרגע מפרסמים מידע מלא אודות מוצרים הם שופרסל ומגה. האם מישהו יכול לעזור לי בהוצאת המידע הרלוונטי מאתרים אלו? כל עזרה תתקבל בברכה!
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
בדיוטי פרי בשדה תעופה בבן גוריון יש אינטרנט אלחוטי עם מסנן אתרים בשם FortiGuard שחוסם אתרים שהוא לא מכיר וחוסם כנראה גם עוד אתרים כשאתם בונים אתר אינטרנט והאתר מוכן עם כתובת דומיין, לאיזה מסננים אתם מוסיפים אותו כדי שלא יהיה מצב שהוא חסום במקומות כמו שדות תעופה או wifi במשרדים מסויימים אני אתן רשימה של אתרים שאני מכיר שאפשר לשלוח להם בקשה לעשות בדיקה ולהוסיף אתר חדש לקטגוריות שלהם כדי שהאתר לא יהיה חסום אוטומטית https://www.fortiguard.com/webfilter של Fortinet https://www.brightcloud.com/tools/change-request.php http://sitereview.bluecoat.com/ סימנטק Symantec https://www.trustedsource.org/ של Mcafee
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להציג על המסך ספרות גדולות, יש איזה דרך לשנות את גודל הגופן ב- C? אם לא , אז איך אני יכול לבצע את זה? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
כתבתי Batch שמוחק את על ה-Temporary Internet Files מהתיקייה שלהם. כשאני מריץ אותו, נפתח לי חלון של CMD על המסך ואני רואה שהקבצים נמחקים אבל כשאני נכנס לתיקייה של ה Temporary Internet Files אני רואה שכל הקבצים שהיו שם לפני שהרצתי את הקובץ עדיין שם. הקוד שלי נראה ככה: cd %userprofile%\Local Settings\Temporary Internet Files del /s *.* /q מישהו יודע איפה הבעייה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-