עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. היי, ברצוני לדעת האם קיימת אפשרות להכניס הרבה מאוד מידע בצורה דחוסה ושרת ה SQL יפענח את זה ויכניס כנו שצריך? השרת הוא כנראה MSSQL, אבל אשמח לדעת גם לגבי אחרים. מה שאני רוצה לעשות זה לכווץ את המידע אצלי (GZIP לדוגמא) ואז לשלוח אותו לשרת, הוא יפענח אותו ויכניס כאילו הייתה שאילתא רגילה. למה? כי מאוד חשוב לי התעבורה והמידע שהולך להיכנס הוא מידע גדול. האם זה אפשרי?

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  2. Started by noam142,

לא ממש קשור לתכנות , אבל אתם בטוח יודעים ... קיבלתי תרגיל בו נדרש לממש מערכת, המקבלת כקלט מספר בינארי N בן 5 ספרות, ומוציאה במוצאה 1 אם N מתחלק ללא שארית ב-3; 0 אחרת. יש לממש את המערכת אך ורק באמצעות מסכם אחד לשני מספרים בעלי 4 סיביות כל אחד, ובורר 8 ל 1 אחד ללא שערים. השאלה שלי היא איך בודקים אם מספר בינארי מתחלק ב 3 ? אני יודע שחליוק ב 2 מתבצע ע"י הזזת כל הסיסיות במספר ימינה , האם יש "טריק" כזה גם בחילוק ב 3 ?

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  3. Started by Retaliator,

שלום יש לי תוכנית של צייר שכאשר בוחרים בתפריט לצייר קו עיגול וכו' אני רוצה שזה יציג למשתמש ב FORM מה נבחר, כיצד ניתן לעשות זאת, כמו textout שיש ב c++? את label לא הצלחתי לשנות אם לקחתי.. תודה

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. שלום רב, אני בן 12 ואני רוצה להקים אתר. עוד לא חשבתי על איזה אתר אני רוצה להקים, אבל לדעתי זה יכול להיות אחלה דבר שילמד אותי המון על תכנות (וזה גם מעניין אותי). האתר הוא לצרכי לימוד. אין לי ידע בתכנות חוץ מכמה אתרים שמלמדים HTML ברמה נמוכה. יש לי המון מוטיבציה ואין לי בעייה להשקיע בלימוד לאורך זמן. הקטע הוא שאני לא יודע מאיפה ללמוד להקים אתרים. מצאתי ברשת כל מני אתרים שמלמדים HTML ו- PHP אבל הם ברמה נמוכה ומלמדים את הבסיס בלבד. האם מישהו יכול להמליץ לי על אתר/פורום/תוכנה שמלמדת להקים אתרים ברמה גבוהה (אומנם אני צעיר, אבל יש לי הרבה זמן ואני חושב שאני מסוגל לעמוד בזה). תודה רבה, YOSDA-BOY.

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  5. התחלתי לילמוד פסקל ואני צריך תוכנה פשוטה לתיכנות בלי אפשרויות מתקדמות.

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  6. איך ניתן ללחוץ על תוכנה אחרת (לא שלי) דרך VISUAL BASIC .NET הכוונה אני פותח את התוכנה שלי (שפותחה ב VB) והיא לוחצת קליק על תוכנה אחרת שפתוחה (לא שלי)

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  7. שלום, יש לי לכתוב צייר ב CSharp כפרוייקט, כרגע ב main form אני פשוט מצייר קו פשוט 1) מדוע הקו לא מרענן את החלקים הקודמים כלומר בזמן הגרירה שלא יצייר צבע אלא לבן? 2) איך אני משלב את זה לתוך Class עם הורשה כך שתהיה פונקציית ציור ב Base Class ויירשו ממנה? אשמח לדוגמא לבחירת ציור קו או עיגול. תודה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by pain_killer12,

חברים, כבר יצאה לי הנשמה. קיבלנו תרגיל לממש עץ AVL ב++C. כל העניין הזה של לשמור על איזון העץ עם כל הסיבובים והעניינים כבר אין לי מושג מה לעשות. הסתבכתי לגמרי, והדברים לא זזים. חשבתי על זה, ברגע שאני מכניס איבר, ואני רץ על העץ כדי למצוא את המקום המתאים בכל הקודקודים במסלול מהשורש אני צריך לקדם את איזון (אם הלכתי ימינה בקודקוד אז אני מעלה אותו ב1 אם הלכתי שמאלה אני מוריד ב1)? השאלה היא אחרי שאני עושה סיבוב, איזה מקדמי איזון אני צריך לשנות בהתאם ואיך? מישהו אולי מימש פעם?

• 8 תגובות
    • 5.9k צפיות
  9. Started by averaraz,

הקומפיילר מוציא לי כל הזמן את הerror שבכותרת. זה קורה כל פעם שאני ניגש לשדה במבנה. יש לי קובץ heder שבתוכו יש את ההצהרה הזו: typedef struct auction_manager_t *AuctionManager; ובקובץ c יש לי את סוג המבנה struct auction_manager_t { int numberOfSellers; Set sellers; }; כל איבר בset הוא גם בעל תתי מבנים וכו' הארור מתקבל למשל בשורת קוד כזה: (currentSeller->openSales)--; האם מישהו יודע במקרה מה הבעיה? הקומפיילר הוא gcc. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. יש לי בעיה עם הוספת שורה חדשה בתוכנה שאני בונה ב- C#. התוכנה אמורה להוסיף ולעדכן שורות מטבלאות של SQL Server. אני עובד עם DataBindings ו- CurrencyManager. באחת מהטבלאות כל השדות הם מסוג טקסט. בטבלה הזאת לא הייתה לי שום בעיה עם העידכון וההוספה בעזרת הפעולה AddNew() של ה- CurrencyManager. בטבלה אחרת ישנם שדות מסוג datetime. בשביל להציג את שדות ה- datetime השתמשתי ב- datetimepicker (הוא קצת בעייתי כי אי אפשר להשתמש בו עם null). עשיתי binding כרגיל, והעידכון עובד טוב. הבעיה היא עם ההוספה של שורה חדשה. ההוספה פשוט לא פועלת והמצביע של ה- CurrencyManager נשאר על ה- position שהיה קודם לכן. לדעתי, הבעיה קשורה ל- datetimepicker שלא יכול לקבל null ואז הוא לא יודע איזה ערך לתת בהתחלה…

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  11. ערב טוב, קודם כל הקוד, מאוד פשוט: צד השרת: TcpListener listener = new TcpListener(IPAddress.Any, 7777); listener.Start(); TcpClient client = listener.AcceptTcpClient(); Console.WriteLine("Connected"); צד לקוח: TcpClient client = new TcpClient(); client.Connect("79.180.59.199", 7777); Console.WriteLine("connected to server"); הבעיה היא שאני מקבל את ההודעה Connected כלומר השרת מזהה, לפחות בהתחלה את הלקוח, אבל אני לא מקבל את ההודעה connected to server בצד של הלקוח. מה אני עושה לא נכון?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by xyossix6,

איך אני קולט מהמשתמש 3 מספרים : ניסתי את : int [] a = new int[3] a= console.readline() אבל אני מקבל שגיאה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אני בןנה תוכנה ב#C שכוללת מסך כניסה LOGON, אני צריך ליצור קובץ LOG ושהנתונים ישמרו בקובץ XML כדי שיהיה מעקב אחרי יוזרים שנכנסים, אשמח לעזרה בנושא. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 848 צפיות
  14. היי , אני עזרה בארגון תפריט שמשתנה אם מנהל נכנס לאתר אפשר לראות שההגדרות של שני הלינקים האחרונים בתוך הSITEMAP מכילות גם פרמטר ROLES , שאותו רק מי שיש לו Session שווה ל-0 יוכל לראות גם את שני התפריטים האחרונים. השאלה היא איך אפשר לעשות את זה.. כלומר , אי אפשר לקבל את eval["roles"] a לתוך משתנה או משהו דומה.. עכשיו בעקרון אם המנהל מחובר אז גם הקלאס של atzuma צריך להתחלף למשהו אחר (כדי לשמור על margin של התפריט) הנה הקוד של התפריט בMasterPage: <div id="links"> <ul><asp:Repeater runat="server" ID="linkmenu" DataSourceID="SiteMapDataSource" EnableViewState="false"> <ItemTemplate> <li class='<%#Eval("Description")%>'> <asp…

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  15. שלום, לפני כמה ימים הורדתי קובץ גיבוי של המסד נתונים שלי (ירד כקובץ עם סיומת gz), רציתי לשאול איך אני עכשיו יכול לבצע את הגיבוי? איך לעלות את הנתונים למסד נתונים? תודה

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  16. Started by etay34,

שלום, אני בונה אתר ובאתר שלי יש כמו סקר שכאשר מסיימים אותו ועושים שלח הוא כביכול שולח את זה לאימייל שלי בצורה גלויה כלומר פותח פתאום את הOUTLOOK בשביל לשלוח את המכתב. מה שאני רוצה זה שכשאר מישהו ילחץ על שליחת הטופס זה ישלח לבד לאימייל שלי ובמקביל יעלה דף שאומר תודה שהצבעת משהו כזה. אז ככה.. השאלות לסיכום הם: 1. האם יש דרך לעשות את זה באופן סמוי כלומר שישלח את המכתב בלי להפעיל OUTLOOK? דרך אגב רשמתי בפקודה POST אם זה משנה. 2. אם באקטיב של הפקודה אני יכול לעשות 2 אקטיבים כלומר אחד לאימייל ואחד לדף אחר בנוסף לזה.? דבר שלישי ואחרון זה אם אפשר רק דרך HTML לעשות כפתור הוספה למועדפים כלומר שמישהו ילחץ על המילה וזה יעלה חלון הוספה למועדפים? תודה מראש חברה!

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  17. Started by morany,

הוספתי 2 webservice לפרוייקט שלי,איך אני משייך אותם לתוכנית ? איך אני רואה את זה עובד? בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  18. שלום לכולם, אני יוצר מסמך word דרך קוד v.b. המסמך עצמו מכיל טבלאות שאני יוצר דרך הקוד, אני פשוט לא מבין מהם כל המאפינים של הטבלה, אני מחפש מאפיין שיגרום לכך שלא יהיה מצב שטבלה אחת תקטע ע"י מעבר עמוד, אם מישהו יודע מהו המאפיין המתאים אשמח מאד, וכן אם יש למישהו חומר שמפרט בעברית ומסביר את מאפייני הטבלה ואיך בדיוק להשתמש. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 743 צפיות
  19. יש לי שתי שאלות: 1. הוספתי פקד LOGIN ופתחתי יוזרים דרך ה "administer website"ואני מעוניין לוודא די האימות אכן הצליח להיכנס(כלומר שגם שם שמשתמש וגם הסיסמא נכונים), אשמח לדעת איך מתבצעת הסביקה בקוד. 2. איך אני מגדיר בWEBFORM גודל חלון, כלומר, כאשר היוזר מבצע כניסה אני רוצה שיפתח חלון בגודל ספציפי.

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  20. שלום לך קיבלתי תרגיל תיכנותי ב#C ואין לי את הכלים לעשות אותו ( אף פעם לא עבדתי על התוכנה הזאת ) אם מישהו יוכל לתת לי פתרון חלקי או הנחיות איך לפתור את התרגיל הזה . תודה על העזרה תכנות בעצמים מבוזרים עליך לכתוב מערכת ובה שרת ראשי (להלן ראשי) ומספר לקוחות. כל לקוח פונה לראשי עבור סוג פעולה אחד: העלאת מספר בחזקת השני. הראשי מפעיל מספר threads, באשר כל אחד עובד מול לקוח אחר. עבודה אופיינית נראית כך: הלקוח וה (thread הפרטי שלו ב) שרת יוצרים קשר. הלקוח מגריל מספר שלם m בין 3 ל-10; זהו מספר פעולות החשוב שיבקש. מתחילה לולאה לפיה (שוב, במלה שרת הכוונה לנים המתפקד כשרת עבור לקוח מסוים, ובמלה ראשי הכוונה ל-thread הראשי בצד השרת): o הלקוח מגריל זוג מספרים שלמים …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by GNR,

לפי מה שהבנתי אם מגדירים MASTER PAGE מסוים , אז כל הדפים רק יורשים ממנו את העיצוב. מה שאומר שאם נניח יש לי קישורים בתוך הMASTERPAGE , הם לא יתאימו לדפים שנמצאים בתוך תקיה ויורשים את העיצוב של הMASTER PAGE. אין דרך לעשות שאותם דפים רק "ישלחו" מידע לתוך הMASTER PAGE ? (כמו בIFRAME) תודה

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  22. Started by pssheba,

שלום, ברצוני לבנות דף אינטרנט המכיל כותרת קבועה, שורת תפריט קבועה וטקסט במיקום קבוע אשר תוכנו ישתנה בהתאם ללחיצהעל קישור בשורת התפריט. נניח שבאזור הטקסט בדף כתוב: "שששששששששששששששש". לחיצה על "קישור1" בשורת התפריט תחליף את הטקסט הנ"ל ל "גגגגגגגגגגגגג" למשל. המאמרים בדף מכונסים אצלי ב div באופן הבא: <div id="first article"> asasasasd</div> <div id="second">dsfdfdfgdfg</div> וכן הלאה. אני רוצה שלחצה על "קישור1" יציב את ה div ששמו first article במקום הייעודי למאמרים בדף. לחיצה על קישור אחר, תחליף אותו. כל זאת מבלי לשנות את הכותרת ושורת התפריט הסטטיים. מישהו יכול להסביר לי אם וכיצד נעשה הדבר ב css ? תודה !

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום וברכה, עשיתי אתר דרך הפבלישר של אופיס אבל כשאני מפרסם אותו בתור דף אינטרנט אז הוא נצמד לצד שמאל ולא נמצא במרכז כמו דף אינטרנט רגיל. איך אני משנה את זה? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  24. הסקריפט (אני חושב שיש דרך יותר פשוטה לעשות את זה אבל חשבתי עליה אחרי שסיימתי את רוב הקוד, אז נא לא להגיד לי לעשות את זה אחרת): function removeA() { var aArray = document.getElementsByTagName("a"); var i=0; for (i=0; i<aArray.length;i++) { if (aArray[i].className == "fmllink") { if (aArray[i].parentNode.tagName=="P") { var aArrInP = aArray[i].parentNode.getElementsByTagName("a"); var j=0; var tmpStr="" for (j=0;j<aArrInP.length;j++) { tmpStr += aArrInP[j].innerHTML; aArray[i].parentNode.removeChild(aArrInP[j]); } aArray[i].parentNode.innerHTML = tmpStr; } } } } הבעייה עם הסקריפט שהוא מעיף רק את תגי הa האי…

25. שלום לכולם כמו שרבים ממכם וודאי יודעים יש בבגרות יחידה אחת של מיני פרוייקט שצריך להכין בAccess (שאמור לכלול 4 טבלאות,כ-10 שאילתות וכו) בכיתה בקושי תירגלנו ולמרות שאני די יודע לעשות את זה הייתי רוצה לראות דוגמא של אחד מוכן שאני אדע בערך על מה להתמקד ואולי אפילו אני יאמץ כל מיני שיטות. אז אם למישהו עדיין יש את הפרוייקט שהוא עשה ולא אכפת לו להביא או שיש אתר עם כמה דוגמאות, זה יכול לעזור לי מאוד . תודה מראש

• 0 תגובות
    • 6.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים