עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום. תחת WordPress, האם ניתן (באמצעות פלאג-אין?) לדעת כמה צפו בויידאו מסוים? יותר חשוב: באתר יש הרשמה, ועל המשתמשים לקחת "קורסים" (על ידי צפייה בווידאו). האם ניתן לשים מעין tracker ולדעת שהמשתמש צפה בווידאו? נאמר שמשתמש בשם אבי נכנס לאתר, נרשם, עכשיו הוא חבר. כעת הוא צפה בווידאו מספר 1. אני רוצה שהאתר "ידע" שאבי צפה בווידאו הזה. המון תודה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. כמו בכותרת.. קולטים אורך (נגיד 5) ואז צריך להיות ריבוע כזה: * * * * * * * * * * * * * * * * הידע שנדרש זה לולאות מקוננות.. עם העדפה לרק 2. מי שיכול לעזור זה יהיה מעולה! בתודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אני רוצה לבנות סקריפט שבודק כמה קישורים יש וכמה אותיות באנגלית יש וכמה מספרים יש בהודעה שמתמש כתב הגדרתי משתנים שמכילים אותיות מספרים וקישור. לפי מה שהבנתי "preg_match_all" יכול לבדוק את זה עם הטקסטבוקס מכילה את כל המשתנים האלה, עכשיו איך אני יכול לספור את הכמות פעמים שזה מופיע? function checkrespone($fronRespon) { if(preg_match_all($http) } כותב בPHP אני מניח שאפשר איך שהוא להשתמש בcount אני גם רוצה להשתמש אחרי זה בספירה שהבcount עשה מקווה שהייתי מובן

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום חברים, אני רוצה לנסות להתחיל לבנות אתר שיהיה בעל יכולות לספק קנייה של מוצרים ממגוון קטגוריות. הידע שלי הינו ברמה של חובבן ב ASP.NET , אקסס ו- SQL . הכי קל זה אם משהו מכיר קוד להורדה של האתר (ה-DB והממשק). אבל אשמח להצעות אחרות. תודה מראש נ.ב-001 - אין צורך בתמיכה בעברית והכוונה היא לקוד פתוח-->לא משהו שעולה כסף... נ.ב-002 - מצאתי את oscommerce - האם זה מה שחיפשתי ? האם יש איזשהו "עוקץ" שאני לא ראיתי/מבין ? או זה באמת שייך לקהילת הקוד הפתוח...

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Autumn Sunflower,

היי בגלל הקורונה יש לי הרבה זמן ללמוד משהו אבל לא יודעת מה עדיף. יש לי ניסיון של כמה שנים עם asp.net בעיקר BACKEND אבל לא MVC וכל הטכנולוגיה החדשה. כרגע בעבודה אני עובדת בעיקר עם SQL SERVER ו SSIS. השאלה היא מה כדאי לי לחזק- את הצד של ה BI או את ה .net שאת זה אני גם מאוד אוהבת אבל כל הזמן יש בו שינויים וחייבים כל הזמן ללמוד ולתעדכן? בנוסף איפה יש תרגילים ב SQL SERVER אבל מתקדמים ולא סתם select או avg וכו. משהו למתקדמים? אשמח לעזרה. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by arielman22,

אם נתונים לי שתי מערכים כיצד אני יכול למצוא את הקבוצת חיתוך (איברים דומים שמופיעם בשניהם) בלי שימוש בלולאות for ו while (מה שמשאיר רקורסיה). אני יודע איך למיין את שניהם וגם למזג אותם למערך אחד ממוין. תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by pig_750,

אני מנסה לבנות מערכת שתקל על התקנה של ווינודוס דרך הרשת. אני עושה את זה בשביל אירגון מאוד קטן ועני לכן החלטתי לבצע את ההתקנות דרך SMB (על שרת SAMBA ). השתמשתי ב net boot disk ליצור דיסקט הפעלה עם סקריפט שעושה mount ל smb share שבה קבצי ההתקנה נמצאים ככונן X ומריץ את menu.bat שאמור להציג תפריט, לקלוט ערך מהמשתמש ולהריץ את תוכנית ההתקנה עם הפרמטרים המתאמים. יש לי 0 נסיון בכתיבת קבצי batch , אז אני מהבוקר כבר מנסה לבנות את הסקריפט האומלל הזה! עד כמה שהבנתי הדרך היחידה לקבל קלט מהמשתמש זה בעזרת תוכנה בשם choice.exe, לא מצאתי אותה בXP אז כתבתי אחת משלי. הבעיה היא בכמה משפטי IF שבודקים את ERRORLEVEL ש choice מחזירה ומשתמשים ב goto בשביל לקפוץ לקטע המתאים, וזה משום מה לא ע…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by master whilee,

אני בונה כל מיני מעגלים באלקטרוניקה, שמתחברים למחשב דרך הLPT. אני בונה תוכנות ששולטות עליהם בשפת C, עם הקומפיילר של Borland לDOS שנקרא Turbo C++. אם בונים תוכנות ששולחות מידע לפורט, על ידי הפקודה outportb בWIN98, אין כל בעיה, אבל בXP, לא ניתן לגשת לפורטים באופן עצמאי. השאלה שלי היא האם יש דרך בה ניתן בכל זאת לגשת לפורט של הLPT כתובת 0x378, דרך הXP. תודה רבה מראש. בטעות שמתי את הת'רד בפורום הלא נכון. התכוונתי לשים אותו בפורום אלקטרוניקה ומודינג... אבקש להעביר אותו לשם

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by intel suck,

יש לי בעיה בתרגיל JAVA תרגיל מס' 9 מהשאלון של 2006 זה התרגיל: נתון מערך דו מימדי שאיבריו הם 1,0 רצף של איברים בשורה או עמודה שמכילים את הספרה 1 הוא שרשרת אורך השרשרת הוא מס' האיברים שמכילים את הספרה 1 איבר במערך יקרא מוקף אם הוא מכיל את הספרה 1 וגן אורך השרשרת בשורה שבה הוא נמצא שווה לאורך השרשרת בעמודה שבא הוא נמצא יש לספור את מס' האיברים המוקפים אני פתרתי את התרגיל ככה: import jeliot.io.*; public class MyClass { public static void main() { int [][]a= new int [10][10]; int sumr=0; int sumc=0; int count=0; for (int i=0; i<a.length; i++) { for (int j=0; j<a[i].length; j++) { a[i][j]=Input.nextInt(); } } for (int i=0; i&…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אני לא בטוח שזה מתאים לפה.. רציתי לדעת איך אני יכול לחבר נורת לדים לדוגמא למחשב ולהדליק אותה בעזרת C++ או שפה אחרת. אני רוצה לבנות מעגל חשמלי של לדים שמהבהבים. את המעגל הזה אני מעוניין לחבר למחשב בחיבור סיריאלי\מקבילי\USB (מה שהכי קל לעבוד איתו, כמובן שיש עדיפות ל-USB) ולבנות תוכנית ב-CPP או ב-VB שתוכל להפעיל את המעגל ולכבות אותו. כלומר מה שאני צריך זה בסך הכל לשלוח אות חשמלי שיפעיל את המעגל כשאני ארצה. ועוד שאלה.. האם אני יכול לקבל נתונים מתוכנה אחרת? לדוגמא, לבדוק אם מישהו שלח לי הודעה במסן בעזרת C++ או VB? ואם זה לא מתאים לכאן אז בבקשה תעבירו לפורום המתאים.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by skywalker13,

שלום. האתר שלי בנוי בצורה של פריימים ויש לי קישור בתפריט של login. אני לוחץ ובחלון הארשי מופיע לי שדות login של שם-משתמש וסיסמא. במיקרה והוכנס שם-משתמש וסיסמא נכונים ה-session הופך ל-1 ובמקרה של ADMINISTRATOR ל-2. הנה קטע הקוד: הבעיה היא שאפקט ה-onmouseover של javascript לא עובד. אני יעריך מאוד אם מישהו יוכל לפתור את הבעיה. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by assaf990,

אני מקווה שעשיתי include באופן נכון לספריה שאני רוצה להשתמש בה זה הקוד ולאחריו הודעת שגיאה using System; using System.Text; using System.Text.RegularExpressions; using System.Threading; using NUnit.Framework; using Selenium; namespace SeleniumTests { [TestFixture] public class NewTest { private ISelenium selenium; private StringBuilder verificationErrors; [SetUp] public void SetupTest() { selenium = new DefaultSelenium("localhost", 4444, "*chrome", "[url]http://www.walla.co.il/"[/url]); selenium.Start(); verificationErrors = new StringBuilder(); } [TearDown] public void TeardownTest() { try { selenium.Stop(); } catch (Exception) …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by gshhar,

בקוד הבא אני עושה בפקודה הראשונה ב-MAIN שגיאה שנתפסת ב-Catch, השאלה שלי היא איך אני יכול שהשגיאה תיתפס אבל שאר הפקודות אחריה יתבצעו. בעיקרון מה שאני עושה זה נותן לאובייקט של Time פרמטר לא נכון של דק' (מעל 59) using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace Time { public class IncorrectTimeParameters : ApplicationException { public IncorrectTimeParameters(string message) : base(message) { } } public class Time : IComparable, ICloneable { protected int HH; protected int MM; protected int SS; public Time(int h, int m, int s) { if (h <= 0 || h > 24) { …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by ran1809,

אז ככה אני בונה פרוייקט ב JAVA, יש לי ידע ב JAVA אך כעת אני צריך את עזרתכם. אני באמצע בניית פרוייקט של סידור חבילות אני אסביר: לדוגמה יש לי מיכל (קופסא) מסויים ויש לי מספר חבילות שאני צריך להכניס לתוכו בדו מימד. עכשיו ייצגתי את המיכל במערך דו מימדי ואני קולט לתוכו חבילות. לדוגמא: יש לי מיכל בגודל 5X5=25 וחבילת 2X3=6 וחבילה 4X1=4 עכשוי את החבילות האלו אני אמור להכניס לתוך המיכל הגדול, כרגע המצב הוא שאני מייצג את כל המקומות הריקים במיכל (במערך) ב (1-) ומסדר את החבילות עם מספר סידורי ואז יש לי מטריצה שבהתחלה יש בה 25 פעמים (1-) ואז יש פונקציה שמכניסה את החבילות למיכל לפי האלג' שלה והיא נגיד מכניסה את החבילה הראשונה אז היא שמה את הספרה 1 בכל המקומות שחבילה אחד צריכה לבוא וככה…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by ניר.,

מישהו יודע לבנות SILDESHOW ב-ASP ?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by שריה 24,

שלום במצב של תמונה-מפה, אני רוצה שהתגית area תופיע כתמונה קטנה (שזה בעצם תמונה קטנה על התמונה הגדולה) האם אני יכול ב CSS לכתוב כך: area { background-image: url(nex.jpg) ; background-repeat: no-repeat; background-size: 20px; z-index: } רקע של תמונה קטנה area כלומר, לתת לתגית בינתיים זה לא עובד לי. איפה טעיתי?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by נועם עובד,

הי אני צריך לכטוב קוד שסורק לתוך מחרוזת ומוחק את הרווחים המיותרים דחוףףףףףףףףף

18. Started by giloman,

באתר שלי אחרי שאני שולח את הטופס לASP יש לי שגיאה שאומרת שהDB מיועד לקריאה בלבד וגם כשאני נכנס ל Access אז הוא נותן לי הודעה שיכול להיות שהקבצים יפגעו במחשב שלי ושואל האם אני מבטוח שאני רוצה לפתוח הנה צירפתי פה את הטופס + הבדיקה בjavascript ,את הDB ואת הASP [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by jhv,

שלום אשמח אם מישהו יכול לעזור לי לכתוב אלגוריתם בפסאודו-קוד שמממש סמפור מניה באמצעות סמפורים בינריים בלבד (אין הגבלה על כמות הסמפורים הבינריים)

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by spinchicken,

שלום לכולם, מה צריך לעשות כדי שיהיה לי שרת דואר פרטי? האם שרת לאחסון מספיק ומה לגבי תוכנה? תודה,

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by forMR,

אני מבין בHTML, אבל ראיתי לאחרונה כל מיני מקומות בהם משתמשים בNOWRAP, בצורות שונות ואף פעם לא יצא לי לפגוש את הפקודה... ולפי דוגמה שמצאתי בגוגל, לא הבנתי כל כך מה זה עושה. אודה מאוד אם תוכלו, במילים שלכם, להסביר לי מה זה עושה ובאיזה מצבים טוב להשתמש בזה. תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. יש שרשרת מעגלית הפעלה מקבלת שרשרת מעגלית ומחזירה הפניה לחוליה שממנה מתחיל המעגל. אני לא יודע איך לעשות אני שובר כבר יומיים את הראש על השאלה הזאת אם מישהוא יוכל לעזור לי זה יהיה גדול תודה מראש שכחתי לציין שזה בשפת JAVA

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by bdoron,

ראיתי שתחת aspx יש aspx.cs חדש , אני יודע איך ליצור אותו, לוחצים על הcheck box שאתה יוצר את הform אבל אני רוצה להוסיף עוד קובץ האם זה אפשרי ליצור aspx.cs בלבד? בלי הaspx file מה שאני רוצה לעשות זה partial class ל aspx.cs file ובויזואל סטודיו שאני מחפש להוסיף קובץ יש שם cs אבל לא ראיתי להוסיף aspx.cs

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום לכולם (פעם ראשונה שלי פה, אני מתכנת מתחיל בJAVA ופה נראה לי פורום חי מספיק כדי לשאול שאלה כזו) אחרי שיצרתי קוד באקליפס אני רוצה לתעד אותו לקובץ גאווה דוק כשאני מבצע את הפעולה באקליפס הוא נותן לי הודעת שגיאה שזה תוכנה Cannot run program "C:\Users\שממשתמש\workspace\Sidra\src\Sidra.java": CreateProcess error=193, ‏‏%1 אינו חוקי ביישום Win32‏ Cannot run program "C:\Users\שממשתמש\workspace\Sidra\src\Sidra.java": CreateProcess error=193, ‏‏%1 אינו חוקי ביישום Win32‏ כמובן שחיפשתי שאינטרנט לפני זה ומצאתי כמה עם הבעיה הזו בארץ ובחול אבל לא מצאתי פתרון מקווה שלא עברתי על איזה חוק של הפורום פה ותודה מראש על העזרה

25. שלום לכולם, יש לי בעיה מאוד מוזרה עם שרת שאני מחזיק בחו"ל (חברת Reyox). על בסיס כמעט יומי, השרת שלהם משתתק בכל מה שנוגע לקריאות ASP, כלומר, שכל קריאה לקובץ ASP שלי שיושב שם, נתקעת, ושום דבר לא מעובד, אבל עם זאת, כל סוג קובץ אחר שם כמו JPG, HTML וכו' עובדים כרגיל. אין לי שום הסבר מה גורם לזה. חשדתי בהתחלה בקוד שגוי מצידי, אבל כנראה שזאת לא הבעיה. בנוסף, השרת הרחוק הוא שרת Win2003, מה שאומר שנפילות כאלה אמורות לקרוא רק במסגרת האתר שלי, אז מה יכול לגרום לזה? במערכת ה-HELM לניהול האתר, אין שום דבר שיכול לעזור לי, ומתחזקי השרת בחו"ל לא ממש משתפים פעולה. האם מישהו נתקל בתקלה שכזאת, או יודע מה צריך לעשות כדי לפתור אותה? בתודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים