עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by pig_750,

אני מנסה לבנות מערכת שתקל על התקנה של ווינודוס דרך הרשת. אני עושה את זה בשביל אירגון מאוד קטן ועני לכן החלטתי לבצע את ההתקנות דרך SMB (על שרת SAMBA ). השתמשתי ב net boot disk ליצור דיסקט הפעלה עם סקריפט שעושה mount ל smb share שבה קבצי ההתקנה נמצאים ככונן X ומריץ את menu.bat שאמור להציג תפריט, לקלוט ערך מהמשתמש ולהריץ את תוכנית ההתקנה עם הפרמטרים המתאמים. יש לי 0 נסיון בכתיבת קבצי batch , אז אני מהבוקר כבר מנסה לבנות את הסקריפט האומלל הזה! עד כמה שהבנתי הדרך היחידה לקבל קלט מהמשתמש זה בעזרת תוכנה בשם choice.exe, לא מצאתי אותה בXP אז כתבתי אחת משלי. הבעיה היא בכמה משפטי IF שבודקים את ERRORLEVEL ש choice מחזירה ומשתמשים ב goto בשביל לקפוץ לקטע המתאים, וזה משום מה לא ע…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. באתר http://php.eitan.ac.il/main.php יש מדריך התקנה של PHP ניסיתי להתקין גם במדריך של Windows-IIS וגם Windows-Apache מה ההבדל?! קיצר בזה של הIIS רשום כנס ל Internet Services Manager או Microsoft Management Console ואין לי לא בAdministrative Tools ולא באנערף מה ובכלל בApache אין לי מושג איפה זה <apache-directory>\conf\httpd.conf קצת עזרה יהיה נחמד

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by IlanF,

איך אני מקפיץ חלון ושיהיה רשום בו מה שהיה רשום בTEXTAREA? יש לי את הקוד הבא: function PopUp() { // open the window win3 = window.open("", "Text", "width=320,height=210,scrollbars=yes"); // write to window win3.document.writeln(frm1.text2speach.value); } אבל הוא לא עובד בFF. וגם איך אני משנה את התכונות של החלון החדש (לדוגמה צבע רקע)?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם, מה חזק היום בשוק לצד הקליינט והסרבר? בתיכון למדתי HTML/JS/ASP (לא זוכר מזה כלום, אבל זה שטויות ללמוד את זה) בקורס צבאי חזרתי קצת על HTML/JS ובנוסף על זה עשינו טיפה JSP לסביבת השרת. בגדול הדרישה היא לבנות אתר לידידה שלי, לא משנה מה התוכן, הקטע שאם אני כבר בונה משהו, אז בא לי גם ללמוד טכנולוגיות חדשות מעבר לאתר פשוט בHTML. נגדיל ראש ונלמד גם מסד נתונים כלשהו. מה הולך היום בחוץ, PHP? ASP.NET? JSP? יש דברים אחרים מומלצים לצד שרת שאני לא מכיר? לצד לקוח מה צריך לדעת? אני פשוט לא חי בעולם הWEB. ועל איזה מסדי נתונים אתם ממליצים? אם אני לא טועה MYSQL הוא חינמי, לא? אני יודע שאלו הרבה שאלות, אני פשוט צריך הצעות וכיוונים, פשוט אני לא מכיר את עולם הWEB ככה שיש בטוח דברים…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני לא בטוח שזה מתאים לפה.. רציתי לדעת איך אני יכול לחבר נורת לדים לדוגמא למחשב ולהדליק אותה בעזרת C++ או שפה אחרת. אני רוצה לבנות מעגל חשמלי של לדים שמהבהבים. את המעגל הזה אני מעוניין לחבר למחשב בחיבור סיריאלי\מקבילי\USB (מה שהכי קל לעבוד איתו, כמובן שיש עדיפות ל-USB) ולבנות תוכנית ב-CPP או ב-VB שתוכל להפעיל את המעגל ולכבות אותו. כלומר מה שאני צריך זה בסך הכל לשלוח אות חשמלי שיפעיל את המעגל כשאני ארצה. ועוד שאלה.. האם אני יכול לקבל נתונים מתוכנה אחרת? לדוגמא, לבדוק אם מישהו שלח לי הודעה במסן בעזרת C++ או VB? ואם זה לא מתאים לכאן אז בבקשה תעבירו לפורום המתאים.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by pantera,

קיבלתי קובץ header ובקובץ יש שורה של define MAX 2 ועוד כל מני פונקציות למימוש. פתחתי קובץ source בעל אותו שם וסיומת c עשיתי include כמו שצריץ לheader וכעת שאני מנסה להשתמש ב MAX הוא לא מכיר בו. מה אני עושה לא נכון? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. שלום אני מחפש מישהו שמבין בתחום ויכול לבנות לי אתר. האתר אמור להיות בעצם משהו "תדמיתי" +וידאו. האמת שאחי עשה לי את זה בעבר אבל כרגע אין לו ממש זמן... כלומר- דפים קבועים, מלל קבוע. עמוד וידאו- שבו יוצגו עבודות עריכת וידאו שלי, או סטרימינג או בצורת פלאש וידאו (את זה אני כבר עושה). בלי פלאש, רק באנר קבוע למעלה. הכפתורים יהיו "ראשיים" למעלה. - לא משנה אם זה HTML או PHP, אני לא משנה תוכן כל יום. - יכול להיות מפלטפורמה מוכנה ,לא משנה לי, אפילו יש לי 2 טובות. - ידע בכתיבה נכונה- לשם קידום וחיפוש. אל תמציאו מחירים כאילו אתם חברות ענק, כי אם הייתי רוצה לשלם הייתי פונה אליהם. מוכן לתת כסף/בארטר בכל הקשור לצילום ועיכת וידאו (כמובן ברמה המקצועית) הצעות ושאלות כאן, או בה"פ בבקשה נא לכ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by amitrotem,

שלום, בניתי ממשק שהמשתמש יכול להוסיף נתונים ל DB, באפשרותו למחוק רשומות ולעדכן אותם. כיצד אני יכול לשפר את עדכון הרשומות בצורה ויזואלית, כאשר המשתמש לוחץ על הרשומה היא תהפוך ל <input> עם כפתור עדכן. כמו שיש ב PHPMYADMIN. תודה עמית

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. שלום. אוקיי. נא סבלנותכם, כי אני חדש בתחום הזה, ולכן אפלו לתאר את הבעיה יהיה לי קצת קשה. הנה מה שאני יודע: - יש לנו במשרד כתובת מייל שמסתיימת בשם של החברה. - נניח: User1@YOSIHOMES.com - זה מנוהל (כל ה"עסק" הזה) ב Google Apps. - בגוגל Apps מצוין שהדומיין נרכש על ידי גוגל, אמנם, אבל נרכש מ GoDaddy. מבלי קשר לזה (או אולי עם קשר לזה), בזמנו נתבקשתי לבצע איזשהי פעולה אצל ה HOST דווקא. וזה לשים את ה nameservers לפי ההגדרה שלהם בגוגל (?) ב cPanel של BlueHost, הלכתי ל DNS ZONE EDITOR. משם הכנסתי (בעזרת התמיכה שלהם) את הנתונים שנתבקשתי (אני לא זוכר על ידי מי נתבקשתי): אם אני לא טועה, הנתונים שהכנסתי היו תחת ה Mail Exchanger. שם נתבקשתי להזין נתונים שניתנו על ידי גוגל. P…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אני צריך לכתוב פונקציה שמקבלת מערך מלא במספרים ומחזירה true אם יש מספר מסויים שמופיע רק פעם אחת ו-false אחרת. לא מצויין אם המערך ממוין או לא אז חשבתי: 1. למיין את המערך - logn 2. לכתוב פונקציה שעוברת פעם אחת על המערך ובודקת אם יש מופע יחיד של מספר מסויים - n ובסה"כ Onlogn האם יש אפשרות לפתור את זה למשל בסיבוכיות של n ?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by card,

שלום יש לי כמה תוכניות קטנות ב-ASP.NET שהייתי רוצה להריץ, אבל אני לא מעוניין להתקין IIS שלם על המחשב. האם כמו שיש את WAMP ל-,Windows (או LAMP ל-Linux), יש משהו בסגנון עבור ASP.NET? שיהיה קליל, ירוץ על Windows, ויעשה את העבודה. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by 114508534,

יש לי אתר בטריפוד שהוא תומך ב PHP ובו MYSQL ואני רוצה להוסיף את הפורום של IBHEB ואני לא מבין בגרוש את ההוראות שלהם . אני מעלה FTP עם WINCOMMNDER

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by icebreak,

http://www.jetbrains.com/resharper/ נראה חביב, ובטח יעזור למי שמתעסק עם זה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Umen,

אבל בשיטת ניוטון תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. דבר ראשון אני יודע שזו בשה מוזרה אבל יש לי בחינה ב++c ביום שני וקבלתי מהמרצה שלי בחינה לדוגמא ואני לא ממש בטוח שאיך שפטרתי אותה עונה בדיוק על מה שהוא ביקש אז אם למישו יש כוח לקרא תוכנית קצת מאוד ארוכה ולהגיד לי אםזה עונה על המבחן הזה אני אודה לו מאוד... (זה קצת נהרס פה אז אם מישו רוצה אני יוכל לשלוח לו את זה באי סי קיו מספר 264894804) הנה המבחן: מבחן בקורס מעבדת תכנות C/C++ שם המורה: מועד א' תשס"ב כל חומר כתוב מותר משך הזמן: שעתיים פולינום מוגדר ע"י הנוסחה: P(x) = Σaixi פולינום מדרגה n מוחזק במחשב ע"י מערך המקדמים שלו. לדוגמא הפולינום P(x) = 5x4 + 3x2 x +3 מיוצג ע"י המערך 3 -1 3 0 5 נגזרת של פולינום גם היא פולינום, מדרגה n-1, המוגדר ע"י הנוסחה: P`(x) = Σiaixi…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by waseemrkab,

שלום אני צריך עזרה בבקשה בכתיבת התכנית אני ממש תקוע ולא יודע איך אני ממשיך מכאן לא עובד לי הקוד ( אני לא מוצא אלגוריתם מתאים למצאית סדרות ולמנות כמה אחדים יש בכל סדרה ולמנות כמה סדרות שהן זהות התמונה צורפת וגם הקוד תודה רבה למי שעוזר https://pastebin.com/2RLS27nJ

17. Started by ran1809,

אז ככה אני בונה פרוייקט ב JAVA, יש לי ידע ב JAVA אך כעת אני צריך את עזרתכם. אני באמצע בניית פרוייקט של סידור חבילות אני אסביר: לדוגמה יש לי מיכל (קופסא) מסויים ויש לי מספר חבילות שאני צריך להכניס לתוכו בדו מימד. עכשיו ייצגתי את המיכל במערך דו מימדי ואני קולט לתוכו חבילות. לדוגמא: יש לי מיכל בגודל 5X5=25 וחבילת 2X3=6 וחבילה 4X1=4 עכשוי את החבילות האלו אני אמור להכניס לתוך המיכל הגדול, כרגע המצב הוא שאני מייצג את כל המקומות הריקים במיכל (במערך) ב (1-) ומסדר את החבילות עם מספר סידורי ואז יש לי מטריצה שבהתחלה יש בה 25 פעמים (1-) ואז יש פונקציה שמכניסה את החבילות למיכל לפי האלג' שלה והיא נגיד מכניסה את החבילה הראשונה אז היא שמה את הספרה 1 בכל המקומות שחבילה אחד צריכה לבוא וככה…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by lompy,

אני מנסה לעשות רשימה כזאת שכשלוחצים על הכותרת היא נפתחת ולחיצה נוספת סוגרת אותה זה מה שכתבתי בנתיים <head> <script language="JavaScript"> function hide(obj1,obj2) { obj1.style.display="none"; obj2.onclick='show(list)'; } function show(obj1,obj2) { obj.style.display="color: blue; font-size: .8em;" obj2.onclick='hide(list)'; } </script> </head> <body> <p id='p' onclick='hide(list,this)'>title</p> <span id='list' style="color: blue; font-size: .8em;" > <a href='inde.html'>Fender Stratocaster</a><br> <a>Fender Telecaster</a><br> <a>Fender Squier</a><br> &lt…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by nautilu,

איך אני בודק אם תוכן String כלשהו בעברית?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Shoko,

ניסיתי ב- dev c++ וב- visual studio של מיקרוסופט. אפילו כשאני מנסה להעתיק תוכנית מהספר ( חוברת שקיבלתי מהצבא , תוכנית hello world ) או להעתיק מאתר אינטרנט ללימוד C++ , התוכנית לא מתקמפלת ואני מקבל שגיאות :\ . מה עושים ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, אני מנסה ליצור תוכנה אשר רצה ברקע ובמידה והיא מזהה שכרום פתוח באתר מסויים היא עושה משהו. הצלחתי לגרום לתוכנה לזהות שהכרום פתוח, אבל איך ניתן לה להבחין בין כרום פתוח בכל אתר לבין רק באתר מסויים? C# בבקשה, אפשר גם JS... תודה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by IlanF,

אני רוצה לשנות את העיצוב של div לפי גובה החלון וגובה טבלה מסויימת. אם גובה הטבלה > גובה החלון, אז יהיה עיצוב מסויים, אחרת יהיה העיצוב שנקבע בקובץ העיצוב. ניסיתי לעשות את זה עם javascript, מצאתי קוד שבודק גובה ורוחב של החלון וניסיתי ליישם את זה.. לא ממש הצלחתי. זה הקוד שלי: if( typeof( window.innerWidth ) == 'number' ) { //Non-IE myWidth = window.innerWidth; myHeight = window.innerHeight; } else if( document.documentElement && ( document.documentElement.clientWidth || document.documentElement.clientHeight ) ) { //IE 6+ in 'standards compliant mode' myWidth = document.documentElement.clientWidth; myHeight = document.documentElement.clientHeight;…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by razaviv,

שלום תביעו בבקשה חוות דעת על האתר שלי, מה צריך לשפר להוסיף לשנות תודה , אם האתר טוב. www.hypersonic.bryansoft.info תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by שריה 24,

שלום במצב של תמונה-מפה, אני רוצה שהתגית area תופיע כתמונה קטנה (שזה בעצם תמונה קטנה על התמונה הגדולה) האם אני יכול ב CSS לכתוב כך: area { background-image: url(nex.jpg) ; background-repeat: no-repeat; background-size: 20px; z-index: } רקע של תמונה קטנה area כלומר, לתת לתגית בינתיים זה לא עובד לי. איפה טעיתי?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by frezi,

לאחרונה עברתי לשימוש מגרסאות הBORLAND הנפלאות לדוס אל גרסאת הVISUAL CPP של מייקרוסופט. הVISUAL מאוד נוח והרבה יותר נוח כמעט מכל בחינה אפשרית מאשר הBORLAND הישן של דוס, אבל מן הסתם כל שימוש בפונקציות מהתיקייה DOS.H לא פועלות מאחר והVISUAL הוא גרסא לווינדוז שלא קיימת בה הHEADER הזה. עבור הפקודה CLRSCR(); מצאתי תחליף ואני די בטוח שגם עבור הפונקצייה (delay(int nDelayInMiliSec ישנו תחליף שעושה את אותה הפעולה. אקצר ואסיים - איך אני יכול לתקוע DELAY שכזה ללא שימוש באחת מהפונקציות בDOS.H, כלומר - שיעבוד בMICROSOFT VISUAL CPP ....... ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים