תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי בעיה שנתקלתי בה ולא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט. איך ניתן להשוות בין שתי GENERICS? אני מיישם רשימה מקושרת ב JAVA, במקום להתשמש ב OBJECT (שדורש קאסטינג בכל מקום) אני מעדיף את ה TEMPLATES שהיו לי ב C++ שפה הם נקראים GENERICS. הכל טוב ויפה עד שהגעתי לפונקציה: insertSorted(E item) אשר מכניסה איבר לרשימה ככה שהוא ילך למקום שלו בחינתם הערך שלו (כלומר שומר על הרשימה ממויינת), שפסאדו קוד זה נראה בערך ככה: iter = start while(start != end && start.getItem < itemToInsert) iter = iter.next והופה! נודע לי שאסור להשוות GENERICS, חשבתי על לנסות לעשות משהוא כזה: item.getItem.lessThen(itemToInsert) ואז כאילו שכל איבר שיכנס לרשימה שלי יהיה חייב ליישם את הפונקציה lessT…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב, יש לי כמה שאלות הבהרה שאני רוצה לשאול לגבי Polymorphism שאלה ראשונה, למה הוא טוב.. שאלה שניה, מאיפה שאני קורא עכשיו, נתקלתי בקוד הבא: { private string m_FirstName; private string m_LastName; public Person(string fn,string ln) { m_FirstName = fn; m_LastName = ln; } public void Print() { Console.WriteLine("Name = {0} {1} m_LastName, m_FirstName); } } class Employee:Person { private float m_SalPerHour; private float m_WorkingHours; public Employee(string fn,string ln,float sal,float hours) :base(fn,ln) { m_SalPerHour = sal; m_WorkingH…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התחלתי לבנות אתר נסיוני ב-ASP.NET לצרכי עבודה (האתר הוא למטרות בדיקה שלי). אין לי שום ניסיון ב-ASP.NET, אבל יש לי ניסיון רב ב-C#. את האתר אני בונה ב-VS2005. בקיצור, אני רוצה לראות מה דעתכם על האתר (האתר עובד, אבל אני לא יודע אם כתבתי אותו בצורה טובה בכלל). ועכשיו לעניין: האתר מאוד פשוט - כשהמשתמש נכנס לדף הראשי הוא מקבל cookie בשם id (מספר אקראי) שמעכשיו יזהה אותו. בצד השרת, האתר שומר מידע על המשתמש לפי ה-id. הדרישה שלי הייתה שהאתר יהיה כמה שיותר פשוט מבחינת קוד - בלי מסדי נתונים, בלי precompiled code (כך שיהיה אפשר לערוך את האתר על השרת) וכד'. בשביל זה יצרתי קובץ בשם Logic.cs המגדיר קלאס בשם Logic, שמכיל את כל הפונקציות שאני צריך. חוץ מזה, הוא מחזיק static Dictionary שממ…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי הקומפיילר visual c++, אני יודע את שפת C, מכירים איזה מדריך קצרצר שילמד אותי לבנות חלון בסיסי?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי טבלה במסד נתונים שקישרתי אותה ל dataset ומשם ל datagrid. אני מציג את הטבלה בחלון הראשי של הFORM שלי ואני רוצה שכל פעם שאני מכניס שורה חדשה למסד נתונים - הטבלה תתעדכן. הבעיה שלי היא: הגדרתי משתנים גלובלים לחיבורים ול DATASET. בפעם הראשונה שאני קורא לפונקציה (לפני שהכנסתי משהו חדש, ישר עם הפעלת התוכנה) הכל עובד טוב ואני רואה את הטבלה במסד נתונים. הכנסתי משהו חדש למסד נתונים, אני קורא לה שוב ואני מקבל שגיאה: Cross-thread operation not valid: Control '_dbView' accessed from a thread other than the thread it was created on. עכשיו, זאת פעם ראשונה שלי עם dataset אז אני כנראה עושה פה משהו לא נכון, אם זה באיך שאני מכניס, איך שאני מעדכן.. לא יודע מה. יש אול…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לדוגמא יש: צריך למצוא זוגות של שמות גני חיות שאין להם איברים משותפים. מה שאמור לצאת זה גן_חיות_א וגן_חיות_ב. זה מה שניסיתי לעשות: אבל הבעיה היא שהוא יסרוק כל פעם איבר 1 ויביא תשובה לכן אני יקבל גן_חיות_א וגן_חיות_ב, וזה נכון מכיוון שציפורים אין בגן_ג. אז השאלה היא איך לעשות את החוק שיזהה רשימות שאין להם איברים משותפים? ???
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אתר שאני מפתח עכשיו שמשתמש בPHP ובקידוד UTF8. כרום ו-IE מזהים את הקידוד מצוין אוטומטית אבל FF לא. אני לא יודע אם זה בעיה בהגדרות של FF (לא נראה לי בכל זאת כי הלכתי להגדרות ב-CONTENT ואמרתי שם שקידוד ברירת מחדל הוא UTF8 - למרות שאני יודע שצריך להיות איפשהו אפשרות "זהה קידוד אוטומטית") אבל אני זוכר לפני הרבה זמן שהיה לי את הבעיה הזאת וזה היה קשור לPHP. מצאתי אז קוד ( בPHP) שמכריח את הדפדפנים להציג את הדף בקידוד של UTF8. אני לא זוכר את הקוד ואני גם לא מצליח למצוא אותו מחדש. מישהו יכול לעזור?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
//הפונקציה הבאה מקבלת מחרוזת - ושמה את את כל האותיות שבה במחרוזת חדשה. //הפונקציה תחזיר את המחרוזת החדשה ללא בזבוז זיכרון. //הנה הקוד, אנא עזרו לי להבין מה לא בסדר פה.תודה char *updString(const char *s) { int size=1; char *pNew; while(*s) { if(*s<='Z'&&*s>='A') { pNew=(*char)realloc(size*sizeof(char)); *pNew=*s; pNew++; size++; } s++; } return pNew; }
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש אתרים/Manuals עם פתרונות קריאטיבים (שורות קוד) לתקשורת שרת-לקוח תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחרפנתי מהשילוב הזה! אני כבר יום שלם יושב ומנסה להבין מה הבעייה. משום מה כאשר אני שומר ערכים ל-Database באמצעות ממשק הניהול של osCommerce, רק ה-4-5 אותיות הראשונות נשמרות(או שפשוט לא רואים טקסט בכלל). למשל אם אכניס את המשפט - 'ניסיון אחת שתיים שלוש', רק 'ניסיו' ייקלט. כמובן שבאנגלית אין את הבעייה. ניסיתי להגדיר כמו שצריך ב-PHPMYADMIN לקידוד + coalition של hebrew_bin(windows cp 1255). מה עוד יכולה להיות הבעייה? זאת בעייה בשמירה לDB משום שאין בעייה בצפייה בעברית שאינה עוברת דרכו. ---------------------------- מהתבוננות בDB נראה שכל המידע נשמר כ-UTF-8 - למשל - ניסי(למיטב הבנתי ככה זה אמור להיות תמיד, ללא תלות בקידוד שנבחר). או…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשלוח מיקום של תמונה במערך דו מימדי,כאשר אני לוחץ יש הפנייה למתודת הלחיצה. אל מתודה הלחיצה אני רוצה להעביר(בתור חלק מהפרמטרים) את המיקום של התמונה הנלחצת(את האינדקס שלה במערך) כיצד אני עושה זאת? קוד: http://pastebin.com/fa1dFzFt http://pastebin.com/qH9Rgv36 לClick_Pic אני רוצה להעביר את האינדקסים (מיקום במערך תמונות) של התמונה הנלחצת
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי ביום שני מבחן על אוטומט מחסנית אין לי מושג איך אני פותר תרגיל או אפילו איך אני קורא את ההגדרה של השפה. אני אשמח עם משהוא יתן הסבר קצת יותר טוב מהמורה שלי על הבססי ועם אפשר גם על דיקדוקים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן שוב האם יש למישהוא מושג איך אני עושה רקורסיה שרצה על כל איברים במערך דו מימדי?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ב C U לא טוב.. ואם כבר פתחתי אתם יכול להביא את כל ה%X שיש, חיפשתי באינטרנט...
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני בקטע של ללכת ללמד את עצמי תכנות. ההתלבטות שלי היא בין פיתוח PHP לבין כל מה שקשור לJAVA / NET. בגדול, PHP מדבר אלי יותר ברמה האישית. כשהייתי בתיכון הייתי מתעסק ברמה החובבנית בזה. יש לי קצת רקע וזה דיי עניין שמעביר לי את הזמן בכיף. ואני אהנה ללמוד את זה. מצד שני האפשרות של JAVA/NET זה יותר כמו הלימודי הנסדת תכנה בתיכון. פחות מושך אותי אבל אני לא חושב שאני אסבול למוות. אולי זה יהיה באמת גם נחמד. לאור מה שרשמתי, החלטתי שאני בסוף זורם על מה שקרוב אליי יותר וזה הPHP. אני רוצה להתחיל קורס במכללת ג'ון ברייס בפיתוח PHP השאלה היא אם יש ביקוש מבחינת מקצוע בתחום. זה יהיה סתם מעפן ללכת ללמוד משהו ולא לעשות עם זה כלום. אני מסתכל על דרישות באינטרנט (חלקם רוצים תואר במדעי …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד אחת משפות התכנות האלו. אני בכיתה ט' ולפי מה שאמרו לי בתיכון לומדים C# אז אולי עדיף ללמוד C\CPP, יש לי ספר לCPP אז זה יכול לעזור. מה לדעתכם עדיף?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא מצאתי איך אני יוצר את זה.. אז אני אודה מאוד למי שיוכל לכוון אותי לאיזה מדריך / להסביר לי איך עושים את זה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי,שיניתי נושא להודעה קודמת שהייתה לי.. טוב אז ככה,נגיד יש לי משחק רשת כלשהו ואני רוצה לשנות אותו לגמרי (נגיד מאנגלית לעברית) איך עושים את זה? אם זה כל כך חשוב המשחק נקרא gunbound wc .. תודה רבה רבה מראש!! (כמובן שלפני כל שינוי והפצה של המשחק בעברית לחברי אני ישאל את מנהלי המשחק,אני בקשר טוב איתם כי כל הזמן פורצים לי ילדים מהכתה!!! )
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, טבלת list בשרת mysql אצלי מכילה שדה אחד מסוג datetime ונודה לקליטת תאריך ושעה. הקוד לקליטת תאריך ושעה (html\php) הינו כדלקמן: <!doctype html> <html lang=en> <head ><title>Insert Date</title> <meta charset=utf-8> </head> <body> <?php date_default_timezone_set('israel'); $dbcon = @mysqli_connect ('xxx', 'xxx', 'xxx', 'xxx') OR die ('Could not connect to MySQL: ' . mysqli_connect_error () ); mysqli_set_charset($dbcon, 'utf8'); if (isset($_POST['exam_date'])) { $myDate = trim($_POST['exam_date']); $q = "INSERT INTO list (exam_date) VALUES ($myDate)"; $result = @mysqli_query ($dbcon, $q); ?> <form action="to_for…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
µTorrent יש אפשרות להריץ קוד לשימושים שונים, אני מבקש את עזרתכם בעשיית קוד שמאפשר לתוכנה להמשיך להעלאות קבצים גם במקרה של ניתוק האינטרנט וחידושו לאחר זמן מה באופן אוטומטי. כאשר µTorrent מתנתק מהאינטרנט לפעמים הטורנטים הופכים לאדומים, הם צריכים לעבור תהליך של בדיקה ורק אז אפשר להעלאות אותם מחדש . אני מעוניין שכל התהליך הזה יהיה באופן אוטומטי על כל הטורנטים שהופכים לאדומים כך שהעלאה תהיי ללא עצירות מיותרות . מצאתי את הקישור הזה אולי הוא יעזור
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אני מנהל בלוג מסויים והתקנתי עליו reCAPTCHA אך עדיין מקבל תגובות SPAM מה יכולה להיות הסיבה האם ישנו איזה כלי שיכול לאתר איפה התקלה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אתר בית הספר שמסופק ע"י משרד החינוך (http://www.orianit.edu-negev.gov.il/) מאוד מאוד מוגבל, פרימיטיבי, מיושן ומאוד קשה להזין אותו בנתונים שוטפים ולשמור על נגישות גבוהה. מדובר על בי"ס של ~700 תלמידים בכיתות א'-ו' אז זה הופך להיות אתגר לא קטן... ועד ההורים המרכזי מעוניין להרים אתר עדכני ומושקע שיהיה נגיש גם לצוות ביה"ס, גם להורים וגם לתלמידים - משהו שיהיה קל לעדכון, נגיש (RSS, סלולר למשל) וישמש פלטפורמה נוחה לעדכון מערכת שעות, מטלות, אירועים, הודעות ודיונים. הכוונה לא לאתר פדגוגי יבשושי אלא גם פלטפורמה ליצירת קשר נוחה בין ההורים, התלמידים וצוות ביה"ס וגם בית לאחסון תכנים כמו תיעוד אירועים, מאגרי חומר לימודי ואולי גם סוג של בלוגים/דפי בית אישיים/פורום LIVE. תיאורטית יש מענ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל ייעוץ D: ד"א - אני לומד כרגע java באוניברסיטה הפתוחה..האם זה טוב בתור התחלה?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! לא מצאתי מדור דרושים אז אני כותב כאן. לערוץ האופנה דרושים מתכנתי PHP, מקום עבודה נמצא בצומת ראם (מסמיה), במתחם חברת RRSAT. לשאלות נוספות, נא לפנות אליי בפרטי. תודה. יאן.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם ! לא מזמן קיבלתי פלאפון תומך ישומי ג'אווה ואני מעוניין לעלות לשרת כמה ישומיים שמצאתי באינטרנט הבעיה היא שצריך שרת WAP בשביל זה מה אני צריך בשביל שרת בסיסי ביותר? בתודה מראש לירן
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-