תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי את הקוד הזה: int a, b; Random z = new Random(); a = z.Next(1,4); b = z.Next(1,4); איך אני מבטיח שתמיד a יהיה שונה מ b תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
לומדת שנה א בתעשייה וניהול קצת מתקשה לתכנת את זה אשמח להארות מאלה שמבינים הרבה יותר ממני , כבר אבודה. ( ללא החלק האחרון של הטבלה) EXE8 (1).docx
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני באמצע כתיבת VBscipt שיוצר Local user ומוסיף אותו לקבוצת ה Administrators. אני צריך להעביר ", כלומר מרכאות כפולות לתוך ה Script. מישהו יכול להגיד לי איך עושים את זה? בסקריטפט כרגע הוא: Dim objShell,UserDescription UserDescription = "EUS Testing"" strCommand = "Net user /comment:"&"'"UserDescription Set objShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell") objShell.Run ("Net user EUSadmin 1q2w3e4r5T /add /passwordchg:no") אני רוצה לשנות את השורה האחרונה ל: objShell.Run ("Net user EUSadmin 1q2w3e4r5T /add /comment:"EUS Testing" /passwordchg:no") כך שמילה EUS Testing תיכנס ל Script עם מרכאות כפולות
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי תיבת טקסט, אפשר להגביל אותה כך שהמשתמש יוכל להכניס רק עד אורך מסויים של מחרוזת (נניח 10 תווים)? תודה רבה מאוד לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מנסה לכתוב סקריפט פשוט שיעבוד תחת IE ו FIREFOX, סקריפט שתפקידו להציג תיבות select נסתרות בהתאם לבחירה בתיבת select ראשית. הנה הקוד שבנתיים כתבתי : <form action="view.php" method="post" name="details"> <script language="JavaScript"> function clear_selected() { document.getElementById("man").style.display="none"; document.getElementById("scale").style.display="none"; document.getElementById("man").value=''; document.getElementById("scale").value=''; } function all_changed() { switch(document.getElementById("all").value){ case '0': document.getElementById("man").style.display="none"; …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יצרתי אתר ASP.NET, איך אני יכול להכניס אותו בתור IFRAME באתר PHP \ HTML רגיל? שכן VISUAL STUDIO יוצרת מספר עמודים מאחורי ASP.NET. עוד שאלה אם כבר אני כאן אני רוצה ליצור TABLE \ Div אשר גודלו משתנה בצורה דינאמית כאשר מוסיפים לו נתונים... תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, התחלתי לא מזמן ללמוד תיכנות במסגרת מגמה בבית הספר,אני לא בטוח אם אני שואל את השאלה בפורום הנכון,במידה וזה לא הפורום הנכון אשמח אם תוכלו להעביר את התרא'ד לפורום המתאים יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי\לא הבנתי כלכך שעליי להגיש ואשמח אם תוכלו לעזור לי . ההוראה היא לפתח וליישם אלגוריתם בשפת C#. שאלה 1 : במפעל תרופות העובד מסביב לשעון מקבלים העובדים שכר לפי שלושה תעריפים : תעריף יום,תעריף לילה ותעריף שבת. תעריף לילה גבוה ב50% מתעריף יום.תעריף שבת גבוה ב100% מתעריף יום. פתח ויישם אלגוריתם שהקלט שלו הוא תעריף היום של העובד ומספר השעות שעבד עובד בכל אחד מהתעריפים.הפלט הוא שכרו הכולל של העובד. שאלה 2 : פתח ויישם אלגוריתם הקולט את מספר השנים שאתה חי. על האלגוריתם לחשב ו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחרוזת עם אנטרים אחריה. איך אפשר למחוק את השורות הריקות, שתהיה לי רק המחרוזת? (TRIM אינו עוזר) תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מבצעת חיבור לבסיס נתונים (ACCESS) , מפעילה שאילתה של הוספת ערך חדש לעמודות בטבלה. (באמצעות מודל 3 השכבות) להלן הקוד שכתבתי. אני יוצרת קישור ל2 טבלאות שונות - dtkey,dtclass יש ערך אחד במסך שצריך להכנס ל2 הטבלאות במאגר (class_mis) בהרצה של התוכנית אני מקבלת שגיאה שישנה כפילות ביעד הפלט, מצורף תצלום של השגיאה.. אודה מאד על העזרה.. תודה!! private void ok_Click(object sender, EventArgs e) { dtkey.Columns.Add("br_kod"); dtkey.Columns.Add("class_mis"); dtkey.Columns.Add("place"); dtclass.Columns.Add("class_mis"); dtclass.Columns.Add("class_name"); dtclass.Columns.Add("rol_desc"); dtclass.Columns.Add("pay"); DataRow up1 = dtkey.NewRow(); up1[0] = br_kod.Text; up1[1…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הכוונה היא, למשל, שהתכנית תעשה קליקים על מקש מסויים בעכבר או במקלדת, או תוכל להזיז את העכבר בעצמה אני לא ממש מוצא את המילים לגוגל X: תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בונה shell בלינוקס ומשתמש בשפת C הכל תקין מבחינת התפקוד אבל אני רוצה לעשות שכאשר אני אתן לו תו מיוחד כגון : ls > a.txt הוא ישפוך את כל המידע של ls אל תוך a.txt במקום שהוא יציג על המסך הכיצד ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. לקראת הצבא, שאני חושב על כל האופציות שיש לי, אני רוצה שגם תהיה לי אפשרות ללכת למשהו במחשבים בצבא, שבמיונים אני אצטרך לעבור מבחן כלשהוא או לבוא עם רקע כלשהוא. אני מעוניןן להתחיל ללמוד שפץ תכנות כלשהיא\רשתות\טכנאות\אלקטרוניקה\ אולי אפילו בתחום הקולנוע ביתי שמושך אותי. יש הצעות? מקווה שהצלחתי לכוון אותכם בערך לכוונה שלי. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חדש בנושא ואני חייב ללמוד html css php עכשיו אני לא יכול ללמוד במכללה ואני רוצה ללמוד דרך האינטרנט האם אתם יכולים להציע איזה אתרים טובים וברורים תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב! יש לי מערכת של ניהול משרד שכוללת מאגר פרטים של לקוחות כגון שם מלא, תעודת זהות, כתובת וכו'... בנוסף יש במערכת מאגר של משימות לביצוע במסגרת העבודה. כל מי שיש לו שם משתמש וסיסמה יכול להכניס לקוח חדש ומשימה ולראות את שאר הלקוחות ואת שאר המשימות, גם אם משתמש אחר הכניס אותם. אני מעוניין להצפין את כל מאגרי המידע האלו כך שרק מי שיש לו שם משתמש וסיסמה למערכת יוכל לראות אותם. הקטע הוא שלא מספיק רק להצפין אותם בעזרת הסיסמה(לדוגמה hash+salt וה-salt הוא הסיסמה) של המשתמש, ככה שרק הוא יוכל לראות את הלקוחות והמשימות שהוא הכניס- כי גם משתמשים אחרים בעלי גישה למערכת צריכים להיות מסוגלים לראות את הנתונים. כלומר כמה סיסמאות שונות צריכות להיות המפתח…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, סטודנט שנה ראשונה לתואר ראשון במדמ"ח. קיבלתי תרגיל ב- C של איקס-עיגול תלת מימדי. בקוד הבא אני בודק ניצחון לאורך, לרוחב, לגובה ואלכסונים. אני רוצה שהבדיקות תהיינה בלתי תלויות ועבור ניצחון באחת מהבדיקות כל הפונ' תוציא return 1. מה שעשיתי זה פשוט מספר משתנים שונים כמספר הבדיקות (כמו "ערבי") אשמח לעזרה בייעול הקוד int check_2d (char board [N][N][N], int x, int y, int z, char sign){ int ok_z = 1; int ok_y = 1; int ok_x = 1; int ok_xx = 1; int ok_xxx = 1; int ok_yy = 1; int ok_yyy = 1; int ok_zz = 1; int ok_zzz = 1; int ok = 0; for (int i_x=0; i_x<4; i_x++){ for (int i_y=0; i_y<4; i_y++){ for (int i_z=0; i_…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי פרוייקט ב-MFC מסוג SDI שבו יש MENU אני רוצה לפתוח קובץ כלשהוא בלחיצה על OPEN שנמצא בתוך ה MENU. לאחר יצירת הפרוייקט, ולפני שהכנסתי קוד, כשאני לוחץ בזמן ריצה על הפריט OPEN נפתח לי חלון של WINDOWS שממנו אפשר לבחור את הקובץ שייפתח, אבל מה הלאה? למישהו יש מושג איך אני פותח ולוקח את התכולה של הקובץ? לאחר הפתיחה של הקובץ אני רוצה להפעיל אלגוריתם שכתבתי דרך הפריט RUN שנמצא גם כן ב-MENU אז אני מניח שאת הקוד אני מכניס מתחת לשני הEVENT-ים של RUN ו-OPEN אבל כיצד איני יודע. איני מוצא בספר שממנו למדתי כיצד לעשות את זה אבל אני מניח שלמתכנתי MFC זוהי פעולה פשוטה. דוגמא תעזור לי מאוד. תודה מראש. דן.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בתהליך של למידת PHP כרגע.... אני רוצה ליצור אתר שמאפשר לי לשמור נתונים על המשתמש בזמן הגלישה שלו באתר ושאותם נתונים ימחקו ברגע היציאה מהאתר.. משהו בסגנון פייסבוק(או כל אתר שנרשמים אליו תאכלס)... השאלה שלי אם חייבים לעשות את זה עם COOKIES? לצורך העניין: ליצור עוגיה בכניסת המשתמש לאתר, ולמחוק אותה כשהמשתמש עוזב את האתר. אם כן, אז איך עושים את זה? או-- שמשתמשים בSESSIONS.... ואם כן, אז איך עושים את זה? תודה רבה מראש!!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כי שינתי לוגו ועכשיו הוא גדול מידי אז אני רוצה לישר אותו לאמצע איך עושים זאת?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרך להתאים אתר שהוא מושתת וורדפרס לסמארטפונים שונים. יש איזה שהוא פלאגין שיודע לעשות דבר כזה? מכירים שיטה אחרת? תודה מראש, ליאור
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אז כמו שהכותרת אומרת - אני מנסה לבנות תכנית ניתוח לקוד HTML בפרולוג. היישום של פרולוג שברשותי הוא Amzi! Prolog 5.05. אם למישהו יש טיפים או ניסיון עם מיזם דומה - אני אודה מאוד על כל פיסת עזרה. המטרה הסופית שלי היא לכתוב מתאר parse/2 שיעבוד בצורה הבאה: ?- parse(HTMLCODEHERE,X). X = [element(tag,attributes,[list-of-contents-here]). כאשר ה-list-of-contents הוא רשימה של כל תוכן הטאג, שגם מתואר בעזרת element/3. יש רעיונות?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
µTorrent יש אפשרות להריץ קוד לשימושים שונים, אני מבקש את עזרתכם בעשיית קוד שמאפשר לתוכנה להמשיך להעלאות קבצים גם במקרה של ניתוק האינטרנט וחידושו לאחר זמן מה באופן אוטומטי. כאשר µTorrent מתנתק מהאינטרנט לפעמים הטורנטים הופכים לאדומים, הם צריכים לעבור תהליך של בדיקה ורק אז אפשר להעלאות אותם מחדש . אני מעוניין שכל התהליך הזה יהיה באופן אוטומטי על כל הטורנטים שהופכים לאדומים כך שהעלאה תהיי ללא עצירות מיותרות . מצאתי את הקישור הזה אולי הוא יעזור
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת באיזה מחלקה אני צריך להשתמש על מנת ליצור מופע של תזוזת כדור, כמובן שזה יראה אמיתי, הבנתי שאני צריך להשתמש במחלקות של פיסיקה... למישהו יצא ליצור אובייקט שבלחיצת כפתור כיוון ומהירות הכדור זז? כאילו זה כדור אמיתי?...
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בתרגיל בשפת JAVA זה הולך ככה : בתחרות מכוניות השתתפו N מכוניות . כתוב שיטה ראשית שקולטת מספר מכוניות N ואחריו משך הזמן שלקח למכונית לסיים את המסלול . על השיטה להדפיס את המספרים הסידוריים ואת משך הזמן של מכוניות שזכו במקומות ראשון ושני בתחרות. אז הבעיה שלי הייתה למצוא את המקום ה2 בתחרות כי אני יודע למצוא מקסימום . נקעתי בקטע של המקום ה2 . יש לציין כי זה תרגיל מדף עבודה מסכם בנושא לולאת FOR וזה צריך להיות המרכיב המרכזי של התשובה (לא למדנו מערכים). תודה לעוזרים!!!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-