תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
טוב אז אני רק התחלתי C ויש לי קצת בסיס מפסקל אבל עדיין יש דברים שלא מובנים לי א) מה ההבדל בין void main() ל int main (void) ? הסוגריים הם אחרי הכתב כמובן פשוט כאן זה יוצא ככה ב) איך אני עושה חיבור משתנים ב printf ? יעני יש לי משתנה A ומשתנה B ואני רוצה לחבר אותם (בתור פעולת חשבון כמו 2+3) ובלי לבצע השמה במשתנה אחר C לדוגמא... (אם זה אפשרי) אההה... וד"א אני משתמש בקומפיילר של בורלנד
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כמה זמן קראתי מדריך מעולה באתר אחר, קיבלתי השראה והתחלתי לבנות משחק ב SDL... המשחק כבר כמעט גמור (כל הממשק גמור, נשאר רק החלק הביצועי של חוקי המשחק, אבל זה שעתיים עבודה), אבל יש לי דבר אחד שלא עובד לי בכלל. שאלה 1: כשאני שולח את הקובץ XO.exe (שהוא נבנה מהקומפיילר שלי, Visual C++), לחברים, הוא קורס עוד לפני שחלון הדוס נפתח, עם שגיאה (לא זוכר אותה). אצלי במחשב הכל עובד טוב, אבל כשאני שולח למישהו, או אפילו שולח את זה למחשב של אחותי הקטנה, הוא לא עובד. ניסיתי לצרץ את הקובץ SDL.dll, אבל עדיין לא עובד. אפילו כשאני שם אותו ב system32. במירק אמר לי אחד באיזה ערוץ תמיכה אחד, שאצלו זה עבד בגלל שהוא עשה משהו שנקרא Static Linking ל DLL, דבר שהגדיל את קובץ ההפעלה בכמה מגה (3-4)…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי לסדר את ה CHECK BOX שלחיצה סוגר מוזיקה לחיצה מפעיל? תודה SendMessage((HWND)lParam, BM_SETCHECK, !SendMessage((HWND)lParam, BM_GETCHECK, 0, 0), 0); if (SendMessage(checkbox1,BM_GETCHECK,0,0)==BST_UNCHECKED) //If UnChecked Box { PlaySound (TEXT ("Welcome.wav"), NULL, SND_FILENAME | SND_LOOP | SND_ASYNC) ; SendMessage(checkbox1,BM_SETCHECK,BST_CHECKED,0); // Then Check Box } else { PlaySound(NULL, NULL, 0); SendMessage(checkbox1,BM_SETCHECK,BST_UNCHECKED,0); // Else Set UnCheck
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
כל פעם שקופץ הסקרול בר אצלי באתר, הוא דוחף לי את האתר, עכשיו יש לי שוליים באתר והייתי מעדיף שבמקום לדחוף, אז הוא פשוט יופיע מעל או תמיד.. יותר מעדיף שיופיע מעל.. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
גוגל לאחרונה חסמה את האפשרות של ה-אוטופליי בנגן כרום. השאלה שלי [כבעל אתר] האם ניתן באופן תיכנותי להתגבר על החסימה, או ליצור קוד מסוים שיפעיל את הנגן לאחר שתי שניות וכדומה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מצליח למצוא את הבעיה עם אני מכניס אנגלית או רוסית אין בעיה ברגע שאני משנה לעברית זה פשוט לא מציג כלום. הקובץ שמור בקידוד utf-8 , זה קוד לדוגמא : <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <mainmenu gap="6"> <item> <title>דוגמא</title> <slideshow>true</slideshow> <ID>home</ID> <type>file</type> <file>home.swf</file> <xmlfile>xml/home.xml</xmlfile> <isdefault>true</isdefault> <inhtml>false</inhtml> </item> <item> <title>דוגמא</title> <slideshow>true</slideshow> <ID>about</ID> <type>text&l…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה עכשיו בעזרת VB שאמורה לטעון את הנשק שלי במשחקים כל פרק זמן מסויים. התוכנה עובדת בעזרת שימוש בפקודה KEYBD_EVENT שדמה לחיצה על המקש R משום מה התוכנה מדמה לחיצה שעובדים ב WINDOWS בתוכנות כגון WORD ופנקס רשימות, אך כאשר אני נכנס למשחק התוכנה אינה מדמה לחיצות. אשמח אם תענו לי, עומר
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1)לא יודע אבל נראה לי שהללכתי רחוק מידי למה זה קשור לדלגיטס? 2) אפשר לצייר ציור בתוך קוממפוננט מסויים כגון CPICTURE ? 3) דוגמא הוא קישור פשוט מאוד מאוד מאוד מאוד יעזרו לי יא מבורכים ...
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך תוכנה שאפשר לעבוד איתה בצורה נוחה. שמעתי על תוכנה בשם cdsim, אז אם מישהו יוכל לשלוח לי אותה אני אשמח.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! התקנתי שרת mysql ע"ג פלטפורמת ה winxp שלי ומחלון dos הרצתי את הפקודה הבאה: program files\mysql\mysql server 4.1\bin\mysqladmin -pmypass -uroot ping וקיבלתי: mysql is alive אשר משמעותו: אני מקושר לשרת mysql. כתבתי את הקוד הבא בשפת php: <?php $myconnection=mysql_connect("root","mypass"); ?> כאשר העליתי את קובץ ה php באמצעות הדפדפן (explorer) קיבלתי הודעת שגיאה כדלקמן: Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in c:\Inetpub\wwwroot\cgi-bin\mysql.php on line 2 האם מישהו יודע מדוע אינני מצליח להפעיל פקודות mysql באמצעות php? תודה !
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
-
אני חדש בנושא ואני חייב ללמוד html css php עכשיו אני לא יכול ללמוד במכללה ואני רוצה ללמוד דרך האינטרנט האם אתם יכולים להציע איזה אתרים טובים וברורים תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חזרתי עם עוד שאלות מעצבנות אבל אני יודע שתענו לי חחח יש דרך לקחת מיקום של תקייה שפתוחה קשה לי להסביר אז אני פשוט יביא דוגמא נגיד פתוח אצלי במחשב תקיית הווינדוס בכונן C אז אני יכול בדרך כל שהיא להציב ערך המשתנה STRING כל שהוא C:\Windows ? בC# שחכתי לכתוב
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן... הייתי צריך לעשות ביטוי רגולרי שיגלה לי שהקלט הוא מספרים בלבד. ניסיתי ככה: preg_match(#^[0-9]$#, $var) ... זה נתן true למספרים כמו 1 2 3 4 5 6 7 8 ו- 9 .. אבל ב- 10 11 12 13 וכן הלאה זה פתאום זורק false.. אז בסוף עברתי להשתמש ב- is_numeric אבל עדיין מישהו יכול להסביר לי למה הפרג מאצ' לא עבד לי טוב?! תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יכול לגרום לכך שאם מנסים להוסיף שורה לטבלה ובאחד השדות שלה צריך מפתח זר אבל מכניסים בטעות מפתח זר שלא קיים זה יחזיר שגיאה? בבקשה תסבירו לי איך עושים את זה ב- Access וב- MySQL אם יש הבדל בין המסדים.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט באלקטרוניקה ואני כותב תוכנית בשפת #c אבל יש לי בעיה בfrom שלי יש label וrichtextbox שאני מפעיל את התוכנית אם אני לוחץ על אחת הספרות בין אחד לשש צריך בlabel להופיע המספר שלחצתי ובrichtextbox צריך להופיע תוכן מקובץ מסויים הבעיה היא שהסמן שלי ממוקד בתוך הrichtextbox ושאני לוחץ על אחד המספרים הוא לא פותח את תוכן הקובץ בrichtextbox ולא מופיע הספרה בlabelאני ישמח עזרה אם מישהו יכול לעזור לי ואפילו אשלח לו את התוכנית שיראה אולי הוא אדע מה לעשות ואפילו נדבר בפלאפון כדי שיעזור ליתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. אהלן חברה.... אני כתה י' והשנה אנחנו נצטרך לבנות פרוייקט של לתכנת ג'וק בשפת C...... עכשיו אנחנו נתחיל ללמוד את החומר ר קעוד חודשיים ומשעמם לי אז רציתי לדעת... איך כתובים פקודת OUTPUT.... הבנתי שצריך לכתוב את הפורט.... אבל איך זה נראה איזה INCLUDE.............
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה קטנה במערכת שאני בונה אני רוצה שלא יוכלו להיכנס לקבצים בתיקייה folder לדוגמא http://site.com/folder/file.php אני יכול לחסום את זה בקלות דרך htaccess אבל הבעיה היא שגם המערכת לא מצליחה לגשת לקובץ לצורך הדוגמא זה הקוד שמנסה להגיע לקובץ (jQuery): $("#DisplayGreen2").load("/folder/file.php?action=update&id="+id+"&version="+version+"&link="+linkk); איך אפשר לעשות את זה ? בנוסף ניסתי דרך אחרת ב PHP שהגדרתי define והוספתי if בקובץ \ תיקייה שאני רוצה לחסום אבל לצערי המערכת נחסמה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתרים כמו HWZONE, או כל מני חברות רצניות. באיזה שפה האתרים שלהם בנוים? מישהו מכיר מדיריכים ספרים שמלמדים את השפה?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לומד קצת את הנושא הזה והייתי רוצה לוודא שאני הבנתי נכון, הפקודות עובדות רק על byte וכאשר אנחנו מזיזים את הביטים הביט האחרון שיוצא החוצה עובד לדגל הנשא זאת אומרת אם יש לי byte כזה : 10000000 ועשיתי SHL של אחד אז בעצם תוכן הbyte הוא אפס ודגל הקרי קיבל את ערך הביט האחרון ולכן הוא אחד צורת הפקודות הבנתי שהיא כזאת SHL D,CL זה אומר שכל אופרנד יעד שאני בוחר צריך להיות בגודל byte ואם אני רוצה להזיז צעד אחד אני רושם SHL D,1 אם אני רוצה להזיז יותר מביט אחד אני צריך להשתמש באופרנד CL , הבנתי שאני יכול להשתמש רק באופרנד CL ולא באופרנד אחר, שימוש באופרנד אחר יגרום לשגיאת קומפילציה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הכוונה היא, למשל, שהתכנית תעשה קליקים על מקש מסויים בעכבר או במקלדת, או תוכל להזיז את העכבר בעצמה אני לא ממש מוצא את המילים לגוגל X: תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
document.getElementById('mnu').style.fontsize="4"; אני לא יודע בדיוק איך כותבים את זה נכון ואני לא מוצא דוגמה שתוכל לעזור לי ב-W3..... תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני זוכר שבעבר כשהשתמשתי בפקדים [במיקרה הזה פקד של כפתור] עשיתי שהשם של כל הכפתורים הוא זהה אך האינדקס שלהם שונה. בצורה זו יכולתי להתייחס לפקדים כיאלו היו מערך. למשל: this.TheNameOfTheButton[1].BackColor = Color.Tan; this.TheNameOfTheButton[2].BackColor = Color.Tan; this.TheNameOfTheButton[3].BackColor = Color.Tan; אך כעת כשאני בא לעשות זאת איננו מוצא את הדרך. ניסיתי לתת לכפתורים אותו השם אך קיבלתי שגיאה. מישהו יודע את הפיתרון? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת באיזה מחלקה אני צריך להשתמש על מנת ליצור מופע של תזוזת כדור, כמובן שזה יראה אמיתי, הבנתי שאני צריך להשתמש במחלקות של פיסיקה... למישהו יצא ליצור אובייקט שבלחיצת כפתור כיוון ומהירות הכדור זז? כאילו זה כדור אמיתי?...
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-