תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
היי, אני כותב מערכת MVC ודיי תקוע עם מימוש ה view. אני עובד עם xsl בתור template engine ופרט ל xhtml אני מעוניין גם לפלוט את התוכן כ json וכ xml. אם חושבים על זה בצורה ישירה, אין לי בעיה ליצור מחלקה של view וממנה להוריש את שלושת המחלקות הנ"ל כאשר כל אחת תביא פונקציונליות שתלויה ב content type שלי. אבל! וזה אבל גדול, נחשוב רגע על שרת REST. אין לי רצון לשכתב את הקוד (כי הוא כבר כתוב ועושה את העבודה) אבל שרת REST יכול לספק את המידע בכל מיני אופנים בניגוד לאפליקצית web שמספקת נניח רק xhtml ו json בקריאות ajax, אפליקצת ה REST תחזיר את התוכן לפי מה שמבקשים ממנה, כלומר: http://api.example.com/users/13.json מחזיר את המידע כ json, ולעומתו http://api.example.com/users/13.xml מח…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת הייתי רוצה לדעת איך אני בונה מנוע חיפוש שמשלים לבד את הטקסט מתוך מסד נתונים קיים. (לדוגמה כמו בגוגל).
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי DB שבו עמודת "תאריך" ובתאריך רשום בפורמט "2010-11-01" השאלה שלי היא איך אני יכול לחפש את ביופ הספציפי הזה לדוגמא? ??? כשאני מחפש 01 אז הוא מחפש לי 1 בגלל שINT משמיט אפסים בהתחלה, ואז אני לא מקבל אף תוצאה.. למישהו יש פתרון? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בקבוצה נתונה. השאלה שלי היא כזאת : יש לבנות אלגוריתם המייצר את כל תתי הקבוצות שבקבוצה הנתונה. לפי מה שאני מבין מהשאלה , אם הקבוצה הנתונה שלי היא מערך בגודל 3 אז יש לי בעצם 7 תתי קבוצות לא כולל קבוצה ריקה שזה השמיני. 001 010 100 110 101 011 111 אם עד כאן אני צודק , אז בעצם השאלה שלי היא בגדול איך כותבים קוד כזה? תודה..
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ! כתבתי טופס לשיחת מייל אבל כל הזמן המייל מגיע לדואר זבל, הבנתי שצריך לשנות את ה header - ים אבל אני עדין לא מצליח הנה הקוד שלי : $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=windows-1255' . "\r\n"; $headers .= 'From: Company<support@company.com>' . "\r\n"; mail($_POST['email'], "New Message", $message, $headers);
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
צירפתי את השאלה בתור תמונה אני כבר תקוע עליה כמה שעות, הבנתי שהרעיון הוא למיין את מערך הכתובות לפי הערכים שהן מצביעות עליו במערך המקורי. נסיתי בכל מיני קומבינציות, הכוכביות האלה פשוט משגעות אותי. אני מצרף את הנסיון האחרון שלי, במקום לכתוב עד הסוף ואז להתבאס, כתבתי את ההתחלה, אשמח אם תגידו לי אם אני בכיוון הנכון, במיוחד בפרוטורייפ, נראה לי ששם הבעיה. תודה עריכה: הפונקציה למעלה זה הפונקציה שביקשו לכתוב בשאלה, בינתיים יצרתי מערך כתובות והעברתי את הכתובות של המערך המקורי(הפונקציה לא גמורה כמובן) הפונקציה התחתונה זה המרג'-סורט, רציתי לדעת אם זה בסדר או שהסתבכתי עם כל ענייני הכוכביות והפרמטרים שם לפני שאני ממשיך הלאה תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה באתר. יש לי טבלה של רשימת משתמשים מה Datbase הבעיה היא שאני לא מצליח לקבוע לה width קבוע, כי אני רוצה לכניס אותה לתוך אזור מסוים. זתאמרת כל פעם הוא קובע את הרוחב לפי ה td ההכי ארוך. אני רוצה לקבוע לו אורך קבוע ומה שלא יהיה באורך פשוט ירד שורה בתוך ה td. עם הגדרת width לטבלה זה לא עובד, זה מאפשר רק להגדיל לא להקטין, אותו דבר ב style ובכל דרך שניסיתי. מישהו יודע איך עושים?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
אני צריך ליצור משתנה STRING שמכיל מספר כלשהו ושתי שמות. נ.ב, המספר כבר מוגדר כאינט. תודה
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין ליצור טבלה שתתרחב עד כמה שחלון הדפדפן מתרחב. אבל שתצטמצם רק עד 700 פיקסלים. איך אני מבצע את זה? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות סקריפט שבודק כמה קישורים יש וכמה אותיות באנגלית יש וכמה מספרים יש בהודעה שמתמש כתב הגדרתי משתנים שמכילים אותיות מספרים וקישור. לפי מה שהבנתי "preg_match_all" יכול לבדוק את זה עם הטקסטבוקס מכילה את כל המשתנים האלה, עכשיו איך אני יכול לספור את הכמות פעמים שזה מופיע? function checkrespone($fronRespon) { if(preg_match_all($http) } כותב בPHP אני מניח שאפשר איך שהוא להשתמש בcount אני גם רוצה להשתמש אחרי זה בספירה שהבcount עשה מקווה שהייתי מובן
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מנסה לבנות מערכת פשוטה בphp וsql שבה נתונים (למשל שמות של אנשים) יוצאו מהמסד ויודפסו למסך... לאחר שקראתי קצת בנושא כתבתי את הקוד הנ"ל: <?php include 'config.php'; $get_data = mysql_query(' SELECT * FROM testTABLE'); $data_count = mysql_num_rows($get_data); if ($data_count>0) { while ($data = mysql_fetch_array($get_data)) { $id = $data ['id']; $Fname = $data ['fname']; $Lname = $data ['lname']; $names .= '<b>'.$Fname.'</b><br />'.$Lname.'<hr />'; } } else { $names = 'כרגע אין אנשים רשומים'; } echo $names; ?> עכשיו השאלה שלי היא כזו: כאשר אין שמות במסד אז מודפסת השורה בעברית שאומרת שאין אנשים רשו…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום על שרת FTP של win xp האם זה אפשרי בכלל? מצד לקוח, שרת? איך? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני עוזר לחבר שיש לו חברה, ואני צריך ליצור לו אתר, שמכיל בעצם גם גרסא אנגלית וגם גרסא עברית.. האפשרות הפשוטה לעשות את זה, היא פשוט ליצור שני אתרים.. אחד בעברית, השני באנגלית, ולקשר בינהם. אני תוהה לעצמי האם יש דרך פשוטה ויעילה לעשות את זה בלי שני אתרים? למשל אתר אחד, שאפשר להגדיר לו שתי שפות, ואז לא צריך להעלות את התמונות פעמיים, אלא רק את הטקסט פעמיים. תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מסמנת שורה בDATAGRID, את השורה אני יכולה למצוא עם selectItem, איך אני מקבלת את הערך של אחד התאים ?
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-
-
השתמשתי בarray_search כדי למצוא ערך מסויים ,אני רוצה לשמור את הערך ששמצאתי בתור משתנה איך אפשר לעשות את זה?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 3 טבלאות dataGrid בדף. האם אפשר לעשות switch על הdataGrid, (איזה אוביקט נכנס בערך של הSWITCH?) וכל CASE יתייחס לטבלה אחרת?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים! לאחרונה התחלתי לעבור על החומר של C לקראת תחילת הלימודים. חיפשתי כבר שעות אחרי קומפיילר שיתאים לווינדוס 7, אך לא מצאתי משהו מתאים. למישהו יש לינק לקומפיילר שיתאים ל 7? הרמה שלי היא דיי בסיסית אם זה משנה משהו. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מחפש קוד של סקריפט שהוא בעצם שורה שרצה עם עידכונים על האתר. איך קוראים לכזה דבר?
-
- 4 תגובות
- 679 צפיות
-
-
-
היי מקווה שתוכלו לעזור לי. ברשותי תוכנה, בעצם שתיים, צד שרט וצד לקוח, אני לוקח קובץ תמונה, ממיר אותו לbyte array ושולח דרך הקוד שנמצא למטה. בצד השיני אני מקבל את המידע, מפענח אותו, ומציג כתמונה. עקרונית התוכנה עובדת, הבעייה היא שלא כל פעם כל התמונה נשלחת, כשליש מהמקרים אני מקבל רק חלק מהתמונה. לאחר בדיקות אני משוכנע שהבעייה היא בשלב של השליחה, ולא קריאת הקובץ או הצגת התמונה. הקוד השולח: הקוד המקבל: מה יכולה להיות הבעייה שלא תמיד לא כל המידע מגיעה לצד השני? תודה מראש מיכאל
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
מקבל שגיאה בעת נסיון ההרצה Line 19: Unexpected EOF while looking for matching `` ' Line 34: sintax error: Unexpected End of File #!/bin/bash LOG=/home/oraprg/dudu HDD=1 LIMIT=0 genStat() { test=$1 SLEEP=$2 filename=$(date +%Y%m%d%H%M%S) for((num=0;num> ${LOG}/vm.${filename}.log & sleep $SLEEP done if [[ LIMIT -eq test ]] then #VM csv echo this is line 18> ${LOG}/vm.${filename}.csv cat ${LOG}/vm.${filename}.log awk '{for(l=1;l<17;l++)>> ${LOG}/vm.${filename}.csv fi } case $1 in run) genStat $2 $3 ;; *) echo -e ":::: Usage ::::" echo -e "$0 run 5 10 : Collect stats for 5 times with 10 seconds interval" echo -e "Note : Change the first parameter for…
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
בניתי אתר ואת כל הבדיקות עשיתי דרך FF 4 וIE9 CM בדקתי בChrome והוא נראה טוב אבל בIE7 ומטה הוא פשוט על הפנים, אי אפשר להשתמש בו ובמיוחד לא בטופס יצירת קשר. ד"א האתר: www.tishray.co.il גם התפריטים לא נפתחים ונסגרים, משום מה הוא מתעלם מהjQuery. אז עד לאיזו גירסא לבצע התאמה? ואם צריך, יכול להיות שבגלל זה אני אצטרך לוותר על כמה דברים? תודה
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
תוכנה של מבני נתונים אני צריך להשתמש ב fseek כדי להזיז את המצביע של הקובץ למיבנה מסוים לשמור רק אותו (או השינוי באחד הנתונים) הבעיה שלי היא בקבצים פתיחה אם a מוסיפה לסוף הקובץ אם w או w+ מוחק את הקיים אך אני משנה את הקובץ (באמצע הקובץ)??? וכן אני יודע שיותר פשוט לשמור מחדש את כל הרשימה מהזיכרון לקובץ (זה מה שעשיתי) אבל הדרישות של התרגיל הם שאני צריך לשנות רק במקום מסוים את הקובץ כדי להראות שימוש ב fseek צריך לציין התוכנה לא מתחילה קובץ חדש כל פעם אלה קוראת נתונים מקובץ קיים
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
היי. אני מנסה לדמות את הסימון של אוביקטים מרובים כמו שיש בחלונות, למשל בשולחן העבודה: כשאני מחזיק את הכפתור השמאלי של העכבר ומתחיל לגרור אותו לאיזשהו כיוון, מופיע ריבוע, וכל האוביקטים שבתוכו מסומנים ועליהם אני יכול לעשות לאחר מכן פעולות. אני מנסה לתכנת דבר זהה אצלי בתוכנה, אך עם הצלחה חלקית. הצלחתי עד עכשיו לעשות ריבוע, שאותו אני יכול לגרור רק לכיוון אחד. הבעיה מתחילה בזיהוי כיוון שאת החישובים שלו אני מתקשה ליישם. (למשל אם אני מתחיל סימון למעטה זה עובד, אבל כשאני רוצה לשנות כיוון למעלה, אני מקבל שגיאה, כי הגובה והרוחב של ריבוע לא יכול להיות שלילי) אין לי מושג אפילו איך הנושא הזה נקרא, לכן אשמח אם מישהו יכוון אותי לאיזשהו אתר שבו אני יכול להעזר. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 740 צפיות
-