תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אין לי ידע בנושא הזה והייתי רוצה ללימוד קצת עליו אז מאיפה אני צריך להתחיל?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד שפת תכנות. אבל אני לא בטוח מה אני כן ומה אני לא רוצה ללמוד! מה שכן,אני רוצה להתחיל ללמוד: תכנות תוכנות, ותכנות משחקים. אבל אני לא יודע איזו שפה שייכת. וגם,איך ללמוד,מה ללמוד. אם זה מספר,איך קוראים לו? כמה עולה? תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי כתוצאה מהשיעמום של החופש וחיפושי מקומות תעסוקה אני מנסה לפתח את התוכנה הבאה: תוכנה שתגריל 8 מספרים בין 1 ל25 ואלו יהיו המספרים הזוכים , לאחר מכן התוכנה תצטרך להגריל 8 מספרים נוספים כל פעם בבת אחת עד שתגיע שוב למספרים הזוכים. שם היא תגיד כמה פעמים היא הייתה צריכה להגריל מערכים כאלה. הנה מה שעשיתי עד עכשיו : הבעיה המוזרה היא ששני המערכים הראשונים מקבלים את אותם ערכים בדיוק ואפילו באותו הסדר: using System; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { int[] arr = ReturnRandomArr(7); int[] WinArr = ReturnRandomArr(8); for (int i = 0; i < arr.Length; i++) { Console.Write(arr[i]+","); …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה מתחיל ברמה הבסיסית קוד לדוגמא שאמור לעבוד import java.io.IOException; import org.flightgear.fgfsclient.FGFSConnection; public class Try { public static void main(String[] args) throws IOException { FGFSConnection f = new FGFSConnection("localhost", 9000); System.out.println("connected"); } } אני מקבל את הודעת השגיאה: Exception in thread "main" java.net.ConnectException: Connection refused: connect at java.net.DualStackPlainSocketImpl.connect0(Native Method) at java.net.DualStackPlainSocketImpl.socketConnect(Unknown Source) at java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(Unknown Source) at java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAd…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 3 טבלאות dataGrid בדף. האם אפשר לעשות switch על הdataGrid, (איזה אוביקט נכנס בערך של הSWITCH?) וכל CASE יתייחס לטבלה אחרת?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם זקוק לעזרתכם בתרגיל הבא: כאן נתקעתי: #include<stdio.h> #define N 5 int main() { int a[N],b[N],i,j,n=N,k,element_num,index1,index2,value1,value2; find_elements (a,b,n,k,element_num,&index1,&index2,&value1,&value2); printf("\n%d elements exist",element_num); printf("\nThe index in the first array is: %d, the value is: %d",index1,value1); printf("\nThe index in the second array is: %d, the value is: %d",index2,value2); return 0; } int find_elements(int a[],int b[],int n,int k,int element_num,int *index1,int *index2,int *value1,int *value2) { int i,j,result; printf("Please insert the first array (5 numbers): \n"); for(i=0;i<n-1…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי תרגיל שבו אני אמור להכניס מספר ולקבל אותו בהקסה. אני אמור לכתוב מתודה שעושה את זה ובגלל שזה קצת מבלבל אותי פתרתי את התרגיל בתור התחלה ללא מתודה ושאני רוצה להעביר את התרגיל למתודה נהיה לי בלגאן. אני רואה מה הבעיה שלי, hexNumber מקבל את הערך הנכון (למשל אם אני מכניס את המספר 125 הוא מקבל 7D)ה אבל כשאני רושם return hexNumber; אני מקבל את השגיאה Cannot implicitly convert type 'string' to 'int' ואין לי מושג מה לעשות הפיתרון לתרגיל ללא מתודה מצורף בקובץ טקסט וזה עם המתודה בהמשך, הבעיה שלי היא ההבנה איך אני מעביר דברים למתודה זה מבלבל אותי: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace NumberToHex { class Program { …
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שבת שלום החלטתי שהתעסקות עם תחום החומרה- שמתעדכן כל שני וחמישי, ואוברקלוק והבנה בסיסית(או קצת יותר) של איך מחשב עובד, מה בדיוק קורה שם וכו'- אני כבר שולט היטב(+ או -) בכל מקרה- אני רוצה להתחיל להתעסק קצת עם תכנות... אני יודע בערך מה מהות הצופן הבינארי, ויש לי ידע ברמה של 5 י"חל כיתה י' (וטיפה יותר... ואני אוהב לשבור את הראש עם בעיות קשות) אשמח םא תתנו לי קצת רקע על הנושא מה הם בעצם קודים שונים של תכנות? איך "פורצים" למחשב(ולא עם תוכנות)? מהן פרצות אבטחה? וכל דבר שיוכל לעזור... מודה לכם מאוד, נדב
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הבעיה היא כך: נתונות n נקודות (x,y). צריך למצוא תת קבצוה מקסימלאית של נקודות שהמרחק בין הנקודות הוא לכל היותר d בשרשרת. הכוונה בשרשרת: שהמרחק בין x1 ל x2 הוא לכל היותר d. המרחק בין x2 ל x3 הוא לכל היותר d המרחק בין x3 ל x4 הוא לכל היותר d. וכולה. אך לא חייב שהמרחק בין כל שתי נקודות הוא לכל היותר d. יכול להיות שבמקרה הנ"ל המרחק בין x1 ל x3 הוא יותר מ d. דבר נוסף הסימון x1,x2 וכולה, יכול להיות על כל נקודה. זה לא אומר ש x1 הוגדר מראש להיות x1. סימנתי זאת רק לגבי הנוחות. ואין חשיבות לסדר של x1,x2 וכולה. אני צריך אלגוריתם כמה שיותר יעיל מבחינת זמן ריצה וזיכרון. אך אם יש פיתרון שיעיל יותר מבחינת זמן ריצה ולוקח יותר זיכרון זה גם בסדר העיקר שיהיה יעיל משמ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
יש לי את המחלקה הבא: public class ForagersTask extends Task { private ConcurrentLinkedQueue<Forager> foragers; private long waitTime; public ForagersTask(Collection<Forager> foragers, long refreshRate) { // Saves the Foragers this.foragers = new ConcurrentLinkedQueue<Forager>(foragers); // Saves the wait time waitTime = 1000 / refreshRate; } @Override public void run() { // Gets the first Forager Forager current = foragers.poll(); // Checks if the Task should stop while ((!terminate) && (current != null)) { try { // Performs the Forager action current.act(); // Adds the Forager to the Queue foragers.add…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לא ניסחתי את עצמי כל כך טוב בכותרת ,לא מצאתי משהו שיתאים.... אני צריך להכין תוכנית (שפת C ) שאם המשתמש יכניס פקודה מהמקלדת למשל הוא יכניס את האות Z אז הפלט יהיה לו את המילה הכי ניגודית לה(האות A.כמו אתב"ש...) אבל את זה אני יודע לעשות...(עם פקודות IF וכו...) אבל הבעיה העיקרית שלי היא כזאת: אני רוצה להכין תוכנית שאם אני יכניס טקסט ולא תו בודד אז הוא יהפוך לי את כל הטקסט לאתב"ש למשל:אם אני כותב לו כך: ZZZZ אז יצא לי:AAAA ואז זה ידפיס לי את כל הטקסט הפוך(אתב"ש...) ולא שאני אצתרך להכניס תו בודד כל פעם. אז אני צריך שאתם תעזרו לי לכתוב את התוכנית או שלפחות תביאו לי רמזים\פקודות שיעזרו לי\שיטות וכו... הבנתם אותי? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התחלתי ליצור משחק ואני עובד עם הספר learn xna 4.0 ושם הוסבר לי איך ליצור sprites, איך להזיז אותם .. ועכשיו למדתי שם ליצור מחלקת אב שהיא מייצגת sprite וממנה אני מוריש ל2 מחלקות נוספות, מחלקה אחת תייצר לי אובייקט שהמשתמש יוכל להזיז על ידי מקשים ומחלקה נוספת לצורך שהמחשב ישלוט בה עכשיו לאחר מכן נאמר לי שיש לי מחלקה בשם gamecomponent שהמטרה שלה זה להיות משולבת בgameloop אני יודע מה זה הgameloop אבל אני לא מבין למה אני צריך את הgamecomponent למה אני לא יכול ליצור את כל האובייקטים שלי כבר בgameloop במחלקה game1 למה אני צריך להשתמש בgamecomponent?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את התוכנה הנ"ל ובבית ספר אנחנו לומדים עם גרסת הדוס הפשוטה מה ההבדלים ביניהם? מבחינת תכנות ומבחינת הפעלת התוכנה אם יש למישהוא איזשהיא חוברת הוראות זה יהיה נחמד
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, שנה הבאה אני הולך לתיכון למגמת מחשבים ותיכנות ולפי העלון ששלחו לי בדואר ילמדו אותנו C# ו-V.B הייתי רוצה מדריכים בעברית לשפות האלו בבקשה ..:] תודה רבה מראש :]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום, ביום חמישי הקרוב תהיה לי בחינת מתכונת בעיצוב תוכנה, ולקראת המתכונת/בגרות אני מנסה ללקט חומר עזר בשביל הבחינה, כאמור: בעיקר אלגוריתמים. האלגוריתמים שאני צריך הם בעיקר אלגוריתמים שפועלים על טנ"מים שימושיים (stack,list, binary tree, queue) וביניהם: מיון, מיזוג, חיפוש ובעיקרון כל דבר שיכול להיות מועיל בפיתרון בחינות בגרות. האם מישהו מכם מכיר אתר/אוסף/ספר שבו ישנו אוסף כזה של אלגוריתמים? תודה רבה רבה לכל המגיבים, זו אחת הבחינות החשובות בקריירה שלי בתיכון. נ..ב גם אלגוריתמים לבחינה במדעי המחשב א' יתקבלו בברכה... ואם יש לכם דברים שאתם השתמשתם בבגרות שלך בבקשה תשלחו לי לאימייל, או שתעלו את זה לאתר. האימייל שלי רשום בפרופיל.... האימייל שלי זה avinoam שטרודל gmail נקודה…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי שהשועל לא "מבין תפקודה BR יש פקודה דומה שגם האקספלורר וגם השועל "מבינים" ?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מצליח לקלוט את החשבון הבינארי - ממש סתום בקטע, האם יש למישהוא מידע על אתר אינטרנט שעוסק בנושא בשפה עממית או כל עצה אחרת בנידון.... תבורכו כולכם על כל עזרה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הורדתי mysql התקנתי וזה רץ בסדר על המחשב... הבעיה היא שאני רוצה לשים פורום באתר שלי... ובישביל זה אני אמור להתקין mysql. את זה הצלחתי לעשות אבל בקטע של ליצור טבלה ולהריץ בשרת אני לא מצליח. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
public static void main (String arg[]) { JFrame t = new JFrame(); t.setTitle("I see circles"); Paint drawing=new Paint(); t.add(drawing); t.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); t.setSize(500,500); } שאלה איך אני משנה את זה כך שהוא יקבל מחלקה מתוך מערך ויצייר .....
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי string שמכיל בתוכו מספרים. למשל "1041" ואני צריך להדפיס אותו שיראה כך: "001041" זאת אומרת שכל מספר שיש לי ב string ייוצג על ידי 6 תווים בהדפסה. כרגע זה מדפיס לי למשל "0" ואני צריך שידפיס "000000" נסיתי עם strtol אבל זה לא מצליח לי. יש למישהו רעיון? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שגיאה: - רכיב אינו נמצא לא ניתן לגשת לדף זה מכיוון ש: 1. פג תוקפו של ה- bookmark/favourite 2. מנוע חיפוש אשר מכיל רישומי אשר שפגו תוקפם 3. כתובת שגויה 4. אין גישה לדף זה 5. משאב מבוקש אינו נמצא 6. שגיאה התרחשה בזמן ביצוע הבקשה יש לנסות את אחד הדפים: מה זה אומר? כל קבצי גומלה נמצאים בתיקיית blog באתר ואני מנסה להכנס עם הכתובת /blog זה עבד בעבר שראיתי את הטמפלייט ברירת מחדל של גומלה ועכשיו אני מקבל את השגיאה הזו.מה זה????איך מסדרים את זה??? הפאנל ניהול עולה תקין והאתר עצמו גם אבל מה קרה עם כל הקונטנט שנמצא בתיקיית בלוג?איך מסדרים את השגיאה הזו??? ראיתי בפורום גומלה שלמישהו היתה אותה בעיה: כנראה שבגלל ששיניתי לתפריט אחר ולא סימנתי פריט שהוא ברירת מחדל אז זה הופיע…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שנה טובה, אני מתכנת ב-C# מערכת שמכילה כמה רכיבים, אני רוצה שהרכיבים יתקשרו ביניהם, למשל כאשר מתרחש אירוע ברכיב א', מופעלת מתודה ברכיב ב', קיימת מחלקה ראשית שמכילה את כל הרכיבים. איך בצורה אלגנטית לגרום להם לתקשר אחד עם השני? הוספה בקונסטרקטור, DELEGATE? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מערך מסוג CHAR ואני רוצה בכל פעם שמופיעה בו סיפרה, להשתמש בה כמספר רגיל. איך עושים זאת? לסיכום 2 שאלות: 1. איך ממירים מערך של CHAR למערך של INT ? 2. באופן כללי איל ממירים סיפרה של CHAR לסיפרה אמיתית INT?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-