עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by waltermellon,

אני צריך לבנות אפליקציה של סנייק והכול כנראה פחות או יותר בסדר אבל הוא מסמל לי שגיאות שהשורש שלהן הוא כנראה הפונקציה הזאת: { if (this.getNextBall().equals(null)) return this; else return this.getNextBall().getLastBall(); } public Ball getLastBall() מה הבעיה בדיוק בפונקציה?או שאולי אין בעיה?

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  2. Started by Yehudaa,

איך שוק העבודה בתחום הזה בארץ ? משנה הבאה אני מתחיל קורסים מתקדמים ב אלגור' תכנות מובנה עצמים בשפת עדה ואחר כך תכנות מתקדם ב JAVA שווה להשקיע בטכנולוגיה הזאת ג'אווה ? או שכדאי דווקא ללמוד משהו אחר של JAVA ? כלומר כדי לחפש עבודה בזה בארץ

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  3. כל פעם השורה השניה מסומנת לי בזמן הקימפול. Scanner console = new Scanner(System.in); System.out.print ("pleaze type a number:"); השגיאה שמתקבלת: <identifier> expected והנה הקוד של כל התוכנית: import java.util.Scanner; public class hyper{ public static void main (stirn[] args); Scanner console = new Scanner(System.in); system.out.print ("pleaze type a number:"); double 1 = console.nextInt(); system.out.prinln ("please type another number:") double 2 = console.nextInt(); system.out.prinln ("pvvv: ") int 3 = console.nextInt(); system.out.prinlt ("please type ") }

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by יואב גולדהורן,

משום מה תמיד אחרי אחת וחצי אני מקבל מוזה לתכנות. WTF... טוב אז זה המצב: יש לי משחק איקס-עיגול בסיסי (הכנה לדבר האמיתי - משחק 'צוללות', אבל עד אז אני עוד צריך לשכלל את "יכולות" ה-swing שלי). יש לי את כל המתודות והתוכנה והכל עובד טיפ-טופ. אפשר, כעיקרון, להריץ משחק שלם בין שני שחקנים אנושיים (בתנאי ששניהם על אותו מחשב, זה עוד בקונסול). רציתי לבנות מצב משחק של המשתמש VS המחשב. גיליתי שאני לא הכי מבין בזה. הכנתי מצב-ביניים שהמחשב בוחר משבצת פנויה ראנדומלית. sucks כי השכנה בת השמונה שלי יכולה לנצח את המחשב בלי בעיות. אני עכשיו צריך להכין AI... כלומר, לגרום למחשב לזהות רצפים אפשריים, כך שהמחשב יוכל למלא לעצמו רצף ולחסום רצפים של השחקן. אחרי זה אני אחשוב אם כדאי לפתח אלגוריתם שימ…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by eladh777,

שלום נכנסתי לאתר הזה - http://www.cssmenumaker.com/ כדי להשיג כפתורים עם תפריטים נפתחים לאתר שלי. הורדתי את הכפתורים האלה - http://www.cssmenumaker.com/builder/menu_info.php?menu=003 הבעיה היא שבפיירפוקס אם אתם תיכנסו לאותם כפתורים אתם תראו שאם אתם עוברים על הכפתורים באתר הם נפתחים אבל אם יש לכם אקספלורר ואתם נכנסים דרכו לאותם כפתורים אתם תראו שהכפתורים לא נפתחים אם עוברים עליהם עם העכבר. מדוע זה ככה? הורדתי את הקוד מקור שם וגם הקבצים שנשמרו במחשב עבדו הכפתורים רק בפיירפוקס. איך מסדרים את הבעיה? מישהו יכול לסדר ולשלוח לי קוד מתוקן. ממש חשוב מאוד. תודה

• 3 תגובות
    • 884 צפיות
  6. Started by Far_Away,

אני רוצה לעבור על מערך של מספרים, ולכל קבוצת מספרים לתת אותו ערך של צבע. הכוונה היא שאם קבוצת מספרים במערך מסומנת ב-1 כולם יקבלו את הצבע הכחול, 2 אדום..וכך הלאה. יש אפשרות לעשות את זה עם שימוש בערך אקראי? כי אם אני נכנסת ללולאה עבור כל אחד מהתאים ,הערך משתנה ללא תלות במספר. דוגמא לאיך שזה אמור להראות: לפני: http://homepages.inf.ed.ac.uk/rbf/HIPR2/images/art8lab1.gif אחרי: http://homepages.inf.ed.ac.uk/rbf/HIPR2/images/art8lab2.gif זה הקטע קוד: for (int j = 0; j < height; j++) { for (int i = 0; i < width; i++) { if (myArr[i, j] == 0) comp.SetPixel(i, j, Color.FromArgb(255, 255, 255)); [b] if (myArr[i,j] &g…

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by sharonp,

היי, ערב טוב השאלה: אני מתקשה בחלק של המפענח (האחרון). אני לא יודע איך ליצור את הנוסחא שתמיר תווים כמו התו האחרון בדוגמא שנתנו שהופך להיות x. כלומר, זה משהו בסגנון של: zz (Wi - 'a' - i) [?] + 'a' zz כאשר אני לא יודע איזה פעולה לעשות במקום של הסימן שאלה כך שזה יצא נכון. אפשר עזרה?

• 11 תגובות
    • 7.5k צפיות
  8. Started by hagai303,

קודם כל אני בטוח שהשאלה שלי נשמעת ממש ממש בסיסית ומשעממת ואני בטוח שחלק ממכם יגידו "מה הוא דפוק" זה שתי שניות לסדר.... קיצר - כמו שאמרתי - אני יודע..... הבעיה היא כזאת: יש לי אתר אינטרנט בקוד HTML וJS בלבד.. (וכרגיל גם סיומות הקבצים היו HTML) באתר יש שורה בMETA שמקודדת את השפה כ UTF-8.... למה? כי זה הברירת מחדל של התוכנה שדרכה אני כותב את הHTML.... עכשיו העיניין הוא כזה - יש באתר איזה 30 עמודים ובכולם מופיע אותו איזור על עידכונים ובכולם כתוב בדיוק אותו דבר.... כל פעם שהייתי רוצה לשנות את זה אז הייתי צריך ללכת ולשנות 30 עמודים.. אז במקום זה אמרתי למה לא להשתמש בinclude בPHP.... קיצר העניין הוא שהעברית בעייתית.... שיניתי את סיומת הHTML לPHP והוספתי שורה כזאת איפה שאמורים לה…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by shynet,

שלום לכולם, אני משתמש במחלקה שבכול פעם שהעכבר זז ממקומו היא "מקפיצה" אירוע עם הפרמטר שמכיל את מיקום העכבר, בעיקרון כאשר אני משתמש במחלקה באותו הליך של ה-UI הכול עובד כמו שצריך ואכן כול פעם שהעכבר זז "מוקפץ" האירוע, הינה דוגמא של הקוד (הקוד לא נכון וכתבתי רק בשביל ההדגמה): Dim WithEvents MHook as MouseHook Private Sub Form_Load(Byval Sender as Object, SomeArgs) Handles Me.Load MHook = New MouseHook() End Sub Private Sub Mouse_Moved(byval ptLocat as POINT) Handles MHook.MouseMoved Debug.Writeline("Mouse Moved") End Sub ברגע שאני מכריז על המשתנה כ-New המחלקה אוטומטית מתחילה לעלות אירועים כשהעכבר זז, ביינתים הכול עובד נפלא, ברגע שאני מריץ את התוכנה מופיע לי בשורת ה-Debug…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by AliceInChains,

תוכן נמחק

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by פיני1805,

שלום, יצרתי תפריט (ב- CONSOLE APP) בלולאה WHILE. עכשיו כאשר אני בוחר באחד הפונקציות של התפריט ובסיומה זה אמור לחזור לתפריט הראשי נזרקת לי EXCEPTION. מצ"ב תמונה. לעזרתכם תודה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  12. Started by golla,

שלום לכולם, התחלתי ללמוד קצת VB ויש לי שאלה קטנה. אני רוצה שאם יכניסו מילה וילחצו על "שלח" לצורך העיניין, אז תקפוץ לי messagebox, מעיין blacklist כזה של מילים שאי אפשר להריץ. התחלתי ככה: If TextBox1.Text = "blabla" Then MessageBox.Show("אסור להקליד") איך אני מוסיף עוד מילים שאסור ? תודה.

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  13. Started by eliil1,

למדתי בתיכון שפת C שנקראת TurboC , או שהקומפיילר נקרא ככה.. בכל מקרה, זה נחשב #C ,C++ ...? מה ההבדל בין כל אלה? אם למדתי על #C , אז אני לא אוכל לעבוד ל C++ ,זה פקודות שונות לגמרי או מה?

• 24 תגובות
    • 4.6k צפיות
  14. יש לי לינק מסויים שפותח חלון פופאפ עם תמונה בפנים...איך אני מגדיר שגודל חלון הפופאפ יתאים אוטומטית לגודל התמונה? (בלי להגדיר את הערכים של גודל התמונה). אם אפשר את הפתרון הכי פשוט כי הידע שלי בתכנות לא משהו... תודה

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  15. Started by efod26,

יש איזה תוכנית GUI שאני עובד עליה, יש בה מערך של PictureBox שכל אחד מהם הם לצורך השאלה תמונה כלשהי, ברגע הלחיצה על אחד מהתמונות נקרא בנאי של FORM אחר עם הפרמטרים (תכונות) של אותה תמונה. הסתבכתי עם הקישור לאירועים ויצירת השיטה שתופעל בכל פעם שתלחץ תמונה אחרת. אנא עזרתכם

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by yon,

האם אפשר להוסיף לאתר שבניתי template מעוצב מוכן?

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  17. Started by DOGMA,

יש דרך לקבל קוד שגיאה משגיאות קיימות ב.NET בדומה לHRESULT בC++? אני יודע איך לזרוק אחת עם HRESULT אבל בכל הדיפולטיות אני לא מוצא שום פרופרטי או מתודה שמוציאה את זה, אני לא רוצה לפרסר עכשיו 20 אופציות טקסט או להוציא סיפורי סבתא החוצה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by יואב גולדהורן,

היי. אני לומד ג'אווה שנה שנייה בתיכון ואנחנו עוד כמה ימים מגיעים לאובייקטים. בינתיים החומר קל, ורציתי להתקדם. אני רוצה באיזשהו שלב לבנות משחק דפדפן מבוסס טקסט, אולי עם כמה תמונות בסיסיות אבל כמו שאתם רואים - השאיפות ממש לא בשמיים. בשביל לעשות דבר כזה, אני אצטרך ללמוד הרבה דברים חדשים (אני עוד מחפש מישהו שיעבוד לצידי ויתמקד במה שלא ג'אווה). אחד מהדברים הוא כתיבה וקריאה של קובצי טקסט. אין לי שמץ איך עושים את זה. מצאתי פעם באיזה מדריך את הקוד לבאפר אבל זה לא עבד. אז כמה שאלות: איך אני כותב וקורא קבצי טקסט? מה עוד אני צריך לדעת, ת'כלס, לפני שאני מתחיל לעבוד על הפרוייקט? איזה שפות נוספות וכלים צריכים כדי להוציא את הפרוייקט לאור, ואיפה אני יכול למצוא אנשים שאולי ירצו לעזור לי ע…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. התחלתי ללמוד אסמבלר וכעת אנחנו כותבים בעזרת כלי ה DEBUG ש"אמור" להיות מובנה בכל מערכת הפעלה {cmd -> debug} יש לי WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT ולהפתעתי מיקרוסופט החליטו שלא לכלול את הכלי הקטן הזה. בנוסף - זוג הקבצים ASM.EXE LINK.EXE שבעיקרון עובדים ב 16 ביט אינם עובדים ב 64 ביט (בעיית תאימות) ניסיתי כמה פתרונות שכנראה לא צלחו (להתקין את SDK / WDK גם powershell אשר מותקן אצלי לא מריץ את DEBUG ולא את שני הקבצים האחרים) האם למישהו יש איזה כיוון לפיתרון לבעיותיי? יש לציין שעל מערכת 32 ביט עובדים כל הכלים כולל DEBUG כמובן שאני מחפש פתרון שלא ידרוש ממני להסיר את המערכת הפעלה ולהתקין 32 ביט במקום - ושיהיה יותר יעיל מלהריץ על VPC מערכת הפעלה 32 ביט. תודה רבה לכל העוז…

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  20. Started by Ystyle,

שלום לכולם, התחלתי להתעסק במחלקות וניסיתי ליצור מחלקה שמתחברת למסד, זה הקוד: <?php class db { var server; var dbname; var username; var password; function connect() { $this->server = "localhost"; $this->dbname = "ishows"; $this->username = "root"; $this->password = ""; mysql_connect($this->server,$this->username,$this->password); mysql_select_db($this->dbname); } } $db = new db(); ?> אני מקבל את השגיאה הבאה: ואין לי מושג מה לא בסדר. למישהו יש?

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  21. Started by Woland,

שלום , אני מנסה לדבג קובץ executable עם ddd , ואני מקבל את השגיאה הבאה - sysdeps/i386/elf/start.s :no such file or directory מחיפוש ממושך באינטרנט אני מבין ש start.s קשור ל glibc - gnu c library, איך אני יודע עם glibc מותקן אצלי? והאם מישהו נתקל בבעיה הזו? תודה

• 0 תגובות
    • 889 צפיות
  22. היי, יש לי מחרוזת גדולה (בעצם זה טקסט של מאמר עם תגים של HTML). אני רוצה לפרק את המחרוזת למערך (array) בכל פעם שמופיע <h3> , אך כל הפונקציות של הפירוק שניסיתי לא כוללות בתוכן את ה-<h3> עצמו, שזה כמובן חלק חשוב. בסוף התוצאה צריכה להיות מערך כזה: item 1 - <h3>11111</h3> item 2 - <h3>2222</h3> item 3- <h3>333</h3> תודה מראש על העזרה!!

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  23. Started by פיני1805,

שלום, אני רוצה ליצור תוכנה ליצירת מספרים רנדומליים למשחק הבינגו. הצלחתי ליצור מספרים רנדומליים . איך אני גורם שהמספרים לא יחזרו על עצמם. אני כותב ב- C# נ.ב האם קיימת תוכנה כזאת כבר באינטרנט?

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  24. שלום לכולם, אני יושב על פרוייקט גמר שנכתב ב-VB .net בפרוייקט יש לנו כ-5 מחשבים שמתקשרים באמצעות הראוטר, בניתי את השרת ואת הקליינטים השונים בהתבססות על מחלקת ה-TcpClient מפני שאני צריך שהתקשורת תיהיה כמה שיותר מהירה אני מעוניין לדעת מהן ההגדרות הכי טובות שאצטרך להגדיר בכדי שהמידע יעבור בין המחשבים בצורה המהירה והטובה ביותר. ההגדרות שביינתים יצא לי לשחק איתן הן SendBufferSize , RecieveBufferSize ו-NoDelay. מפני שהייתי צריך לנתח את המידע שאני מקבל ולעבור בייט בייט, ככול שהSendBufferSize וה-RecieveBufferSize גדולים יותר יש עליי לסרוק יותר בייטים, וייתכן שרוב הבייטים שישלחו יהיו בעלי ערך של אפס בגלל שהמידע שאני שולח הוא מידע קטן (כמה בייטים סה"כ) אצטרך לעבור גם על הבייטים שהם …

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. היי. שלפתי מקבצי לוג גדולים מאוד של שרת מסויים נתונים רלוונטים ויצרתי לי עם סקריפט BASH כמה עשרות קבצי CSV (טקסט מופרד בטאבים) שדחיפתם לאקסל לא *אמורה* להיות בעייתית. בסופו של דבר אני צריך ליצור קובץ אקסל עם מאקרו כך שבלחיצת כפתור אני מייבא את קבצי הטקסט הללו ומציג גרפים בחתכים שונים. עם בניית הגרפים עצמם בVBA אני אסתדר. אני משום-מה מסתבך ממש עם ייבוא קבצי הטקסט לאקסל. חשבתי על משהו בסגנון הזה: dim myPath as String myPath = "C:\blabalablablab\bla with Application.FileSearch .newSearch .LookIn = myPath .SearchSubFolders=False .FileType=msoFileTypeAllFiles If .Execute() > 0 then 'files found MsgBox "there were "&.foundFiles.count&" files found." …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים