תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה ללמוד שפת אסמבלר וכל המדריכים שמצאתי עד היום באינטרנט הם לא למתחילים אלא למקצוענים ורובם באנגלית(כך אני יכול להסתבך גם עם האנגלית(אני ואנגלית לא חברים טובים)). אני רוצה שיתנו לי קישור להורדה למדריך על שפת אסמבלר בעברית ושיהיה מקיף מקווה שתענו לי(למה בפורום הזה האנשים ישנים) אם משיהו מכיר מדריך באנגלית אפשר לתת קישור רק תודיעו לי שזה באנגלית בבקשה בבקשה לענות מצפה לתגובות ביי
-
- 4 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום.. אני מעוניין ללמוד בג'ון ברייס שפת C ו..JAVA ובנוסף לשתיהם אחרי זה LINUX KERNEL רציתי לדעת מה ערך התעודה שאני יקבל ג'ון ברייס לעומת תואר ראשון ב שפת C או JAVA.?
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
אהלן. יש לי קבצי xsd עם מבנה שאני צריך ליצור מהם אובייקטים, וקבצי xml שמהם אני צריך להזין ערכים לאובייקטים. הבנתי שהדרך הכי פשוטה לעשות את זה היא בעזרת JAXB. הבעיה שאני לא ממש מצליח להבין איך לעשות את זה. קראתי, הבנתי שמה שאני צריך לעשות הוא unmarshalling, אבל לא ממש הצלחתי למצוא הסבר טוב עם דוגמאות טובות בגוגל. אולי יש כאן מישהו שיכול לעזור לי בעזרת דוגמה פשוטה, לתת קוד פשוט שעושה את זה לקובץ מסוים, ולהסביר לי מה הוא עושה? תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי שאלה בנוגע למטריצות...אני שנה א' במדעי המחשב (לומד באקדמית תל אביב יפו) ועכשיו התחלנו מערכים דו מימדיים.יש לי איזה שאלה בשיעורי הבית שכוללת מיליון סעיפים של בדיקות של מערכים (לבדוק אם המערך הוא פולינדרום, להחליף בין תווים וכו') - והסעיף האחרון הוא להגדיר מטריצה שעושה בדיקות על כל הסעיפים האלה. הגדרתי את המטריצה, אבל אני לא יודע איך להזין לתוכה את הנתונים. הגודל של המטריצה הוא מקסימום 100 שורות ומקסימום 256 עמודות. בכל ירידת שורה (כלומר לחיצת אנטר \n) זה אמור לרדת שורה במטריצה. אם יש 2 אנטרים רצוף (כלומר שורה ריקה) הוא מפסיק את ההזנות. ניסיתי איזה שעה לכתוב את זה ואני פשוט לא מצליח. מישהו יכול לתת איזה טיפ? לכתוב משהו ולהסביר אותו? זה מה שכתבתי: [TABLE]…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
זקוק לעזרה בתרגיל, אני מצליח להבין את הלוגיקה ובניתי את הקוד אבל נירא לי התנאי(if(arr1==0&&prev==1 לא עובד והוא פשוט לא נכנס אליו, אשמח לכל עזרה, זה דיי דחוף למחר #include <stdio.h> #include <conio.h> #include <stdlib.h> #define N 20 void main (void) { int arr1[N]={0},arr2[N]={0},count=0,prev; float result; clrscr(); randomize(); for(int i=0;i<N;i++) { arr1[i]=random(2); printf("%d",arr1[i]); if(i!=0) prev=arr1[i]; if(prev==1) count++; if(arr1[i]==0&&prev==1) { arr2[count]++; count=0; } } for(i=1;i<N;i++) if(arr2[i]) printf("\nesh %d sdarot shel %d ahadot\n",arr2[i],i); } הפקודה …
-
- 4 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום רב, כשאני מקליד <body scroll = no> זה נועל לי את הסקרול התחתון והימני. איך ניתן לנעול רק את הסקרול הימני ולשחרר את הסקרול התחתון. תודה מראש, דודו.
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
הסיבה העיקרית שאני מתכנת ושמושכת לתיכנות זה היכולת שלך לעלות רעיון מופשט ולתרגם אותו לשפה שמחשב יוכל להבין ולגרום לו לעשות מה שאתה רוצה לכל אחד תמיד יש תוכניות שהוא מכין אם זזה לביתספר ואם זה מחשק שכמעט כל מתכנת עושה אז אני מציע שנכתוב כאן את הפקרוייקטים שלנו בכל השפות וכך ניצור נושא שישמש מקור השראה למתכנתים אחרים ונלמד להכיר את הרגלי התעכנות של כל אחד מן הפורום מי שירצה לראות את התוכנה יעתיק יהדיר ויריץ......... התוכניות לא חיבות להיות גאוניות או משהו סתם דברים נחמדים שטויות מרגעי השעמום... יתקבלו בברכה וגם תוכניות לא גמורות אפילו הם לא רצות יתקבלו... {אין אכתוב מחר שאחזור מביס}
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בניתי שני מבנים כאלה: typedef struct { Node *first; } List; typedef struct { List words; } Dictionary; (Node זה עוד איזשהו מבנה שבניתי). אבל כשאני שולח אותם לפונקציה פשוטה כמו זו: void PrintDic(Dictionary *dic) { printf("%p\n", dic->words.first); } זה מדפיס לי כתובת שונה מהכתובת האמיתית של first (שהגדרתי אותה קודם לכן), כלומר ב- main רשום כתובת שונה ובפונקציה כתובת שונה. בגלל זה אני לא יכול לגשת לתוכן של first. אני לא מבין מה אני עושה לא נכון. מישהו יכול לעזור לי?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לדעת כמה שיותר דחוף לתכנת ב C++, אני יודע לתכנת טוב מאוד בפסקל, ויזואל בייסיק, אסמבלר, HTML, ג'אווה סקריפט ועוד... מי שמכיר איזשהו מדריף מזורז(כי הבנתי שזה מאוד דומה לפסקל) ל C++ ויכול לתת לינק, או אפילו להמליץ על איזה ספר אני יודה לו מאוד. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם יש דרך להגביר את מספר החיבורים שיתקבלו בServerSocket? (כך שבעת יצירת הSOCKET יזרק EXCEPTION או יוחזר NULL אם אין מקום, והחיבור לא יתבצע) יש דרך אחרת לבצע את זה כך שהחיבור ממש יווצר ואני אשלח ללקוח הודעה שאין מקום, ואז לנתק אותו, אך הדרך הזו לא כל כך יפה. אני מחפש דרך אלגנטית יותר. תודה.
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אפילו פשוט מזה תודה
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
אני לומד שפת C בבצפר... כתבנו תוכנית שתצייר ריבוע עם כוכביות. הנה התוכנית: [left]#include <stdio.h> #include <conio.h> #include <stdlib.h> #include <dos.h> void main () { int n,j,i; printf ("enter the hight: \n"); scanf ("%d",&n); for (i=0;i<n;i++) { for (j=0;j<n;j++) { printf ("*"); delay(500); } printf ("\n"); } }[/left] למי שלא הבין, נגיד מכניסים את המספר 2 אז המחשב כותב את זה: ** ** (יוצא ריבוע) אנחנו צריכים לכתוב תוכנית דומה שתעשה משולש ישר זוית, משהו שיראה ככה: * ** *** **** מספר השורות אמור להיות כמספר שמכניסים למשתנה... יש למשהו מושג איך עושים את זה? תודה
-
- 4 תגובות
- 7k צפיות
-
-
היי, אני עובד על תוכנה פשוטה מבוססת DATABASE לניהול של מחסן. הבעיה שלי היא שאת התוכנה אני מתכנת ב- WINDOWS XP בעזרת VISUAL BASIC כאשר לכל אובייקט אני קובע: Right to Left = TRUE בשביל העברית כמובן. הכל טוב ויפה ב- WINDOWS XP אבל כשאני מקמפל את התוכנה ומעביר למערכת המריצה WINDOWS 98 הוא כאילו מתעלם מה- Right to Left. ניסיתי גם לבטל את ה- RIGHT TO LEFT ולקמפל ככה אבל גם זה לא עזר.. מישהו נתקל בבעיה? רעיונות?
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום, הקוד הרצ"ב מעלה פריט תפריט ותחתיו תפריט משנה. רציתי להקיף את התפריט המשני בקו אדום אך זה לא עולה בידי. מישהו יכול להצביע היכן בקוד אני טועה? <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255" /> <style type="text/css"> #menu ul #menu1 ul{border:solid 2px magenta;} </style> </head> <body> <div id="menu"> <ul> <div id="menu1"><li><a href="#">1</a></li><…
-
- 4 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום יש שני דברים שאני לא מצליח להוסיף לתוכנית שלי בc++ אני משתמש ב visual studio 6 הנה הקוד שכתבתי לכפתור: CreateWindow ("button", "ellipse", WS_CHILD | BS_PUSHBUTTON| WS_VISIBLE ,10,75,105,25,hwnd, (HMENU)6,((LPCREATESTRUCT) lParam) -> hInstance, NULL); אני מעוניין להוסיף תמונה חיצונית על הכפתור אבל לא מצליח הנה קוד שמצאתי ברשת אבל יש בעיה HBITMAP bmp=(HBITMAP)LoadImage(0,"Trident_logo_best.bmp",IMAGE_BITMAP,0,0,LR_LOADFROMFILE); SendMessage(GetDlgItem(hwnd,ID_BUTTON_TEST),BM_SETIMAGE,IMAGE_BITMAP,(LPARAM)bmp; getdlgitem נותן הודעת שגיאה cannot convert parameter from HWND__* to int הערה: כמובן ששיניתי את שם הכפתור מid_button_test בהתאם לשלי בעצם כל פונקציה …
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
מדובר במערך חד מימדי של מספרים שלמים. לא כל המערך מייצג פלינדרום, אלא מדובר בפלינדרום שהוא תת-סדרה של המערך. גם לא בהכרח קיים אחד כזה. אני צריך שיטה לעבור על המערך, למצוא את הפלינדרום (אם הוא קיים) וגם לשמור את האורך שלו. למי שלא יודע מה זה פלינדרום: 121 333 12321 בעצם מספרים שקוראים אותם אותו דבר לא משנה מאיזה כיוון קוראים אותם, או במילים אחרות סימטריים. תודה
-
- 4 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אבל בצורה הבאה: אם נתון 1.1 אז להמיר ל- 1.10 (מדאבל לסטירינג) אם נתון 12.1 אז להמיר ל- 12.10 (מדאבל לסטירינג) כיצד? ניסיתי: Format(num, "##00.00") הבעייה: הוא ממיר 1.1 ל- 01.10 ולא ל- 1.10
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מנסה כבר כמה זמן לשלב את העורך הזהhttp://ckeditor.com/ לאתר שלי(לפרוייקט במחשבים בי''ב) ולא ממש מצליח. ניסיתי את המדריך של החברה באתר ודיי הסתבכתי. יש פה מישהו שהתנסה בעורך הזה ויוכל לעזור לי להבין איך לשלב אותו באתר שאני מכין? תודה, טל
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני כותב צאט בשיטת לקוח-שרת, שאלה שלי זה איך אני בודק שהמשתמש שהתחבר באמת משתמש בקליינט שלי ולא התחבר דרך טלנט למשל? תודה ויום טוב
-
- 4 תגובות
- 749 צפיות
-
-
צריך לכתוב פונקציה רקורסיבית שמקבלת מערך המכיל N מספרים שלמים,ומספר שלם כלשהו. הפונקציה צריכה להחזיר את מיקומו של המספר במערך,או -1 אם המספר לא נמצא במערך.
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
הפנקציה שאני אמור לכתוב היא : * כתוב פונקציה סטטית המחשבת והמחזירה מהו היחס האסימפטוטי בין גודל המערך לבין ההחלפות שיש לבצע כדי שהיה ממוין בסדר עולה השמח לקבל הדרכה כי אין לי מושג מה אני אמור לעשות כאן.. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות אתר שמקבל תמונה ממשתמש, מציג אותה על המסך, והמשתמש מסמן מלבן על התמונה. את התמונה והסימון של המלבן (המלבן למשל יכול להיות מיוצג ע"י 2 נק' על התמונה) אני מעביר לתכנית שרצה על השרת. בניתי טופס להעלאת תמונה לפי האתר הזה http://tech.hawkfield.be/archives/000009.html והתמונה עולה לשרת לתיקייה מסויימת שקבעתי. עכשיו אני מחפש איך לבנות UI שיתן למשתמש לצייר מלבן על התמונה ולא מצאתי כ"כ... אין לי ניסיון כמעט בPHP אבל אמרו לי שמאוד קל לבנות אתרים כאלה בPHP. למישהו יש רעיון או קישור שמסביר כאלה דברים? תודה ויום טוב
-
- 4 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אני רוצה ליצור קישו, אבל שהקישור לא יראה מגעיל... טקסט כחול עם קו אני רוצה שהטקסט יהיה שחור ושהעכבר עובר מעליו הוא יהיה צהוב (משהו דיי מוכר) א. איך קוראים לזה (כדיי שאני אחפש מדריך לעשות את זה ב golive) ב. מישהו יודע איך עושים את זה ב golive
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
-
אז ככה, אני צריך עזרה בהכנה קובץ BAT שיעשה את הפעולות הבאות: יסגור את הקובץ bla.exe - יעתיק (לא יעביר) את הקובץ C:\dir\bla.dll ל D:\dir\bla.dll (חשוב לציין שהקובץ כבר קיים, אז שיחליף) - יריץ את הקובץ D:\dir\bla.exe חשוב לציין שאם הוא לא מצליח לעשות את אחד מהדברים האלה שלא ימשיך בפעולות .. אני מאמין שזה לא ממש בקשה גדולה ולא תהיה בעיה להכין אותה.. בכל מקרה תודה מראש, אליאור. (אגב זה השם שלי למי שלא ידע ) עריכה: אחרי עזרה מגוגל ומהפקודה HELP הצלחתי לבנות את זה לבד אבל יש לי רק בעיה קטנה אני רוצה לעשות טיימר בין שתי הפקודות האלה קודם כל שיעתיק את הקובץ יחכה כמה זמן שאני יגדיר (נגיד 1 או 2) ואז יריץ את הקובץ EXE
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-