תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי תרגיל שבו אני אמור להכניס מספר ולקבל אותו בהקסה. אני אמור לכתוב מתודה שעושה את זה ובגלל שזה קצת מבלבל אותי פתרתי את התרגיל בתור התחלה ללא מתודה ושאני רוצה להעביר את התרגיל למתודה נהיה לי בלגאן. אני רואה מה הבעיה שלי, hexNumber מקבל את הערך הנכון (למשל אם אני מכניס את המספר 125 הוא מקבל 7D)ה אבל כשאני רושם return hexNumber; אני מקבל את השגיאה Cannot implicitly convert type 'string' to 'int' ואין לי מושג מה לעשות הפיתרון לתרגיל ללא מתודה מצורף בקובץ טקסט וזה עם המתודה בהמשך, הבעיה שלי היא ההבנה איך אני מעביר דברים למתודה זה מבלבל אותי: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace NumberToHex { class Program { …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים תודה מראש למי שעוזר לא מצליח לפתור את השאלה אחד מהאלגוריתמים הפשוטים ביותר למיון נקרא מיון הכנסה.(Insert Sort) הרעיון האלגוריתמי: - בצידו הימני של המערך, יהיה לנו תת-מערך לא ממוין, שבכל איטרציה יקטן באיבר אחד. - בתחילת האלגוריתם, תת- המערך הלא ממוין הוא המערך כולו. - בצידו השמאלי של המערך, יהיה לנו תת-מערך ממוין, שבכל איטרציה יגדל באיבר אחד. - בתחילת האלגוריתם, תת- המערך הממוין הוא ריק. - בכל איטרציה נעיין באיבר השייך לתת- מערך הלא ממוין, ונכניס אותו למקום המתאים בתת- מערך הממוין. - ההשלכות הן שהאזור הממוין גדל באחד,והאזור הלא - ממוין קטן באחד. - כאשר לא ישארו איברים בתת- המערך הלא - ממוין, האלגוריתם יסתיים. ממש אלגוריתם זה -…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן! עברתי ממגמת אלקטרוניקה למחשבים ככה שכל מה שלמדתי ב-C ואסמבלי- לפח :-[ קיצור, אני מנסה לעשות תרגיל במחשבים בשפת ג'אוה ושאני מקמפל אני מקבל הודעת שגיאה שלא יודע מה צריך לעשות איתה. מה צריך לכתוב כדי שיהיה אפשר לקלוט למשתנה N? מצורפות 2 תמונות שאמורות להמחיש מה הבעיה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי חברה! אני אלי, ואני עובד כרגע על רעיון טכנולוגי עם שותף, ואני מאוד זקוק לעזרתכם, כי אני לא מבין גדול בתכנות. אני כרגע מאפיין מערכת עבור שותף טכני. במערכת יש התקשרות עם שרת בין שני משתמשי קצה ואני צריך למזער את זמןן ההתקשרות הזה, מפני ששני המשתמשים נמצאים אחד מול השני ושניהם מחכים להתקשרות להסתיים, ואלו הם השלבים: 1. לקוח קצה שולח בקשת כניסה לעסק מהמכשיר הנייד על גבי האינטרנט. 2. השרת ובו מאגר המידע מקבלים הבקשה ומתבצעת ההחלטה אם לאשרו. 3. אישור\סירוב כניסה נשלח לעסק (דלפק כניסה) ומתקבל בתכנת PC על גבי האינטרנט גם כן. חשוב לי שההתקשרות הזו תהיה מאוד מהירה מפני שעיכוב עלול ליצור תסכול אצל הלקוח ועומס בכניסה. חברה, תעזרו לי להבין אומדן זמן ההתקשרות ואיך ניתן לש…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני עובד על אתר שמספק תקצירי משחקי כדורגל ונתקלתי בבעיה שאין לי מושג מאיפה היא נובעת... בכל דף באתר יש לי Iframe של פייסבוק בגודל 308x242 כשה אני פותח את האתר עם Internet Explorer או Firefox הכל בסדר. כשה אני פותח עם Safari (או באייפון) הIframe יושב מצד שמאל לתבנית שבה הוא אמור להיות. ספארי: דפדפנים אחרים: כתובת האתר: http://takzir.com אם מישהוא יודע ויוכל לעזור לי לסדר את זה אני יודה לו מאד תודה דוד~
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אילו תוכנות טובות אתם מקירים ליצירת משחקים? התוכנות שניסיתי עד עכשיו הן DIV(שלדעתי די גרוע) ו game maker.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב את כל זה עברתי ונראה לי שאני מבין, אני צריך רעיון למיני פרוייקט כדי לבחון את הידע שלי בנושאים אלו. רעיונות?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צריך עזרא קטנה בבקשה... התחלתי עכשיו להתעסק עם c++ אחרי שזנחתי אותה איזה שנה ושכחתי איך אני אמור לעצור תוכנית שאני מריץ כי הקומפילר פשוט מריץ אותה יותר מדי מהר ואני לא מתליח לראות את התוכנית הערה: התוכנית רצה בדוס והקומפילר הוא של וינדוס(אין לי אפשרות לקומפ' של דוס...) Plz...
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יצרתי אפליקציה חדשה בסביבת android studio ב-Java המשמרות שלי אשמח לקבל ביקורות על האפליקציה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, באתר שאני בונה יש גלריה שבתוכה קוד JS לא מסובך מדי, שנעזר בJQUERY. הקוד משנה את הסידור של התמונות ע"י משחק עם CSS, ובנוסף מכיל colorbox לתמונות (http://colorpowered.com/colorbox/) משום מה הדף הספציפי הזה רץ ממש גרוע* באקספלורר 8, בינוני למדי בפיירפוקס החדש, וללא רבב על CHROME. למישהו יש רעיון ממה יכול לנבוע דבר כזה? * הכוונה שאנימציות הJS איטיות בהרבה משהן אמורות להיות. תודה מראש לעוזרים, יונתן
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום תוכלו לתת לי מסגרת רעיונית לאיך בונים צ'אט לאתר ובמה זה כרוך? וגם האם קיימים סקריפטים מוכנים קלי משקל בנושא. (שפת צד שרת - PHP)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחרונה בנייתי אתר ובו כמה קבצי פלאש כידוע קבצי הפלאש לא מופיעים בזמן הגלישה לאתר בפלאפון. אך משהוא אמר לי וגם לי זה היה נשמע מוזר, שיש איזה תוכנה מיוחדת או איזה קוד המאפשר לצפות בקבצי פלאש בפלאפון מבלי להתקין את תוכנת הפלאש. רציתי לדעת אם זה נכון, ואם כן אז מה השם של התוכנה או הקוד. בתודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדריך כיצד להשים תמונה וכיצד לעשות כתב עבה ושיהיה רושם בצד ימין בבקשה בעברית
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתוקף תפקידי בעבודה כ-DBA, אני אחראי בין היתר על כל נושא הגיבויים והשחזורים. עד לאחרונה כל הגיבויים על השרתים תוזמנו ע"י קבצי BAT שונים ומשונים. לאחרונה התחלתי לכתוב מחדש את הסקריפטים השונים ב-PowerShell אשר נותן יותר יכולות, גמיש יותר ובעיקר (כנראה) העתיד שאליו מיקרוסופט מכוונת. הורדתי המון דוגמאות קוד שונות והתקדמתי לא רע, אבל אני עדיין מרגיש שחסר לי קצת רקע בסיסי בPS. למשל: השימוש ב-|(pipe) שגיליתי במקרה וכו'. אשמח אם תוכלו לכוון אותי למקור מידע אשר "מלמד מאפס" את הדברים הבסיסיים ב-PS. אני אשמח גם לקבל הכוונה לכל מה שקשור לשילוב של PS עם אובייקטים של SMO ובכלל עבודה מול SQL Server. כמו כן, האם יש אפשרות לפתח סקריפטים של PS בסביבת VS2008? לא מצאתי אפשרות לפ…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם , ושבוע טוב... רשמתי תוכנית שקולטת מספר ואז מדפיסה * במיקום שלו במטריצה רציתי לשאול האם יש דרך לקלוט מספר עוד מספר ולהדפיס אותו , מבלי להדפיס מחדש את כל הלוח? scanf("%d",&num); for (i=0 ; i<=100 ; i++) { if (i%10 == 0) { for(j=1 ; j<=10 ; j++) { if (bord[i][j] == num) { printf(" * " , bord[i][j]); count++; } else { printf(" " , bord[i][j]); } } printf("\n"); } }
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מנסה לרשום ערכים מטבלה שהמשתמש ממלא, ומשום מה באופן קבוע הערך האחרון לא נשמר. הקוד הוא בערך ככה: הכל נמצא בתוך לולאת for, בעזרת משתנה tw מסוג textWriter אני רושם לקובץ את תוכן הטבלה, זה משהו כזה: tw.WriteLine(dataGridView[0,i].value); tw.WriteLine(dataGridView[1,i].value); תמיד הערך האחרון שהמשתמש הקליד לא נרשם\ כאילו הvalue לא מכיל אותו. אשמח לעזרה בפתרון הבעיה. עריכה - אחרי עוד בדיקה מתברר שאם הוקלד ערך בתא מסויים ולא עזבו אותו (עברו לתא אחר) הוא לא נשמר במשתנה value של הפקד הזה. איך מסתדרים עם זה?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה עם שינוי רקע לאתר. הרעיון הוא לשנות את הרקע של האתר כאשר המרכז - תוכן האתר יהייה לבן, בדיוק כמו שיש פה ב- hwzone (התוכן על רקע לבן כל השאר אפור). ניסיתי להוסיף בCSS תחת BODY את השורה הבאה: background-color:#CCC !important; הבעיה שהוא משנה לי גם את הרקע של המרכז. איך מסדרים את זה? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הגדרתי: typedef struct{ int x; int y; }coord; והפונקציה: void DrawLine(SDL_Surface* screen, coord p1, coord p2) ולצורך העניין אני מקבל נקודות שבהם נלחץ העכבר (אני מקבל x ו y בנפרד, לא בצורה שהגדרתי למעלה). עכשיו השאלה שלי היא האם יש דרך לשלוח לפונקציה את הקוארדינטות בלי ליצור משתנה זמני ולשים בו את הנתונים ולשלוח אותו? לדוגמה האם אני יכול לעשות: DrawLine(screen, [x1, y1], [x2, y2]) או משהו בסגנון?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משהו יכול בבקשה להסביר מה אומר b\ ב- regular expressions של פייתון (ובטח גם ברוב השפות האחרות)? אפשר דוגמה לשימוש של זה אולי? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[TABLE=width: 968] [TR] [TD=class: gutter] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 [/TD] [TD=class: code]<?php session_start(); require_once 'function.php'; $users = get_all_users(); ?> <html> <head> <title>login</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css"> </head> <body> <?php $errors = array(); if (isset($_SESSION['login'])) { header('Location: index.php'); break; } el…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני כל הזמן מקבל את הארור הזה Too many ('s. בtcsh הפעולה המבוצעת אשר גורמת לארור נמצאת בתוך סקריפט והשורה הבעייתית היא: if($a == "Closed") then a מוגדר ושווה open האם מישהו יודע מה הארור הנ"ל אומר? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש פקודה בשפה הזו שמעתיקה תיקיות והיא Set FSO =CreateObject("scripting.FileSystemObject") FSO.CopyFolder "\\Pta-srv\sjvwebsite\*", "c:\Backup\" ,True (זה הפוך פה) הבעיה שלי היא שאני מעביר תיקיה אני עושה את זה ברשת (שזה לא בעיה) הדבר שמפריע לי זה שבמחשב שאני שולח אליו את התיקיה הכל עובר בסדר אבל הסקריפט שלי עושה את כל זה באופן אוטומטי לכל המחשבים ולא תמיד יש למחשבים את את אותה תיקיה שבחרתי שאליה יועבר התיקיה המקורית והוא נותן לי שגיאה שהוא לא מכיר את ה PATH מישהו יכול לעזור לי מה עלי לעשות בכדי שהוא פשוט יצור את התיקיה במידע ואין שם את התיקיות?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
בעיקרון אני צריך רעיון(עם אפשר מקורי) לכתיבת משחק בJAVA (אפשר גם תוכנה). כל הרעיון והדגש בזה הוא שהאלגוריתמיקה תיהיה חזקה ובעלת תחכום מסויים. כמובן שיש את כל הנדושים כמו: פקמן, שחמט, דיגר, דמקה סינית, רמי, דומינו וכו' עכשיו אם אני יעשה אותם אני ידרש לרמת גימור ומקצועיות גבוהה ביותר כדי להתקרב ל100, שלא נדבר על להבטיח אותו. הגרפיקה לא רלוונטית למשחק הזה(שלא נדבר על 3D שממש לא נראה לי יהיה זמן אליו). מה אתה אומרים, יש לכם משהו?
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש כפתור "שלח" בדף האינטרנט ואני בסרבר רוצה שהוא יפנה לפונקציה F בקליינט, ואם היא תחזיר אמת אז שיפנה גם לפונקציה G בקליינט איך אני מוסיף לו באטריביוט 2 פונקציות בצורה הנ"ל? משפט זה לא עבד לי: linkbutton.Attributes.Add ("onClick", "MyFunction1(); MyFunction2();")
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-