עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. יש לי תרגיל שמקבל עובדים עם כל הפרמטרים (שם, גיל וכו') אני מנסה לכתוב עובד מסויים ב-MAIN לתוך קובץ בינארי וזה לא כותב לי כלום, כל שאר התרגיל עם המתודות הכל עובד בסדר אז צירפתי רק את השורות הרלוונטיות ב-MAIN, פשוט יצרתי עובד ואני רוצה לראות אם ה-ID שלו לצורך הדוגמא נכתב בקובץ. DateTime birthDate1 = new DateTime(1966, 1, 1); Employee moshe = new Employee(101, "moshe", birthDate1); FileStream file1 = new FileStream("employees.bin", FileMode.Create, FileAccess.Write); BinaryWriter brEmployees_1 = new BinaryWriter(file1); brEmployees_1.Write(moshe.Id);

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by asihiz,

אני מנסה להעלות תמונות מסוג GIF לתכנית ה-java.אני עובד עם ה-forte. הבעיה היא שהתמונות צריכות להיות מועלות מתוך מחלקת Paintpanel,שיורשת מ-JPanel,כמו כן יש import ל-javax.swing.*; הבעיה היא שברגע שהתמונות מוכנסות כקובץ ב-paintpanel הקומפיילר לא מכיר את הפקודה--getDocumentBase().יש לי דוגמא שהקוד עובד במחלקה שיורשת מ-JApplet,ולכן הכיוון שלי אומר שהבעיה בשימוש ב-image,ב-paintpanel.עוד נקודה שראוי לציין זה שאני מגדיר משתנה מסוג image,לדוג..private image logo1,אין לקומפיילר שום בעיה לקבל זאת.אני חייב להעלות את התמונות מה-paintpanel.אנא עזרתכם הברוכה.אקבל כל רעיון...

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by mwalker03,

אני מחפש ספרים למתקדמים בעבודה עם שפת C . הנושאים שמעניינים אותי במיוחד הם יצירת חלונות כמו של מערכת ההפעלה (API) ושימוש ב DIRECTX בשפת C (לא ב C++) אשמח גם להוראות איך משתמשים ב OPENGL . תודה רבה .

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. יצרתי אפליקציה חדשה בסביבת android studio ב-Java המשמרות שלי אשמח לקבל ביקורות על האפליקציה

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by rock-night,

היי קניתי את המסך וחיברתי למדפסת ואני רוצה לעשות למסך תוכנית בשפת אסמבלי ואני מבין באסמבלי אני לא יודע מה הפורט של המדפסת בhex ואם מישהו יכול לעשות לי תוכנית פשוטה שאני אוכל ללמוד ממנה תודה מראש נ.ב אני מכיר את הקודים של הlcd כמו נקה מסך וכו ???

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Avi.Sprngr,

שלום, מצאתי ברשת את הקוד הבא שמאפשר לי לחשב ביטויים מתמטיים פשוטים: static double Evaluate(string expression) { var loDataTable = new DataTable(); var loDataColumn = new DataColumn("Eval", typeof (double), expression); loDataTable.Columns.Add(loDataColumn); loDataTable.Rows.Add(0);return (double) (loDataTable.Rows[0]["Eval"]);} איך ניתן להרחיב את הקוד כך שאני אוכל להשתמש גם במשתנים בביטוי, כלומר במקום "2+3" לשלוח לפונקציה "X +3" כש-X מוגדר לפני כן בתור 2.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by The-Devil,

אני מריץ רקורסיה שמחזירה לי בסופו של דבר מערך של מספרים בפעם הראשונה שאני קורא לפונקציה, היא מחזירה לי ערכים טובים אבל בפעם השניה זה מחזיר לי ערכים מחורבשים ולא בסדר הנכון. אני חושב שצריך לנקות את ה Buffer, אבל אני לא ממש זוכר איך עושים את זה (לא דרך ה flushall) ואם מישהו נתקל ויודע את הפתרון, מוזמן לעזור.. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום, חזרתי לא מזמן למקורות- לC כדי לנסות למצוא פונקציה חזקה שמייצרת מספרים רנדומלים טובים. לפי מה שהבנתי בC הפונקציה שמייצרת מספרים, RAND, מייצרת פסדו-רנדומליים קבועים בין 0 ל32767, כאשר אני פשוט "דוגם" מספר מסדרה קבועה שרצה ולכל מספר הסתברות שווה להופיע. אפילו אם אני עושה SEED עם SRAND עדיין המספרים לא כל כך טובים... גם random() בדומה לrand לא משהו בכלל... אבל אז שמתי לב לפונקציה מעניינת בשם CryptGenRandom בספרייה Wincrypt.h שלפי מה שקראתי עליה ע"י ישום טוב שלה למקור רנדומלי CSP ניתן לייצר פונקציה חזקה למספרים רנדומליים.. יחד עם זאת יש עליה הרבה סימני שאלה שלא ממש הצלחתי להבין, כמו מה מקור האנטרופיה שלה... מישהו פה פיתח משהו טוב עם הפונקציה הזאת למספרים רנדומל…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. אהלן. אני מאחסן כמה נתונים בשרת בקובץ XML. העניין הוא, שעם דפדפן אני טוען את הקובץ תוך שניה, ועם התכנה זה לוקח כ15 שניות. הקובץ שוקל ממש קצת וזה כולה 6 שורות (כולל התאגים) להלן הקוד: Dim m_xmlrprofileData As XmlTextReader m_xmlrprofileData = New XmlTextReader("http://www.####.co.il/settings.xml") m_xmlrprofileData.WhitespaceHandling = WhitespaceHandling.None m_xmlrprofileData.Read() m_xmlrprofileData.Read() While Not m_xmlrprofileData.EOF m_xmlrprofileData.Read() If Not m_xmlrprofileData.IsStartElement() Then Exit While End If m_xmlrprofileData.Read() …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום, כתבתי שאילתה פשוטה ששולפת נתונים מאקסס, ביזמן ריצה מתקבלת לי שגיאה- צרפתי את התצלום מסך של השגיאה. מצורף קטע תחילת הקוד... מסומן בסגול השורה בה מפסיקה התוכנית לרוץ. אודה מאד על עזרה!! OleDbConnection conn = newOleDbConnection(); conn.ConnectionString= "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\\Users\\sarimimi\\Desktop\\gibuy\\key.accdb"; conn.Open(); // משתנה המתחבר לבסיס הנתוניםOleDbCommand comm = newOleDbCommand(); comm.Connection = conn; comm.CommandType = CommandType.Text; comm.CommandText = "select tz from tbl_man where tz = " + tz_text.Text ;//לפי התז שהוכנסה// הפעלת קריאה לפי הפרמטרים שנרשמו למעלהOleDbDataReader reader; reader = comm.ExecuteReader();…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Hold,

שלום רב! יש לי כמה שאלות לגבי מחלקה RANDOM: 1. אני יצרתי מחלקה בשם DIE שהיא מדמה קובייה והיא נותנת מספר אקראי בין 1-6. ואני רוצה שיהיה אפשר להשים caption בסוגריים שלה, לדוגמא: Die cube = new Die(Moshe) איך עושים את זה? 2. אני צריל להגריל 2 מספרים בין X ל-Y כאשר אני לא יודע ש-X הוא הערך הרטן מבין השניים. צריך לתת דרך איך לפתור את זה. אז יש דרך אחת שעליתי לבד ושהיא השוואה ביניהם מי קטן יותר ואני צריך עוד דרך אחת. שאלה אחרונה: 3. אני דיי מתקשה עם התרגיל הזה מה שיוצא לי זה ששתמיד השניים הם שווים שני חברים משחקים בהטלת שתי קוביות. כתוב תוכנית הקולטת את שמות שני השחקנים ובונה שתי קוביות המייצגות את שני השחקנים, כאשר כותרות הקוביות הן שמות השחקנים שנקלטו. כל שחקן מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by lordgod,

איך מפעילים קבצים בC , קבצי EXE או טקסט בעזרת איזשהי פונקציה או משהו . תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by yahalom,

היי יש לי בעיה כאשר אני רוצה לשמור סטרינג (ב C# ) אשר מכיל מידע בעברית ע"י שימוש ב Nhibernet אני מקבל ערך מזובל בבסיס הנתונים (MYSQL) הגדרתי את השדה כ UTF8 (בבסיס הנתונים) אך זה לא ניראה משפיע יש לכם הצעות ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by roma4k,

צהריים טובים, אני נתקלתי במשהו קטן בנושא מצביעים שאני לא כל כך מבין, אשמח אם מישהו יוכל להכווין אותי מעט. אם נתון לי המבנה הבא : struct complicated { char** p; char arr[7]; }; מה למעשה מציין המצביע P, מה נותנות שתי הכוכביות? בהמשך לזה אחרי שהוגדר טיפוס חדש כמבנה ישנה גם השורה הבא שאני לא מבין מה היא עושה בעצם: (&com)->arr[i]=*com.p[e[i]]; com הוא משתנה שהוגדר כמבנה הנתון. תודה רבה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by b-a,

האם יש קוד שנועל את MSCONFIG ? ז"א שאם ינסו להכנס לשם זה פשוט לא יפתח ? ואותה שאלה לגבי תפריט CTRL ALT DELETE תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by powerhorse,

היי חברים, אני מחפש סקריפט שירוץ על התיקיות סדרות\סרטים ויתאים את השם של התרגום לקובץ של הסרט. רצוי שפעולה זו תקרה רק במצב שזה הקובץ SRT היחיד באותה תיקיה. חייבים powershell בשביל זה ? או שיש דרכים טובות יותר? לצערי אין לי ידע בתחום זה, אשמח אם מישהו מעוניין לעזור

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by jeet87,

ברצוני לבנות דף לשליחת מייל, חשבתי על משהו שדומה לדף באתר זה(שיהיה ניתן לשנות את הגופן/גודל/צבע ולראות את השינוי במקביל) ניסיון שלא ממש צלח: קוד הדף של שליחת מייל (הקוד של תוכן המייל) <article> <section id="editable" contenteditable="true" onkeyup="changeCurrentPos()"></section> </article> הקוד JS var contentElements = new Array(); var elementIndex=0; function Element(element){ this.element = element; this.attributes = new Array(); this.numAttributes=0; this.values = new Array(); this.numValues=0; this.content=""; this.start = 0; this.end=0; } Element.prototype.contentEnd =function(end){ this.end = end; } Element.protot…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by falukky,

אני צריך לכתוב פונקציה שמקבלת 2 מחרוזות S1 ו-S2 ומחזירה true אם S2 היא תת מחרוזת של S1 ו-false אם לא. זה מה שכתבתי עד עכשיו: אני נותן לינק לרשת לקוד שלי כי כבר מאתמול אני לא מצליח לכתוב פוסט שיש בו קוד: http://www.pastebin.ca/2536950 אני שולח לפונקציה 2 מחרוזות: heyl ו-el לאחר שה-e מושווה מול ה-e של המחרוזת S2 מגיע התו y ובגלל שהוא לא נמצא אני רוצה להתחיל מחדש ולשלוח לפונקציה את המחרוזות המקוריות אבל כבר שיניתי אותם אז חשבתי להשתמש בהעמסת יתר אבל בשאלה רשום בפירוש שאם אני לא ישתמש בהעמסת יתר והתשובה שלי נכונה אני יקבל את מלוא הנק' אז אני לא רוצה להתשמש בהעמסת יתר אבל לא מוצא דרך אחרת.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by m1ke,

יש למישהו מושג אם קיים דיבאגר קצת יותר נוח מה Turbo-Debugger של Borland? משום מה אצלי הוא מסרב להפתח על כל המסך

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Amit Shani,

יש לי תרגיל בC++ שאני קצת מסתבך פה, לכאורה הוא היה נראה פשוט משאר התרגילים... זה סתם קטע טכני,זה הולך ככה: ממש מחלקה בשם God כך שיהיה ניתן ליצור ממנה אובייקט אחד בלבד וכל בקשה ליצירת אובייקט נוסף תחזיר את האובייקט הראשון. אז אני מבין שאני צריך להשתמש במשתנה סטטי כדי לספור את מספר האובייקטים שנוצרים אבל איך אני גורם ליצירת אובייקט להחזיר לי אובייקט אחר שנוצר מקודם לכן?

21. Started by Paci,

שאני פותח מודעות דרושים בתחום התוכנה אני רואה הרבה דרישות כמו דרישה לידע משמעותי בLINUX או נסיון בפיתוח בסביבת LINUX אני כרגע לומד תואר במדעי המחשב ורציתי לדעת מה הכוונה שהם רושמים את זה כדי ללמוד את זה, האם זה סתם לדעת איך לכתוב קוד במערכת של LINUX או משהו יותר מזה. אני מתעניין בעיקר בתכנות בJAVA והתחלתי ללמוד ANDROID לא מזמן.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by D@nny,

שלום לכולם, בעוד שבוע בדיוק יש לי ראיון עבודה שיכלול גם מבחן מעשי בשפת ג'אווה.המשרה היא של מפתח כלי בדיקה(מתחיל). אני ללא ניסיון תעסוקי בפיתוח בג'אווה, סיימתי תואר במדעי המחשב אך רוב הקורסים התכנותיים שעברתי הם בשפת C/C++/C#. במהלך השנה האחרונה התעסקתי בלימוד אנדרואיד ויצא לי להשתפשף בג'אווה. מבחינת חומר תאורתי אין לי בעיה במציאת חומר. אני רוצה במהלך השבוע לתרגל כמה שיותר כתיבה בג'אווה. הבעיה שלי שאני עובד במשרה מלאה וכתוצאה מכך יש לי רק את שעות הבוקר המוקדמות וכמה שעות בערב לתרגול, לכן אני חייב להתמקד בנושאים פרקטיים. אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי בכתיבת פרוייקט(או כמה תכניות) שיכלול עבודה עם קבצים, עבודה עם מבני נתונים, XML, אולי פרוטוקלי תקשורת, ת'רדים ועוד נושאים שיכול…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by QuAKeR_996,

שלום חברה. אני רוצה לכתוב תוכנית שתציג לי מערך של אובייקטים מסוג bitmap בפלטפורמת windows forms (מנסה לעשות את זה כמה שיותר פשוט. התוכנית היא לפרוייקט סוף תואר). הרעיון הוא שאני אוכל וויזואלית, להוסיף תמונה, להסיר תמונה, וכל זאת באופן וויזואלי. חשבתי על מראה פשוט בסגנון thumbnails (כמו ש explorer של windows מציג קבצים של תמונות) בנוסף, לכל תמונה יהיה מערך מסוג אובייקט מסויים שאותו אני מגדיר, והוא בא לייצג חיתוכים (crop) שאני לוקח מהתמונה. כאשר אני אלחץ על תמונה מסויימת, אז יפתח חלון חדש בו יהיה אפשר להתמקד בתמונה הספציפית, ולחתוך ממנה (גם את זה אני כבר יודע לעשות). יש לכם אולי כיוון בשבילי? אני מעדיף לשמור על פשוט, ומכאן הבחירה ב windows forms, אבל אם פלטפורמות אחרות מאפ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני בונה כרגע את הפרוייקט שלי במסגרת יחידה במדעי המחשב ( כיתה י"א). יש לי טופס הרשמה שעובר בדיקה בJAVASCRIPT, ומגיע לדף ASPX.CS שמכניס את הנתונים לתוך טבלה שפתחתי ב ACCESS. עכשיו הבעייה שלי היא כזו - לקחתי רק חמש משתנים מהטופס (הכוונה לשם, שם משפחה וכו'), הכנסתי אותם לטבלה והם פועלים. עכשיו שיפצתי את זה כדי שכל נתוני הטופס יכנו לטבלה, וזה פשוט מתעלם ממני! לא מביא לי שום הודעת שגיאה , פשוט כאשר אני נרשם זה מוסיף לטבלה רק את ה5 נתונים הראשונים, ומשאיר את העמודות החדשות ריקות. הנה הקטע קוד הרולוונטי - string uname = Request.Form["uname"]; if (Request.Form["submit"] != null) { string i = Request.Form["firstii"]; string f = Request.Form["lastii"]; …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by assaf990,

מאיזו נקודה ועד איזו נקודה מוגדר הזמן של רינדור הדף?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים