תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
משום מה רק האוברלואד הזה לא עובד לי, למה? friend ostream& MYCLASS::operator<<(ostream& out, const MYCLASS& a) const; ועשיתי INCLUDE לIOSTREAM תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אם יש לי מערך מצביעים בגודל 5 עם נתונים(כל אחד הוא אובייקט)ועכשיו לדוגמא אני רוצה להגדיל אותו ל7 כיצד אני יכול להעתיק את הנתונים ממערך המצביעים הישן? והרי כשאעשה לו delete תא תא ואח"כ אמחק אותו בעצמו, אז המצביע שהעתקתי אליו יצביע לזבל. האם ניתן לא למחוק תא תא, אלא למחוק את המצביע עצמו ואז אין לי בעצם איבוד זיכרון כי המצביע החדש מצביע לכתובות הישנות. לדוגמא אם יש לי מערך Class **A Class **temp temp = new Class*[Arraysize + addsize]; for(int i = 0; i < Arraysize ; i ++) { temp[ i ]=A[ i ]; } לאחר מכן אכניס נתונים חדשים כלומר אקצה זיכרון חדש למקומות החדשים ואז אם אני אעשה כך: for(int i= 0; i< Arraysize ; i++){ delete A[i]; } delete[…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה להוסיף לאתרים שלי מתחת לכל מאמר את הfacebook Social plugins יש לי כבר את הכפתור לייק שהצלחתי לשתול בקוד אבל אני מתקשה עם הcomments אם יש לכם נסיון עם זה אני אשמח לדעת הורדתי את הSDK מdevelopers.facebook.com לא הבנתי כי קיבלתי קוד קצר שלא עושה כלום שאני שותל אותו בדפי הHTML תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם , הקשה הזו היא קצת לא רגילה , אני מחפש קוד / אלגוריתם עדיפות לשפות C / C++ בנושא קידוד NRZ . אם יש למישהו משהו בנושא לא משנה מה אני אשמח לקבל.... תודה !
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הי, אני צריך להקים אתר חברה פנימי תוך 3 חודשים ורציתי לשאול כמה שאלות: 1. באיזה PHP FRAMEWORK כדאי להשתמש? חשוב שיהיה קל ללמידה תמיכה טובה ב -DB מאחר ורוב העבודה באתר היא מול DB 2. אשמח לקבל המלצות לדרך הכי טובה להציג DASHBOARD אם יש Open Source FW עדיף אפשר גם בתשלום אם זול יחסית חשוב שיהיה קל לשימוש
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חברה אני יודע שפירסמתי כבר שאלות לגבי הנושא הספציפי הבעיה שאני לא מצליח להתגבר על זה . ובכן, עוד פעם תיאור קצר : יש לי טופס עם מספר כפתורים גדולים . על כל כפתור מיקמתי איזשהו פקד שיצרתי שמכיל תיבת תמונה שעליה אני מצייר גרף שמתעדכן כל תיזמון שעון ומצייר את עצמו . זה הקוד : private void timerGraph_Tick(object sender, EventArgs e) { // Move to and get the latest value in the performance counter try //the list of resourcers is static until next refresh, in order to prevent excep check if resource { //is still available currVal = perfGraphCounter.NextValue(); if (currVal > maxVal) maxVal = currVal; lblPeek…
-
- 24 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי כמה בעיות\שאלות שהייתי שמח לקבל עזרה בהן, אז אשמח לעזרתכם.. 1) למדתי תכנות בVB בתיכון, אבל אני עד היום לא באמת יודע את ההבדל בין ויזואל בייסיק לויזואל סטודיו. מישהו יכול להסביר לי בקצרה? 2) התקנתי עכשיו ויזואל סטודיו 2008, במטרה לכתוב תוכנית שעובדת עם מסד נתונים של אקסס, בשפת ויזואל בייסיק. אבל, לפי הרושם הראשוני שקיבלתי, הסינטקס של VB ממש השתנה. מהפונקציות לטעינת קבצים, ועד שורות הקוד שבהם משתמשים לעבודה עם מסדי נתונים. נוצרה בעיה, שכאילו איבדתי שפת תכנות שידעתי. אני מנסה כבר כמה ימים להבין איך מוסיפים שורה לטבלה במסד נתונים של אקסס(לכתוב את הפקודה בעצמי), ואני פשוט לא מצליח. אפילו קטעי הקוד שאני מעתיק מהעזרה של מיקרוסופט לא עוזרים. מישהו יכול לכתו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
צהריים טובים.. אני עושה מבחנים לדוגמא לקראת בחינה בג'אווה התבקשתי לכתוב שיטה שמקבלת 2 מערכים של מס' שלמים ממוינים ומחברת אותם למערך אחד ממוין השיטה חייבת להיות רקורסיבית, החתימה הראשונה זו החתימה שהתחייבתי להשתמש בה ועשיתי עליה אוברלואדינג משום מה אני לא מסוגל להריץ ולבדוק אם זה עובד טוב.. הקומפיילר לא מפסיק לחשוב(השיטה חייבת להיות רקורסיבית ללא לולאות כלל) אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו.. תודה להלן הקוד public class Merge { public static int [] merge (int [] ar1, int [] ar2) { int [] ar3 = new int [ar1.length+ar2.length]; return merge(ar1, ar2, ar3, 0, 0, 0 ); //ar3=total length } public static int [] merge(int [] ar1, int [] ar2, int [] ar3, int i…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום יש לי טבלה בVFP9 (מצורפת הטבלה בפורמט XL) אני צריך שאילתה כך שלכל תאריך ומשמרת מסוימת תופיע לי רק רשומה אחת שבה יש את המספר QTY הגדול ביוצר מאותו התאריך והמשמרת היום אם יש לי 2 BARCODE במשמרת אחת אז אני מקבל את שתי הרשומות תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן ! יצרתי כפתור על הטופס . על הכפתור מיקמתי תיבת תמונה (הכפתור הוא די גדול) . מה שקורה על התמונה הזאת הם כל מיני אנימציות שמשתנות באופן דינמי תוך כדי ריצת התוכנית . הכל מצטייר פשוט על התיבת תמונה בצורה חוזרת ונשנית . עכשיו הבעיה שלי : ברגע שאני נכנס ויוצא לתחומי הכפתור, התיבת תמונה בעצם מקבלת איזשהו ארוע REFRESH וכל הציורים נקטעים ומתחילים מחדש . (אולי REPAINT) . אני רוצה שתיבת התמונה שעל הכפתור לא תהיה מושפעת מכניסת ויצאת העכבר לתחומי הכפתור ולא יתבצע ארוע REPAINT על תיבת התמונה . עזרה מישהו??
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. בניתי קוד לחיפוש במטריצה ריבועית. הקוד אמור לבדוק אם במטריצה בגודל 5X5 המסגרת הפנימית היא מורכבת מ-אחדים (1 דים). ז"א נגיד שהמטריצה תהיה 00000 01110 01110 01110 00000 אז הפונקציה תחזיר שהכל תקין ובעצם תחזיר את הספרה אחד ואם המטריצה תהיה 00000 01010 01110 01110 00000 הפונקציה תחזיר את הספרה 0 אבל הבעיה היא שהפונקציה צריכה לחפש רק במסגרת הפנימית ולא כולל האיבר האמצעי במטריצה ז"א 00000 01110 01010 01110 00000 הפונקציה צריכה להח…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב, קיבלתי עבודה לחופש, מעין הכנה למה שאלמד שנה הבאה - אובייקטים. עכשיו הדבר האחרון שאני רוצה זה שתעשו לי את העבודה. פשוט יש לי כמה שאלות. זה מה שהתחלתי לכתוב: אבל אין לי מושג איך להמשיך מפה. יש לי גם כמה שגיאות. איך אני מגדיר את האובייקטים האלו? איך אני ממשיך מכאן? אני ממש בור בחומר הזה. תודה.
-
- 24 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
האם ישנה אופציה: 1. לקרוא לפונקציות שנכתבו ב python (כלומר קריאה לפונקציות ולמחלקות ששנכתבו ע"י מישהו אחר ויש לי את הקבצים המתאימים) 2. לקרוא לספריות מובנות או חבילות שיש בפייתון (למשל כל מיני חבילות גרפיות שמציירות גרפים דו ותלת מימדיים) מתוך C#. עוד דבר: בפייתון יש לי אפשרות ליצור GUI עם גרפים דו ותלת מימדיים. אני רוצה ליצור פורום שמכיל גרף ב python, ולהשתמש בו ב C#. פשוט ע"י הוספת הפורום או קריאה מ C#. תודה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתחיל את לימודי הBs.c שלי במרץ 2010 ואני בנתיים מחזק את הידע שלי בשפות...כרגע ההתמקדות העיקרית שלי היתה על חומר עוד מתקופת התיכון C,C++,אסמבלי ובנוסף Visual Basic אני עכשיו רוצה להתחיל להיכנס לתחום הJAVA אז יש למישהו המלצה על ספר לימוד טוב?! ואולי עוד שפות שכדי לי לעבור עליהן לפני תחילת הלימודים?!
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
איך שמים פרסומות כמות ב באתר http://one.co.il/ תודה
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך ליצור תוכנה שתוכל להדפיס נקודות על המסך (כאילו המסך מישור מתמטי עם 2 קורדינטות). אשמח לעזרה בקשר לאיך עושים את זה. מעדיף לתכנת ב-JAVA. תודה. עריכה: אפשר גם C#. יש לי את Microsoft Visual C#.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לא מצאתי מקום מתאים יותר לפרסם, מצטער אם טעיתי. הבעיה: אני לא מצליח להתחבר ל - SQLSERVER זה מה שאני מקבל: http://img707.imageshack.us/i/errorfgx.jpg/ אני לא יודע מה לכתוב בהתחברות... תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אם נתונה לי רשימה מקושרת: typedef struct timer_s{ int time; fun_t fun; struct timer_s* next; } timer; לא הבנתי מה המשמעות של: timer; הרי מבנה הרשימה נמצא תחת הסוגריים המסולסלות... תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום לכולם.. הבעיה היא כזו- אפיינתי STRUCT כלשהוא וכעת יש לי אחד כזה ב main. אני מעוניין להעביר פויינטר אליו לשיטות שונות, ונתקל בשגיאה מהקומפיילר. על רגל אחת - typedef struct samplePoint { ... int a; ... } point; void someFunction( point * p, ...) { p.a = ...; } אני מתכנת ב CodeBlocks + GCC. בנסיון לקמפל אני מקבל שגיאות כמו: |19|error: request for member '_dimension' in something not a structure or union| כאשר אתם יכולים לנחש שזהו אחד מהשדות של הנקודה. חותמת אותה פונקציה היא בדומה לזו שציינתי בדוגמה. אשמח להבין מה עשיתי פסול וכיצד בכל זאת ניתן לעשות זאת. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מנסה למחוק אובייקט במערך של אובייקטים מסוג מסויים והדבר גורם לתעופה. בעיקרון מה שאני רוצה הוא רק לגרום לDTOR שלו להיקרא כי להשוואות אותו לNULL זאת לא בעיה... הנה חלקים ממה שכתבתי: student.h #ifndef _STUDENT #define _STUDENT #include <iostream> #include <vector> #include <string> using namespace std; class Student{ private: string _name; int _id; vector<int> _grades; float _avg; static int maxGrade; static int gradesCount[100]; static const int MAX_NAME_LENGTH = 20; static const int MIN_ID_LENGTH = 10000; static const int MAX_ID_LENGTH = 99999; static const int PASS_GRADE = 60; static const int MIN_VALID_GRADE = 1; static …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
תודה מראש 1. אם למשל אני מכניס מילה ע"י המקלדת ואני לא יודע מה יהיה גודלה של המילה (מסוג char) אז איך אני מגדיר את המשתנה למשל אם אגדיר char i [20] ואז אני יכניס מילה שהיא קטנה מ20 אז אני סתם מבזבז מקום בזיכרון, יש דרך להכניס מילה ואז לפי גודל המילה כך יקבע הגודל של המערך i?? 2.קיימות 2 מילים..אני לא יודע מה גודלם...ואני צריך להשוות ביניהם..ואם המילה הראשונה גדולה מהמילה השניה יחזור מספר שלילי, אם המילה השניה גדולה מהמילה הראשונה יחזור מספר חיובי, אם הם שוות יחזור אפס. כלומר נגיד מילה ראשונה זה "cup" ומילה שניה זה "police" אז אני משווה בין c לp ואכן p יותר גדול מc אז אני צריך להחזיר מספר חיובי וכן הלאה.. איך אני כותב את זה בשפת c? תודה רבה לכל המבינים
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם מישהו מכיר אתרים עם מדריכים טובים ומקצועיים ללימוד שפות תיכנות? אין לי רקע בנושא ואני מחפש ללמוד בינתיים לבד ולבדוק אם זה מתאים לי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מוחזרת לי השגיאה הבאה Error 1 error C2065: 'maxGrade' : undeclared identifier כאשר הקוד הוא: .h class Student{ private: static int maxGrade; public: Student() {} static int getMaxGrade(); }; .cpp #include "Student.h" static int getMaxGrade() { return maxGrade; } ניסיתי להוסיף Student לפני הmaxGrade או לפני השם של הפונקציה אבל זה מחזיר לי שגיאה.. מה הבעיה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-