תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מנסה לכתוב C בVS2008 EXPRESS אבל משום מה הוא צועק לי על בעייה שלא הצלחתי לפתור אותה. במידה ואני רוצה לקמפל בC++ אני צריך להוסיף את הספרייה "stdafx.h" אבל לשם קימפול בC לא צריך את אותה התקייה. ההודעת שגיאה היא לא על תוכן הקוד אלא על הגדרה מסויימת. להלן ההודעה: 1>1>cl : Command line error D8045 : cannot compile C file '.\3.c' with the /clr option מה הכוונה עם /CLR? מצ"ב תצלום מסך של הקוד ונסיון ההרצה הכושל: http://img175.imageshack.us/img175/2255/vsc2008sh3.jpg תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
הסיפור קצת מורכב, אני אנסה לפשט. קיימת אצלי מחלקה מסוימת שמוגדרים בה אופרטורים פשוטים כדוגמת =,+,*, *=,+= וכד'. המחלקה בפני עצמה עובדת היטב, בדקתי. כעת אני מייצר אובייקט כלשהוא שבתוכו מחזיק ווקטור מסוג הקלאס שהציינתי, נאמר ושמו a, כלומר vector<a> matrix הוקטור הזה מסמל מטריצה, כאשר אני מציג אותה ברשימה חד-מימדית. אני מעוניין לבצע שחלוף שלה, ולכן כתבתי את המתודה transpose. השיטה המשחלפת מחזירה מטריצה חדשה. הווקטור המייצג את המטריצה נמצא באוביקט כלשהוא שמכיל שדות נוספים - אורך ורוחב. קיימות שתי שיטות שימושיות לקטע הזה: void GetCol(vector<a> &vec, int colNum); ובאופן דומה לקבלת וקטור השורה ה- i, שתיהן מקבלות רפרנס לווקטור ומעתיקות לתוכו את התוכן. השיטה …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
יש לי שאלה קטנה.... יש לי דף אחד עם המון מידע, ובמקום לחלק אותו לכמה דפים, בראש הדף יש לי מס' לינקים. עכשיו, לכל כמות מידע מסוימת יש שם(ע"י נתינת ID בתגית הdiv). כיצד אני יכול לעשות שבעת לחיצה על הקישור(שנמצא בראש הדף) זה יעבור לחלק הזה בדף? ניסיתי לעשות ככה: <a href="#onlinegames" class="link2"> אבל זה לא ממש הצליח לי....(onlinegames הוא הID שבתגית הdiv) מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך אני עושה את זה?
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני מחפש אתר שנותן הרשמה לאתר האינטרנט שלי רצוי בעברית תודה מראש s_b54
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
-
-
אז כמו שהכותרת אומרת - אני מנסה לבנות תכנית ניתוח לקוד HTML בפרולוג. היישום של פרולוג שברשותי הוא Amzi! Prolog 5.05. אם למישהו יש טיפים או ניסיון עם מיזם דומה - אני אודה מאוד על כל פיסת עזרה. המטרה הסופית שלי היא לכתוב מתאר parse/2 שיעבוד בצורה הבאה: ?- parse(HTMLCODEHERE,X). X = [element(tag,attributes,[list-of-contents-here]). כאשר ה-list-of-contents הוא רשימה של כל תוכן הטאג, שגם מתואר בעזרת element/3. יש רעיונות?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מצביע למערך של מבנה מסויים שיצרתי. איך אני מעביר את הייחוס של המצביע למערך למחלקה אחרת. הרי המחלקה האחרת לא מכירה את המבנה הנ"ל. עזרה בבקשה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט ואני רוצה לעשות הפרדה, לעשות חבילה של GUI שמכילה קלאסים של GUI וחבילה של DB. בחבילה של הDB יש לי מחלקה SqlConnection שיש לה מתודה "InsertToTable" אני רוצה שהמתודה הזאת תהיה כללית ותתעסק עם כל טבלה שתידרש בכל גודל עמודות שהוא. אני אסביר. נגיד יש לי מחלקה בGUI שמציגה מסך שבו כפתור, שבלחיצה על הכפתור אמורים להתווסף נתונים נגיד לטבלת ספרים מהשדות שהמשתמש מילא בGUI. נגיד יש את השדות 'שם ספר' ו-'שם סופר'. אז מה שעשיתי המתודה של הכפתור מקבלת את הפרמטרים של שם הספר ושם הסופר והיא מעבירה את הפרמטרים בTreeMap למתודה "InsertToTable", הכנתי שם Prepared statement והכל טוב ויפה. אני רוצה אבל, שהprepared statement במתודה "InsertToTable" יהיה כללי,…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, אני עובד על אתר (עם פריימים, גרפיקה, פלאש וכו') וברזולוציה של המחשב שלי בו אני עובד על האתר הוא נראה מצויין, אך במחשבים אחרים עם רזולוציה אחרת (או אצלי עם רזולוציה אחרת) כל העיצוב והפורמט של האתר פשוט נדפק ונהרס. השאלה אם יש סקריפט, או כל דרך שהיא לגרום לעיצוב ולמבנה להשאר בכל רזולוציה, בלי להתחיל לעצב את האתר מחדש עבור כל רזולוציה שהיא. תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום! ראשית רציתי לשאול בקשר למוסג Platform, מה זה? ומה ההבדל בינו לבין IDE? שנית רציתי לדעת מהו ה- IDE הכי טוב שיש ומדריך טוב למתחילים ב- Java עדיף בעברית אבל גם אנגלית מתאים! תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 843 צפיות
-
-
אני לומר בבית ספר פסקל ואנחנו משתמשים בטורבו פסקל 7, שנה שעברה היינו במעבדה עם מחשבים איטיים רצח והכל היה סבבה, השנה תקעו אותנו במרתף, אבל יש שם מחשבים לא רעים בכלל (חדשים, קיבלו אותם השנה), גילינו שכמעט בשום מחשב לא עובד CRT, אחרי שזה עיצבן אותי קצת חיפשתי באינטרנט ומסתבר שזאת בעיה מוכרת (משהו עם הדרך שdelay עובד) אבל לא הצלחתי למצוא פתרון (שלא כולל את ביטול הdelay), מישהו אולי מכיר איזה פתרון לבעיה???
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מישהו שמבין בתחום ויכול לבנות לי אתר. האתר אמור להיות בעצם משהו "תדמיתי" +וידאו. האמת שאחי עשה לי את זה בעבר אבל כרגע אין לו ממש זמן... כלומר- דפים קבועים, מלל קבוע. עמוד וידאו- שבו יוצגו עבודות עריכת וידאו שלי, או סטרימינג או בצורת פלאש וידאו (את זה אני כבר עושה). בלי פלאש, רק באנר קבוע למעלה. הכפתורים יהיו "ראשיים" למעלה. - לא משנה אם זה HTML או PHP, אני לא משנה תוכן כל יום. - יכול להיות מפלטפורמה מוכנה ,לא משנה לי, אפילו יש לי 2 טובות. - ידע בכתיבה נכונה- לשם קידום וחיפוש. אל תמציאו מחירים כאילו אתם חברות ענק, כי אם הייתי רוצה לשלם הייתי פונה אליהם. מוכן לתת כסף/בארטר בכל הקשור לצילום ועיכת וידאו (כמובן ברמה המקצועית) הצעות ושאלות כאן, או בה"פ בבקשה נא לכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לכתוב קטע קוד קצר ב-Flash אשר אמור לפנות לקובץ PHP על גביי השרת ודרכו לבצע עדכון של מסד נתונים (MySQL). השאלה שלי עוסקת רק באופן כתיבת הקוד ב-Flash ולכן אני לא מצרף את הקוד של קובץ ה-PHP. לפי מה שלמדתי, הדבר אמור להתבצע בצורה כזאת : var LV:LoadVars = new LoadVars(); LV.send("[url]http://localhost/file.php?name=abcd"[/url]); הבעיה היא, ששורות הקוד האלה לא מעדכנות את מסד הנתונים, בעוד שהקוד הבא כן מבצע את העדכון כנדרש : var LV:LoadVars = new LoadVars(); LV.name = "abcd"; LV.send("[url]http://localhost/file.php"[/url], "_blank", "GET"); אני מבצע שימוש ב-Flash 8 Professional, ושם כפי שציינתי עובדת רק הדרך השניה, בעוד שב-Flash2004MX הדרך הראשונה…
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד אסמבלי. עד עכשיו זה רץ יופי אבל נתקלתי פה בתרגיל שאני לא בדיוק יודע איך לגשת אליו: "כתוב תוכנית המקבלת עשרה מספרים דרך פורט 1 ובודקת כמה מהם זוגיים. את תוצאת הבדיקה יש לכתוב לפורט 2. בתהליך הסימולציה יש לקלוט כל פעם נתון דרך פורט 1 ולבדוק האם הנתון שנקלט זוגי. במידה וכן, יש לעלות את ערך פורט 2. במידה ולא, יש לקלוט נתון חדש." אני יודע שפת C ממש טוב, עכשיו...מה אני צריך לעשות כדי לקלוט בלולאה בכלל 10 מספרים? כי אני מכיר שבאסמבלי אם אני לא מאתחל את הפורט בתוכנית אז לא ניתן להכניס לו נתונים אחרת. כאילו אני די הולך לאיבוד פה כי זה לא מסתדר לי עם שפות קודמות שאני מכיר. מישהו יכול רק לתת כיוון? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כשמתייחסים לכל מיני עצמים (שיורשים מאבא אחד) עם מצביע מטיפוס האבא , זה נקרא UPCASTING ? עדיין יש אפשרות לגשת לפונקציה שקיימת אצל בן מסוים שאין אותה לאבא ? או רק לפונ' הוירטואליות של האבא ואז זה יפעיל לי בעזרת VTBL את של הבן ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקחת דוגמא ופשוטה ולפתח אותה. אשמח אם מישהו יתן הצעות מניסינו. לגבי עיצוב התוכנית בצורה נכונה. יש מסך ראשי - MainForm שמחזיק רשימה של נקודות. בנוסף יש בו כפתורים של הופוסף נקודה, ערוך נקודה וכו.. כשלוחצים על כפתור "הוסף נקודה" נפתח מסך חדש PointForm -שמציג שלוש שדות: שם הנקודה, X ו Y. וכפתור אישור וביטול. עכשיו ב MVP... יהיה MainForm (מסך ראשי ) והוא יממש את IMainView. PointForm שיממש את IPointView. בומסף שתי Presenter ים. MainPresenter ו PointPresenter. עכשיו לתהיות: 1. כל Form במקרה שלי השניים שמוצגים לעיל יאתחלו את את ה Presenterים ויחזיקו מצביע. למשל בבנאי של MainForm יתבצע m_mainPresenter = new MainPresenter(this) האם הייתן עושים זאת בצורה שונה? 2. כלו…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להתחיל ללמוד באופן עצמאי את כל מה שקשור ל-ASP.NET ואני ממש לא יודע איפה להתחיל ... אני יודע שצריך להוריד תוכנה מסויימת ע"מ שאוכל להתחיל להתנסות בשפה ובזה אני צריך טיפה עזרה ... המערכת הפעלה שאני משתמש בה היא UBUNTO גרסא 18 והבנתי שמייקרוסופט שחררו גרסא לאובונטו - אבל אני לא כ"כ מכיר ולא רוצה סתם להתעסק עם משהו שהוא לא קשור מישהו יכול לעזור בבקשה ? איזו תוכנה מורידים ע"מ להתחיל ? מאיפה הכי טוב ללמוד ? הבנתי שיש ASP DOT NET למפתחיי אפליקציות - תוכנות ואתרים ... איזה אני צריך ? והאם יש תמיכה במערכת ההפעלה שאני משתמש בה ? צריך פשוט טיפה הכוונה של מתחילים , …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
איך אפשר להכין מחרוזת שמוגבלת ב2 גרשיים ('') עם שימוש בגרש בתוך המחרוזת עצמה?
-
- 9 תגובות
- 897 צפיות
-
-
הי יש לי שאלה אני כותבת תוכנית ואני צריכה לקרוא קובץ מסוים עד סוף השורה שזה אומר שאני צריכה לבדוק מתי יש את התו אנטר כנראה, איך עושים כזה דבר?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כמה זמן קראתי מדריך מעולה באתר אחר, קיבלתי השראה והתחלתי לבנות משחק ב SDL... המשחק כבר כמעט גמור (כל הממשק גמור, נשאר רק החלק הביצועי של חוקי המשחק, אבל זה שעתיים עבודה), אבל יש לי דבר אחד שלא עובד לי בכלל. שאלה 1: כשאני שולח את הקובץ XO.exe (שהוא נבנה מהקומפיילר שלי, Visual C++), לחברים, הוא קורס עוד לפני שחלון הדוס נפתח, עם שגיאה (לא זוכר אותה). אצלי במחשב הכל עובד טוב, אבל כשאני שולח למישהו, או אפילו שולח את זה למחשב של אחותי הקטנה, הוא לא עובד. ניסיתי לצרץ את הקובץ SDL.dll, אבל עדיין לא עובד. אפילו כשאני שם אותו ב system32. במירק אמר לי אחד באיזה ערוץ תמיכה אחד, שאצלו זה עבד בגלל שהוא עשה משהו שנקרא Static Linking ל DLL, דבר שהגדיל את קובץ ההפעלה בכמה מגה (3-4)…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עובד עם C# אבל גם אם יש למישהו פתרון ב VB.NET זו לא בעיה לתרגם. יש לי קובץ XML שנראה נגיד ככה: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <Referrals> <ref url="google.com"> <visits>15</visits> </ref> <ref url="yahoo.com"> <visits>12</visits> </ref> </Referrals> אני צריך שהדף יציג משהו כזה: google.com: 15 yahoo.com: 12 מבינים?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי פרויקט קטן שאני מעביר נתונים לsql server והשתמשתי כמו שלימדו בכיתה ב [h=1]Request.HttpMethod בשביל שרק כאשר אני לוחץ על הלחצן הנתונים מהTEXT BOX התעדכנו במסד הנתונים..[/h]ואכן זה עובד אבל אני לא אוהב לעשות דברים בלי שאני מבין מה עשיתי חיפשתי באינטרנט מידע על המתודה הזאת ולא מצאתי אשמח לאסבר מה המתודה הזאת עושה ... בתרגיל הזה כל העדכון של הנתונים נעשה בתוך IF שהתנאי בתוכו הוא [h=1]Request.HttpMethod="POST"[/h]לא עובד כאשר החלפתי לGET אשמח להסבר פשוט אבל מפורט...
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני כותב את בhtml, ואני רוצה ליצור כפתור ליד תיבת טקסט שכאשר לוחצים עליו הוא פותח קישור שמורכב מקישור בסיס ומה שהמשתמש כתב בתיבה. לדוגמה- אם המשתמש כותב בתיבה "green" הקישור שהכפתור יפתח יהיה www.google.com/green איך אוכל לעשות זאת? תודה!
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
- 1 follower
-
-
היי , מחפש פונקציה שתחזיר לי את התקייה הנוכחית בה אני נמצא בהרצת התוכנית , C סביבת יוניקס , האם קיימת ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
קיבלתי תרגיל לבנות פונק' שממינת מערך דו מימדי כתבתי אחת והיא לא עושה את העבודה כמו שצריך... אשמח לעזרה בכתיבת הפונק' הזו..: void my_sort (int arr[N][M]) { int x, y, line,col, min_x, min_y, temp; min_x = min_y = 0; for (line=0; line<N; line++) { for (col=0; col<M; col++) { for (x=line; x<N; x++) { for (y=col; y<M; y++) { if (arr[x][y]<=arr[min_x][min_y]) { min_x=x; min_y=y; } } } temp=arr[line][col]; arr[line][col]=arr[min_x][min_y]; arr[min_x][min_y]=temp; } } my_print(arr); } תודה מראש רן
-
- 2 תגובות
- 8.8k צפיות
-