תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
הי. יש לי שרת http ואני רוצה לבנות אתר שיהיה בו גם נגן פלאש (מדיה כמו בכל הפורטלים) ואני יוכל להכניס בו תכנים שאני ארצה (מהשרת שלי). תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רק מתחיל לתכנת ב-C. (אני לא יודע על יותר מדי פקודות) אני מנסה לפתור את השאלה הבאה: סדרה a1, a2, של מספרים מקיימת an+1 = 3an an-1 עבור n >= 2. כתוב תכנית שתקבל כקלט את הערכים של a98 ו-a100 ותדפיס את ערכיהם של a1 ו-a2. וזה מה שכתבתי: הבעייה שאינני יודע לבדוק האם אני צודק. א. עניתי נכון לשאלה? ב. איך אני יכול לבדוק את עצמי? #include <iostream> using namespace std; int main() { double a[100]={0}; //vector of the series numbers. cout <<"enter a100 and a98:" <<endl; cin >>a[99] >>a[97]; //load 2 numbers. a[98]=(a[99]+a[97])/3; //calculation a99. for (int i=96;i>=0;i--) //calculation a97 to a1. { a[i]=(3*a[i+1]-(a…
-
- 4 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה שתעזרו לי ותגידו לי בבקשה איך אני יכול להשתמש בפקד העלאה input type="file" ולהעלות קובץ לאחסון שלי..
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
-
יש לי מערך STRING שבתוכו רק מספרים איך אני ממיר אותו ל-INT ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 22.3k צפיות
-
-
הייתי מעוניין לבנות מערכת משתמשים לאתר שלי - עד דגש על הרשאות מתקדמות למשתמשים (ניהול/צפיה) חיפשתי קצת בנושא אבל לא מצאתי.. אם מישהו מכיר קצת אתרים בנושא אשמח לקישורים... תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קראתי שכל פורט מחובר לסוקט , מה שאני לא מבין זה שהבנתי שיש כמה סוגים של סוקטים, העיקריים בניהם לשימוש בtcp ip זה stream socket ו datagram socket עכשיו, מי בעצם בוחר את השימוש באיזה סוקט? מפה אני מסיק שבעצם המתכנת בוחר באיזה סוקט הוא ירצה להשתמש ובאיזה פורט? זאת אומרת שתוכנה מסויימת בחרה להשתמש בstream socket שיעבור בפורט 20300 למשל? עד לפה הבנתי נכון? או שפורט 20300 למשל מוקצה לסוקט מסוג מסויים קצת מבולבל ממה שקראתי אשמח לעזרה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מנסה לשלוח מ-Client ל-Serever קובץ. הבנתי שאני אמור לחלק אותו ל-Buffer, ולשלוח בעזרת Stream. יש למישהו קוד דוגמה לפעולה כזו - שליחה וקבלת של קובץ מצד לצד????
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
יש אפשרות לחלק מספר ללא שארית כמו שיש ברוב שאר השפות למשל בc / תודה רבה למי שעוזר
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
ניסיתי ליצור תוכנית ב-java שמצריכה מספר מחלקות, אז ניסיתי להשתמש ב-packages. ההידור עבר בהצלחה, אבל בהרצה היו בעיות בגלל זה. למישהו יש הסבר? תודה, יפתח שלזינגר
-
- 15 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
למדתי כבר איך משלבים בין php לhtml. עכשיו אני מחפש מערכת או סקריפט מאוד פשוטים הבנויים ב php. אני רוצה לבנות מערכת אינדקס אתרים ומערכת מדריכים. בשביל זה אני צריך סקריפט או מערכת שיעשו את הפעולות הבאות. דף ראשי בוא יהיה פירוט המדריך או האתר, וזה יקשר למדריך עצמו או לאתר עצמו. רק שאני לא רוצה כל פעם לשחק עם קודים html אני רוצה שיהיה לי ממשק נהול פשוט שבוא משתמשים מאושרים יוכלו לפתוח נושאים להוסיף מדריכים. בסגנון של פורום רק בלי הכל מסביב. כפטור של הוספת מדריך ועריכה וזהו...ורצוי מאוד שהמדריכים יופיעו באופן אקראי.זאת אומרת כל פעם שעושים רענן מקבלים רשימה שונה של מדריכים או אתרים........תודה רבה לעוזרים...מי שבאמת יעזור לי יקבל פרסום באתר שלי תודה
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
כמו שאתם רואים בדף הבא[http://www.cs.rpi.edu/courses/sysprog/sockets/sock.html/u] יש את קטעי הקוד ב C לשני הפעולות אבל במימוש שאני מקמפל את זה בMicrosoft Visual C++ 6.0 חסרים לי מלא קבצי H אז אני מחפש בגוגל ומוצא אותם וממש אותם אבל פעולה זו לא נגמרת אף פעם כי יש מלא קבצים של H FILE מישהו יודע איך אני יכול לממש את הקוד שהוא יתקמפל לי בלי להוסיף כל פעם קבצי H יש איזה ספריה מוכנה לקוד זה עם כל הקבצים של ה H כי לי אין ב Microsoft Visual C++ 6.0.
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
שלום. אני מנסה לבנות טופס הזמנות ב Access בו צריך להזין שם לקוח (פרטי ומשפחה) וכמובן פרטי ההזמנה. ישנן שתי טבלאות: טבלת לקוחות עם מספר לקוח אוטומטי המהווה מפתח ראשי וטבלת הזמנות - הזמנות רבות לכל לקוח. השם משפחה ופרטי בטופס הזמנה הם מסוג List או ComboBox (כאלה שנותנים לבחור מתוך רשימה). אני מעוניין שלאחר הזנת השם הפרטי בטופס, שמות המשפחה שיוצגו בשדה "שם משפחה" יהיו רק אלה שמתאימים לשם הפרטי שנבחר כבר. איך בדיוק עושים את זה? אם אפשר כמה שיותר פרטים כי אני קצת חדש בתחום.
-
- 6 תגובות
- 928 צפיות
-
-
מחפש לדעת איך בודקים אם מחרוזת א נמצאת במחרוזת ב . בלי רווחים. מחרוזת של צ'רים בלבד דוגמה: מחרוזת א SFT מחרוזת ב DVFTGSFTHFF זה טוב דוגמה ב: מחרוזת א SFT מחרוזת ב DSRRGFJJYT לא טוב. אני התחלתי עם שתי לולאות FOR שרצות על שני המחרוזות במקביל הם בודקות אם הערכים שוים בכל אינדקס. אבל לא הצלחתי.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התחלתי ליצור משחק ואני עובד עם הספר learn xna 4.0 ושם הוסבר לי איך ליצור sprites, איך להזיז אותם .. ועכשיו למדתי שם ליצור מחלקת אב שהיא מייצגת sprite וממנה אני מוריש ל2 מחלקות נוספות, מחלקה אחת תייצר לי אובייקט שהמשתמש יוכל להזיז על ידי מקשים ומחלקה נוספת לצורך שהמחשב ישלוט בה עכשיו לאחר מכן נאמר לי שיש לי מחלקה בשם gamecomponent שהמטרה שלה זה להיות משולבת בgameloop אני יודע מה זה הgameloop אבל אני לא מבין למה אני צריך את הgamecomponent למה אני לא יכול ליצור את כל האובייקטים שלי כבר בgameloop במחלקה game1 למה אני צריך להשתמש בgamecomponent?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מוכר באי ביי ואני רוצה לשים מערכת ליצירת רשימת מיילים , מבוססת HTML , זאת אומרת מישהו נכנס לדף מסוים , מכניס את המייל שלו בתיבת טקסט , אופציה גם לאשר את המייל עם איזה צ'ק בוקס אחד ואז לוחץ על כפתור submit שירשום את המייל שלו בצורה כלשהי... אין לי SERVER אז אני מניח שזה לא יכול להיות ב DB כלשהו על הרשת , אז אולי ניתן לעשות שהמייל שלו ישלח אליי בצורה של מייל או משהו כזה? הרעיון היחיד שכרגע חשבתי עליו (שהוא רעיון מאד מכוער) זה ליצור לינק של mailto ובכותרת למשל יהיה רשום subscribe ואז הבן אדם ישלח לי מייל ואני אצור אצלי RULE של מיילים עם הכותרת הזאת שיכנסו לאיזושהי ספרייה ואני בצורה ידנית אעדכן את הרשימת תפוצה בכל פעם... יש למישהו קוד מוכן שיעשה לי את החיים…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך ליצור dll שמקשר בין תוכנית שכותב משתמש מסויים לבין סימולטור (הוא כתוב הvb והוא כולל 7-סגמנט ,לדים ,מפסקים וכו'..) בעיקרון אני צריך get ,set ,כלומר פונקציות שולחות\מקבלות נתונים מהסימולטור , ופונקציות in\out שיתקשרו עם התכנית שכתב המשתמש. יש משהו ספציפי שאני צריך לדעת לגבי כתיבת dll ? איך אני מתחיל? זקוק להדרכה .. תודה. יום טוב.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.csit.org.il/YOD_GML_DLD/Final_tests/S3/770072B.htm איך פותרים את התרגיל האחרון? מס 10. אני לא מצליח אותו..
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה להשלים את הפקודה הבאה הבעיה היא שאין לי מושג איך לשמור את ההפרש בין הימים בתוך DaysOut. חשבתי על ליצור טבלה זמנית שתכיל את שני התאריכים פלוס שדה ריק ואז בשאילתה נוספת להכניס לשדה הריק את ההפרש ובשאילתה שלישית להריץ SELECT עם התנאי של ההפרש אבל אני לא מצליח לגרום לעסק לעבוד. (מה גם שאני אמור לעשות את זה בשאילתה אחת בלבד :-X) הנה הקוד שיש לי כרגע SELECT FirstName, LastName FROM CUSTOMER, RENTAL WHERE DateDiff('d', DateRented, DateReturned) > 2 and CUSTOMER.MemNum = RENTAL.MemNum; אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
מצ"ב השאלה... הצלחתי לעשות כך : MOV SI,200H MOV CX,10H MOV DX,41H CMP [sI],12CH מה ההמשך ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
הייתי השבוע במבחנים של גאמא והיה תרגיל אחד ממש בעייתי בשבילי, עכשיו סתם לידע אני רוצה לדעת איך פותרים אותו. זה הולך ככה: התכנית מקבלת מספרים N ו D (שלמים וחיוביים, N<D) ומדפיסה את N/D כמספר עשרוני באופן הבא: אם המספר העשרוני סופי הוא יכתב באופן רגיל. אם הוא לא סופי, החלק הקבוע בו ייכתב באופן רגיל, והחלק שחוזר על עצמו ייכתב בסוגריים. דוגמאות: 1/4 = 0.25 -> 0.25 1/7 = 0.142857142... -> 0.(142857) 5/6 = 0.8333... -> 0.8(3) הם גם הוסיפו שבשביל הפשטות אפשר להניח ש N ו D הם בין 1-9, אם זה משנה. למישהו יש פתרון אלגנטי לבעיה?
-
- 4 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
יש לי את התכנית הבאה(צריכה להדפיס שורות מקובץ בתחום מסוים): משום מה זה מדפיס לי כל פעם אותה שורה. מה הטעות? #include <iostream> #include <conio.h> #include <fstream> using namespace std; char* f(int choice, int line) { ifstream file; if(choice==1) { file.open("1.txt"); } else { file.open("2.txt"); } char *s= new char[256]; int moneLine =0; if(!file.eof()) { file.seekg(line); file.getline(s,256); } file.close(); return s; } void main() { int choice, begin, end, line; char*str = new char[256]; cin>>choice; cin>>begin; cin>>end; line = begin; while(line<=end) { str = f(choice,line); line++; …
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
import java.util.Scanner; public class Car{ public static void main (String [] args) { System.out.println ("can I get the car?"); Scanner scan = new Scanner (System.in); int x; x = scan.nextInt(); while (x != "yes") { system.out.println ("try again"); x = scan.nextInt(); } System.out.println ("last go"); } }} השגיאה שמתקבלת: incompareable type: int and java.lang.string שורה 8 מלמטה זאת השורה הבעייתית: while (x i= yes) { המטרה שהלולאה תרוץ כל עוד X לא מקבל "yes"
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב יש לי קומבובוקס המכיל אובייקטים מסוג צבע. כל רכיב מופיע כקוד הצבע שלו. לדוגמה לבן מופיע כ java.awt.Color[r=255,g=255,b=255] יש דרך לשנות את הטקסט שמופיע כך שבמקום הקוד יופיע פשוט white ? בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם מישהו יכול להמליץ לי על כאלו אני אשמח. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-